Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ν.Δ.: "Παρέδωσε" ο Καραμανλής, ανέλαβε ο Σαμαράς


Με ενωτικό μήνυμα υποδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς την άνετη επικράτησή του από τον πρώτο γύρο στην χθεσινή εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, όπου κυριάρχησε η εντυπωσιακή σε όγκο προσέλευση της κομματικής βάσης.

Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε στα γραφεία της οδού Ρηγίλλης με τον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος του προσέφερε τη συνδρομή του σε οτιδήποτε αυτός χρειαστεί στο μέλλον.

Υποδεχόμενος τον Αν. Σαμαρά, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για μεγάλη νίκη σε μια διαδικασία με πρωτοφανή συμμετοχή. Είναι αυτονόητο -ανέφερε- για ότι χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου". Αυτή τη ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς στις εσωκομματικές εκλογές, με καταμετρημένο 72,68% των ψήφων, συγκεντρώνει 50,18%, έναντι 39,76% της Ντόρας Μπακογιάννη και 10,06% του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Εν τω μεταξύ , η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασε τις 600 χιλιάδες.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας και ανέφερε πως ξεχνάει ό,τι ειπώθηκε έως τώρα, ωστόσο προειδοποίησε ότι η βάση δεν θα δεχθεί υπονόμευση της ενότητας. Ανήγγειλε τη διεξαγωγή Συνεδρίου θέσεων και αρχών, που όπως τόνισε, θα οδηγήσει την παράταξη σε αναγέννηση.

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: