Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ανοίγει η σχολή της Χάλκης από Σεπτέμβριο προαναγγέλλει η Hurriyet



Έναρξη της θεολογικής σχολή της Χάλκης από το επόμενο έτος, προαναγγέλλει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, υποστηρίζοντας ότι η Σχολή θα ονομάζεται πλέον «Μειονοτική Επαγγελματική Σχολή».

Η εφημερίδα, δημοσιεύει λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν.«Η σχολή θα είναι λύκειο-γράφει η Hurriyet- και σημειώνει: "Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, τις προσεχείς εβδομάδες θα συναντηθούν με εκπροσώπους του Πατριαρχείου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος για την επαναλειτουργία.



Οι επαφές που συνεχίζονται σε ανεπίσημο επίπεδο, θα εισέλθουν τις προσεχείς ημέρες σε επίσημο επίπεδο με το Πατριαρχείο, ώστε να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών για τα βήματα που θα πραγματοποιηθούν".

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Hurriyet, οι απόφοιτοι της Μειονοτικής Επαγγελματικής Σχολής Χάλκης θα παίρνουν απολυτήριο λυκείου και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους θα έχουν τα δικαιώματα των μαθητών λυκείου.

Πηγή: Foreign Press

Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη

Επεισόδια αυτήν την στιγμή στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε οπαδούς ΠΑΟΚ και Ηρακλή.

Υλικές ζημιές σε σύνδεσμο φίλων Ηρακλή στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης από αγνώστους.

Πηγή: troktiko

Ξεφτιλίκι του press-gr παρουσίασαν άσχετο άνθρωπο ότι είναι ο Τρομπούκης


Πατήστε επάνω και στις 2 φωτό για να διακρίνετε το μέγεθος της απάτης


Πέρα από τα όσα ποινικά κολάσιμα γράφονται τις τελευταίες ώρες για την κ. Σωτηρίου ο άλλος μεγαλύτερος στόχος για τους γνωστούς blogger είναι ο Υφυπουργός Μάριος Σαλμάς! Δεκάδες αβάσιμες πληροφορίες και περισσότερα άθλια υπονοούμενα έχουν γραφτεί στα συγκεκριμένα blog για τον κ. Σαλμά και παρατηρείται μέχρι και αυτή την ώρα μια τεράστια απόπειρα πολιτικής δολοφονίας του κ. Σαλμά με σαθρό επιχείρημα ότι έχει σχέση με το κ. Τρομπούκη (που τυγχάνει να είναι συντοπίτης του Υφυπουργού).

Το press.gr μάλιστα το πρωί παρουσίασε μια φωτό από την πρόσφατη εκδήλωση του κ. Σαλμά στο Μεσολόγγι στην ποία παρουσίαζε ένα μεσήλικα κύριο από το Μεσολόγγι ως τον συλληφθέντα κ. Τρομπούκη! Μάλιστα ο ιδιοκτητης του ιστολογίου έκανε ασπρόμαυρη τη φωτο και σε σμίκρυνση ώστε να αφήνει μόνο εντυπώσεις! Εμείς σας παρουσιάζουμε το κ. που έχει κυκλώσει το blok και βγάλτε τα συμπεράσματα σας!

Πηγή: Το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας

Σύλληψη 15χρονου διακινητή λαθρομεταναστών στη Θεσσαλονίκη



Έναν 15χρονο Μαροκινό, διακινητή λαθρομεταναστών, συνέλαβαν σήμερα άνδρες των διωκτικών αρχών της Θεσσαλονίκης. Ο ανήλικος μαζί με το συνεργό του, 18χρονο Ιρακινό, που συνελήφθη επίσης, μετέφεραν 22 λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι επτά ήταν ανήλικοι.

Η σύλληψή τους έγινε στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης κι όπως προέκυψε από την προανάκριση, που διενήργησαν οι αστυνομικοί, ο τελικός προορισμός τους ήταν η Αθήνα. Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι οι δύο νεαροί ανήκουν σε ευρύτερο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών.

Πηγή: Καθημερινή

Και νέος μικρός σεισμός στην Σιθωνία



Μικρός σεισμός μεγέθους 2,2 της κλίμακας ρίχτερ έγινε στις 20:09 στον θαλάσσιο χώρο Νοτιοδυτικά της Σιθωνίας.

Μοναχοί μεγαλώνουν ορφανό ζαρκαδάκι



Κοντά στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, στο Άγιο Όρος, βρέθηκε ένα νεογέννητο ζαρκαδάκι δίπλα στη νεκρή μητέρα του, η οποία προφανώς πέθανε κατά τη διάρκεια της γέννας.



Κάποιοι περαστικοί εργάτες, που πήγαιναν από τη Δάφνη στις Καρυές, το εντόπισαν και το μετέφεραν στο μοναστήρι.

Εκεί, οι μοναχοί το υιοθέτησαν ταΐζοντάς το γάλα και προστατεύοντας το όμορφο ζωάκι το βράδυ μέσα στο κελί τους μέχρι να μεγαλώσει, καθώς χωρίς την μητέρα του είναι ανυπεράσπιστο και εύκολο θήραμα για άλλα ζώα.



Στις φωτογραφίες, ο μικρός Ζάρκος (Capreolus capreolus), είναι περίπου 30 ημερών και συμπεριφέρεται άνετα τόσο απέναντι στους ανθρώπους, όσο και στα υπόλοιπα κατοικίδια που βρίσκονται στο μοναστήρι.





Πηγή: zougla.gr

Στην Ολλανδία το μοντάρισμα!



Για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης (8/7), ο ΠΑΟΚ. Η αποστολή του «Δικεφάλου» άφησε τη Θεσσαλονίκη, έχοντας τελικό προορισμό το αθλητικό κέντρο «Γκόλντεν Τούλιπ» στο Ντόορβερθ (σ.σ. κοντά στο Αρνεμ), όπου θα παραμείνει μέχρι τις 23 Ιουλίου.

«Μας περιμένουν δύο δύσκολες εβδομάδες προετοιμασίας. Προετοιμαζόμαστε τώρα για να είμαστε έτοιμοι για τις υποχρεώσεις της χρονιάς και κύρια για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι μας», δήλωσε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Ντάριο Κρέσιτς και πρόσθεσε:

«Προσωπικά θέλω να προπονηθώ σωστά για να είμαι όσο γίνεται πιο έτοιμος. Ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος με τον οποίο συνεργάζομαι ως τώρα στην καριέρα μου και ελπίζω να καταφέρω κάτι καλό μαζί του. Με εντυπωσίασε η πρώτη προπόνηση και ο κόσμος που μαζεύτηκε στο γήπεδο. Η στήριξη των φιλάθλων κάνει πιο απαιτητική τη δική μας δουλειά».

Στα λόγια του Κροάτη τερματοφύλακα πρόσθεσε ο Μασιέλ Αλβες Λίνο: «Το βασικό στάδιο προετοιμασίας είναι σημαντικό, θα καθορίσει το πώς θα κυλήσει η χρονιά. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της νέας περιόδου. Θα δουλέψουμε για να γνωριστούμε οι παλιοί με τους νέους παίκτες για να είμαστε όσο γίνεται συντομότερα πιο έτοιμοι. Ο βασικός κορμός έμεινε ο ίδιος, αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν, οπότε ο ΠΑΟΚ έχει τις προϋποθέσεις για να κάνει ακόμη καλύτερη πορεία από ότι έπραξε την περυσινή περίοδο. Είναι νωρίς βέβαια να μιλήσουμε περισσότερο γι’ αυτό. Στην παρούσα φάση έχουμε μπροστά μας το βασικό στάδιο προετοιμασίας, τα φιλικά παιχνίδια, την πρόκληση του Ευρόπα Λιγκ και μετά θα δούμε και το πρωτάθλημα».

Στο πλαίσιο μονταρίσματος του εκεί θα δώσει επτά φιλικά παιχνίδια. Θα ξεκινήσει με τρία απέναντι σε ερασιτεχνικές ομάδες (σ.σ. τα δύο πρώτα είναι το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου και το επόμενο στις 13/7) και θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με τις Ναϊμέγκεν (14/7), Τσίβας Γκουανταλαχάρα (16/7), Βίλεμ (19/7) και Σπάρτα Ρότερνταμ (22/7).

Στην Ολλανδία θα ενσωματωθεί με την αποστολή ο Μάρκο Σαβίνι.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Μπόσνιακ για δυο χρόνια



Ο κόσμος το είχε τούμπανο. Ο Ιβάν Μπόσνιακ εντάχθηκε και επίσημα στην οικογένεια του Ηρακλή. Ο κροάτης επιθετικός ήρθε στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Τετάρτης (8/7) και αφού ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τους επιτελείς της ομάδας, έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Δίχως καμία αμφιβολία πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση, η οποία θωρακίζει την επιθετική γραμμή του Ηρακλή, ενώ τα χαρακτηριστικά του Μπόσνιακ ταιριάζουν με τα αντίστοιχα του Βικτοράς Γιάκομπ.

"Ξέρω τη νοοτροπία και το ταμπεραμέντο του κόσμου του Ηρακλή που έχει πάθος και ενθουσιασμό. Θέλω να πετύχω πολλά πράγματα", δήλωσε αρχικά ο 30άχρονος επιθετικός, ο οποίος υποβλήθηκε και σε ιατρικές εξετάσεις.

"Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο είναι ότι τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιπο παίκτες θα δώσουμε το 120%. Η διοίκηση έχει φροντίσει να φέρει καινούργιους παίκτες, παίκτες καλούς και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή σεζόν. Γνωρίζω πολλά πράγματα αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο", συμπλήρωσε.

Ο Μπόσνιακ αποκάλυψε μάλιστα και ταξίδι ανθρώπων του Ηρακλή στις Βρυξέλλες για να τον προσεγγίσουν. "Η πρώτη συζήτηση έγινε πριν από περίπου 4-5 μήνες. Οι άνθρωποι του Ηρακλή είχαν έρθει στις Βρυξέλλες και μου έδειξαν από τη πρώτη στιγμή πόσο πολύ με ήθελαν.

Μου άρεσε ο τρόπος που προσπάθησαν να με προσεγγίσουν, όπως και το γεγονός ότι έδειξαν την έντονη επιθυμία τους για συνεργασία μαζί μου. Είναι αλήθεια ότι αυτό το γεγονός μου άρεσε πολύ", συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον ρόλο που θα έχει, ουσιαστικά αναφέρθηκε στην Ολεγκ Προτάσοφ. "Είμαι επιθετικός, αλλά ο ρόλος μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του προπονητή. Δεν έχω μιλήσει με τον Ολεγκ Προτάσοφ. Από εκεί και πέρα, δεν μου αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου, είναι καλύτερο να αφήσουμε τον χρόνο να κυλήσει".

Σε διοικητικό επίπεδο, ο Φώτης Κορκόβελος επέστρεψε στο διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ έπειτα από συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της εταιρίας, Αντώνη Ρέμο κι αφού λύθηκαν οι μεταξύ τους παρεξηγήσεις. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κορκόβελος είχε παραιτηθεί τον Νοέμβριο του 2007.

Πηγή: sport.gr

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Θα 'μαι κοντά σου όταν με θες



Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα βρίσκεται στον Πολύγυρο την Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 21:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου.

Να έρθουν και φίλοι από Πιερία και Θεσσαλονίκη.

Η επανάσταση των Βουλγάρων του Ίλιντεν



ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ: 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1903

Η θλιβερή επέτειος της 20ής Ιουλίου του 1903 (ημέρα του προφήτη Ηλία), μας θυμίζει τις δόλιες κινήσεις των Βουλγάρων εις βάρος του μακεδονικού Ελληνισμού.

Μια επέτειος, την οποία σήμερα θέλουν οι Σκοπιανοί να οικειοποιηθούν, παραποιώντας την ιστορική αλήθεια. Η επανάσταση του Ιλιντεν (Προφήτη Ηλία στην βουλγαρική) τον Ιούλιο του 1903 ήταν ενέργεια των Βουλγάρων Κομιτατζήδων με τρομοκρατικές καταστροφές σε ελληνικά χωριά, με δολοφονίες μητροπολιτών, ιερέων, διδασκάλων, προκρίτων, με εκτελέσεις αγνών πατριωτών και βανδαλισμούς σε εκκλησίες και σχολεία.

Αποκορύφωμα των απερίγραπτων βανδαλισμών εις βάρος του μακεδονικού Ελληνισμού ήταν η καταστροφή και η λεηλασία του Κρούσοβου στις 20 Ιουλίου 1903, (από το Κρούσοβο κατάγετε ο ευπατρίδης καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Βαβούσκος).

Κατά γενική λοιπόν ομολογία τα γεγονότα του Ήλντεν τα δημιούργησα, οι Βούλγαροι Κομοτατζήδες Σκοπιανοί δεν υπήρχαν τότε. Το Κρούσοβο ήταν η αιτία να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κυβέρνηση και να αποφασιστεί η αποστολή αξιωματικών στην Μακεδονία (λοχαγός Κοντούλης, υπολοχαγός Παπούλας και ανθυπολοχαγοί Μελάς και Κολοκοτρώνης).

Έτσι άρχισε η Τρίτη περίοδος του Μακεδονικού Αγώνα (1904 – 1908) με πρωτεργάτες τον Ίωνα Δραγούμη, τον μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη, τον Παύλο Μελλά, καπετάν Κώττα, τον καπετάν Βαγγέλη, τον Λάκη Νταηλάκη και εκατοντάδες Μακεδόνες αλλά και Έλληνες από τις υπόλοιπες περιοχές της πατρίδος μας. Σήμερα οι Βούλγαροι δεν προκαλούν και δείχνουν ότι παραιτήθηκαν από τις παλιές τους διεκδικήσεις. Αντίθετα οι Σκοπιανοί, θέλουν να παρουσιάσουν μια ανίερη πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας, δυστυχώς με τις ευλογίες κάποιων μεγάλων δυνάμεων.

Εμείς σαν Έλληνες έχουμε υποχρέωση να επαγρυπνούμε και να έχουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη. Η Μακεδονία είναι ελληνική.

Νικόλαος Φωτιάδης
Αντιστράτηγος ε.α.

Πηγή: Χρόνος

Ευελπιστούμε !!!



Κουμπαριές μαφιόζων με μαυρογιαλούρους της πολιτικής ξανά στο προσκήνιο. Κλεμμένα φορτηγά, Ναρκωτικά, σπίτια στην Εκάλη και τον Διόνυσο.

Εργολάβοι, σωματέμποροι, φουσκωτοί σε νυχτερινά μαγαζιά, χρηματοδότες γαλάζιων βουλευτών.

Μεταξύ των ονομάτων που διαβάζουμε περιέχονται και πρόσωπα που αγαπούν ιδιαίτερα το νομό μας, από το Κιλκίς μεριά.

Ευελπιστούμε να μην εκπλαγούμε !!!

Ο Πολυγυρινός

Πηγή: Ρεσπέντζα

Ταρατατζούμ ταρατατζούμ ταρατατζούμ τζουμ τζουμ τζουμ...

Ολέ ολέ...

Βόρεια Ελλάδα: Φόβοι για δημιουργία κέντρων λαθρομεταναστών



Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι τοπικοί φορείς της Ημαθίας, που είναι μία από τις υποψήφιες περιοχές για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, όσο το υπουργείο Εσωτερικών δεν αποκαλύπτει πού πρόκειται να δημιουργήσει τέτοιους χώρους κράτησης.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Η χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη στο νομό Ημαθίας πυροδότησε τις φήμες ότι δρομολογείται η μετατροπή του ανενεργού στρατοπέδου “Ταγματάρχη Ταμπακοπούλου” στον Τριπόταμο και η αξιοποίησή του για το σκοπό αυτό. Ο υφυπουργός πάντως διέψευσε ότι η επίσκεψή του σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά επί της ουσίας παρέπεμψε στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η κινητικότητα που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο στρατόπεδο ενέτεινε την ανησυχία των τοπικών φορέων, που αντιτίθενται στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στην περιοχή τους ένας χώρος κράτησης για εκατοντάδες λαθρομετανάστες. Στο μεταξύ έχει αρχίσει η μεταφορά σομαλών λαθρομεταναστών από άλλες περιοχές στα κρατητήρια των τμημάτων συνοριακής φύλαξης στους Γεωργιανούς και στη Νάουσα, τα οποία όμως είναι ήδη γεμάτα και οι συνθήκες κράτησης κακές, ενώ οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για ελλείψεις προσωπικού. Εξάλλου, σήμερα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας, για να πάρει θέση σχετικά με την πιθανότητα δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Σε κάθε νομό της Βόρειας Ελλάδας, όπου υπάρχει κάποιο ανενεργό στρατόπεδο, από τη Νέα Σάντα Κιλκίς και το Δρέπανο Κοζάνης μέχρι τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, δήμαρχοι και νομάρχες βρίσκονται υπ’ ατμόν και ετοιμάζονται να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους, στην περίπτωση που αποφασιστεί να εγκατασταθεί στην περιοχή τους το ανεπιθύμητο κέντρο φύλαξης μεταναστών. Υπάρχουν όμως δύο εξαιρέσεις. Στο νομό Έβρου ο ίδιος ο νομάρχης Ν. Ζαμπουνίδης πρότεινε να γίνει ένα νέο κέντρο στις Φέρρες, στα πρότυπα του Κυπρίνου, και στην Καβάλα ο πρόεδρος της διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κώστας Τάτσης πρότεινε να αξιοποιηθούν οι πρώην εγκαταστάσεις της “Φωνής της Αμερικής”, γιατί, όπως λέει, “πρέπει να βοηθήσουμε όλοι οι φορείς στην αντιμετώπιση του προβλήματος”.

Πηγή: Μακεδονία

"Μπέρδεμα" στο δήμο Ανατολικού Ολύμπου...



Συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου απόψε στο δήμο Ανατολικού Ολύμπου, όπου θα κάνει και την πρώτη εμφάνιση του ως δημαρχεύων ο Διονύσης Αρωνιάδης, αφού ο δήμαρχος Στέργιος Χονδρόπουλος ετέθη σε αργία με απόφαση του Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας για το γνωστό θέμα, και ανέλαβε ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος του συνδυασμού της συμπολίτευσης, όπως ακριβώς ορίζει ο κανονισμός.

Φαίνεται όμως, σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες, ότι έχει επέλθει μεγάλο ρήγμα στη σημερινή διοίκηση του δήμου Ανατολικού Ολύμπου, αφού σε πρόσφατη συνάντηση των μελών του συνδυασμού υπήρξε διχοστασία μεταξύ τους και από ότι λέγεται ο πρώην δήμαρχος τους είπε ότι δεν πρέπει να ξεχνούν πως αυτός είναι ακόμη ο δήμαρχος κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του νέου δημάρχου.

Όλη αυτή την "θολή" κατάσταση έρχεται να την περιπλέξει ακόμη περισσότερο άλλη μία πληροφορία για μία επιστολή που φέρεται να συνέταξε ο πρώην δήμαρχος, αλλά ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί και όπως ακούγεται θα διαβαστεί απόψε στη συνεδρίαση, όπου αναφέρεται στην "αργία" και μεταξύ άλλων κάνει αναφορά για πραξικοπήματα και δικτατορίσκους, για λαϊκή κυριαρχία κ.λ.π.

"Μπέρδεμα"...

Πηγή: Λευτεριά

Σε αργία έθεσε ο περιφερειάρχης Μακεδονίας-Θράκης τον δήμαρχο Ανατολικού Ολύμπου Αστέριο Χονδρόπουλο και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο Ιωάννη Τσαρούχα, επειδή οι διώξεις που τους είχαν ασκηθεί πριν από λίγα χρόνια κατέληξαν σε καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους.

Ο δήμαρχος καταδικάστηκε σε πολύμηνη φυλάκιση για ατασθαλίες με τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού και ο πρώην δήμαρχος σε εφτάμηνη φυλάκιση για παράνομη αδειοδότηση καταστημάτων. Να λοιπόν που η τοπική αυτοδιοίκηση δεν… πάσχει μόνο στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια.

Ο Αστέριος Χονδρόπουλος προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Πρωτοβουλία Νομάρχη Χαλκιδικής για ΕΚΑΒ



Ανακοίνωση Νομαρχίας

Θωρακίζεται ο Ν. Χαλκιδικής στον τομέα παροχής Πρώτων Βοηθειών από το ΕΚΑΒ με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου, έπειτα από παρέμβαση του Νομάρχη κ. Αστέριου Ζωγράφου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου 2009 στο γραφείο του Νομάρχη παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαου Παπαευσταθίου επικαιροποιήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική.

Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη διάθεση και τρίτου ασθενοφόρου με έδρα την Ιερισσό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Βόρειας Χαλκιδικής, αφού ήδη καλύπτονται με δύο ασθενοφόρα οι περιοχές Μουδανιών, Κασσάνδρας και Σιθωνίας. Επίσης αποφασίστηκε να ενισχυθεί με έκτακτο προσωπικό ΕΚΑΒ το Κ.Υ. Κασσάνδρειας.

Όσον αφορά το πάγιο αίτημα των φορέων της Χαλκιδικής για απόκτηση μόνιμου τομέα ΕΚΑΒ, τόσο ο Νομάρχης όσο και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανακοίνωσαν τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την προτεραιότητα της Χαλκιδικής στην κάλυψη των θέσεων του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό.

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος δήλωσε τα παρακάτω:

« Η παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νικ. Παπαευσταθίου στη Χαλκιδική δείχνει το ενδιαφέρον του και την ευαισθησία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, ο οποίος ως γνωστόν είναι κατ’ εξοχήν τουριστικός και οφείλει το ΕΚΑΒ, το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση να δουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη Χαλκιδική μας. Θεωρούμε δεδομένη τη συμπαράσταση του Προέδρου του ΕΚΑΒ όπως επίσης και των συνδικαλιστών. Με την ευκαιρία αυτή οφείλω να ευχαριστήσω και τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο μετά από τις διαβεβαιώσεις που μας έδωσε οι οποίες ευελπιστώ και πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη πολύ σύντομα».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικ. Παπαευσταθίου επεσήμανε ότι για τα κενά και τις παραλείψεις του παρελθόντος καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθούν τώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Ο Νομός Χαλκιδικής έχει μπει σε προτεραιότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ και πιστεύουμε ότι την καλοκαιρινή περίοδο του 2010 η Χαλκιδική θα διαθέτει έναν από τους καλύτερα οργανωμένους τομείς του ΕΚΑΒ».

Ο κ. Παπαευσταθίου εξήρε την τακτική που ακολούθησε η σημερινή διοίκηση της Νομαρχίας για το θέμα επέκτασης του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική, καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής και διατροφής του έκτακτου προσωπικού για την περιοχή της Σιθωνίας.

Τι θα πεί υποσχέθηκε ο Αβραμόπουλος να δώσει ένα ασθενοφόρο στην Χαλκιδική;

Δεν έπρεπε Νομάρχη να ζητήσεις ένα ασθενοφόρο για κάθε Δήμο;

Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι το ασθενοφόρο της Κασσανδρείας είναι δωρεά της κυρίας Παναγιώτας Σταμπουλή;

Τι να λέμε τώρα; Για εκατοντάδες χιλιάδες άτομα διάσπαρτα σε όλη την Χαλκιδική, 3 ασθενοφόρα μόνο;

Το κράτος τι κάνει για την Χαλκιδική; Μόνο να εισπράττει ξέρει;

Του χρόνου το καλοκαίρι ο Αβραμόπουλος θα είναι Υπουργός Υγείας για να είναι σε θέση, έστω κι αν το θέλει, να δώσει το ασθενοφόρο; Δεν θα έχουν προκηρυχθεί μέχρι τότε εκλογές;

Όσο για τις ευχαριστίες κύριε Ζωγράφο θα έπρεπε να τις απευθύνεις στον Αβραμόπουλο αφού πρώτα παραλάβεις το ασθενοφόρο.

Ξέρεις την Χαλκιδικιώτικη παροιμία που λέει "το ΘΑ το σπείρανε αλλά δεν φύτρωσε";

Τραγικός θάνατος ανηλίκου στην Εγνατία



Ένα ακόμα παιδί βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα, αυτή την φορά στην Εγνατία Οδό.

Ο άτυχος 14χρονος κατέβηκε από το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε με την οικογένεια του, καθώς αυτό ήταν σταθμευμένο στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης επί της Εγνατίας, προκειμένου να πάρει νερό από το πορτ- μπαγκάζ του οχήματος τους.

Εκείνη την στιγμή ένα άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο κινούμενο με κατεύθυνση από Σάπες προς Κομοτηνή, λίγα χιλιόμετρα μετά τον κόμβο της Μέστης, προσέκρουσε στο πίσω μέρος του σταθμευμένου οχήματος, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα το 14χρονο αγόρι.

H μητέρα του άτυχου αγοριού, νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής με κατάγματα, ενώ ο παππούς και η γιαγιά του στην Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Κομοτηνής.

Πηγή: gianniotis.gr

Το συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά



Είναι σημαντικό για όλη την Χαλκιδική το συμπόσιο που διοργανώνει το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Οι εξελίξεις στον χώρο των εύκαμπτων οργανικών ηλεκτρονικών, με όλες τις πιθανές εφαρμογές που έχουν και θα έχουν στην καθημερινή μας ζωή, θα απασχολήσουν το συμπόσιο.

Η Χαλκιδική γίνεται τόπος συγκέντρωσης των επιστημόνων από κάθε γωνιά της γης και συζητούνται θέματα υψηλής τεχνολογίας.

Αναδυκνείεται ο τόπος μας όχι μόνο σαν τουριστικός προορισμός, αφού θα παρεβρεθούν πολλοί ξένοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι, αναδυκνείεται και σαν τόπος εξελίξεων των νέων τεχνολογιών παγκοσμίως.

Το πρώτο συμπόσιο πέρισυ για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά έγινε πάλι στην Χαλκιδική, ευελπιστούμε να γίνεται κάθε χρόνο στον τόπο μας και να προσκαλεί όλο και περισσότερους επιστήμονες.

Μήπως θα πρέπει κάποιοι στον Πολύγυρο να φροντίσουν του χρόνου αυτό το συνέδριο να γίνει σε ένα ξενοδοχείο του Πολυγύρου; Δεν μπορεί να το κοιτάξει λίγο ο Δήμαρχος με την ένωση ξενοδόχων Χαλκιδικής;

2ο Διεθνές Συμπόσιο στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ IS-FOE ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΥΚΑΜΠΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Θεσσαλονίκη, 8/7/2009

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009 και ώρα 17.00, στο ξενοδοχείο "Porto Carras" στη Χαλκιδική, η Εναρκτήρια Εκδήλωση για τη στρατηγική της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας στις εύκαμπτες οργανικές ηλεκτρονικές διατάξεις (Φωτοβολταικά, Οθόνες, Ηλεκτρονικό Χαρτί κ.α), στα πλαίσια του 2oυ Διεθνούς Συμποσίου για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (2st International Symposium on Flexible Electronics - IS-FOE).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του IS-FOE, που θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν προσκεκλημένες ομιλίες από διεθνώς διακεκριμένους Επιστήμονες και Ερευνητές όπως ο Καθ. Γ. Χατζηιωάννου του Πανεπιστημίου του Bordeaux, ο Καθ. M. Berggren του Πανεπιστημίου του Link?pings και ο Καθ. Ι. Κυμίσσης του Πανεπιστημίου Columbia, σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στις εύκαμπτες οργανικές ηλεκτρονικές διατάξεις.

Στην Εναρκτήρια Εκδήλωση, εκπρόσωποι από φορείς του εξωτερικού, θα παρουσιάσουν τη "Στρατηγική της Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά", ενώ Συντονιστές των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών Ερευνητικών προγραμμάτων του 7ου Προγράμματος Πλαισίου (ΠΠ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), θα παρουσιάσουν τα προγράμματα τους και τις μελλοντικές προοπτικές τους.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν από τον εκπρόσωπο της Ε.Ε., Δρ. Marc Boukerche, οι στόχοι της Ε.Ε. στο πεδίο των οργανικών ηλεκτρονικών διατάξεων, οι δυνατότητες χρηματοδότησης και τα ερευνητικά προγράμματα που ήδη υλοποιούνται στα πλαίσια του 7ου ΠΠ. Επίσης, ο Καθ. Γ. Μαλλιαράς του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης θα παρουσιάσει τα προγράμματα των Η.Π.Α. στο πεδίο των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών, και ο Καθ. K. Hashimoto του Πανεπιστημίου του Τόκιο, θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της Ασίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Στη συνέχεια, το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό πρόγραμμα OLAtronics (7οΠΠ) θα παρουσιασθεί από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου και Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. Καθ. Στέργιο Λογοθετίδη, στο οποίο είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος. Θα γίνει αναφορά στα επιτεύγματα του OLAtronics, ενώ θα παρουσιασθούν και τα αποτελέσματα έρευνας για την ανάπτυξη και ενσωμάτωση διαδικασιών και τεχνολογιών στην παραγωγή Οργανικών Εύκαμπτων Ηλεκτρονικών χαμηλού κόστους και μεγάλης κλίμακας.

Να σημειωθεί ότι τα εύκαμπτα οργανικά ηλεκτρονικά αναμένεται να βρουν πλήθος νέων εφαρμογών, πέρα από τις συμβατικές και γνωστές εφαρμογές, όπως στις εύκαμπτες οθόνες OLED, στο φωτισμό, στο ηλεκτρονικό χαρτί (e-paper), στους αισθητήρες, στα RFID τα smart systems on tags, στις ευκαμπτες μπαταρίες, στα φωτοβολταϊκά συστήματα που θα συμβάλλουν στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος, στην ένδυση και στην κλωστοϋφαντουργία.

Επικοινωνία με δημοσιογράφους: Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής, Καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης τηλ. 6972728558 και Δρ Τμήματος Φυσικής, Μάρα Χαχαμίδου τηλ. 6936666913.

Ν. Μαρμαράς: 2ο Διεθνές Συμπόσιο στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά


κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

2ο Διεθνές Συμπόσιο στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (IS-FOE), διοργανώνεται στη Χαλκιδική στο Porto Carras. - Σήμερα στις 17:00:00 στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Το συμπόσιο, που θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου, διοργανώνει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. και ο Διεθνής Οργανισμός Πλαστικών Ηλεκτρονικών.

Σκοπός του συμποσίου αυτού είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και τους μηχανικούς που ασχολούνται ενεργά με την έρευνα και την ανάπτυξη Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών υλικών, την παραγωγή, την σχεδίαση κυκλωμάτων, τις εύκαμπτες συσκευές, τις εφαρμογές, επίσης θα συζητηθούν οι εξελίξεις στον αναπτυσόμενο αυτό χώρο.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ

Ροζ Πάνθηρας