Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

To... μυθιστορηματικό λεξιλόγιο του κ. Πάγκαλου

Ο εριστικός και αθυρόστομος λόγος του Θεόδωρου Πάγκαλου είναι γνωστός σε όλους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μας έχει συνηθίσει να εκφράζει ανοικτά τις απόψεις του, χρησιμοποιώντας όχι και τόσο... γλαφυρό λεξιλόγιο. Αυτή τη φορά όμως βγαίνει εκτός ορίων...

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει γράψει, μεταξύ άλλων, ένα διήγημα με τίτλο «Ο Ρας ήταν Έλληνας», που προδημοσιεύεται σήμερα στα «Νέα» και εντάσσεται στη συλλογή διηγημάτων του- με τον γενικό τίτλο «Οι χαμένοι»- που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ευχές από τον Γιάννη Μιχελάκη

κλικ για μεγέθυνση

Το Έθιμο της Καμήλας & ο γάμος της Μανιώς, στη Γαλάτιστα

κλικ για μεγέθυνση

Το Έθιμο των Φωταρών στο Παλαιόκαστρο

κλικ για μεγέθυνση

PKK: Καλεί τους κούρδους να εξεγερθούν

Αφορμή η αιματηρή επιδρομή τουρκικών μαχητικών

Σε εξέγερση καλούν οι αντάρτες του ΡΚΚ τον κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας, μετά το θάνατο 35 Κούρδων χωρικών κατά τη διάρκεια επιδρομής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στη νοτιοανατολική Τουρκία την Τετάρτη.

«Καλούμε το λαό του Κουρδιστάν, ιδιαίτερα στο Χακάρι και το Σιρνάκ (δύο επαρχίες στη μεθόριο με το Ιράκ) να αντιδράσουν κατά της σφαγής και να ζητήσουν τον λογαριασμό από τους δράστες με εξεγέρσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπαχόζ Ερντάλ, στέλεχος του HPG, της ένοπλης πτέρυγας του PKK.

Το PKK χρησιμοποιεί τον κουρδικό όρο «serhildan» (εξέγερση) που περιγράφει ενέργειες βίαιης αντίδρασης,

ΜΚΟ: Το "μακρύ χέρι" των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Αν. Ευρώπη


Τελικά κάτι περισσότερο γνώριζε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας όταν πριν από τέσσερις εβδομάδες κατηγορούσε ευθέως τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν στοιχεία εντός της Ρωσίας που επιθυμούν την πρόκληση ταραχών, δίνοντας έτσι ένα ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις των δύο κρατών.

Η επιβεβαίωση των καταγγελιών του Ρώσου πρωθυπουργού έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη της αμερικανικής κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα από τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Philip H. Gordon, ο οποίος μιλώντας στις 14 Δεκεμβρίου του 2011 στα μέλη της Γερουσίας Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας (http://london.usembassy.gov/europe024.html) δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει από το 2009 μέχρι και φέτος 160 εκατ. δολάρια για υποστήριξη προγραμμάτων στη Ρωσία, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την καταπολέμηση της διαφθοράς, για την κοινωνία των πολιτών, των ανεξάρτητων ΜΜΕ, της χρηστής διακυβέρνησης και τις δημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες.

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν οι Αγιορείτες στον Σταύρο Δήμα

Χαρακτηρίζουν ανάρμοστους τους χειρισμούς της Πολιτείας

Με επιστολή της προς τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα, καθ' ύλην αρμόδιο για θέματα της Αθωνικής Πολιτείας, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης εναντίον του ηγουμένου του Βατοπαιδίου Εφραίμ.

Το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας χαρακτηρίζει ανάρμοστους τους χειρισμούς της Πολιτείας όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν και υπογραμμίζει πως δεν θα ήταν υπερβολικό να τονιστεί ότι το Άγιον Όρος έζησε πρωτοφανείς και αήθεις καταστάσεις στην ιστορία, την ιερότητα και τον ησυχαστικό χαρακτήρα του.

Wall Street Journal: Μεγαλύτερο κούρεμα ή αύξηση της στήριξης στην Ελλάδα ζητάει το ΔΝΤ

Αύξηση της χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή μεγαλύτερη απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal με τίτλο «Το ΔΝΤ προειδοποίησε την Ελλάδα για τα επίπεδα του χρέους και την επιδείνωση των προοπτικών».

Η εφημερίδα αναφέρει πως το ΔΝΤ προειδοποίησε προσφάτως την ελληνική κυβέρνηση ότι η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα και οι δημοσιονομικές αποκλείσεις καταδεικνύουν ότι το ελληνικό χρέος δεν θα είναι ενδεχομένως βιώσιμο, ακόμη και με «κούρεμα» 50%.

Στελέχη του ΔΝΤ υποστηρίζουν πως η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους δεν είναι πλέον έγκυρη με βάση τις νέες οικονομικές εκτιμήσεις.

«Μακάρι να μας ζητήσουν ονόματα» λένε οι παραιτηθέντες εισαγγελείς

Οι κκ Γ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης θα καταθέσουν υπόμνημα στον Αρειο Πάγο

Προφορικές εξηγήσεις έδωσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης για τους λόγους που τους οδήγησαν στο να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Ειδικότερα, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, έδωσαν εξηγήσεις στον προϊστάμενό τους αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκου Παντελή που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα, στον επίσης αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή που έχει αναλάβει την έρευνα των λόγων παραίτησης των δύο εισαγγελικών λειτουργών και στον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ιωάννη Τέντε.

Έξαλλος ο Γκρούεφσκι από αλβανική παρέμβαση στο Σκοπιανό!


Τον έντονο εκνευρισμό των Σκοπίων έχει προκαλέσει η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του αλβανικού κόμματος DPA, Ιμερ Αλίου, με την οποία προτρέπει την κυβέρνηση Γκρούεφσκι να αλλάξει άμεσα ονομασία στη γειτονική χώρα για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το ελεγχόμενο από τη σκοπιανή κυβέρνηση πρακτορείο MINA επιτίθεται στον αλβανό μειονοτικό του DPA (Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών), αφήνοντας αιχμές για την αυθεντικότητα του πτυχίου του και γενικότερα για το επίπεδο μόρφωσής του (!)

"Ανησυχώ ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά της Ελλάδας και αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς είναι προφανώς με πρόθεση να μην διεξάγονται διαπραγματεύσεις" δήλωσε πρόσφατα ο Νίκολα Γκρούεφσκι για την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συναντηθεί μαζί του,

Θεσσαλονίκη: Πατάει... γκάζι το μετρό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Ετος – σταθμός αναμένεται να είναι το 2012 για την πορεία του μετρό της Θεσσαλονίκης, όχι της βασικής γραμμής, αλλά συνολικά του δικτύου που σχεδιάζεται. Κι αυτό καθώς, αν όλα πάνε καλά, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους όχι μόνο θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά, αλλά και θα εγκατασταθεί ανάδοχος, δηλαδή θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του έργου.

Παράλληλα, κατά το 2012 αναμένεται να δημοπρατηθούν οι οριστικές μελέτες για μία ακόμα επέκταση του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά της Θεσσαλονίκης, αυτήν τη φορά προς τα δυτικά, και συγκεκριμένα προς τη Σταυρούπολη και την Ευκαρπία.

Πολυμήχανοι, αλλά εναντίον της πατρίδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με τρεις προπαγανδιστικές πιρουέτες και μια τελευταία (για το 2011, διότι για το 2012 έχει ο… θεός της προπαγάνδας) μεθόδευση αποχαιρετούν τη χρονιά οι υποδυόμενοι τους κυβερνήτες της άτυχης χώρας.

Αν ο ιστορικός του μέλλοντος αποφασίσει (που δεν το βλέπω) να ασχοληθεί με όσα συνέβησαν στην Ελλάδα λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει την συνδρομή του… ψυχιάτρου του μέλλοντος.

Η χώρα που πάντοτε στηριζόταν (και σωζόταν) χάρη στον συνδυασμό πατριωτισμού και ιδιοφυών ιδεών, μοιάζει να στέρεψε – και από πατριωτισμό και από ιδέες.

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του καθηγητή Ν. Σταύρου (Video)



"Η Ελλάδα εκλήθη να αναστείλει τη Δημοκρατία της για τουλάχιστον ένα χρόνο"