Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα στη Χαλκιδική

Καλανδιστές στον Πολύγυρο
Το έθιμο είναι τοπική συνήθεια και πράξη, που πηγάζει από την ανάγκη να εκφραστούν εσωτερικές ψυχικές καταστάσεις και η παράδοση. Τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων σ’ όλη την Ελλάδα τελείται πλήθος εθίμων, αλλά και στη Χαλκιδική δεν υπάρχει υστέρηση. Τα έθιμα αυτών των ημερών είναι ενδιαφέροντα, διότι διακρίνει κανείς σ’ αυτά ιδέες κληρονομημένες από τα πανάρχαια χρόνια και είναι σύμφωνες με τον τρόπο σκέψης του πρωτόγονου ανθρώπου, δοξασίες προχριστιανικές βαθιά ριζωμένες στο πνεύμα του λαού και πράξεις αντίθετες προς το νόημα της χριστιανικής διδασκαλίας, μολονότι γίνονται στο όνομα του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων.

«Είναι βέβαιο, πάντως, πως, παρά την τάση της εμμονής του λαού στα «παραδεδομένα», το έθιμο, «ως εν χρόνω γενόμενον», υπόκειται στο νόμο της εξέλιξης, δηλαδή γεννιέται, ζει, μπορεί να πεθάνει, αλλά και να αναζήσει• επίσης ως άμεσα εξαρτημένο από τη ζωή των φορέων του, των ανθρώπων, υφίσταται επιδράσεις και μεταβολές.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Ελάτε να ξαναγίνουμε συνάνθρωποι!…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Έρχονται την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013 τα Χριστούγεννα και την επόμενη Τετάρτη η Πρωτοχρονιά του 2014.

Έρχονται στο νου θύμησες παλιές, αναμνήσεις από άλλα Χριστούγεννα και άλλες πρωτοχρονιές, τότε που μας έλειπαν τα χρήματα και τα «λούσα» που τώρα μας τα παίρνουν πίσω, αλλά περίσσευαν η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια!..  

Μια φορά και έναν καιρό στη Θεσσαλονίκη, είχαμε στο Διοικητήριο μια «μαρμάρινη» αλάνα που καταστράφηκε αλλά, δυστυχώς, τα αρχαία που αποκαλύφθηκαν ΔΕΝ αποτελούν επισκέψιμο χώρο.

Διαγραφή του Τομπούλογλου από τη Νέα Δημοκρατία

κλικ για μεγέθυνση

Μαζί με συνεργό του συνελήφθη ο Τομπούλογλου, την Τετάρτη στον εισαγγελέα

Ο πρόεδρος του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 25.000 ευρώ στην κατοχή του, ποσό που είχε απαιτήσει εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείου.

Τη σύλληψη του προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τρίτης η Αστυνομία, ανακοινώνοντας ωστόσο και τη σύλληψη ενός συνεργού του.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο Τετάρτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά, στον Πολύγυρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών του διευρυμένου Δήμου Πολυγύρου και τα παιδιά των εργαζομένων του Δήμου Πολυγύρου διοργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκιδικής τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, στις 6.00 μ.μ., στο Τουριστικό Περίπτερο “Έξι Βρύσες”, στον Πολύγυρο.

Αγόρια και κορίτσια θα διασκεδάσουν με εορταστική μουσική, κλόουν και ζογκλέρ ενώ ο Άγιος Βασίλης θα χαρίσει χαμόγελο και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους και δώρα στα παιδιά έως 12 ετών.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση στη Νέα Τένεδο

κλικ για μεγέθυνση

3.088.924 ευρώ για ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πολυγύρου


Αναμορφώνεται ο Ιστορικός Ιστός Πολυγύρου


Με 3.088.924,39 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Πολυγύρου μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» για την «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πολυγύρου».

Η πράξη αφορά την ανάπλαση περιοχών των Δημοτικών Κοινοτήτων Πολυγύρου, Γαλάτιστας και των Τοπικών Κοινοτήτων Μεταμόρφωσης και Γεροπλατάνου. Θα υλοποιηθεί με 4 Υποέργα, τα οποία συγκεκριμένα αφορούν:

Ευχές από την Άννα Μπιθικώτση


Εύχομαι ολόψυχα να εντυπώσετε τις πιο όμορφες γιορτινές εικόνες που θα ανασύρονται στους ''Χειμώνες'' που έρχονται για να σας γλυκαίνουν στα δύσκολα..

Ευχές από το ιστολόγιο "Μέγας Αλέξανδρος"


Ευχές από το blog Σημάντρων

Τις θερμές ευχές μας για καλά Χριστούγεννα σε όλους. Αυτές τις μέρες Αγάπης ευχόμαστε η έννοια της πραγματικής αγάπης να φωλιάσει στις ψυχές όλων αυτών που φροντίζουν για το "καλό μας".

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλά Χριστούγεννα με Υγεία, Αγάπη, Δημιουργία και μια καλύτερη Ποιότητα Ζωής!

Ευχές από την Κοινότητα Νέας Τενέδου


Ευχές από τον Μάρκο Μπόλαρη


Ευχές από τον Ευθύμη Καρανάσιο


Χρόνια Πολλά


Ευχές από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης"



Ευχές από τον Δήμο Πολυγύρου

Ευχές από το ΡΑΔΙΟ STAR 95,5


Ευχές από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής



Ευχές από το ιστολόγιο Θήβα News

TO ΤHIVANEWS ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ
ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ευχές από τον Δήμο Σιθωνίας