Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τα παιδία παίζει... επιτραπέζια από το 3.500 π.Χ.

Η βασίλισσα της Αιγύπτου Νεφερτάρι παίζει το δημοφιλές παιχνίδι της εποχής «Σενέτ»

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού περιοδικού «Αntiquity»

Μαρία Θερμού

Στην Αίγυπτο και στη Μεσοποταμία πριν από αρκετές χιλιετίες αναζητούνται οι ρίζες των επιτραπέζιων παιχνιδιών, που σιγά σιγά εξαπλώθηκαν και στον υπόλοιπο αρχαίο κόσμο για να συνεχίσουν να χαρίζουν ψυχαγωγία, φυσικά, ως σήμερα. Αλλά και στην Ινδία και στην Κίνα τα επιτραπέζια εμφανίσθηκαν νωρίς, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί πότε ακριβώς. Από την άλλη το βέβαιο είναι, ότι αυτά τα ανταγωνιστικά παιχνίδια, που παίζονταν στο έδαφος, στο πάτωμα ή σε πίνακες ήταν μία δραστηριότητα μόνον για την ελίτ κάθε κοινωνίας, αφού άλλωστε μόνο οι προνομιούχοι από άποψη θέσης και πλούτου είχαν την δυνατότητα να τα κατέχουν αλλά και το χρόνο για να... παίζουν.

Συνελήφθησαν οι ληστές της ΔΕΗ Κατερίνης


Συνελήφθησαν σήμερα από την ασφάλεια Κατερίνης δύο άτομα που που είχαν εισβάλει με Καλάσνικοφ, φορώντας κράνη μοτοσικλετιστών και είχαν ληστέψει τη ΔΕΗ Κατερίνης στις 29 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για έναν 39χρονο και έναν 38χρονο, κάτοικους Σκοτίνας Πιερίας. Ανευρέθηκαν και τα όπλα με τα οποία είχαν διαπράξει τη ληστεία, αλλά όχι τα χρήματα της ένοπλης ληστείας. Οι συλληφθέντες κρατούνται στην ασφάλεια Κατερίνης και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κατερίνης.

Οι δράστες είχαν αρπάξει τότε 110.600 ευρώ και είχαν φύγει με δίκυκλη μοτοσικλέτα,

Δελτίο Τύπου του συνδιασμού "Αναπτύσσω - Δημιουργώ το μέλλον"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων του Συνδυασμού «ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», ο επικεφαλής του, Αθανάσιος Αβέρης, ευχαριστεί όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου, που στήριξαν τον αγώνα τους, δείχνοντας ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές, εκτός από τους εκπροσώπους του κατεστημένου.

Προκειμένου να εκλείψουν όλες οι επιφυλάξεις ως προς την εγκυρότητα των εκλογικών διαδικασιών, ο κ. Αβέρης έχει υποβάλει στο Πρωτοδικείο Χαλκιδικής αίτηση επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων και των σταυρών προτίμησης όλων των Συνδυασμών, ενώ την Παρασκευή, 9-12-2011, ώρα 13:30, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής (πρώην Νομαρχία) θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου.

Αποστολή στον Μοριά του 1830

Αποψη του Μυστρά και του κάστρου του, από τον καταυλισμό στο κάτω μέρος της πόλης

Αρχαιολογική και εικονογραφική τεκμηρίωση της Πελοποννήσου μέσα από στοιχεία που συνέλεξαν 20 επιστήμονες, καλλιτέχνες και 28 τοπογράφοι του γαλλικού στρατού

Με την εντολή να μην περιορίσουν τις παρατηρήσεις τους «στις μύγες και τα χόρτα, αλλά να τις επεκτείνουν στους τόπους και τους ανθρώπους», ξεκίνησε το 1829 η Γαλλική Επιστημονική Αποστολή για να «καταλάβει» τον Μοριά. Αντικείμενό της ήταν η ιστορική, αρχαιολογική και εικονογραφική τεκμηρίωσή του.

Είκοσι περίπου επιστήμονες και καλλιτέχνες καθώς και 28 αξιωματικοί τοπογράφοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Σώματος Μηχανικού της Γαλλίας, με πολυάριθμους συνεργάτες, αποβιβάστηκαν από τη φρεγάτα «Κυβέλη» στον όρμο του Ναυαρίνου.

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ολομέλεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ στην Μασσαλία

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στην Ολομέλεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Μασσαλία.

Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε σύντομα στις πρόσφατες εξελίξεις δημιουργίας της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου και στο στόχο αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς, της πολιτικής ομαλότητας στο εσωτερικό, καθώς και στην πρόσφατη ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2012.

Στη συνέχεια ανέφερε τα εξής:

Οι συνέπειες της αποτυχίας τής Ελλάδας στη Χάγη

του Ηλία Κουσκουβέλη
Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων

Τα Σκόπια δεν κέρδισαν την προσφυγή τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.  Η Ελλάδα την έχασε!   Πέρα από όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν στον Τύπο για έλλειψη βούλησης και ατυχείς χειρισμούς, η απόφαση επανειλημμένα αναφέρει ότι η Ελλάδα «απέτυχε να αποδείξει» (“failed to establish”) τα επιχειρήματά της.

Το ότι η Ελλάδα έχασε την υπόθεση δεν είναι το χειρότερο.  Το χειρότερο είναι ότι η χώρα εγκατέλειψε την πολιτική που κορυφώθηκε στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου και δεν έχει πλέον διαπραγματευτική πολιτική και μέσα πίεσης έναντι των Σκοπίων!  Και αυτό παρά το ότι η Ελλάδα έχει υποχωρήσει από την αρχική της διαπραγματευτική θέση, δηλαδή της μη χρήσης του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του στο όνομα της γειτονικής χώρας.

“Ο Γκρούεφσκι παρουσιάζει την ελληνική ιστορία ως δική μας…” λέει ο τ. Πρωθυπουργός της FYROM, Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι

Παναγιώτης Σαββίδης

Βόμβες από τον προκάτοχό του σε κυβέρνηση και κόμμα

Την ώρα που η κυβέρνηση των Σκοπίων, επιχειρεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, προκειμένου να προωθήσει την ένταξη της χώρας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε, οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι,  στο "Radio Free Europe", προκαλούν αίσθηση.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος «VMRO DPNE», του οποίου σήμερα ηγείται ο πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, επιτίθεται κατά του διαδόχου του για την πολιτική «αρχαιομακεδονοποίοησης» που προωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, τονίζοντας με νόημα πως επιχειρεί να  … «ξαναγράψει την ελληνική ιστορία», ενώ θεωρεί πως τα Σκόπια θα εκμεταλλευτούν την απόφαση της Χάγης, προκειμένου να μην υπάρξει λύση με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.

Εχουν και τα νησιά της Αγονης Γραμμής τα «ελγίνειά» τους

Κορμός εφήβου από τον οικισμό του Καστελλορίζου (400 -350 π.Χ.)

Μαρία Θερμού

Εκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ένα αρχαιολογικό ταξίδι στο Καστελλόριζο, τη Σύμη, τη Χάλκη, την Τήλο και τη Νίσυρο

Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται εδώ πέρα, η άλλη μισή στο... Μουσείο Ασμόλεαν βρίσκεται! Παραφράζοντας τους στίχους του ποιητή, η αναφορά γίνεται για ένα ανάγλυφο από τη Σύμη, μέρος του οποίου, αποκομμένο από χρόνια και ποιος ξέρει πώς, έχει βρεθεί στο μουσείο της Οξφόρδης.

Οι επισκέπτες όμως της έκθεσης με αρχαιότητες από τα νησιά της «Αγονης Γραμμής», που θα εγκαινιασθεί την Πέμπτη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, θα έχουν την δυνατότητα να το δουν ολόκληρο χάρη στην φωτογραφική ανασύνθεση με το ελλείπον τμήμα του και να διαπιστώσουν, ότι ακόμη και τα μικρότερα μνημεία, στους πλέον απομακρυσμένους τόπους της επικράτειας έχουν τα... «ελγίνειά» τους.

Δελτίο Τύπου της Θέκλας Παρασκευούδη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κ. Θέκλα Παρασκευούδη απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη με την οποία της υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της υπεύθυνης περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του κινήματος.

Όπως εξηγεί στην επιστολή της η κ. Παρασκευούδη, αφορμή για την απόφασή της αυτή στάθηκαν αρκετά προβλήματα συνεργασίας και σημαντικά προσκόμματα τα οποία προέκυψαν με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων της.

Δελτίο Τύπου του Αργύρη Λαφαζάνη για το Πόρτο Καρράς

κλικ για μεγέθυνση

Η φράση της εβδομάδας: Πράσινα άλογα

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

 Ένας από τους πιο συχνούς λεξιλογικούς μύθους σχετίζεται με την αρχαιοελληνική, δήθεν, προέλευση της γνωστής φράσης “πράσινα άλογα”. Οι υποστηρικτές της αρχαιοελληνικής καταγωγής της λέξης θεωρούν, λανθασμένα κατά την άποψη μας, ότι προέρχεται από το “πράσσειν άλογα” [< το να πράττει, να ενεργεί κάποιος δίχως λογική (ά-λογα)]. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και γιατί δεν τεκμηριώνεται από τις γραπτές μαρτυρίες, αλλά και γιατί η φράση πράσινα άλογα χρησιμοποιείται (με την έννοια του παράλογου) στις λαϊκές παραδόσεις όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ιταλίας, καθώς και της Ρουμανίας πράγμα το οποίο δηλώνει ότι το “πράσινα άλογα” ήταν μια αποδεκτή μεταφορά στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.

Το αδόκιμο “πράσσειν άλογα”

Το πράσινα άλογα [ετυμ.: πράσινο < εκ του πράσου, αυτός που έχει το χρώμα του πράσου + άλογο < (η αρχική σημασία της: παράλογο, το μη έχον λογική < α- στερητ .+ λόγος).

Τρισδιάστατος Παρθενώνας στο Ιντερνετ

Κι ο σκύλος βρήκε την ουρά του. Οι συντηρητές Δημ. Μαραζιώτης και Κ. Βασιλειάδης επί το έργον (ASS. PRESS, ΥΔΡΑ ΠΑΡΝΤΟΣ)

Της ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

«Το μουσείο αλλάζει με τρόπο σιωπηλό». Και πράγματι, κάθε Δευτέρα που το Μουσείο της Ακρόπολης είναι κλειστό, αρχίζει μια σιωπηλή δουλειά από πολλούς εργαζόμενους στα μετόπισθεν, όπως είδαμε συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή.

Ομάδες συντηρητών είχαν βγει από νωρίς στις αίθουσες με τα εργαλεία της δουλειάς, ανελκυστήρες, μικρές σκαλωσιές, λευκά γάντια και κόλλες, αφ' ενός για να ανεβάσουν μία μετόπη του Παρθενώνα που έχει ανασυντεθεί από τα θραύσματά της και αφ' ετέρου για να συγκολλήσουν δύο συνανήκοντα κομμάτια σε αρχαϊκά γλυπτά.

Είτε θα χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι, είτε το κεφάλι σας στον τοίχο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το πρόβλημα δεν είναι ότι διαλύεται η ευρωζώνη. Το πρόβλημα είναι ότι σε διάλυση οδηγείται η ίδια η Ευρώπη.

Η απεχθής εικόνα που εμφανίζει το δίδυμο Μέρκελ – Σαρκοζί, αν και αποτέλεσμα – αντίδραση στην υπόγεια δραστηριότητα έξωθεν δυνάμεων με τοποτηρητές εντός της Ευρώπης, είναι απεχθέστερη και αυτού του προδοτικού ελληνικού χρέους.

Με αλαζονικό ύφος υποστήριξαν πως αποφάσισαν να συνασπιστούν (και όποιος θέλει ακολουθεί) επειδή αυτές οι δύο χώρες, η Γερμανία και η Γαλλία, καλούνται να πληρώσουν τα χρέη των άλλων.

Προτίμησε η Διαμαντοπούλου να κλείσει η Βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια παρά να δεχθεί τη δωρεά του Εμφιετζόγλου

Κλείνουν πολιτικοί φορείς γιατί δεν έχουν λεφτά, βιβλιοθήκες ιστορικές, όπως η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου που επτά μήνες τώρα βρίσκεται σε επίσχεση γιατί οι 9 εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί, κρατικοί οργανισμοί, εθνικά θέατρα, ακόμη και η Λυρική πνέουν τα λοίσθια, την ίδια ώρα όμως το υπουργείο Παιδείας αρνείται την πρόταση της κατασκευαστικής του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, που είναι γνωστές οι ευαισθησίες του για τη Θράκη, να αναλάβει τη δαπάνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης της Ξάνθης!

Απίστευτο, θα πείτε... Δυστυχώς όμως αληθινό. Και δείχνει το πώς λειτουργούν οι υπουργοί. Όχι με κριτήριο το συμφέρον του τόπου, αλλά με βάση την κομματική τους ταυτότητα και τις περίεργες ιδεοληψίες τους.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Νέα γκάφα της διοίκησης Μπουτάρη"


Με αφορμή τον καταλογισμό εκ μέρους της Εφορίας στον Δήμου Θεσσαλονίκης  1.125.000 € ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΜΠΟΥΤΑΡΗ

 Η διοίκηση του κ. Μπουτάρη έκανε πολλές γκάφες κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της, αυτό όμως που συνέβη προ ημερών με την υπόθεση ΦΠΑ, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά από της ιδρύσεως του να χρωστά από μη δήθεν καταβολή ΦΠΑ για παρεχόμενες υπηρεσίες (Παιδικοί Σταθμοί, Γυμναστήρια, ΚΑΠΗ κ.λ.π.) 1.125.000 € στην Εφορία και συγχρόνως να λοιδορούνται άξια στελέχη της Τ.Α., ξεπερνά κάθε προηγούμενο!.

Η υπερσυντηρητική Αμερική κατηγορεί το Μάπετ σόου ως... κομμουνιστικό!

Όταν η υπερσυντηρητική Αμερική κάνει την εμφάνιση της ακούγονται τα πιο... τρελά πράγματα. Η νέα ταινία των Μάπετς εμπεριέχει «φιλελεύθερη προπαγάνδα του Χόλιγουντ» κατά των επιχειρηματιών και επιχειρεί να διαβρώσει τα παιδιά προπαγανδίζοντας κατά του καπιταλισμού, εκτιμούν οι σχολιαστές του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox, γνωστού για τις υπερσυντηρητικές και αντιφιλελεύθερες θέσεις του, στρέφοντας τα πυρά τους κατά της δημοφιλούς σειράς.

Ο σχολιαστής του Fox Business Network, Έρινγκ Μπόλινγκ λέει σε σχόλιο του που μεταδόθηκε διαδυκτιακά ότι ο  ήρωας της νέας ταινίας των Μάπετς, ο Τεξ Ρίτσμαν είναι ένας άπληστος πετρελαιάς που θέλει να εξορύξει πετρέλαιο κάτω από το θέατρο των Μάπετς. 

Τοποθέτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη, σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης

Παρεμβαίνοντας κατά τη χθεσινή συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2012 στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, σχολίασε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας, ως εξής:

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

Σήμερα γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Εμείς επιμέναμε πέρυσι ότι δεν έπρεπε να συμμετέχουμε ούτε ως διάδικοι ούτε ως εναγόμενοι. Παραπέμπω στα πρακτικά της Βουλής τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και έλεγα στον τότε Πρωθυπουργό ότι η κατάσταση στη Χάγη δεν είναι αυτή που κατά κεραία θα μπορούσε να περιμένει κανείς.

Έλιο ντι Ρουπό: Ο ομοφυλόφιλος εμιγκρές με το παπιγιόν, νέος πρωθυπουργός του Βελγίου


Μετά από 16 μήνες ακυβερνησίας, βρήκαν τον καλύτερο!
ψώνισαν από σβέρκο!
Βαμμένο μαλλί, κομμωτήριο και παπιγιόν !!

O ιταλικής καταγωγής Έλιο ντι Ρουπό είναι ο νέος πρωθυπουργός του Βελγίου, έχοντας βαρύ φορτίο έπειτα από 540 μέρες ακυβερνησίας στις Βρυξέλλες και πρόκειται για έναν πολιτικό με πολλές... ιδιαιτερότητες, που αντιμετώπιζε προκλήσεις σε όλη του τη ζωή. 

O Βαλλόνος, γαλλόφωνος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, με το χαρακτηριστικό κόκκινο παπιγιόν είναι επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος της χώρας (PS).  

Γεννήθηκε πριν από 60 χρόνια στο Morlawenz του Βελγίου και είναι γιος ιταλών μεταναστών, από το Abruzzo της Ιταλίας.

Καταργούνται άλλες 17 εφορίες


Ανάμεσα σε αυτές και η Δ.Ο.Υ. Κασσάνδρας

Ντίνος Σιωμόπουλος

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών

Στην κατάργηση 17 εφοριών στην περιφέρεια προχωρά το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του σύμφωνα με απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την απόφαση, αναστέλλεται από την 1η Δεκεμβρίου 2011, η λειτουργία των εξής Δ.Ο.Υ.

- Γαστούνης του νομού Ηλίας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας

48ωρες απεργίες στο «Πόρτο Καρράς» λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων

Και άλλα ξενοδοχεία με προβλήματα - δεν κάνουν καταγγελίες ελλείψει σωματείων

Κυλιόμενες 48ωρες απεργίες πραγματοποιούν από την περασμένη εβδομάδα οι 800 εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς», αφού δεν έχουν πληρωθεί από τον Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Αγγελος Πράτσας, τονίζει ότι υπάρχουν και άλλα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής που οφείλουν δεδουλευμένα, επειδή όμως δεν υπάρχουν σωματεία, δεν γίνονται καταγγελίες.

Ομολογία Παπακωνσταντίνου στη Βουλή: Ο ...αμισθί φίλος Αθεμπίγιο πήρε 180 χιλιάρικα!

Με το ...ευτελές ποσό των 180.000 ευρώ αμείφθηκε ο  Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο, προκειμένου να εκπονήσει το "master plan" για την ανάπτυξη του Ελληνικού!

Πρόκειται για μια είδηση - βόμβα, που έρχεται, μάλιστα, δια επισήμων χειλέων, αφού σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διαμηνύσει ότι ο Αθεμπίγιο ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού ο οποίος παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες δωρεάν...

Η αποκάλυψη έγινε, λοιπόν, στη Βουλή από τον ίδιο τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε το σχέδιο Αθεμπίγιο ως "ιδιαιτέρως χρήσιμο", χωρίς βεβαίως να αναφέρει ότι αυτό δεν θα ακολουθηθεί υποχρεωτικά από τους ιδιώτες επενδυτές που θα αναλάβουν την ανάπτυξη της περιοχής...

Ελληνικό περίπτερο θα στηθεί δίπλα σε περίπτερο του ψευδοκράτους

Νίκος Χασαπόπουλος

Αγνόησε προειδοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών το Επιμελητήριο Σάμου

Αυστηρή προειδοποίηση - η πρώτη που αποστέλλεται με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Στ. Δήμα - απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών προς το Επιμελητήριο της Σάμου να μη συμμετάσχει σε τουριστική έκθεση στη Σμύρνη στην οποία μετέχει με περίπτερο και το ψευδοκράτος.

Με έγγραφό του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «άτομα και φορείς που σχετίζονται με το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να μετέχουν σε εκδηλώσεις ή Εκθέσεις που διοργανώνει η Τουρκία και στις οποίες επιδιώκεται η προβολή αντίστοιχων φορέων του ψευδοκράτους και των συμβόλων του με απώτερο στόχο την έμμεση αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος».

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός με 258 «ναι»

Με συντριπτική πλειοψηφία και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ εγκρίθηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2012. Συγκεκριμένα σε σύνολο 299 βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 258 και 41 «όχι».

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 είναι δύσκολος, έχει φιλόδοξους στόχους και πρέπει να εκτελεστεί σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πολλές αβεβαιότητες.

«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική συγκυρία μεγίστης ευθύνης. Ελάχιστες γενιές ήρθαν αντιμέτωπες με τέτοιας κρισιμότητες προσκλήσεις», υπογράμμισε ο κ. Παπαδήμος κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2012, επισημαίνοντας ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν «να υπερβούμε τις δυνάμεις μας».

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη βουλή για τον προϋπολογισμό

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2012

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα, συζητάμε τον Προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, σε συνθήκες έκτακτες, σε συνθήκες κρίσης...

Μιας κρίσης πολλαπλής. Εσωτερικής και Ευρωπαϊκής. Οικονομικής και γεωπολιτικής. Όπου η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα! Ακόμα και τώρα που οι κερδοσκοπικές επιθέσεις χτυπούν άλλες χώρες...