Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η Γερμανία κατόρθωσε να δυναμιτίσει τη συμφωνία για τη δόση των 44 δισ. ευρώ

Στο χθεσινό Eurogroup -το οποίο ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 5.30 το πρωί της Τετάρτης- υπήρξε καταρχήν συμφωνία των εταίρων ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πρέπει να αποδεσμευτεί η δόση αλλά οι τελικές αποφάσεις αναβάλλονται για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η μαραθώνια συνεδρίαση για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε χωρίς την τελική έγκριση της δόσης των 44 δισ. ευρώ και χωρίς την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τους υπουργούς Οικονομικών να μεταθέτουν τις αποφάσεις για το επόμενο Eurogroup στις 26 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπουργοί Οικονομικών κάνουν λόγο για «πρόοδο» στις συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, συγχαίρουν την Ελλάδα για τα βήματα που έκανε στις μεταρρυθμίσεις και καταλήγουν ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω τεχνικές εργασίες σε ορισμένα στοιχεία του πακέτου χωρίς να δίνουν περισσότερες διευκρινίσεις.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Η Αρχαιολογία στα μετόπισθεν

Τα τείχη της Θεσσαλονίκης το 1916 (Αρχείο Χάρη Γιακουμή)

Θερμού Μαρία

Τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα στην περίοδο 1912 - 1922

Τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα από ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, το έργο των πρώτων αρχαιολόγων, Ελλήνων και ξένων και μαζί έγγραφα, πίνακες ζωγραφικής, επιστολικά δελτάρια και προσωπικά αντικείμενα ανθρώπων που έζησαν στην πόλη ως στρατευμένοι στο ανατολικό μέτωπο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υλικό πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον ιστορικά και αρχαιολογικά παρουσιάζεται στην έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, «Αρχαιολογία στα μετόπισθεν. Στη Θεσσαλονίκη των ταραγμένων χρόνων, 1912-1922» που εγκαινιάζεται στις 24 Νοεμβρίου.