Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η πρακτική της Μέρκελ όπως των Ναζί: Δήλωση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας


Πυρά κατά της Γερμανίδας Καγκελαρίου εξαπέλυσε μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής ο πρωθυπουργός  της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, κατά τη διάρκεια της οποίας παραλλήλισε τις πρακτικές της Άνγκελα Μέρκελ με αυτές των Ναζί. 

Ο κ. Ορμπάν επικεντρώθηκε στις δηλώσεις της Ανγκέλα Μέρκελ στο ευρωπαϊκό φόρουμ του τηλεοπτικού σταθμού WDR, όπου είχε κατηγορήσει την Ουγγαρία για έλλειμμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας και δήλωσε πως «θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να φέρουμε την Ουγγαρία στον σωστό δρόμο, αν και δεν θα στείλουμε αμέσως το ιππικό».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ο Ορμπάν, αντέδρασε στις δηλώσεις της Μέρκελ, τονίζοντας πως «οι Γερμανοί έστειλαν ήδη μία φορά το ιππικό και μάλιστα με τη μορφή αρμάτων μάχης», επεσήμανε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας:

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις φίλων του Τσίπρα (Video)


Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις αδιανόητες ρατσιστικές επιθέσεις των φίλων του κ. Τσίπρα κατά των Ελλήνων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη του 9.84, ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αναψυχής του στην Κροατία, ο κ. Τσίπρας συζητούσε με γραφικές φυσιογνωμίες της παρακμιακής αριστεράς πως “όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα Γκουλάγκ!”.

Η περίφημη φράση εκστομίστηκε από τον προνομιακό συνομιλητή του κ. Τσίπρα, Σλαβόι Ζίζεκ, σε κοινή τους εμφάνιση στην Κροατία, με τον κ. Τσίπρα να χειροκροτά, τις αθλιότητες του κ. Ζίζεκ και τις απειλές του προς τους Έλληνες πολίτες. 

Μετεωρίτης «χτύπησε» τη Σελήνη (Video)

Ένα αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο που παρακολουθεί το φεγγάρι έχει καταγράψει εικόνες ενός μετεωρίτη βάρους περίπου 40 κιλών να χτυπά στη σεληνιακή επιφάνεια, δημιουργώντας μια εκτυφλωτική λάμψη, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες της NASA.

 Η έκρηξη, η οποία συνέβη στις 17 Μαρτίου, ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγράψει μέχρι στιγμής τηλεσκόπιο της NASA, από τότε που η υπηρεσία ξεκίνησε να παρακολουθεί το φεγγάρι, περίπου πριν από 8 χρόνια και να καταγράφει τις προσκρούσεις μετεωριτών στη σεληνιακή επιφάνεια.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 300 εκρήξεις.

Παραιτήθηκε ο Κουίκ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Παραμένει στο κόμμα

Την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέβαλε την Κυριακή ο Τέρενς Κουίκ.

Ο ίδιος ο κ. Κουίκ, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επιβεβαίωσε την είδηση ότι υπέβαλε την παραίτησή από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, κατά την επίσκεψή του στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, την Κυριακή.

Φήμες θέλουν τον κ. Κουίκ να εκφράζει κατ' αυτόν τον τρόπο τις ενστάσεις του για συμπεριφορά του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.

O Πρεσβευτής του Ελληνισμού Πέδρο Ολάγια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργαστήριο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τη διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης για τον συγγραφέα και ελληνιστή Pedro Olalla.  Η εκδήλωση, με κεντρικό θέμα Οικοδομώντας μια νέα Ευρώπη: ο ρόλος του ανθρωπισμού, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 και ώρα 12.00’ στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί το ντοκιμαντέρ Γιατί η Ελλάδα;.  Θα ακολουθήσει απονομή τιμητικής πλακέτας στον Pedro Olalla για την προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων Jean Monnet που υλοποιεί το Εργαστήριο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Πανό κατά Γιάννη Μπουτάρη στη Τούμπα


Το πανό αναφέρεται στην επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας και χαρακτηρίζει "ανώμαλο", ανιστόρητο" και "αλκοολικό" τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Για την ακρίβεια γράφει: "Ανώμαλε ασεβή ανιστόρητε αλκοολικέ τρίζουν τα κόκκαλα των 353.000 προσφύγων, οι καρδιές των προσφύγων δεν ξεχνούν, πάρε τα μεμέτια σου και τους gay σου και πούλο".

Πηγή: The Insider

Δήμος Πολυγύρου - Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-5-2013 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ


Με στόχο τη βελτίωση της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων ο Δήμος Πολυγύρου ξεκινά πρόγραμμα ανακύκλωσης των οργανικών οικιακών αποβλήτων (Οικιακή Κομποστοποίηση).

Σε πρώτη φάση, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013, 250 κάδοι κομποστοποίησης θα παραδοθούν σε πολίτες, που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Θα προηγηθεί ενημέρωσή τους για τη σωστή χρήση των κάδων κοπμποστοποίησης σε ειδικό σεμινάριο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει αναλυτική παρουσίαση για τον τρόπο που λειτουργεί ο κάδος κομποστοποίησης από επιστημονική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Μηχ. - Μ.Sc. (Περιβαλλοντική Διαχείριση), Αβραάμ Καραγιαννίδη.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους!

του Κώστα Φωτιάδη

Παίρνοντας αφορμή από τις δηλώσεις του εκλεγμένου δημάρχου Θεσσαλονίκης περί ανέγερσης μνημείου της «Επανάστασης των Νεότουρκων» στη πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη… μάθημα ποντιακής ιστορίας από τον Κώστα Φωτιάδη

 ***
Γενοκτονίες, γενοκτονίες, γενοκτονίες.

Σ ένα μωσαϊκό από αίμα και θάνατο με αρχιμακελάρη τον Μουσταφά Κεμάλ, έχει οικοδομηθεί η γειτονική Τουρκία. Η πρόσφατη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, ξυπνάει στις μνήμες μας τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ο καθηγητής και Ιστορικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Κώστας Φωτιάδης έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αιματοβαμμένη Οδύσσεια του Ποντιακού Ελληνισμού.