Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τα μονάδικα οφέλη του δενδρολίβανου στην υγεία μας

Η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη στη μαγειρική

Το δενδρολίβανο είναι ένα εγγενές βότανο της Μεσογείου, αν και σήμερα καλλιεργείται σε μεγάλες εκτάσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Το δενδρολίβανο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στους αρχαίους χρόνους, γεγονός που οφειλόταν στις ιδιότητες που του αποδίδονταν.

Συγκεκριμένα, πίστευαν ότι μπορεί να διεγείρει και να ενισχύει τη μνήμη, με τους μαθητές στην αρχαία Ελλάδα να τοποθετούν κλωνάρια δενδρολίβανου στο κεφάλι τους στη περίοδο των εξετάσεών τους, αλλά και του πενθούντες να τοποθετούν το αρωματικό αυτό βότανο στους τάφους των νεκρών ως σύμβολο της ανάμνησης αυτών.

Προβάδισμα Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία δίνει δημοσκόπηση

Στο δήμο Βόλου προηγείται ο Αχιλλέας Μπέος

Δύο δημοσκοπήσει δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και για τον δήμο Βόλου.

Για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 23 και 24 Απριλίου, από την εταιρεία «To the point», σε δείγμα 808 ανθρώπων, δίνει στο κυβερνών κόμμα προβάδισμα στη κάλπη για την ευρωβουλή, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο διατηρεί τις δυνάμεις του.

Το «Ποτάμι» στην περιφέρεια δείχνει να παίρνει την τρίτη θέση, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, του λεγόμενου «αντιμνημονιακού» μετώπου, καταγράφουν χαμηλά ποσοστά.

Το μήνυμα του Λάμπρου Φουντούλη, Υποψηφίου Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής

"Αγαπητοί συνέλληνες και συναγωνιστές. Δεν σας κρύβω ότι η απόφαση για ένα τέτοιο μεγάλο βήμα ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Γνώριζα απο την πρώτη στιγμή με την αποδοχή της ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ πρότασης του ΑΡΧΗΓΟΥ τι θα είχα να αντιμετωπίσω. Ήδη άρχισαν τις βρισιές και τις συκοφαντίες.

Ξέρω ότι θα πρέπει σε περίπτωση εκλογής μου να είμαι μακριά από την κόρη μου και την σύζυγο μου που με έχουν τόσο ανάγκη. Όμως πρώτη με παρακίνησε η σύζυγός μου λέγοντας μου ότι απο την στιγμή που κανένας απο την πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να βρεθούν οι άνανδροι δολοφόνοι των παιδιών και δεν αναφέρουν ούτε τα ονόματά τους σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις..., είναι μια "ευκαιρία" να αγωνιστώ σε άλλο επίπεδο για την δικαίωσή τους.

Παγωμένο άστρο με θερμοκρασίες Βόρειου Πόλου εντοπίστηκε κοντά στον Ηλιο μας

Ενα αστέρι που ανήκει στην κατηγορία «καφέ νάνος» και φαίνεται να είναι το ψυχρότερο του είδους του, με θερμοκρασίες όπως του Βόρειου Πόλου της Γης, ανακαλύφθηκε πρόσφατα κοντά στον Ηλιο μας.

Το νέο ουράνιο σώμα ανακάλυψαν αστρονόμοι του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια χρησιμοποιώντας το Wide -field Infrared Survey Explorer ( WISE) και το τηλεσκόπιο Spitzer της NASA και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7,2 έτη φωτός μακριά, καθιστώντας το, το τέταρτο πιο κοντινό σύστημα στον Ήλιο μας.

«Είναι πολύ συναρπαστικό να ανακαλύπτουμε ένα νέο γείτονα του ηλιακού μας συστήματος που είναι τόσο κοντά» δήλωσε ο Κέβιν Λούμαν, αναπληρωτής καθηγητής αστρονομίας και αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια

Μικρό αρκουδάκι εντοπίστηκε στην Αυγή Καστοριάς

Περιπλανιόταν μόνο του στο δρόμο

Ένα πανέμορφο μικρό αρκουδάκι, που χάθηκε από τη μητέρα του, εντόπισε χθες το πρωί κάτοικος σε δρόμο του χωριού Αυγή, στην Καστοριάς.

Ο κάτοικος περισυνέλλεξε το αρκουδάκι από δρόμο, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Περιβαλλοντολογικό Κέντρο Καστοριάς, το οποίο έστειλε κτηνίατρο στην Αυγή για να περιθάλψει και να παραλάβει το μικρό ζώο.

Δείτε τις φωτογραφίες από το oladeka.blogspot.com:

Από τη ΔΗΜΑΡ προσχώρησε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Ηλ. Τζανετουλάτος

Στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα, προσχώρησε ο μέχρι χθες υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ, Ηλίας Τζανετουλάκος.

Ο ίδιος για την απόφασή του επικαλέστηκε κινδύνους «Μπερλουσκονοποίησης» της πολιτικής ζωής.

Η αυτοδιοικητική κίνηση "Πειραιάς 2014+" (Π14+) λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο αυτοδιοικητικό τοπίο του Πειραιά με την υποψηφιότητα Μώραλη-Μαρινάκη και ορατούς τους κινδύνους "Μπερλουσκονοποίησης" της πολιτικής ζωής, αποφάσισε να συστρατευθεί με το Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο "Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς η Πόλη μας" και

Σενάριο για ευρω-υποψηφιότητα του Εμμανουήλ Κριαρά



Σχόλιο ιστολογίου: Σχεδον 110 χρονών .. Χάθηκε το μέτρο.

'Εντονη είναι η φημολογία που θέλει πολιτικό σχηματισμό, εκτός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να σκέφτεται να συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιό του τον καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά, που φέτος έκλεισε τα 108 έτη.

Πολλοί, μάλιστα, βάζουν και στη συζήτηση τον κατά 16 χρόνια νεότερο Μανώλη Γλέζο, αφού ο γηραιότερος ευρωβουλευτής προεδρεύει της πρώτης συνεδρίασης του ευρωκοινοβουλίου που θα προκύψει από τις κάλπες της 25ης Μαΐου.

Π.Ρ.

Πηγή: NewPost.gr

Οι 7 αρχές του γυμνισμού και οι καλύτερες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα

Μπορεί στη δεκαετία του '80 να διαδραματίστηκαν στην Αργολίδα ακόμη και επεισόδια, με εξοργισμένους κατοίκους να επιτίθενται κατά των Ολλανδών τουριστών που κατέφθαναν κατά κύματα και πετούσαν τα ρούχα τους για να απολαύσουν το μπάνιο τους απαλλαγμένοι από τα... πάντα, ωστόσο σήμερα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Ο γυμνισμός δεν ξεσηκώνει αντιδράσεις ενώ οι λάτρεις του... σπορ έχουν συγκεκριμένες, αγαπημένες παραλίες, όπου το εξασκούν. Παρακάτω παρουσιάζονται οι 14 πιο γνωστές από αυτές αλλά και οι αρχές του γυμνισμού.

Που μπορείτε να πετάξετε τα ρούχα σας και να κάνετε τις βουτιές σας ελεύθερα στην Αττική:

-ΚΑΠΕ Σούνιο (ακολουθήστε το μονοπάτι πίσω από τους βράχους στα δεξιά για να βρεθείτε στη βοτσαλωτή παραλία)
-Ραμνούντα

Κάγκελα και συρματοπλέγματα μέσα στο ΟΑΚΑ - 3.000 αστυνομικοί έξω

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΕΤΡΑ- ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

Κάγκελα, συρματοπλέγματα, μεταλλικές πόρτες γέμισαν οι υπεύθυνοι του ΟΑΚΑ το εσωτερικό του γηπέδου ώστε να αποτραπεί συμπλοκή των οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Και στις δυο πλευρές της τάφρου, τόσο σε αυτή του γηπέδου όσο και σε αυτή που καταλήγει στην εξέδρα, τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα, ενώ μπροστά από τις εξέδρες που θα κάθονται οι οπαδοί τοποθετήθηκαν κάγκελα που ξεπερνούν τα δύο μέτρα. 

Έξω από το γήπεδο, πολύ ισχυρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας πριν και μετά τον αγώνα για τον τελικό του κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, που θα γίνει στις 8 το απόγευμα.

Λύθηκε το μυστήριο του υπέρλαμπρου σουπερνόβα

Ενας κοσμικός μεγεθυντικός φακός κρύβεται πίσω από το... εκτυφλωτικό σουπερνόβα

Τη φωτεινότητα του πολλαπλασιάζει ένας άγνωστος μέχρι σήμερα «ενδιάμεσος» γαλαξίας

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Πριν από τέσσερα έτη εντοπίστηκε ένας υπερκαινοφανής αστέρας η λαμπρότητα του οποίου εξέπληξε τους επιστήμονες. Μην μπορώντας να εξηγήσουν το φαινόμενο οι ειδικοί είχαn διαχωριστεί σε εκείνους που πίστευαν ότι το σουπερνόβα ανήκει σε ένα συμβατικό είδος αλλά για άγνωστο λόγο είναι πολύ πιο λαμπρό από τα υπόλοιπα και σε εκείνους που θεωρούσαν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άγνωστο είδος. Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «συμβατικό» σουπερνόβα που απλά τη λαμπρότητα του μεγέθυνε ένας γαλαξίας που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτό και τη Γη.

Δελτίο Τύπου: ΣΧΕΔΙΟ Β και Δίκτυο Σοσιαλιστών - «Καμιά θυσία για το ευρώ»: Iδού η Ρόδος για τον Συριζα


Δελτίο Τύπου

«Καμία θυσία για το ευρώ» το ξαναθυμάται και δειλά διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό κείμενό του για τις ευρωεκλογές. Πρόκειται για θέση που δύσκολα συνάδει βέβαια με την απόρριψη στην τελευταία ΚΠΕ του κόμματος αυτού, της πρότασης για εκπόνηση εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την Ευρωζώνη.

Χωρίς τέτοιο σχέδιο, χωρίς σχέδιο Β δηλαδή κάθε διακήρυξη για άρνηση και άλλων θυσιών του λαού για το ευρώ μένει κενό γράμμα. Δεν είναι υπερβολή αν κάποιος καχύποπτα σκεφθεί ότι «ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει»…