Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Προβάδισμα Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία δίνει δημοσκόπηση

Στο δήμο Βόλου προηγείται ο Αχιλλέας Μπέος

Δύο δημοσκοπήσει δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και για τον δήμο Βόλου.

Για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 23 και 24 Απριλίου, από την εταιρεία «To the point», σε δείγμα 808 ανθρώπων, δίνει στο κυβερνών κόμμα προβάδισμα στη κάλπη για την ευρωβουλή, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο διατηρεί τις δυνάμεις του.

Το «Ποτάμι» στην περιφέρεια δείχνει να παίρνει την τρίτη θέση, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, του λεγόμενου «αντιμνημονιακού» μετώπου, καταγράφουν χαμηλά ποσοστά.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίσετε για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας», την πρωτιά κατέχει ο «αντάρτης» της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ποσοστό 21,5% και με τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος, Γιάννη Ιωαννίδη, να έπεται με ποσοστό προτίμησης 13,4%. Ακολουθούν η Δέσποινα Χαραλαμπίδου του ΣΥΡΙΖΑ με 10,2% και ο υποστηριζόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης με 10%.

Χαμηλότερα ποσοστά συγκεντρώνουν στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων ψηφοφόρων, ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας (4,9%), η υποστηριζόμενη από την «Ελιά» Νιόβη Παυλίδου (2,8%) και ο «οικολόγος πράσινος» Μιχάλης Τρεμόπουλος (2,8%). Ο Νίκος Χρυσομάλλης της ΧΑ συγκεντρώνει ποσοστό 2,5% και ο υποστηριζόμενος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θανάσης Αγαπητός (1,7%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 18,4%.

Όσο για τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις ευρωεκλογές, αυτές αποτυπώνονται ως εξής: ΝΔ 19,8%, ΣΥΡΙΖΑ 15,8%, Ποτάμι 9,3%, Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 5,6%, Ελιά 4,7%, ΑνΕλ 3,7%, ΔΗΜΑΡ 1,9%. Το 21,5% αγγίζει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Για τον δήμο Βόλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε 602 άτομα, στο χρονικό διάστημα 22-24 Απριλίου, η εταιρεία «Metron Analysis», το καθαρό προβάδισμα φαίνεται να έχει με ποσοστό 30% ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Μπέος, έναντι του 19% που συγκεντρώνει ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Τρίτος με 13% έρχεται ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Σκοτινιώτης, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Έπονται οι υποψήφιοι Αποστόλης Νάνος και Μιχάλης Μιτζικός, που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ και τη ΝΔ αντίστοιχα, με ποσοστό 6% έκαστος.

Στις ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, στη Μαγνησία, με 24,6%, έναντι της ΝΔ, που συγκεντρώνει 17%. Τρίτο κόμμα και στον Βόλο παραμένει το Ποτάμι με 7,9%, ενώ ακολουθούν η ΧΑ με 6,5%, οι ΑνΕλ με 3,9% το ΚΚΕ με 3,7% και η Ελιά με 2,2%. Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει μόλις 0,7%. Το 13,1% φτάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ 9,5% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν.

Πηγή: NewsBeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: