Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Κάγκελα και συρματοπλέγματα μέσα στο ΟΑΚΑ - 3.000 αστυνομικοί έξω

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΕΤΡΑ- ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

Κάγκελα, συρματοπλέγματα, μεταλλικές πόρτες γέμισαν οι υπεύθυνοι του ΟΑΚΑ το εσωτερικό του γηπέδου ώστε να αποτραπεί συμπλοκή των οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Και στις δυο πλευρές της τάφρου, τόσο σε αυτή του γηπέδου όσο και σε αυτή που καταλήγει στην εξέδρα, τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα, ενώ μπροστά από τις εξέδρες που θα κάθονται οι οπαδοί τοποθετήθηκαν κάγκελα που ξεπερνούν τα δύο μέτρα. 

Έξω από το γήπεδο, πολύ ισχυρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας πριν και μετά τον αγώνα για τον τελικό του κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, που θα γίνει στις 8 το απόγευμα.

Η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να προλάβει τυχόν... απρόοπτα πριν τον αγώνα και ειδικά κατά την μεταφορά των παικτών και των φιλάθλων των δυό ομάδων στο γήπεδο για αυτό το λογο μεταξύ άλλων από το πρωί του Σαββάτου θα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις οπαδών.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν χάσει... κυριολεκτικά τον ύπνο τους καθώς τουλάχιστον 8 διμοιρίες θα ταξιδέψουν μαζί με τα πούλμαν των φιλάθλων από τη Θεσσαλονίκη και από την Αθήνα ξανά στη συμπρωτεύουσα. Εκατοντάδες άνδρες της Τροχαίας θα βρίσκονται στο... πόδι για την πραγμάτωση της διαδρομής από και προς το ΟΑΚΑ των... δύο πλευρών, ενώ πολλοί αστυνομικοί θα είναι σε εγρήγορση για την πραγμάτωση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό κυπέλλου που μάλλον παραπέμπει σε... πόλεμο.

Συνολικά πάνω από 3.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η πομπή των λεωφορείων από Θεσσαλονίκη  αναμένεται να φτάσει στα διόδια των Αφιδνών νωρίς  το μεσημέρι οπότε και θα αρχίσει η σταδιακή αναχώρηση για το Ολυμπιακό Στάδιο. Τα πούλμαν πρόκειται να περιμένουν στο συγκεκριμένο σημείο και θα αναχωρούν ανά 20 με αστυνομική συνοδεία μέχρι και τη στιγμή που θα φτάσουν στο ΟΑΚΑ.

Στην πομπή των λεωφορείων από τα διόδια των Αφιδνών προς το ΟΑΚΑ δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν τυχόν μεμονωμένα αυτοκίνητα ή μίνι βαν με φιλάθλους του ΠΑΟΚ αφού η Αστυνομία αρνείται να κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα της ΠΑΕ και να παρέχει ασφάλεια, συνοδεία και θέσεις στάθμευσης στους μεμονωμένους οπαδούς της ομάδας. 

Η προσέγγιση των μεμονωμένων οπαδών στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη να γίνει από την ανατολική είσοδο (ΟΑΣΑ), από την είσοδο της οδού Αγησιλάου (ΙΑΣΩ) και από την πεζογέφυρα της οδού Σπύρου Λούη.Οι θύρες θα ανοίξουν στις 4. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσουν σταδιακά από το ΟΑΚΑ έπειτα από απόφαση της Αστυνομίας ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα.

Παράλληλα, αστυνομικοί θα έχουν... ακροβολιστεί περιμετρικά του γηπέδου, άνδρες των ΜΑΤ από την Αθήνα θα περιφρουρούν από νωρίς την περιοχή του γηπέδου ενώ ειδικό σχέδιο ασφαλειάς έχει καταρτιστεί από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τον αγώνα.

Η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.έπειτα από συσκέψεις έχει σχεδιάσει πρωτοφανή μέτρα για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, σε όλη την Αθήνα, ώστε να αποφευχθούν οι... συναντήσεις οπαδών των δύο ομάδων, να αποτραπούν τυχόν επεισόδια ενώ στο γήπεδο θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου για να μην περάσουν αντικείμενα. Η είσοδος σε άτομα χωρίς εισιτήρια είναι ένα σκηνικό που δεν θα επαναληφθεί το Σάββατο.

Μεταξύ των αυστηρών μέτρων, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, απο το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων θα οδηγούνται συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο ΟΑΚΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως».

ΑΝ. ΓΑΛ.

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: