Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Derinkuyu: Μια παράξενη υπόγεια αρχαία πόλη!


Το 1963 ένας κάτοικος του Derinkuyu (Μαλακοπή της Καππαδοκίας) κατεδάφιζε έναν τοίχο του σπιτιού του όταν ανακάλυψε έκπληκτος ότι πίσω από αυτόν ήταν ένα μυστηριώδες δωμάτιο που δεν το είχε δει ποτέ! Αυτό το δωμάτιο οδηγούσε σε ένα άλλο και αυτό σε ένα άλλο και το άλλο σε άλλο.

Είκοσι υπόγειοι όροφοι και 85 μέτρα βάθος προκάλεσαν έκπληξη όχι μόνο στον άντρα που έκανε την ανακάλυψη αλλά και στους αρχαιολόγους που εξερευνούν μέχρι και σήμερα την υπόγεια πόλη Derinkuyu. H πόλη δημιουργήθηκε από τους Χεταίους γύρω στο έτος 1400 π.Χ. και είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο από χιλιάδες ανθρώπους που ζούσαν στις σπηλιές για να προστατευθούν από τις συχνές επιδρομές που δέχθηκε η Καππαδοκία. Επίσης χρησιμοποιήθηκε από τους πρώτους Χριστιανούς.

Σώα τρία Ελληνόπουλα στη σφαγή του Κονέκτικατ

Tρία Ελληνόπουλα που φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χούκ στην κωμόπολη Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ, όπου έγινε το πρωτοφανές μακελειό,είναι ανάμεσα στα παιδιά που στάθηκαν τυχερά και γλύτωσαν από τη μανία του δολοφόνου.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, στο εν λόγω σχολείο διδάσκουν και δυο ομογενείς δασκάλες, οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν, όπως και μια βιβλιοθηκάριος. Και τα έξι αυτά άτομα ελληνικής καταγωγής ανήκουν στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας.

Πάνος Καμμένος: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο εθνικός μ@λ@κ@ς»!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΣΩ TWITTER!

Σε μια απίστευτη δήλωση μέσω του λογαριασμού του στο twitter προέβη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος κλήθηκε να απαντήσει σε διαδικτυακό του φίλο για τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη που τον χαρακτήρισε καραγκιόζη της πολιτικής.

«Τι θα κάνεις με αυτό το καθίκι τον Άδωνι;» τον ρώτησε κι εκείνος χρησιμοποίησε έναν ανάλογο χαρακτηρισμό για να του απαντήσει:

Τα «αντισυμβατικά» αξεσουάρ ενός ιμπάλα!


Η μόδα δεν αφορά μόνο στους ανθρώπους, αφού καθώς φαίνεται και τα ζώα ζήλεψαν! Τρανή απόδειξη το ιμάπλα που βλέπετε να επιδεικνύει με τρανή υπερηφάνεια τα «αντισυμβατικά»… σκουλαρίκια στα αυτιά του που έχουν τη μορφή ολοζώντανων πτηνών!

Στο Kruger National Park της Νότιας Αφρικής, το εντυπωσιακό μεγαλόσωμο ζώο φαίνεται να απολαμβάνει τα δύο πτηνά του είδους oxpecker που επέλξαν τα αυτιά του για να… ξαποστάσουν! Ικανοποιημένο από την επιλογή όχι μόνο των πρωτότυπων… σκουλαρικιών αλλά πρωτίστως από την ενέργεια των πτηνών να αφαιρέσουν τα τσιμούρια και τα εξωπαράσιτα από τη γούνα του, το ιμπάλα απολαμβάνει τόσο τη… μόδα όσο και τη θεραπεία!

Πανίσχυρη Χρυσή Αυγή αν διαλυθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο μεγάλος ευνοημένος από την συστημική κρίση στο κόμμα της Ανεξάρτητων Ελλήνων, φαίνεται ότι θα είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, καθώς το 50% των ψηφοφόρων τους (7% απέσπασε στις 17 Ιουνίου το κομμα των ΑΝΕΛ) δίνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως δεύτερη επιλογή την ΧΑ!

Ένα άλλο σημαντικό ποσοστό (περί το 30%) δίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως επιλογή μετά τους ΑΝΕΛ και η ΝΔ έρχεται τρίτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΑΝΕΛ, μη υπάρχοντος τέταρτου!

Που σημαίνει ότι η "προίκα" των Ανεξάρτητων  πάει τουλάχιστον κατά 50% στην Χρυσή Αυγή!

“Μπήκα στη Μασονία και ξεσκεπάζω”

Κεφάλαιο Πρώτο – ΜΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

«Κύριε, το ξίφος, ου την αιχμήν αισθάνεσθε, εξεικονίζει τας τύψεις του συνειδότος, αίτινες θα εσπάραττον την καρδίαν σας, αν ποτέ εγίνεσθο επίορκος προς την Εταιρίαν εις ην ζητείτε να εισέλθητε».

Μπροστά στην πόρτα της Στοάς, ανυπόδητος, χωρίς σακάκι, με ξεκούμπωτο το πουκάμισο, χωρίς γραβάτα και μ’ ένα ξίφος στο στήθος, ενώ τα μάτια μου ήταν δεμένα, έγινα δεκτός στη μασονία. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία. Η μύηση στον πρώτο μασονικό βαθμό, του Μαθητή. ….

Ο Σεβάσμιος και οι δύο Επόπτες απήγγειλαν τα λόγια της μυήσεως. Χτυπούσαν τα ξύλινα σφυριά τους. ’βουλος ακολούθησα την πορεία μέσα στο σκοτάδι.

Μουφτήδες και άτυποι Μουφτήδες – Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη

Άρθρο του Αναστάσιου Λαυρέντζου, Στελέχους Διαχείρισης Τραπεζικών Κινδύνων

Πολλοί λίγοι Έλληνες γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι σήμερα η μοναδική χώρα της Ευρώπης στην οποία ισχύει για τους μουσουλμάνους πολίτες της ο Ισλαμικός Ιερός Νόμος, η περίφημη Σαρία (1). Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο γίνεται ακόμη εντυπωσιακότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το νομικό πλαίσιο έχει ήδη εκσυγχρονιστεί εδώ και δεκαετίες στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κατάλοιπο της Οθωμανικής περιόδου, το οποίο λόγω της κατοχύρωσής του με διεθνείς συνθήκες υπάρχει έως τις μέρες μας (Συνθήκη των Αθηνών 1913).

Μια από τις ιδιαιτερότητες του Ισλαμικού δικαίου είναι ότι οι μουσουλμάνοι Μουφτήδες (ανώτεροι θρησκευτικοί λειτουργοί) εκτός από τις ιερατικές τους αρμοδιότητες έχουν και δικαστικές αρμοδιότητες (ιεροδίκες) σε θέματα κυρίως οικογενειακού δικαίου (γάμοι, διαζύγια, διατροφές, επιτροπείες, κηδεμονίες και χειραφεσίες ανηλίκων, ισλαμικές διαθήκες κ.λπ.).