Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αϋπνίες για τις αρκούδες της Φλώρινας


Τα χιόνια άργησαν να πέσουν, με συνέπεια οι καλές φυσικές συνθήκες να τις κρατήσουν «ξάγρυπνες» για λίγο καιρό ακόμη και να αναβάλουν για λίγο τον χειμερινό τους ύπνο.

«Αϋπνίες» λόγω των υψηλών θερμοκρασιών έχουν οι αρκούδες στο Νυμφαίο της Φλώρινας.

Τα χιόνια άργησαν να πέσουν, με συνέπεια οι καλές φυσικές συνθήκες να τις κρατήσουν «ξάγρυπνες» για λίγο καιρό ακόμη και να αναβάλουν για λίγο τον χειμερινό τους ύπνο.

Το σκηνικό στο περιβαλλοντικό κέντρο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο της Φλώρινας, όπου φιλοξενούνται αυτού του είδους τα άγρια ζώα, είναι μεν χειμωνιάτικο, αφού έχουν πέσει ήδη τα πρώτα χιόνια, δεν είναι όμως αρκετά ψυχρό για να τα στείλει στο? κρεβάτι.

Συνέντευξη νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην Sabah


Ο δήμαρχος που θα κάνει ευτυχισμένους τους Τούρκους

Ετσι τον περιγράφουν τα τουρκικά site

H Sabah (6/12/2010) αναγγέλλει στην πρώτη σελίδα αποκλειστικές δηλώσεις του νέου Δημάρχου της Θεσσαλονίκης κ Μπουτάρη στον ανταποκριτή της Sabah και του NTV στην Αθήνα Στέλιο Μπερμπεράκη με τον τίτλο « Το καινούργιο αφεντικό της Θεσσαλονίκης». Στην πρώτη σελίδα υπογραμμίζεται ως υπότιτλος η φράση του κ Μπουτάρη, ο οποίος είπε «Είναι σημαντικό ότι ο Ατατούρκ και ο Ναζίμ Χικμέτ γεννήθηκαν στην πόλη αυτή. Οι θαλάσσιες μεταφορές που γίνονται στην Κων/λη θα πρέπει να γίνονται και στην Θεσσαλονίκη».

Σε ερώτηση σχετικά με το ότι η Θεσσαλονίκη έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Τούρκων λόγω του Ατατούρκ και τι νόημα έχει ο Ατατούρκ για τον κ Μπουτάρη, ο Δήμαρχος είπε: «Για μένα ο Ατατούρκ είναι ο ηγέτης του νέου τουρκικού κράτους που ξεσηκώθηκε την περίοδο εκείνη κατά της Οθωμανικής Διοίκησης και της ηγεμονίας αυτής.

Έδωσαν Ορφανοτροφείο, πήραν τζαμί!

Το τέμενος Μπεγιαζίτ στο Διδυμότειχο

Αντάλλαγμα φαίνεται ότι ζήτησαν και πήραν οι Τούρκοι για την επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου. Είναι άλλωστε γνωστό πως δεν κάνουν τίποτε, αν προηγουμένως δεν εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Γενί Σαφάκ η Διεύθυνση Προστασίας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων αποφάσισε να αναστηλώσει το τέμενος  Μπεγιαζίτ στο Διδυμότειχο  που κατασκευάστηκε το 1420, ως ένδειξη καλής θέλησης για την επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Ασφαλώς και δεν διαφωνεί κανείς με την αναστήλωση των ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στη χώρα μας. Διαφωνούμε, όμως,  με τη σύνδεση της αναστήλωσης του τεμένους με το Ορφανοτροφείο.

Επιστολή Παπαγεωργόπουλου στον Πρωθυπουργό για το άγαλμα του Κ. Καραμανλή

κλικ στην επιστολή για μεγέθυνση

VIDEO από την σημερινή συνέντευξη τύπου σχετικά με την τοποθέτηση του αγάλματος Κ. Καραμανλή στο χώρο της Νέας Παραλίας,  μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Βαρυχειμωνιά μέσα σε λίγες… ώρες


Βαρυχειμωνιά, με ισχυρούς βοριάδες και τσουχτερό κρύο, επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το σκηνικό του καιρού άλλαξε αιφνίδια από τις πρώτες πρωινές ώρες και κατευθύνεται προς το νότο σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές έσπασαν κλαδιά δένδρων και αποκολλήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες, ενώ από τα λιμεναρχεία απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των μικρών σκαφών, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης μέχρι και 9 μποφόρ, που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο.

Στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας κατά διαστήματα χιονίζει, χωρίς όμως να σημειωθούν μέχρι στιγμής προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Επίσης, ανοιχτοί είναι οι δρόμοι που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, το Σαββατοκύριακο.

Η Βουλή κατέφυγε στην προπαγανδιστική τακτική της καθυστέρησης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ως γνωστόν, η διόρθωση είναι πάντα χειροτέρα του λάθους. Πρόκειται για κανόνα, από τον οποίο δεν ξεφεύγει κανείς. Ούτε, βέβαια, και  το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Βουλής, όταν αποπειράθηκε με ανακοίνωσή του να μας εξηγήσει για ποιον λόγο δεν μεταδόθηκε απευθείας από το Κανάλι της Βουλής η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών με την συμμετοχή του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

Το συγκεκριμένο Γραφείο, επέδειξε μια αδικαιολόγητη έλλειψη δημοσιογραφικής ετοιμότητας και στοιχειώδους ευελιξίας (για να μην πούμε κάτι πιο βαρύ). Όχι μόνο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στον πομπώδη τίτλο του (που περιλαμβάνει και τις λέξεις «κοινοβουλευτική πληροφόρηση»), αλλά και δικαιολογήθηκε με τρόπο που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι εκεί ζουν σε άλλο κόσμο.

Φαντάζομαι ότι οι εκεί αρμόδιοι δεν επέλεξαν μόνοι τους τον προκλητικό τρόπο απάντησης, που δεν έπρεπε να είναι άλλος από μια απλή φράση: «Μας συγχωρείτε, δεν ανταποκριθήκαμε στα καθήκοντά μας».

Ένας νεκρός από τον εκτροχιασμό τρένου στη Αργολίδα


Νεκρός ανεσύρθει ο άτυχος επιβάτης που εγκλωβίσθηκε μετά τον εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 στην περιοχή του Άργους.

Η αμαξοστοιχία 1427 που εκτελούσε δρομολόγιο Ναύπλιο - Άργος - Τρίπολη εκτροχιάστηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες 300 μέτρα πριν το σταθμό του Αχλαδόκαμπου. Ωστόσο το σημείο είναι δύσβατο και οι διασώστες χρειάστηκε να περπατήσουν αρκετά μέχρι να φτάσουν εκεί. Επί τόπου μεταβαίνουν τραυματιοφορείς και γιατρός.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 7 άτομα, 4 επιβάτες και 3 μέλη του προσωπικού. Όλοι οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους.Σύμφωνα με απόφαση του ΟΣΕ το δρομολόγιο Ναύπλιο - Άργος - Τρίπολη δεν θα εκτελείται μέχρι νεωτέρας.