Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τουρκία: Η βουλευτής κουρδικής καταγωγής Λεϊλά Ζάνα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε 10ετή κάθειρξη την βουλευτή του τουρκικού κοινοβουλίου και εμβληματική προσωπικότητα του κουρδικού ζητήματος Λεϊλά Ζάνα για συμμετοχή στο ανταρτικό κουρδικό κίνημα και για διάδοση προπαγάνδας, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ, κύριας πόλης στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου αποτελούν πλειονότητα οι Κούρδοι, αποφάσισε ότι η Ζάνα, η οποία δεν παρέστη στη δίκη, παραβίασε εννέα φορές τον ποινικό κώδικα και τον νόμο κατά της τρομοκρατίας εκφράζοντας σε ομιλίες της την υποστήριξή της στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και στον φυλακισμένο ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η 51χρονη Ζάνα, η οποία έχει παραμείνει για μία δεκαετία στη φυλακή (1994-2004) μαζί με τρεις άλλους πρώην Κούρδους βουλευτές για συνωμοσία με το ΡΚΚ,

Ο ευρωπαίος πρόγονος των πάντα

Η Agriarctos beatrix είναι ο ευρωπαίος πρόγονος των πάντα

Εντοπίστηκαν απολιθώματα 11 εκατομμυρίων ετών στην Ισπανία

Θοδωρής Λαΐνας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα όσο και σημαντική ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στην Ισπανία οι οποίοι ανακάλυψαν απολιθώματα ενός αρχαίου προγόνου των αρκούδων πάντα οι οποίες ως γνωστόν αποτελούν ενδημικό είδος της Κίνας.

Το αρχαίο πάντα

Τα απολιθώματα ανακάλυψε στην επαρχία της Σαραγόσα μια ομάδα ειδικών του Εθνικού Μουσείου Φυσικών Επιστημών της Ισπανίας. Η μελέτη των απολιθωμάτων ανάμεσα στα οποία ήταν και δόντια επέτρεψε στους ειδικούς να ανασυνθέσουν την εικόνα της αρκούδας που ονομάστηκε Agriarctos beatrix και να ανακαλύψουν διάφορα στοιχεία για αυτή.

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα στο Άγιο Όρος

Η Ιερά Μονή Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Ανετράπη ημιφορτηγό με προσκυνητές

Χαλκιδική

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες σημειώθηκε στη Μονή Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος, όταν ένα ημιφορτηγό που μετέφερε προσκυνητές ανετράπη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Νεκρός είναι ένας δόκιμος Ρώσος μοναχός, ενώ τραυματίστηκαν ένας προσκυνητής και ένας Ρουμάνος μοναχός.

Nέα δημοσκόπηση Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΝΔ 26%, ΠΑΣΟΚ 15%

Πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά τεσσάρων μονάδων από τη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, στην οποία εμφανίζεται τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και επτακομματική Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 26% της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 15%, ενώ ακολουθούν ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 7%.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Πηγή: NewPost

Στη ΔΗΜΑΡ ο Ιλχάν Αχμέτ από τη Δημοκρατική Συμμαχία


Υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά θα είναι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο πρώην βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία στις εκλογές της 6ης Μαΐου Ιλχάν Αχμέτ.

Ο κ. Αχμέτ είχε εκλεγεί με τη ΝΔ το 2004, ενώ στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στην περιφέρεια Ροδόπης, με ποσοστό 19,75%, έναντι 3,87% που συγκέντρωσε η ΔΗΜΑΡ, η οποία βρέθηκε στην έβδομη θέση.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη μετείχαν και στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ που εισηγήθηκαν να τεθεί ο κ. Ιλχάν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην περιφέρεια Ροδόπης.

Ίδρυσε πολιτικό κόμμα ο Γιώργος Τράγκας!


Ο γνώστος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε μέσα από το Facebook την διακήρυξη για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα με την επωνυμία «Ελλάδα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο», τα αρχικά του οποίου είναι Ελλάδα- ΕΑΜ.

Πρόκειται για ένα μέτωπο που δεν επιλέγει δεξιούς ή αριστερούς και δεν έχει το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά εντός ζωής, εξηγεί ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε πως ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε προ μηνός ότι είχε δεχθεί πρόταση από τον Γ. Καρατζαφέρη, ενώ είχε συμμετάσχει και στις πρώτες συναντήσεις για την ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Π. Καμμένου.

Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Τράγκα:

Νέο Δ.Σ. Κτηματομεσιτών Χαλκιδικής - Εκλογές Μαίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΧΑΛ/ΚΗΣ


ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛ/ΚΗΣ
Τερτσέτη 8 / Τ.Κ. 63100
23710-22810 ( ΓΡΑΦΕΙΟ )
6945-413647 ( ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ )
ΕΜΑΙL : STIVAHTARIS@HAL.FORTHNET.GR

Πολύγυρος 24-05-2012
Αριθ. Πρωτ .: 1402

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς : ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - Ο.Μ.Α.Σ.Ε. - ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΑΘΗΝΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 18-05-2012 ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ 2012-2015 ..

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. ο Κώστας Πλεύρης

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε σήμερα την τοποθέτηση του κ. Κώστα Πλεύρη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι και είμαι σίγουρος ότι χαίρεται όλη η βάση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, που ο Κώστας Πλεύρης, παλιός, φίλος, γνώριμος, πολιτευτής με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στις δύσκολες εκλογές του 2004, θα αναλάβει τώρα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο Κώστας Πλεύρης ξέρει να απευθύνεται στους Έλληνες Πατριώτες και ξέρω πάρα πολύ καλά, πόσο τον σέβονται και τον εκτιμούν οι Έλληνες Πατριώτες. Κώστα “Καλό βόλι” και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

Τα νέα (Cult) διαφημιστικά σποτ του ΚΚΕ

Τα προεκλογικά spot του ΚΚΕ για την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαίου στόχευαν στο θυμικό του παραδοσιακού ψηφοφόρου του ΚΚΕ και κρινόμενα από το εκλογικό αποτέλεσμα πήγαν άπατα.
Άσε που η σκηνοθετική τους άποψη είχε ισχυρή δόση σοσιαλιστικού ρεαλισμού κατευθείαν από το τιμημένο 1990. Αρκετά όμως με τις γκρίνιες.

Τα νέα σποτ του κόμματος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου "συντρίβουν" τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό"και απευθύνονται στην ευρεία μάζα. Είναι δε τόσο μεγάλη η σκηνοθετική υπέρβαση που αγγίζει τα όρια του... cult !

Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ: Στα σκαριά έδρα Εβραϊκών σπουδών


Πολύ θετική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαβίδ Σαλτιέλ την προοπτική επαναλειτουργίας της έδρας εβραϊκών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς και την προσέγγιση και συνεργασία πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το Ισραήλ.
Την Τετάρτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επαναβεβαίωσε την πρόθεση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ για επαναλειτουργία της έδρας (σ.σ. η έδρα καταργήθηκε επί Μεταξά), ένα θέμα που έχει συζητηθεί εκτενώς μεταξύ των αρχών του Πανεπιστημίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας.

Όπως εξήγησε η επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ Ελένη Χοντολίδου, με βάση το νέο νόμο, που επιτρέπει την ίδρυση επώνυμων εδρών στα πανεπιστήμια, οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν την ίδρυση έδρας εβραϊκών σπουδών.

Το συγκλονιστικό σημείωμα που άφησε χτες βράδυ ο αυτόχειρας Αντώνης Περρής

"Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90χρονη μητέρα μου...ξέρει κανείς μια λύση;"

γράφει ο Χρήστος Χατζησπύρου

Είναι στιγμές που η δημοσιογραφική πένα δεν μπορεί να απεικονίσει τη δύναμη των γεγονότων. Είναι στιγμές που είναι προτιμότερο να σιωπούμε και απλώς να σκεφτόμαστε, να προβληματιζόμαστε, να ζητάμε μια λύση για κάποιον συνάνθρωπό μας στην καθημερινότητα.

Για κάποιον που απλά αύριο μπορεί να μην είναι εκεί...

Ο 60χρονος μουσικός Αντώνης Περρής έδωσε το πρωί τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στο κενό, έχοντας σπρώξει δευτερόλεπτα πριν την 90χρονη μητέρα του.

Βορίδης μηνύει Καρατζαφέρη ;

Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Μάκης Βορίδης ακούγοντας στο «Βήμα FM» τον κ. Γ. Καρατζαφέρη να κάνει λόγο για χρηματισμό βουλευτών του ΛΑΟΣ προκειμένου να προσχωρήσουν στη ΝΔ. Έως τώρα ο κ. Βορίδης άκουγε υπομονετικά όλα τα... «γαλλικά» που του εκσφενδόνιζε από τηλοψίας, ο πρώην αρχηγός του, αποφεύγοντας να απαντήσει αλλά οι δηλώσεις περί αποστασίας και χρηματισμού φαίνεται ότι έκαναν, το ποτήρι του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, να ξεχειλίσει.

Έτσι αποφάσισε να καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του κ. Καρατζαφέρη, αποφασισμένος να πάει έως το τέρμα: «Αφού μας κατηγορεί για χρηματισμό, με την αγωγή θα αναγκασθεί να πληρώσει», έλεγε.

Την οδό της δικαστικής αγωγής φαίνεται ότι ακολουθεί αμέσως μετά και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτό που ενόχλησε τους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ ήταν η φράση του κ. Καρατζαφέρη «μιλάω για χρηματισμό. Πόσα τους υποσχέθηκαν; Είπαν σε βουλευτές θα σου δώσουμε τόσα...».

Αυτοκτονία-σοκ: Μάνα και γιος πηδάνε στο κενό!

Νέο σοκ στην ελληνική κοινωνία προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας, το πρωί της Πέμπτης, μιας 90χρονης γυναίκας και του 50χρονου γιου της, στο κέντρο της Αθήνας!

Όλα συνέβησαν ακαριαία γύρω στις 8 το πρωί στην περιοχή του Μεταξουργείου, στην οδό Ακομινάτου. Οι γείτονες των δύο αυτόχειρων δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και έμειναν με το σοκ της εικόνας που αντίκρισαν, όταν μητέρα και γιος είχαν ήδη προβεί στο απονενοημένο...

Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη ακόμα άγνωστοι. Επισήμως, προς το παρόν, η αστυνομία κάνει λόγο για πτώση και όχι για αυτοκτονία...

Βουλευτής Ανατολάκης (Video)

Μια ιστορία που δεν πρέπει να επαναληφθεί!

Εκλογές 31ης Μαρτίου 1946, οι πρώτες της μετακατοχικής Ελλάδας. Την πάνδημη κραυγή ελευθερίας της Απελευθέρωσης (12 Οκτωβρίου 1944) διαδέχθηκαν τα αιματοκυλισμένα Δεκεμβριανά, που σήμαναν αυτόματα και ηχηρά τις καμπάνες της επισημοποίησης του νέου εθνικού διχασμού και προκάλεσαν και την πτώση του Γεωργίου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Στους δεκαπέντε μήνες που ακολούθησαν μέχρι τις εκλογές σχηματίστηκαν συνολικά πέντε βραχύβιες κυβερνήσεις. Από τους Νικόλαο Πλαστήρα (3 Ιανουαρίου-19 Απριλίου 1945), Πέτρο Βούλγαρη (ως 17 Οκτωβρίου). αρχιεπίσκοπο και αντιβασιλέα από 30 Δεκεμβρίου 1944- Δαμασκηνό (μέχρι 1 Νοεμβρίου), Παναγιώτη Κανελλόπουλο (ως 22 Νοεμβρίου) και Θεμιστοκλή Σοφούλη, μέχρι τις 4 Απριλίου 1946, όταν μετεκλογικά- παρέδωσε.

Σύγκρουση σε «γαλάζιο» φόντο για την υποψηφιότητα Κοντογιάννη στην Ηλεία

Δύο μόλις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της προσχώρησης της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ και την απόφαση για ένταξη στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, οι εντάσεις και οι εσωτερικές συγκρούσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας της Ηλείας είναι γεγονός.

Δεκάδες στελέχη της ΝΔ αλλά και απλοί ψηφοφόροι περνούν τις τελευταίες ώρες από τα τοπικά γραφεία για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την υποψηφιότητα του Γιώργου Κοντογιάννη σε δεύτερη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Ηλείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοντογιάννης με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως «κοινός στόχος για όλους πρέπει να είναι η εξασφάλιση της τρίτης έδρας για τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία».

Ομιλία ΥΕΘΑ κ. Φραγκούλη Φράγκου στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης του Ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο

Να μου επιτραπεί να παραβώ το πρωτόκολλο.
Φίλιππε Ηλιάκη, αδελφέ του Σμηνάρχου Ήρωα Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ήρθαν εδώ οι Έλληνες και όχι μόνον για να τιμήσουν τον αδερφό σου.
Σεβασμιότατε,
Κύριε Πρόεδρε της Βουλής,
Κύριε Πρόεδρε των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,
Κύριοι Εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
Αρχηγέ της Πολεμικής Αεροπορίας,
Αγαπητοί συνάδελφοι Αξιωματικοί,
Είναι ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του Υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

23 Μαΐου 2006: Ὁ ὑποσμηναγός Κωνσταντῖνος Ἡλιάκης "πέφτει" ὑπεραπιζόμενος τούς αἰθέρες τοῦ Αἰγαίου. Ἀθάνατος!

Ὅλη ἡ Ἑλλάδα σέ πενθεῖ μά πιό πολύ ἡ Κρήτη πού ἔχασε τόν Σταυραετό ἀπό τόν Ψηλορείτη.

Εἰς τούς αἰθέρες σκόρπισε τό ἀκριβό σου σῶμα τήν δόξα καί τήν ἀντρειά δέν τήν σκεπάζει χῶμα!

Ἦταν Μάιος τοῦ 2006 λίγο μετά τήν ὀνομαστική ἑορτή τοῦ Κώστα Ἡλιάκη, λίγο μετά τήν ἡμέρα πού ὁ σμηναγός ἔκανε ὁ ἀδιανόητο γιά τόν ἁπλό ἄνθρωπο, αὐτόν πού ἔχει ὡς μέτρο τό ἀνθρώπινο, πού πῆγε ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς του, ἡμέρα Κυριακή καί ἐνῶ δέν εἶχε ὑπηρεσία, νά πετάξει γιά τίς ἐκδηλώσεις ἀπό τή Μάχη τῆς Κρήτης!

Ἦταν Μάιος τοῦ 2006, 23 τοῦ Μάη, δύο 24ωρα ἀπό τή γιορτή πού γιόρτασε στό Μάλεμε τιμώντας τή μνήμη Ἡρώων, ὅταν ἡ ὑπέρβαση τοῦ ἀνθρώπινου ἔδινε τή σειρά της στήν κατάκτηση τοῦ Ἡρωικοῦ, ὅταν ὁ Ἥρωας Σμηναγός ἔκανε αὐτό πού πάντα ἔκανε, τό καθῆκον του στήν Πατρίδα καί τήν Π.Α., ὅταν ἡ Ἑλλάδα πάγωνε στήν εἴδηση τῆς ἀπώλειάς του.

Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Ήρωα Κωνσταντίνο Ηλιάκη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης, καταθέτει δάφνινο στεφάνι
"Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, κύριε Υπουργέ και Αρχηγέ της Πολεμικής Αεροπορίας, κύριε Δήμαρχε Καρπάθου, Άγιοι Πατέρες, Αξιωματικοί Την 24η Μαΐου στο προσκλητήριο Μοίρας, στο όνομα Σμηναγός Ηλιάκης, η απάντηση ηταν:ΑΠΩΝ. ΕΠΕΣΕ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

Και αυτό είναι που κρατάμε γερά μες στην καρδιά μας. Εκεί στο πάνθεον των ηρώων, μαζί με σύγχρονους ήρωες.

Ήταν ένας αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων που μάχονταν για τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας που κάποιοι σήμερα διαπραγματεύονται.

8χρονος Κύπριος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι

Ο Ανδρέας Χατζηνικολάου 8 ετών από την Κύπρο στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ερασιτεχνών στο σκάκι

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, στην κατηγορία του, αναδείχθηκε οκτάχρονος παίκτης από την Κύπρο. Πρόκειται για τον Ανδρέα Χατζηνικολάου, μαθητή της β’ τάξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας, παιδί εκτοπισμένων από τον Καραβά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σκακιστικού Ομίλου Αμμοχώστου, μετά τις συνεχείς επιτυχίες του στην Κύπρο, ο μικρός Ανδρέας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των οκτώ χρονών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών που έγινε στη Χαλκιδική.