Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Συνελήφθη σήμερα γιατρός του ΙΚΑ στην Κατερίνη για ασελγείς πράξεις σε βάρος ασθενούς

Απαράδεκτη συμπεριφορά γιατορύ του ΙΚΑ στην Κατερίνη. Πήγε η ασθενής να εξεταστεί και ο γιατρός πρίν κάνει το καθήκον του θεώρησε καλό να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις εναντίον της κοπέλλας.

Μάλιστα ήταν τοσο πιεστικός που η κοπέλλα όταν είδε ότι εκτός απο λόγια περνά και σε έργα και αφού άρχισε να "απλώνει χέρια" για ασελγείς πράξεις, σοκαρισμένη βγήκε έξω και τηλεφώνησε στην Αστυνομία.Ηλθε περιπολικό μετά απο λίγο, ο γιατρός συνελήφθη επ αυτοφώρω, οδηγήθηκε αμέσως (σήμερα το πρωί Παρασκευή) στον εισαγγελέα Κατερίνης και απαγγέλθηκε κατηγορία και ο γιατρός ετοίμαζε την απολογία του.

Το νέο δέν κυκλοφόρησε αμέσως στην μικρή κοινωνία της Κατερίνης. Εγινε γνωστό το απόγευμα, παρά του ότι τον συγκεκριμένο γιατρό ο συντάκτης του άρθρου τούτου τον είδα το πρωί έξω απο το γραφείο του εισαγγελέα, αλλά δέν καταλάβαμε γιατί ήταν εκεί.Περιττό να πούμε ότι είναι πολύ γνωστός γιατρός στην κοινωνία της Κατερίνης που σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε το γεγονός, άν και κάποιες φήμες έφεραν τον γιατρό αυτό να έχει κάνει ξανά απόπειρα με άλλη κοπέλλα.Το λόγια πιά έχει η δικαιοσύνη για να αποδώσει όσα αξίζουν σέ ένα σάτυρο γιατρό που αντί να γιατρέψει μιά σωματικώς παθούσα κοπέλλα, της δημιούργησε ψυχολογικά τραύματα απο την πράξη του και την επιμονή του.

ΚΡΑΧΤΗΣ kraxtis-gr.blogspot.com

Λίμνη Κερκίνη

Η Ελλάδα στους Έλληνες



Ποιός θυμάται αυτή την αφίσα του ΠΑΣΟΚ σήμερα;

Γεωργία Βασιλειάδου - "Ο Κυρ Μέντιος"

Τα Οικολογικά Πρόβατα του κ.Αλαφούζου Ψηφίζουν ΚΕΜΑΛ



Πρώτα τους έβαλαν να σβήσουν όλα τα φώτα στο σπίτι τους , «για να σώσουν τη γή».

Τα πρόβατα χαρούμενα υπάκουσαν.

Και τώρα λογικά, τους δίνουν εντολή να ψηφίσουν τον Κεμαλοτσολιά Τρεμόπουλο και Οικολόγους –Πράσινους-Αλαφουζικούς για να εκδηλώσουν τη διαφωνία τους με το σύστημα.

Τα πρόβατα βέβαια είναι μέρος του οικο- συστήματος.

Αλλά, το τέλος του αμνού είναι πάντα η σφαγή και η σούβλα.

Οι Τούρκοι πάντως εξυμνούν τον Τρεμόπουλο. Η Hürriyet [31/5] στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να υπάρχει μια Λεωφόρος Ατατούρκ και στην Κωνσταντινούπολη μια Λεωφόρος Βενιζέλου» καταχωρεί δηλώσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου, αρχηγού του κόμματος των Πρασίνων, που ανέφερε ότι, μεταξύ των ετών 1938 – 1955, ο δρόμος, στον οποίο είχε γεννηθεί ο Ατατούρκ, έφερε την ονομασία «Οδός Κεμάλ Ατατούρκ». Όμως, μετά τα Σεπτεμβριανά του 1955, η ονομασία του δρόμου άλλαξε σε «Οδό Βασιλέως Παύλου».

Ο Τρεμόπουλος αναρωτήθηκε γιατί να μην υπάρχει στη Θεσσαλονίκη μια οδός Κεμάλ Ατατούρκ. Παράλληλα, ζήτησε να δοθεί σε έναν δρόμο της Τουρκίας και το όνομα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στην ερώτηση «κατά την άποψή σας, ποιοι είναι οι ήρωες της Θεσσαλονίκης», είπε: «Ο Ναζίμ Χικμέτ».

Η Sabah [31/5] στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Οι ερωτευμένοι με την Τουρκία υποψήφιοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρεται ότι στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα και γράφει ότι «θέτουν τη σφραγίδα τους η Τουρκία και οι συμπαθούντες αυτήν. Ένας εξ αυτών είναι και ο αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων, δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος είναι θαυμαστής του Ατατούρκ.

Οι άλλοι υποψήφιοι του κόμματος είναι ο Κωνσταντινουπολίτης ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Ιρλανδός μουσικός Ross Daly».Η Radikal [31/5] στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Στην Ελλάδα Ατατουρκιστής υποψήφιος» αναφέρεται στην υποψηφιότητα Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Ο Κεμαλ Τρεμόπουλος στη Ευρωβουλή. Για να στηρίξει τον επίσης Πράσινο και πράκτορα της ΣΙΑ (το 1968 τουλάχιστον) Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, στον αγώνα υπέρ του Βοσκόπουλου και του Γκρούεφσκι και στον αγώνα του Λιθοξόου, για την αναγνώριση της γενοκτονίας κατά των Τούρκων το 1821.

Και για περισσότερο μολυσμένο αέρα κοπανιστό από το Κιότο.

Μπεεεεε!!!!

Σπύρος Χατζάρας

Πηγή: Δελτίο των 11

Θύμα ανθρωποφάγων;


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

"Θέλουν να με φάνε" δηλώνει ουσιαστικά η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για "τάση ανθρωποφαγίας". Δεν βλέπει λόγο να παραιτηθεί "για μια καθυστέρηση εγγράφου"

«Υπάρχει μια τάση ανθρωποφαγίας, η οποία είναι πρωτοφανής. Παίρνω την πολιτική ευθύνη γιατί υπήρξε μια ολιγωρία στο υπουργείο μου και έχω δώσει τις οδηγίες για να δούμε που επιμερίζονται οι ατομικές ευθύνες, δηλαδή σε ποιους υπαλλήλους και δεύτερον, να λάβω όλα τα μέτρα για να μη ξανασυμβεί. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια ανθρωποφαγική τάση, η οποία έχει καταγραφεί κατά κόρον και λυπάμαι πάρα πολύ, δεν θεωρώ ότι ένα τέτοιο θέμα μπορεί να οδηγήσει έναν υπουργό Εξωτερικών σε παραίτηση», σημείωσε η υπουργός Εξωτερικών.

«Αναμφισβήτητα έγινε λάθος. Αναμφισβήτητα υπήρξε μια ολιγωρία των υπηρεσιών, αλλά το μέγεθος της επίθεσης είναι εκτός κάθε λογικής. Δεν θεωρώ ότι θα μπορούσε ποτέ να γίνει θέμα παρά πάνω από μια ή δύο στήλες στις εφημερίδες, αν δεν ήμασταν σε προεκλογική περίοδο», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Έχουν αναγάγει σε μείζον θέμα και δέχομαι μια πρωτοφανή επίθεση για ένα πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς παρουσιάζεται πάρα πολλές φορές μέσα στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, δηλαδή η καθυστέρηση κάποιων εγγράφων. Όποιος έχει την παραμικρή συναλλαγή με την ελληνική δημόσια διοίκηση ξέρει πολύ καλά ότι λέω την αλήθεια».

Όσο για τις φωνές κριτικής στο εσωτερικό της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Βλέπετε πως οι Νεοδημοκράτες εκφράζονται στις δημοκοπήσεις και ποια είναι η άποψη τους για την Ντόρα Μπακογιάννη. Νομίζω ότι η παράταξή μου μου αναγνωρίζει ότι είμαι ένας άνθρωπος που αγωνίζομαι διαχρονικά και δεν κρύβομαι ποτέ».

«Σε ένα μεγάλο κόμμα υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να σε συμπαθούν περισσότερο και άνθρωποι που σε συμπαθούν λιγότερο. Όλοι όμως θα πρέπει να έχουν κάποια επιχειρήματα», συμπλήρωσε η υπουργός των Εξωτερικών.

Πηγή: Έθνος

Ντόρα μας δουλεύεις; Ποιοί θέλουν να σε φάνε κοπέλα μου; Αφού όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι οι Μητσοτάκηδες δεν "τρώγονται" με τίποτα.

Δεν θα μεταδοθεί ξανά η δημοσκόπηση Μάκη



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το Alter με έγγραφό του στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει ξανά την προβολή της διαδικτυακής δημοσκόπησης που μετέδωσε δύο φορές ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος από τις εκπομπές του.

Κι αυτό γιατί η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ήδη εντοπίσει ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν διέθετε τα στοιχεία που προβλέπονται από τη νομοθεσία και είχε καλέσει τους υπευθύνους του καναλιού να δώσουν εξηγήσεις. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης εξήγησε ότι έπειτα από αυτό η Ολομέλεια προτίμησε να επανεξετάσει την ιστορία και δεν προχώρησε σε απόφαση. Αύριο και μεθαύριο, πάντως, το ΕΣΡ θα ελέγχει όσα συμβαίνουν στα κανάλια ώστε να επέμβει αν χρειαστεί σε περίπτωση που υπάρξουν άμεσες ή έμμεσες αναφορές σε δημοσκοπήσεις, η δημοσιοποίηση των οποίων απαγορεύεται το συγκεκριμένο διήμερο, καθώς και παραβάσεις στην ώρα μετάδοσης των exit polls μεθαύριο.

ΣΩ.ΜΑ.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Πολύ σωστά πήρε αυτή την απόφαση το ΕΣΡ, έστω κι αν την επανεξετάσει αργότερα.

Οι δημοσκοπήσεις του Τριανταφυλλόπουλου δεν ήταν καθόλου έγκυρες.

1ον. Για να ψηφίσει κανείς σε αυτή την ψηφοφορία ζητούσαν πολλά προσωπικά δεδομένα, που είναι απαράδεκτο για το διαδίκτυο.

2ον. Δεν ήταν έγκυρες οι δημοσκοπήσεις για τον απλούστατο λόγο ότι αν ήθελε κάποιος μπορούσε να ψηφίσει πολλές φορές. Από internet cafe ας πούμε, μπορούσε να στείλει από μια ψήφο από όλους τους υπολογιστές. Επίσης ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ψηφίσει όσες φορές ήθελε αποσυνδέοντας το router του και κάνοντας μια απλή επανασύνδεση. Αλλά θα μπορούσε και με άλλους τρόπους να το κάνει, επεμβαίνοντας στην βάση δεδομένων της ιστοσελίδας zougla.

3ον. Ο Βγενόπουλος πως του προέκυψε; Με ποιά κριτήρια τον έβαλε μέσα σε δημοσκόπηση; Είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος; Όχι. Έχει προαναγγήλει ίδρυση κόμματος; Ούτε. Υπήρξε κάποια αντίδραση από τον Βγενόπουλο; Όχι, μέχρι τώρα. Άρα τι συμβαίνει εδώ;

4ον. Εδώ δεν είναι έγκυρες τις περισσότερες φορές οι δημοσκοπήσεις των μεγάλων εταιρειών, πολλές φορές έχουν πέσει έξω στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη τα exit polls. Όμως παρακολουθόντας τον Τριανταφυλλόπουλο, ένας μέσος τηλεθεατής διαμόρφωνε πολιτική άποψη μετά τις δημοσκοπήσεις αυτές.

Αντιπαράθεση με αφορμή καταγγελία για Πόρτο Καρράς



«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στο βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα και τον πρώην υφυπουργό του Κινήματος Χρήστο Πάχτα, με αφορμή την καταγγελία του πρώτου για προσπάθεια αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης στην περιοχή του Πόρτο Καρράς.

Την καταγγελία έκαναν με συνέντευξη Τύπου πριν λίγες μέρες στην Αθήνα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ. Δριβελέγκας, Σπ. Κουβέλης, Γ. Μανιάτης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κρ. Αρσένης. Η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε την καταγγελία «ψευδή», ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Γεώργιος Μπόμπολης παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το ζήτημα.

Η καταγγελία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Χρ. Πάχτα και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με αντιπαραθέσεις στα τοπικά ΜΜΕ της Χαλκιδικής. Με γραπτή δήλωσή του επισημαίνει ότι «η επιστολή της Διεύθυνσης Δασών επιβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς της περιοχής. Αποτελεί κόλαφο για τους συκοφάντες μου, ένας εκ των οποίων είναι ο Γ. Δριβελέγκας».

Για την επένδυση στο Πόρτο Καρράς σημειώνει πως «ο φιλόδοξος σχεδιασμός του Γιάννη Καρρά για ένα μοναδικό κέντρο πολιτισμού και τουρισμού, όπως έχει καταγραφεί και σε όλους τους νόμους και διατάγματα μέχρι και το 1996, αποτελεί εφαρμογή στην πράξη των αρχών της πράσινης ανάπτυξης». Επισημαίνει πως ανάλογες επενδύσεις προωθούνται σε άλλες περιοχές (Μεσσηνία).

Ο Χρ. Πάχτας επικαλείται δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου ότι «ο Χρήστος Πάχτας υπέστη το 2004 μια συκοφαντική επίθεση για κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι αποτελούσε ανύπαρκτο σκάνδαλο».

Ο Γ. Δριβελέγκας σχολίασε ότι αδυνατεί να κατανοήσει τον λόγο και τη σκοπιμότητα της παρέμβασης του Χρ. Πάχτα, δύο μέρες πριν τις ευρωεκλογές, και προς το παρόν αντιπαρέρχεται τις προσωπικές ύβρεις και επιθέσεις σεβόμενος τον αγώνα που δίνει το ΠΑΣΟΚ για την ανατροπή της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, μέλος των Οικολόγων Πράσινων προτείνει ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις Ευρωεκλογές

Αιχμές Νάνου Βαλαωρίτη κατά Οικολόγων



Στην ενότητα της Αριστεράς και την ανάγκη ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ σαν μοναδική απάντηση στον δικομματισμό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου Α’, στην Πάτρα. Κάλεσμα για συστράτευση εναντίον της διάσπασης και του κατακερματισμού της Αριστεράς απηύθυνε και ο κ. Μαν. Γλέζος.

Εν τω μεταξύ, σοβαρές επιφυλάξεις για την πραγματική πολιτική στόχευση των Οικολόγων Πρασίνων, εξέφρασε ο ποιητής κ. Ν. Βαλαωρίτης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Αριστερά» της συνιστώσας ΚΟΕ.

Ο κ. Βαλαωρίτης, μεταξύ άλλων, καταγράφει τη διαφωνία του με τη δημιουργία ενός οικολογικού κόμματος υποχείριου άλλων κομμάτων αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της νέας ηγεσίας των Οικολόγων Πράσινων. Μιλώντας στην «Κ», ο κ. Βαλαωρίτης σημείωσε ότι παρά τη διαφοροποίησή του με την ηγεσία των Πρασίνων, παραμένει μέλος του κόμματος διευκρινίζοντας παράλληλα ότι στηρίζει κάθε δράση που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: Καθημερινή

Αποκάλυψη - Βόμβα από τον Πάνο Καμμένο για το σκάνδαλο της Siemens



Στην Καλλιθέα επέλεξε να βγάλει το σπαθί του από τη θήκη και να προκαλέσει σε μονομαχία μέχρι ενός τους πρωταγωνιστές του πολύκροτου σκανδάλου της SIEMENS ο υφυπουργός Εμπορικης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνος Καμμένος. Γέννημα-θρέμμα της Καλλιθέας άλλωστε.

Αφού τους "περιποιήθηκε" όλους, προέβη σε μια τρομακτική αποκάλυψη για την επικεφαλή του ευρωψηδελτίου του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη... Για την οποία είπε ότι "ήταν η επικεφαλής των εταιριών που μαζί με την SIEMENS κλέψαν τα χρήματα του ελληνικού λαού" - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ του kallitheaonline.gr

Καρατζαφέρης: «Αν η Ν.Δ θέλει να έχει μέλλον μπορεί να σωθεί αν έρθει μαζί μας»

Ομιλία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρη σε προεκλογική συγκέντρωση στο «Πόρτο Παλάς» .

Ο ΛΑ.Ο.Σ δεν πρόκειται να επιτρέψει να δοθεί στην ΠΓΔΜ το όνομα της Μακεδονίας ή παράγωγό του, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πόρτο Παλάς» .

Για τη Ν.Δ. ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως «αν θέλει να έχει μέλλον μπορεί να σωθεί αν έρθει μαζί μας» και σημείωσε πως μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Σχετικά με τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων μαλώνουν όχι για το ποιος έκλεψε περισσότερα, αλλά για το ποιος έκλεψε καλύτερα.

Τόνισε την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα των λαθρομεταναστών και παρατήρησε: «Δεν αντέχουμε δύο εκατομμύρια μετανάστες. Εδώ και τώρα να βάλουμε ποσόστωση. Να καθαρίσουμε τον τόπο. Να πάρουμε πίσω τα πάρκα μας, τις πλατείες μας, τις γειτονιές μας» .

Είπε ακόμα ότι «ο ΛΑ.Ο.Σ δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα μουσουλμανική χώρα» και ο ίδιος δέχεται να ανοίξουν όλα τα τζαμιά στην Ελλάδα με τον όρο ότι η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη θα ξαναγίνει ναός της Ορθοδοξίας.

Πηγή: Καθημερινή

Ο Καρατζαφέρης μίλησε σε κλειστή αίθουσα του Porto Palace. Φυσικά που αλλού να μιλούσε... Κάποτε γέμιζε το Αλεξάνδρειο.

Είναι τόσοι λίγοι πλέον που δεν τολμούν να κάνουν μια ανοιχτή συγκέντρωση έστω στην πλατεία Αγίας Σοφίας, που με 500 άτομα γεμίζει.

Όμως υπάρχει και χαζός κόσμος και θα τον ψηφίσει. Εντάξει, η Τζαβέλλα Ευρωβουλευτής, ε και; Θα αλλάξει η μοίρα της Ελλάδας αν εκλέξουν την διαπλεκόμενη; Σιγά να μην αλλάξει.

Οι μέδουσες ήρθαν νωρίς στη Χαλκιδική

Πρόβλημα για παραθεριστές και αλιείς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φωτεινή Στεφανοπούλου



Πρώιμη... εισβολή στις ακτές της Χαλκιδικής, αλλά και του Βόρειου Αιγαίου, έχουν κάνει κοπάδια από διαφανείς και μπλε μέδουσες.

Μεγάλοι πληθυσμοί μεδουσών, που συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους τον Αύγουστο, έχουν κατακλύσει δύο μήνες νωρίτερα τόσο τον Θερμαϊκό όσο και τον Τορωναίο Κόλπο, και μάλιστα κοντά στις ακτές των πλέον δημοφιλών τουριστικών περιοχών της Χαλκιδικής. Και μολονότι τα συγκεκριμένα είδη είναι τα πιο ακίνδυνα, η παρουσία τους προκαλεί... δισταγμό στους λουομένους.

«Οι μέδουσες ζουν συνήθως μακριά από τις ακτές. Ωστόσο, επειδή δεν κολυμπούν, αλλά επιπλέουν, μπορεί να συγκεντρωθούν σε κόλπους και κοντά σε παραλίες παρασυρόμενες από ρεύματα και ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που παρουσιάζεται περιοδικά. Συνήθως παρατηρείται τον Αύγουστο, αλλά μπορεί να συμβεί και νωρίτερα ή αργότερα, ανάλογα με τη θερμοκρασία και την ποσότητα του πλαγκτού, που αποτελεί την τροφή τους και τους επιτρέπει να πολλαπλασιάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό», εξήγησε στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Βιολογίας του ΑΠΘ, Θανάσης Κούκουρας.

Μολονότι η παρουσία των μεδουσών μπορεί να αποτρέψει ακόμη και θαρραλέους κολυμβητές, οι ειδικοί τονίζουν ότι ούτε οι μπλε, πολύ δε περισσότερο οι διαφανείς μέδουσες, τα λεγόμενα «γυαλάκια», δεν δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Τα πλοκάμια τους δεν είναι επικίνδυνα κι εφόσον δεν έχει κανείς πρόβλημα αλλεργίας, προκαλούν ελαφρείς ερεθισμούς και τσούξιμο, που αντιμετωπίζονται εύκολα και αποτελεσματικά με αμμωνία ή αντιισταμινικά.

Αν και δεν εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία, τα «γυαλάκια» είναι πονοκέφαλος για τους ψαράδες της περιοχής. «Το συγκεκριμένο είδος πέφτει στον βυθό και κλείνει τις τρύπες από τα δίχτυα, όταν τα μαζεύουν οι ψαράδες. Κι αυτό βεβαίως προκαλεί προβλήματα στην αλιεία», επισήμανε ο κ. Κούκουρας.

Οι «ελληνικές» μέδουσες

Στις ελληνικές θάλασσες τρία είναι τα βασικά είδη μεδουσών που εμφανίζονται. Εκτός από τις μπλε και τις διαφανείς, συνηθισμένες είναι και οι καφέ μέδουσες, που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, τα λεγόμενα ριζόστομα. Ένα τέταρτο είδος, επικίνδυνο όμως, η λεγόμενη pelagia noctiluca, έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το 1976 και στο Αιγαίο, και μάλιστα με πολύ πυκνούς πληθυσμούς. «Αυτό το είδος προήλθε από τον Ινδοειρηνικό κι εμφανίστηκε στις ελληνικές ακτές, επειδή το ευνόησαν οι συνθήκες, κυρίως η θερμοκρασία του νερού και τα θρεπτικά συστατικά του. Το τσίμπημα αυτής της μέδουσας αφήνει αυλακιά στο δέρμα, ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο σε ανθρώπους αλλεργικούς. Ευτυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί από τις ελληνικές θάλασσες», κατέληξε ο καθηγητής.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Για «συνηθισμένο φαινόμενο που παρουσιάζεται περιοδικά» κάνουν λόγο οι επιστήμονες

Πηγή: Τα Νέα

ΧΡ. ΠΑΧΤΑΣ Επίθεση σε Δριβελέγκα με φόντο το Πόρτο Καρράς

Άγριος καβγάς μεταξύ του νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική Γιάννη Δριβελέγκα και του πρώην Χρήστου Πάχτα ξέσπασε τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Του Νίκου Ηλιάδη

Αφορμή αποτέλεσε μία συνέντευξη που παραχώρησαν προ εβδομάδας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ των οποίων και ο κ. Δριβελέγκας), στην οποία κατήγγειλαν απόπειρα αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης 17.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Πόρτο Καρρά. Οι καταγγελίες στηρίχθηκαν σε γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία απαντώντας σε ερώτημα του δασάρχη Χαλκιδικής ανέφερε πως για το χαρακτηρισμό εκτάσεων που έχουν μετατραπεί σε αγροτικές πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα ή κατά το 1979. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη της 25ης Μαΐου είχαν ζητήσει να εφαρμοστούν οι νόμοι, οι οποίοι για το χαρακτηρισμό μιας έκτασης ορίζουν ως κριτήριο την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν με βάση αεροφωτογραφίες του 1945 ή του 1960 το αργότερο.

Σε προχθεσινή γραπτή δήλωσή του ο κ. Πάχτας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 2004 για απόπειρα αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης προς όφελος του Πόρτο Καρρά, επιτέθηκε στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως η επίμαχη γνωμοδότηση “αποτελεί κόλαφο για τους συκοφάντες μου, ένας εκ των οποίων είναι ο Γιάννης Δριβελέγκας”. Ο πρώην υφυπουργός βλέπει σκοπιμότητες πίσω από την αξιοποίηση αυτού του θέματος και κατηγορεί τον κ. Δριβελέγκα ότι “ύπουλα και επικριτικά ανακινεί και επαναφέρει την υπόθεση της τουριστικής επένδυσης στη Σιθωνία”, λέγοντας πως με όσα συνέβησαν πριν από τις εκλογές του 2004 “θυσιάστηκαν η αλήθεια και η ορθοφροσύνη”, χαρακτηρίζοντας τη λεγόμενη “υπόθεση Πάχτα” ως ένα “κατασκευασμένο σκάνδαλο”. Ο πρώην υφυπουργός υπενθυμίζει στη γραπτή δήλωσή του παλαιότερη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είχε πει ότι “ο Χρήστος Πάχτας υπέστη το 2004 μία συκοφαντική επίθεση για κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι αποτελούσε ανύπαρκτο σκάνδαλο”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

Απαντώντας στις επιθέσεις του κ. Πάχτα ο κ. Δριβελέγκας σε γραπτή δήλωσή του αφήνει υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα της κίνησης του πρώην υφυπουργού, διερωτώμενος γιατί “επέλεξε, δύο ημέρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, να κάνει αυτήν την παρέμβαση”. Σημειώνει πως “σήμερα είναι η ώρα του αγώνα, για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα, και όχι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης” και παραπέμπει σε ουσιαστική απάντηση για μετά τις εκλογές.

Πηγή: Μακεδονία