Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΧΡ. ΠΑΧΤΑΣ Επίθεση σε Δριβελέγκα με φόντο το Πόρτο Καρράς

Άγριος καβγάς μεταξύ του νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική Γιάννη Δριβελέγκα και του πρώην Χρήστου Πάχτα ξέσπασε τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Του Νίκου Ηλιάδη

Αφορμή αποτέλεσε μία συνέντευξη που παραχώρησαν προ εβδομάδας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ των οποίων και ο κ. Δριβελέγκας), στην οποία κατήγγειλαν απόπειρα αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης 17.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Πόρτο Καρρά. Οι καταγγελίες στηρίχθηκαν σε γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία απαντώντας σε ερώτημα του δασάρχη Χαλκιδικής ανέφερε πως για το χαρακτηρισμό εκτάσεων που έχουν μετατραπεί σε αγροτικές πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα ή κατά το 1979. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη της 25ης Μαΐου είχαν ζητήσει να εφαρμοστούν οι νόμοι, οι οποίοι για το χαρακτηρισμό μιας έκτασης ορίζουν ως κριτήριο την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν με βάση αεροφωτογραφίες του 1945 ή του 1960 το αργότερο.

Σε προχθεσινή γραπτή δήλωσή του ο κ. Πάχτας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 2004 για απόπειρα αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης προς όφελος του Πόρτο Καρρά, επιτέθηκε στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως η επίμαχη γνωμοδότηση “αποτελεί κόλαφο για τους συκοφάντες μου, ένας εκ των οποίων είναι ο Γιάννης Δριβελέγκας”. Ο πρώην υφυπουργός βλέπει σκοπιμότητες πίσω από την αξιοποίηση αυτού του θέματος και κατηγορεί τον κ. Δριβελέγκα ότι “ύπουλα και επικριτικά ανακινεί και επαναφέρει την υπόθεση της τουριστικής επένδυσης στη Σιθωνία”, λέγοντας πως με όσα συνέβησαν πριν από τις εκλογές του 2004 “θυσιάστηκαν η αλήθεια και η ορθοφροσύνη”, χαρακτηρίζοντας τη λεγόμενη “υπόθεση Πάχτα” ως ένα “κατασκευασμένο σκάνδαλο”. Ο πρώην υφυπουργός υπενθυμίζει στη γραπτή δήλωσή του παλαιότερη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είχε πει ότι “ο Χρήστος Πάχτας υπέστη το 2004 μία συκοφαντική επίθεση για κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι αποτελούσε ανύπαρκτο σκάνδαλο”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

Απαντώντας στις επιθέσεις του κ. Πάχτα ο κ. Δριβελέγκας σε γραπτή δήλωσή του αφήνει υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα της κίνησης του πρώην υφυπουργού, διερωτώμενος γιατί “επέλεξε, δύο ημέρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, να κάνει αυτήν την παρέμβαση”. Σημειώνει πως “σήμερα είναι η ώρα του αγώνα, για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα, και όχι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης” και παραπέμπει σε ουσιαστική απάντηση για μετά τις εκλογές.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: