Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αρχαίοι τάφοι αναδεικνύονται στην πόλη της Αίγινας

Ο ένας χρονολογείται στην Αρχαϊκή εποχή

Τάφοι της Ελληνιστικής εποχής, που έχουν έρθει στο φως στην Αίγινα πρόκειται να διατηρηθούν στη θέση τους αλλά και να αναδειχθούν.

Πρόκειται για μνημειώδεις, λαξευτές κατασκευές, η μία εκ των οποίων διατηρεί εντυπωσιακή είσοδο καθώς και επιχρίσματα των τοίχων. Επίσης διαθέτει σκάλα έξι βαθμίδων που οδηγεί στο εσωτερικό του τάφου όπου βρίσκεται μία επιτύμβια στήλη. Οι τάφοι ήρθαν στο φως σε οικόπεδο επί των οδών Φανερωμένης και Ιωάννη Καποδίστρια, όπου έχουν εντοπισθεί επίσης φρεάτια, πηγάδια, ακόμη και άλλοι τάφοι, εκ των οποίων ο ένας χρονολογείται στην Αρχαϊκή εποχή, χωρίς όμως κανένας τους να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Πειραιώς Σεραφείμ: ''387 ευρώ έχω στον λογαριασμό μου''


Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τα όσα ακούγονται για καταθέσεις εκατομμυρίων από αρχιερείς της Αττικής.

Ο Μητροπολίτης διευκρινίζει πως στον τραπεζικό του λογαριασμό που μπαίνει και ο μισθός του ως αρχιερέα, διαθέτει λίγες εκατοντάδες ευρώ και πώς την οικογενειακή του περιουσία είτε την έχει ήδη κάνει δωρεά στην Εκκλησία, είτε την έχει αφήσει με διαθήκη στη Μητρόπολη Πειραιώς.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς:

"Εις τον έντυπον και ηλεκτρονικόν Τύπον έχει εγερθεί μέγας «θόρυβος» δι’ ανωτάτους Κληρικούς της Εκκλησίας

Τρίτος νεκρός λύκος σε τροχαίο στη Φλώρινα το 2012

Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο»

Ενας ακόμη λύκος -ο τρίτος για φέτος- σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και της φύσης «Αρκτούρος».

Το τροχαίο συνέβη την περασμένη Κυριακή, πολύ κοντά στον οικισμό Βαλτόνερα του νομού Φλώρινας, στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Πτολεμαΐδας. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο θάνατος επήλθε ακαριαία για το ζώο, το οποίο και εγκατέλειψε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Με αφορμή τον τρίτο θάνατο λύκου για το 2012, σε τροχαίο,

Επιθεώρηση εργασιών στο αποχετευτικό του Ν. Μαρμαρά

Τις εργασίες κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου του Νέου Μαρμαρά επιθεώρησε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος και οι συνεργάτες του.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής στη Δημοτική Κοινότητα Ν.Μαρμαρά, του οποίου ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το έργο αυτό αποτελούσε στοίχημα γι’ αυτή τη Δημοτική Αρχή. Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε και ξεπεράσαμε τα προβλήματα που υπήρχαν και παράλληλα εξασφαλίσαμε και τους απαιτούμενους πόρους.

Η Γερμανία απαγορεύει την κτηνοβασία. Αντιδρούν...οι "ζωόφιλοι"

Η Γερμανία αναμένεται να απαγορεύσει ρητώς τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, ενώ μια ομάδα «ζωόφιλων» απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απαγόρευσης.

Η εφημερίδα Ταγκεστσάιτουνγκ (Tageszeitung) αναφέρει σε άρθρο της ότι ο γερμανικός νόμος περί προστασίας των ζώων προς το παρόν απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται! Ακούγεται σχεδόν απίστευτο...
 
«Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν. Εξάλλου βάσει της τροποποίησης θα προβλέπονται ενισχυμένα πρόστιμα στους παραβάτες, που θα φτάνουν τα 25.000 ευρώ.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Η απόφαση σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040»

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040, νέα αντιλαϊκά μέτρα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαριάς με την απόφαση του Eurogroup «όχι μόνο δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά μετά βεβαιότητας τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας».

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι η χθεσινή απόφαση,

Αύξηση των μέτρων κατά των λαθροϋλοτομιών, προτείνει το υπ. Περιβάλλοντος

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομη υλοτομία

Αυξήθηκαν αισθητά οι καταγγελίες για παράνομη υλοτομία στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας (1591) αλλά και στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως προκύπτει, παρά την αύξηση των υπερωριών και την καθιέρωση νέου ωραρίου λειτουργίας των Δασικών Υπηρεσιών σε 24ωρη βάση, από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου έχουν υποβληθεί αρμοδίως προτάσεις για την αύξηση των μέτρων κατά των λαθροϋλοτομιών.

Τι προβλέπει η συμφωνία του eurogroup για την Ελλάδα

eurokinissi

Σε συμφωνία για μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% το 2020 κατέληξε το Eurogroup ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση. Εντός του Δεκεμβρίου, πιθανότατα στις 13, θα γίνει η εκταμίευση της δόσης ύψους 34,4 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 9,3 δισ. ευρώ θα δοθούν σε τρεις υποδόσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Για αυστηρή εποπτεία από μέρους της Ευρώπης έκανε λόγο ο Γιούνκερ. Ικανοποιημένη από τη συμφωνία εμφανίστηκε η Λαγκάρντ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η απόφαση του Eurogroup κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να ολοκληρώσει την επαναγορά χρέους έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Τι προβλέπει η συμφωνία

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Κλειστόν επ' αόριστον

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Χωρίς συγκοινωνία έμειναν από χτες περίπου 35.000 πολίτες σε περισσότερα από 50 χωριά του νομού Θεσσαλονίκης, αφού το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης «έκοψε» πέντε γραμμές. Την ίδια ώρα, ο ΟΑΣΘ επιμένει ότι θα διακόψει το ερχόμενο Σάββατο τη συγκοινωνία παντού, αν δε λάβει εντός της τρέχουσας εβδομάδας χρήματα από την Πολιτεία...

Ολος ο δήμος Βόλβης και περίπου ο μισός δήμος Λαγκαδά βιώνουν από χτες παντελή συγκοινωνιακή απομόνωση, καθώς τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, με τα οποία γινόταν η συγκοινωνία, σταμάτησαν επ' αόριστον τα δρομολόγιά τους. Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης εκτελεί πλέον μόνο τα μαθητικά δρομολόγια και τα δρομολόγια στη γραμμή της Αθήνας.

Οι κάτοικοι της Ασπροβάλτας, του Ζαγκλιβερίου, του Σοχού, της Αρέθουσας, της Οσσας, του Βερτίσκου μαζί με τα χωριά που βρίσκονται γύρω τους «πληρώνουν τη νύφη» πρώτοι απ' όλους,