Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια


Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την ιθαγένεια.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, με τις οποίες τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας τέκνων αλλοδαπών υπό προϋποθέσεις.

Προσδιορίζονται ακόμη οι προϋποθέσεις που πρέπει επιπροσθέτως να πληρούνται , προκειμένου ο αλλοδαπός που το επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης με πολιτογράφηση, ενώ επαναπροσδιορίζονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Παρέχεται, ακόμη, το δικαίωμα του εκλέγειν σε ομογενείς και λοιπούς αλλοδαπούς υπό προϋποθέσεις, ενώ δίδεται το δικαίωμα εκλογής ως δημοτικών συμβούλων υπό την προϋπόθεση της ηλικίας των 21 ετών και της επαρκούς γνώσης των ελληνικών.

Πηγή: The Insider

Συνελήφθη Σκοπιανός υβριστής του Αντώνη Σαμαρά


Πρόσεχε τα νώτα σου Σαμαρά! του έγραφε στο youtube, o Σκοπιανός στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων της FYROM

Για περισσότερο από ένα χρόνο ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεχόταν επιθέσεις μέσω του ΥOUTUBE.

Συγκεκριμένα υπήρχαν δεκάδες αναρτήσεις βίντεο με φωτογραφίες και δηλώσεις του, οι οποίες συνοδεύονταν με χλευαστικά ανθελληνικά σχόλια.

Ο κ. Σαμαράς είχε υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη. Μετά από εισαγγελική άδεια και άρση απορρήτου, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη στέλνοντας σχετικό έγγραφο στην Ιντερπόλ. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν 22χρονο ακροδεξιό-εθνικιστή Σκοπιανό, ο οποίος εντοπίστηκε και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από τις εισαγγελικές αρχές των Σκοπίων.

Πριν από λίγες ημέρες θα γινόταν η εκδίκαση της υπόθεσή του σε δικαστήριο των Σκοπίων, ωστόσο ο 22χρονος δεν εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα. Πήρε αναβολή η υπόθεση του και αναμένεται τις επόμενες μέρες να κληθεί ξανά για να δικαστεί.


Πηγή: taxalia

Όλοι οι άνθρωποι του «Προέδρου»!


Αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας νεολαίας αλλά και στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να προκαλεί το θέμα της εκλογής Προέδρου ΟΝΝΕΔ. Αιτία είναι η δράση και οι πολιτικές που ασκούνται στο εν λόγω ζήτημα από συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία, πρώην υπουργών.

Η εκλογική καθίζηση που υπέστη η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές και η απώλεια των κυβερνητικών θέσεων, άνοιξε την όρεξη από ότι φαίνεται σε σειρά στελεχών για επαναφορά στην πολιτική σκηνή μέσω της «κατάληψης» κομματικών θέσεων. Ήδη στελέχη των γραφείων αυτών συνεργάζονται στενά προκειμένου να εγκαθιδρύσουν «εκλεκτούς» τους σε θέσεις εξουσίας στην ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ.

Στο θολό εσωκομματικό τοπίο που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η δράση τους δεν συναντά ισχυρές αντιδράσεις αλλά σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το γραφείο του νυν Προέδρου της ΝΔ γνωρίζει τα «έργα» τους επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή. Δώστε προσοχή στα εμπλεκόμενα με την ΟΝΝΕΔ ονόματα και στα γραφεία προέλευσης τους.

Α. Παπαμιμίκος, ετών 31: Ο «Πρόεδρος»…όπως τον αποκαλούν ήδη οι φίλοι του…παρόλο που ακόμα δεν έχει εκλεγεί! Σύμβουλος του Ε. Στυλιανίδη, μέλος στο ΔΣ της ΕΥΑΘ επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ιδρυτής της ΟΝΝΕΔ ΑΕ και πρωτόδικα καταδικασμένος σε 3 μήνες φυλάκιση.

Β. Τοκάκης, ετών 32: Ο «Τσάρος». Δεξί χέρι και εξ απορρήτων του Γ. Αλογοσκούφη κατά την περίοδο της παντοκρατορίας του. Μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ…με άγνωστες απολαβές …και καλή δικτύωση στον χώρο των ΜΜΕ.

Β. Πάνου, ετών 34: Ο «Scotch». Δεξί χέρι του Γ. Βουλγαράκη στην κυβερνητική του θητεία και στην προσπάθεια «ηθικοποίησης» του νόμιμου. Καλά δικτυωμένος στην φοιτητική νεολαία αποτελεί σκληρό διαπραγματευτή, έτοιμο να προσφέρει στους πάντες…ακόμα και την ίδια θέση…προκειμένου να ενταχτούν στην ομάδα του.

Οι άνθρωποι αυτοί, προχωρημένης ηλικίας για την ΟΝΝΕΔ, χωρίς προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, παρά μόνο τις κυβερνητικές θέσεις που είχαν, επιχειρούν να επανέλθουν στο προσκήνιο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που διχάζουν την νεολαία τα τελευταία 10 χρόνια στην προσπάθεια τους να διαμορφώσουν πολιτικά ισχυρές και απόλυτα ελεγχόμενες ομάδες. Εγείρονται τα εξής ερωτήματα:

1. Πως γίνεται η ΝΔ να παραμένει ακόμα όμηρος των ίδιων πολιτικών γραφείων που συντέλεσαν τα μέγιστα στην πολιτική της καθίζηση;

2. Γιατί στελέχη προχωρημένης για την ΟΝΝΕΔ ηλικίας και ουσιαστικά ανεπάγγελτα (επαγγελματίες πολιτικοί) διαμορφώνουν ακόμα το πλαίσιο εξελίξεων;

3. Αν και νόμιμο να διεκδικεί κανείς την εκλογή του σε οποιαδήποτε θέση, είναι ηθικό αυτό να γίνεται όταν εις βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση;


«Γαλάζια Νεολαία»