Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Δεν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής η Μαριέτα Γιαννάκου

Η Μαριέτα Γιαννάκου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου, επικρίνοντας σε σκληρή γλώσσα την απόφαση των κυβερνητικών εταίρων να αλλάξουν το εκλογικό σύστημα και να υιοθετήσουν τη σταυροδοσία.

«Πρέπει να υπάρχουν αντιστάσεις όταν γίνονται σοβαρά λάθη» είπε η κ. Γιαννάκου σε συνομιλία της με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. «Εγώ δεν συμμετέχω σε μια ιστορία που υποβαθμίζει και απαξιώνει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα» ξεκαθάρισε.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για τη σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά, η τέως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αποκάλυψε ότι δεν έχει μιλήσει κατ΄ιδίαν με τον πρωθυπουργό εδώ και ενάμισι χρόνο.

Κασιδιάρης: Πρόταση για Εξεταστική κατά Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου για το βίντεο Μπαλτάκου (Video)

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι μοναδικό στόχο έχει να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το αν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος από τον πρωθυπουργό και τους δυο υπουργούς, ενώ ζήτησε τη σύμπραξη των βουλευτών σε αυτή την πρόταση την όπια χαρακτήρισε ακομμάτιστη, καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής απαιτούνται 30 βουλευτικές υπογραφές.

Παρουσίαση: Στον καθρέφτη του Ορφέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ

Την Κυριακή 13 Απριλίου 2014, στις 12:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, στην αίθουσα ισογείου,  θα γίνει η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Δημοσθένη Δαββέτα «Στον καθρέφτη του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Suis Generis.

Η ποιητική αυτή συλλογή συνδυάζει την ονειρική διάσταση της πραγματικότητας το βιωματικό λόγο και τη στοχαστική ενατένιση. Ο τόπος εκκίνησης και ο τόπος άφιξης είναι η γλώσσα. Μέσα από τη γλώσσα ενσαρκώνονται τα πιο επώδυνα αλλά και ακραία οράματα του ποιητή. Ιστορία, γεωγραφία, μνήμη προσωπική και συλλογική εργάζονται μέσω της γλώσσας με στόχο την αυτογνωσία. Πρόκειται για μία βιωματική και ενορατική δουλειά που συνοδεύεται από εικόνες ζωγραφικής του ίδιου του ποιητή.

Επίσκεψη του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, στην Ορμύλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου,
στην Ορμύλια

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ορμύλια.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιθεώρηση των εκτελούμενων έργων και συνάντηση στο δημοτικό κατάστημα Ορμύλιας με τους δημοτικούς και τους τοπικούς συμβούλους για συζήτηση επί των θεμάτων της περιοχής.

Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα εισήχθη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Θεόκλητος, εισήχθη στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Ακόμη να σημειωθεί πως το τελευταίο καιρό ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας.

Πηγή: Romfea.gr

Τα πρώτα ονόματα του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεται προσπάθεια από την ηγεσία να αποφευχθούν εσωκομματικές εντάσεις ανάλογες με αυτές που εκδηλώθηκαν για την επιλογή υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ζυμώσεις συνεχίζονται.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα συγκληθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα περισσότερα ονόματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής έδρα στο Στρασβούργο θα διεκδικήσουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Σοφία Σακοράφα, ενώ την ανανέωση της θητείας του θα επιδιώξει ο νυν ευρωβουλευτής, Νίκος Χουντής.

Χαμός στην κυβέρνηση! Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε άρθρο του Μιχελάκη

Καταγγελίες για ιλιγγιώδη ποσά σε πολιτιστικούς συλλόγους - Ρήγμα και στο ΠΑΣΟΚ

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

- Το άρθρο που καταψηφίστηκε δίνει τη δυνατότητα χορηγίας σε φορείς για πολιτιστικούς λόγους
- Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει πολιτιστικό σύλλογο στη Ρόδο με χορηγία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
- Διχογνωμία μέσα στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε Ντόλιο και Κουκουλόπουλο για το άρθρο 24
- Ο κ. Ντόλιος προειδοποιεί πως εάν δεν αλλάξει το άρθρο θα χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα

 Μετά τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου που συνεχίζουν να κλυδωνίζουν την κυβέρνηση, φαίνεται πως προέκυψε σήμερα και νέο μέτωπο, αυτή τη φορά ενδοκυβερνητικό, αφού βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταψήφισαν νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στην οποία μετέχουν.