Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τα πρώτα ονόματα του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεται προσπάθεια από την ηγεσία να αποφευχθούν εσωκομματικές εντάσεις ανάλογες με αυτές που εκδηλώθηκαν για την επιλογή υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ζυμώσεις συνεχίζονται.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα συγκληθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα περισσότερα ονόματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής έδρα στο Στρασβούργο θα διεκδικήσουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Σοφία Σακοράφα, ενώ την ανανέωση της θητείας του θα επιδιώξει ο νυν ευρωβουλευτής, Νίκος Χουντής.
Από τα κεντρικά πολιτικά στελέχη, πιθανό είναι επίσης να θέσει υποψηφιότητα ο Γ. Μηλιός.

Στη ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να μετάσχουν η εκπρόσωπος του κινήματος των καταναλωτών (ΕΚΠΟΙΖΩ) Παναγιώτα Καλαποθαράκου, συνδικαλίστρια της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, ο επικεφαλής των «Γιατρών του Κόσμου», Αντώνης Κανάκης, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού Κώστας Βεργόπουλος, οι συνταγματολόγοι Κώστας Χρυσόγονος και Γιώργος Κατρούγκαλος, οι πανεπιστημιακοί Κώστας Δουζίνας, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης (πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Σία Αναγνωστοπούλου και Δημήτρης Χριστόπουλου, οι δημοσιογράφοι Στέλιος Κούλογλου και Νίκος Ξυδάκης, ενώ ακούγεται και η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Στην Κουμουνδούρου θα ήθελαν πολύ να αποδεχτεί την πρόταση για υποψηφιότητα κάποια από τις συγγραφείς Ιωάννα Καρυστιάνη, Ρέα Γαλανάκη και Μάρω Δούκα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Ακούγονται επίσης οι υποψηφιότητες του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διονύση Τεμπονέρα (γιος του Νίκου Τεμπονέρα), αλλά και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Σόφη Παπαδόγιαννη, Κώστας Ήσυχος, Αλέκος Καλύβης.

Πηγή: TheInsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: