Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Περσέας: Ο τελευταίος Μακεδόνας βασιλιάς


Γράφει ο Χρήστος Μπαρμπαγιαννίδης

Η μοίρα έλαχε στον Περσέα, τον γιο του Φιλίππου Ε΄, να είναι ο τελευταίος βασιλιάς της αρχαίας Μακεδονίας, σφραγίζοντας μια εποχή που τοποθετήθηκε ευλαβικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ίσως να μην είχε την ευφυΐα και την πολιτική οξυδέρκεια του Φιλίππου Β΄, μπορεί να του έλειπε η στρατηγική δεινότητα του Αλεξάνδρου, ακόμη και η διπλωματική ικανότητα του πατέρα του, ωστόσο κανείς δεν θα μπορούσε να του προσάψει έλλειψη αποφασιστικότητας και γενναιότητας, ώστε να προκαλεί, ακόμα και σήμερα, συγκίνηση η απέλπιδα προσπάθεια που κατέβαλε για να αναχαιτίσει το ρωμαϊκό θηρίο!

Να ξεκαθαρίσουμε πως οι βασικότερες πηγές για την βασιλεία του προέρχονται από τους Ρωμαίους Τίτο Λίβιο, Ιουστίνο, Αππιανό και τον φιλορωμαίο Μεγαλοπολίτη Πολύβιο. Όπως καταλαβαίνετε, το πρόσωπο του Περσέα σπιλώνεται από υπερβολικά άδικες κατηγορίες και ειρωνείες.

Τον πυροβόλησε στο πρόσωπο γιατί... τα πρόβατα βοσκούσαν κοντά στην στάνη του!

Απίστευτα πράγματα στην Μάνδρα Αττικής με θύμα έναν 47χρονο Αλβανό - ''Τον είχα προειδοποιήσει'' έλεγε ο δράστης στους αστυνομικούς...

Τον πυροβόλησε στο πρόσωπο γιατί τα... πρόβατα βοσκούσαν κοντά στη στάνη του! Αυτή φαίνεται να είναι η ασήμαντη αφορμή, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, που όπλισε το χέρι ενός 72χρονου, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον 47χρονου βοσκού από την Αλβανία.

Το περιστατικό φαίνεται πως έχει «προϊστορία». Ο 72χρονος δεν ανεχόταν το κοπάδι των ζώων, που φυλούσε ο 47χρονος, να βόσκει κοντά στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε ο ίδιος στη θέση «Λουτρόπυργος» στη Μάνδρα Αττικής. Πρέπει να είχε επισημάνει αρκετές φορές στον αλλοδαπό βοσκό αυτή του την «ιδιοτροπία».

Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή για τα υποβρύχια!

- Στην πρόταση γίνεται αναφορά στις συμβάσεις επί εποχής Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου και Βενιζέλου στο υπουργείο Άμυνας
- Ζητεί να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για το διαρκές έγκλημα και την οικονομική ζημία που υπέστησαν το Ελληνικό Δημόσιο, το Πολεμικό Ναυτικό, η ελληνική οικονομία και, ιδιαιτέρως οι εργαζόμενοι αλλά και οι φορολογούμενοι
- Tην πρόταση υπογράφει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
- Όλη η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της παραχώρησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιώτες, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα των κατοίκων της Χαλκιδικής για τα μεταλλεία στις Σκουριές

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος αυτήν την ώρα κορυφώνεται το «Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική» που διοργανώνουν κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στην επένδυση. Κλειστή μία λωρίδα στη λεωφόρο Αμαλίας.

Με στάσεις που πραγματοποίησε στην Κατερίνη, τη Λάρισα, τον Βόλο και τη Λαμία το «Καραβάνι αλληλεγγύης» των κατοίκων της Χαλκιδικής, είχε ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες όλης της χώρας για τις «καταστροφικές συνέπειες της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και την ποινικοποίηση των αγώνων όσων αντιτίθενται σε αυτήν».

Ένας τόνος τρόφιμα από τη Ν.Δ. στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "ΣΤΗΡΙΖΩ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Θανάση Μπούρα, επισκέφθηκε, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘’ΣΤΗΡΙΖΩ’’, που συνεχίζεται ακόμα πιο εντατικά, τις Ιερές Μητροπόλεις Μεγάρων – Σαλαμίνας και Νέας Ιωνίας - Φιλαδελφείας, στις οποίες παρέδωσε ένα τόνο τρόφιμα, για την ενίσχυση των γευμάτων αγάπης των ενοριών τους.

Στη Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζουμε και στεκόμαστε αρωγοί στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, που αθόρυβα και χωρίς διακρίσεις βοηθά τον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Χρήστος Παππάς

Βολές κατά πάντων εξαπολύει στην αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και πως ο μόνος λόγος που κρατείται είναι επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

"Δεν είμαι όμως σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να γίνω εγώ η Ιφιγένεια και να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι πολιτικοί ζημίωσαν την πατρίδα μας, ούτε και στελέχη κομμάτων που πράγματι ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης", αναφέρει μεταξύ άλλων στην αίτηση .

Ο ίδιος αναφέρεται σε κυβερνητικές πιέσεις στις οποίες , κατά την άποψή του, υπέκυψε η Δικαιοσύνη ενώ βάλλει και κατά των ΜΜΕ.

Η Finos Film σταματάει τη συνεργασία της με το YouTube


Η Finos Film, στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής, είχε αποφασίσει να ανεβάσει στο YouTube ολόκληρες τις ταινίες της.

 Η Finos Film αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με το YouTube αφού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αντιμετώπιζε  υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων. Οι οικονομικές απαιτήσεις ήταν υπέρογκες ακόμα και για την προβολή ολιγόλεπτων αποσπασμάτων στο YouTube, με αποτέλεσμα να αναγκάζουν την εταιρεία να διακόψει κάθε προβολή τους.

Η Finos Film, στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής, αποφάσισε πριν τρεις μήνες σε συνεργασία με τις Αττικές Εκδόσεις και τη Google να ανεβάσει στο YouTube ολόκληρες τις ταινίες της.

Το ΚΚΕ «αποκαθηλώνει» τον Χαρίλαο Φλωράκη

Στο σημείωμα της ηγεσίας του ΚΚΕ στο οποίο λέγεται ότι έχει συμβάλει η Αλέκα Παπαρήγα ασκείται κριτική στο κοινό πόρισμα που υπέγραψαν οι Χαρίλαος Φλωράκης και Λεωνίδας Κύρκος και στον μετέπειτα γραμματέα του κόμματος Γρηγόρη Φαράκο (ανάμεσα στους Λ. Κύρκο και Χ. Φλωράκη)

Για τη συγκρότηση του ενιαίου Συνασπισμού με τον Λ. Κύρκο το 1989

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Σε επαναξιολόγηση των αποφάσεων του κόμματος και των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας του μεταπολιτευτικού ΚΚΕ, κάτι που ερμηνεύεται ως απαρχή της πολιτικής «αποκαθήλωσης» του Χαρίλαου Φλωράκη, προχωρεί ο Περισσός στο πλαίσιο των επεξεργασιών για την ολοκλήρωση της ιστορικής μελέτης της δράσης του για την περίοδο από τη διάσπαση του 1968 ως την κρίση του 1991, η οποία οδήγησε στη δεύτερη διάσπαση του ΚΚΕ (13ο Συνέδριο).

Ήλιος εν... υπνώσει;

Η επιφάνεια του Ήλιου, παρά τις κατά καιρούς εξάρσεις, εμφανίζει σε γενικές γραμμές αξιοσημείωτη ηρεμία κατά τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που κατά τον τρέχοντα 24ο στη σειρά 11ετή ηλιακό κύκλο έχουν ως τώρα εμφανιστεί οι λιγότερες ηλιακές κηλίδες εδώ και ένα περίπου αιώνα. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν επισταμένα την ηλιακή δραστηριότητα, η οποία μπορεί να έχει επιπτώσεις στη Γη, διερωτώνται τι σημαίνει αυτή η ασυνήθιστη ηρεμία.

Οι πρώτες ηλιακές κηλίδες παρατηρήθηκαν από Κινέζους αστρονόμους και, για πρώτη φορά με τηλεσκόπιο, από τον Γαλιλαίο το 1610. Οι κηλίδες ακολουθούν χονδρικά ένα κύκλο αυξομείωσης διάρκειας περίπου 11 ετών. Ο τωρινός κύκλος ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2008 και ο αριθμός των κηλίδων που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα, είναι κάτω από το μισό του μέσου όρου των τελευταίων 250 ετών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είναι σίγουρα ο πιο αδύναμος κύκλος του Ήλιου καθ’ όλη τη διαστημική εποχή, εδώ και 50 χρόνια», δήλωσε ο φυσικός Νταγκ Μπιζέκερ της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΕΛ.ΑΣ.: 29χρονος αλβανός το θύμα της δολοφονίας στα Εξάρχεια

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδουν οι αρχές τη δολοφονία ενός άντρα το βράδυ της Κυριακής στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το θύμα είναι 29 ετών και είναι αλβανός υπήκοος, ενώ οι έρευνες για την διελεύκανση της δολοφονίας συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι, το περιστατικό σημειώθηκε στις 19:52 της Κυριακής  στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη όταν ένας άντρας οπλισμένος με καλάσνικοφ, πυροβόλησε έξι φορές το θύμα.

Ο δράστης επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Σταμάτησε και πυροβόλησε το θύμα έξι φορές με καλάσνικοφ και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.