Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αντεπανάσταση των παρακρατικών με...καμήλες!


Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Ταχρίρ του Καίρου. 

Οπαδοί του προέδρου Μουμπάρακ, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί με πολιτικά και παρακρατικοί, κατευθύνθηκαν προς την πλατεία που έχει καταλυφθεί εδώ και μία εβδομάδα από διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του προέδρου. 

Η επέλαση ήταν κωμικοτραγική: Κυβερνητικοί πάνω σε άλογα και σε μια καμήλα έσπειραν τον πανικό στην πλατεία.

Μπουτάρης: "τιμώ και υπολήπτομαι απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο..."


ΞΕΧΑΣΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

Από το Γραφείο του κ. Παπαγεωργόπουλου εξεδόθη η παρακάτω δήλωση:

«Ο κ.Ι.Μπουτάρης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν αναφέρεται στην Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν επηρεάζεται ούτε από δηλώσεις ούτε από ανεπίτρεπτες επισκέψεις.

Επίσης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός διότι μόλις προ διετίας ενώπιον της Δικαιοσύνης ενυπογράφως δήλωσε για τον επί 12ετία τ.Δήμαρχο ότι «τιμώ και υπολήπτομαι απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Ως καταξιωμένο επαγγελματία και αθλητή. Ως άξιο πολίτη της Θεσσαλονίκης.»
Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε.»

Πολιτικό Γραφείο
Βασίλη Παπαγεωργόπουλου
Μητροπόλεως 55 54623 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310234836 fax.2310244223

Δήλωση Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο της Τούμπας


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2-1-2011
Δήλωση Κυριάκου Βελόπουλου

 Ερώτηση στη Βουλή με θέμα: «Γιατί τόσα πολλά μέτρα ασφαλείας, για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, στην Τούμπα;», κατέθεσε ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος και δήλωσε τα εξής:


«Αυτή την ημέρα η θέση μου είναι κοντά στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, δυστυχώς όμως οι ανειλημμένες  μου υποχρεώσεις στο Κοινοβούλιο (συζήτηση με θέμα το Πανεπιστημιακό άσυλο) με κρατούν μακριά. Παρόλα αυτά κατέθεσα ερώτηση και προσπάθησα με αυτόν τον τρόπο να φέρω το θέμα στη Βουλή και να βοηθήσω.»

Δείτε την ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου:

Χαλκιδική: Στο υπουργείο Πολιτισμού το σπήλαιο Πετραλώνων

Το κρανίο του ανθρώπου που είχε κατοικήσει το σπήλαιο των Πετραλώνων και έχει διχάσει τους επιστήμονες αναφορικά με τη χρονολόγησή του

ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ

Νέα εποχή για το σπήλαιο των Πετραλώνων στην Χαλκιδική μετά την οριστική αποβολή της Ανθρωπολογικής Εταιρείας με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και την υπαγωγή του στο υπουργείο Πολιτισμού.

Το σπήλαιο περνά πλέον στην αρμοδιότητα της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Βόρειας Ελλάδας καθώς πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο, που σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία δεν μπορεί να ανήκει σε ιδιώτες (Ανθρωπολογική Εταιρεία). 

Τάκης Βαρβιτσιώτης «Ποιητής σπάνιας ευαισθησίας»


Ο πολυβραβευμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 95 του χρόνια αφήνοντας πίσω του 22 συλλογές

Ενας σπουδαίος ποιητής, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Τάκης Βαρβιτσιώτης, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 95 χρόνων. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και έμενε, ενώ δημοσίευσε συνολικά 22 ποιητικές συλλογές και το έργο του έχει μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες.

Παράλληλα, και ο ίδιος έχει μεταφράσει Γάλλους, Ισπανούς και Λατινοαμερικάνους ποιητές, ενώ ο Οδυσσέας Ελύτης τον είχε αποκαλέσει «Ευρωπαίο ποιητή μιας σπάνιας ευαισθησίας και βαθύ γνώστη της λυρικής τέχνης που αξίζει τον έπαινο, όχι μόνο της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και των καλλιεργημένων ανθρώπων όλου του κόσμου».

Google Art Project: Πανοραμική περιήγηση σε όλα τα μουσεία του κόσμου


Χθες η Google έκανε τα αποκαλυπτήρια του Art Project, μίας μοναδικής συνεργασίας με ορισμένα από τα πλέον φημισμένα μουσεία τέχνης του κόσμου με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να ανακαλύψει και να δει περισσότερα από χίλια έργα τέχνης στο Διαδίκτυο με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Για τους τελευταίους 18 μήνες, η Google έχει εργαστεί σε 17 μουσεία τέχνης. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, το οποίο μπορεί κάποιος να εξερευνήσει στο googleart συμπεριλαμβάνει τη συγκέντρωση ορισμένων από τις εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες διασήμων έργων τέχνης, καθώς και την αντιπαραβολή περισσότερων από χιλίων άλλων εικόνων σε ένα σημείο.

Επιπλέον, η εφαρμογή περιλαμβάνει τη δυνατότητα πανοραμικής περιήγησης σε συγκεκριμένες γκαλερί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Street View εσωτερικού χώρου.

Ώρες αγωνίας περνά το παιδί-θαύμα της Αμερικής, Προμηθέα


Ώρες αγωνίας περνά  η Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία - το παιδί θαύμα της Βόρειας Αμερικής που σε ηλικία 6 ετών είχε τελειώσει την ύλη του δημοτικού και του γυμνασίου αποφοιτώντας από το τμήμα μαθηματικών του Πανεπιστημίου  της Πολιτείας της Μοντάνα σε ηλικία 13(!) ετών -, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από τον Θωμά Κύρο ένα 81χρονο ομογενή με πιθανά ψυχιατρικά προβλήματα.

Αντί όμως την Προμηθέα ο επίδοξος δολοφόνος πέτυχε τη μητέρα της Γεωργία Σμιθ, η οποία με πρωτόγνωρη αυτοθυσία πρόλαβε και μπήκε στη μέση και δέχθηκε τις 6 σφαίρες του επίδοξου δολοφόνου της. Ο ίδιος σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών όταν τους απείλησε και αυτούς. Τα κίνητρα της δολοφονικής απόπειρας παραμένουν ουσιαστικά άγνωστα, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν οικονομικές διαφορές.

Χαράτσι Χαλκιδικής: 10 χρόνια... φαγούρας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

Επρεπε να περάσουν 10 χρόνια, από την Πρωτοχρονιά του 2001, όταν επί διοίκησης Β. Βασιλάκη η νομαρχία Χαλκιδικής επέβαλε το «ανταποδοτικό τέλος β΄ κατοικίας» στους ιδιοκτήτες των 55.000 εξοχικών κατοικιών, για να έρθει μόλις τώρα η οριστική δικαίωση των ιδιοκτητών από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση 3122/2010 του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, που έφερε χτες στη δημοσιότητα ο «Α», εισέρχεται από... σπόντα στο ζήτημα της έκτακτης εισφοράς, έπειτα από προσφυγή του γενικού επιτρόπου κατά απόφασης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που χαρακτήριζε παράνομη την εισφορά και δικαίωνε ιδιοκτήτρια ακινήτου που είχε προσφύγει, ακυρώνοντας την εγγραφή της στους βεβαιωτικούς καταλόγους. Το ΣτΕ κρίνει ως «ανίσχυρη» την κανονιστική απόφαση και απορρίπτει την αίτηση του επιτρόπου.

Ραντεβού στα δικαστήρια δίνουν Μπουτάρης - Παπαγεωργόπουλος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΙΤΑ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ

Ραντεβού στα... δικαστήρια με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο έδωσε χτες ο Γιάννης Μπουτάρης, ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες γύρω από το οικονομικό σκάνδαλο που επί των ημερών του τέως δημάρχου αποκαλύφθηκε στα δημοτικά ταμεία.

«Η ευθύνη του κ. Παπαγεωργόπουλου για την κατάσταση στο δήμο είναι τεράστια και πρέπει να πάψει να κάνει το... παγώνι!», τόνισε, μια μέρα μετά την κατάθεση στο δημοτικό συμβούλιο του πορίσματος της κ. Τσεμπερά. Και, ξεκαθαρίζοντας ότι ο δικός του ρόλος, όσο και ο ρόλος της διοίκησής του στο δήμο «είναι να μην κουκουλώσουμε την υπόθεση», δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα επισκεφτεί τον ανακριτή. 

Φανταστικοί διάλογοι (4)

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι αυτονόητο, και πάλι, ότι δεν υπήρξα αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στους σημερινούς διαλόγους με αριθμό «4»,( όπως δεν ήμουνα στους προηγούμενους διαλόγους «1», «2» και «3») αλλά καθώς εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε πλούσια φαντασία έτσι απλά χωρίς κακή πρόθεση επέτρεψα στον εαυτό μου την «πολυτέλεια» να κρυφακούσω, ξανά, στην…φαντασία μου!...
============================
Μπαίνει φουριόζος προχτές το βράδυ στο φοιτητικό «καφέ» ο Μάκης,  πασίγνωστος ως συνειδητοποιημένος επικριτής της παγκόσμιας ελληνικής ακαδημαϊκής πατέντας που έχει κατοχυρωθεί ως «Ακαδημαϊκό ΑΣΥΛΟ» με «αγώνες» τριών δεκαετιών και προτρέπει τον υπεύθυνο βάρδιας: 

Έκρυψαν από την τρόικα την ανικανότητά τους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν δεν κάνω λάθος, μεταξύ των υπέρ της έλευσης της τρόικας και της απόλυτης παράδοσης της χώρας σε δάνειες δυνάμεις επιχειρήματα, συγκαταλέγεται και η ανάγκη ενός αναγκαίου εξορθολογισμού στο τρόπο που λειτουργεί το Κράτος.

Παραδεχόμαστε όλοι ότι στην πατρίδα μας είχαν αναπτυχθεί «δύο Ελλάδες» - η Ελλάδα των εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα και η Ελλάδα των εργαζομένων στον Ιδιωτικό τομέα. Παραδεχόμασταν επίσης ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σήκωναν το συντριπτικά μεγαλύτερο βάρος των φορολογικών εσόδων και πως υπήρχαν (και υπάρχουν) οι ξύπνιοι που είτε έκρυβαν (και κρύβουν) εισοδήματα, είτε επωφελήθηκαν από την (υπαρκτή) διαδικασία της διαπλοκής και έβγαζαν άφθονο χρήμα εξασφαλίζοντας δουλειές από το Δημόσιο. 

Ένας αξιόλογος και άγνωστος χαράκτης που ζει στην Πιερία


Πρόκειται για έναν απλοϊκό άνθρωπο που ασκεί το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου αυτοκινήτων, και μάλιστα είναι από τους καλύτερους της Κατερίνης.