Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αλεξ Ρόντος: Η εξουδετέρωση ναρκών ήταν το πιο σέξι θέμα στον πλανήτη

«Σε αυτό το σύστημα λειτουργίας των ΜΚΟ είχα όντως ρόλο, έπαιρνα αποφάσεις. Ηταν όμως για τα συμφέροντα της χώρας μας και για τις διεθνείς υποχρεώσεις της» λέει ο κ. Αλεξ Ρόντος

Ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών» και εξ απορρήτων του Γ.Παπανδρέου

Χασαπόπουλος Νίκος

Ενα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πολιτική σκηνή κάθε φορά που γίνεται αναφορά στο όνομα Αλεξ Ρόντος. Ποιος είναι ο άνθρωπος που αναμείχθηκε στις πιο μυστήριες υποθέσεις; Από πού ήρθε; Για ποιους πραγματικά δουλεύει; Ελάχιστοι τον γνωρίζουν, λίγοι τον έχουν συναντήσει,

Κύπρος: Επεισόδια έξω από τη Βουλή

EPA/KATIA CHRISTODOULOU
Επίθεση και προσπάθεια εισβολής στο χώρο από εργαζόμενους στην ΑΗΚ

Εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου συγκρούονται με αστυνομικούς έξω από το κτήριο της κυπριακής Βουλής.

Επίθεση και προσπάθεια εισβολής στο χώρο από εργαζόμενους στην ΑΗΚ

 Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε το πρωί της Δευτέρας ο χώρος πέριξ της Βουλής της Κύπρου, όπου εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Πετώντας πλαστικά μπουκάλια νερού και φρούτα, εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδήλωση, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του κτηρίου.

Πρόταση για μικρότερη Βουλή εξετάζει η κυβέρνηση ενόψει Συνταγματικής Αναθεώρησης

Το ενδεχόμενο να θέσει στο δημόσιο διάλογο πρόταση που θα αφορά μια μικρότερη Βουλή, 250 βουλευτών, και ουσιαστική ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν από τις ευρωεκλογές εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της γενικότερης συζήτησης που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή της Κυριακής, κατά τη συνάντηση στην οποία αποφασίστηκε η κατάργηση της λίστας για τους ευρωβουλευτές, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, συζήτησαν διεξοδικά το σενάριο της μείωσης του αριθμού των βουλευτών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της μείωσης κατά 50 έδρες του σημερινού Κοινοβουλίου με παράλληλη

Στον εισαγγελέα οι οκτώ συλληφθέντες στα διόδια Μεγάρων (Video)

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα, Δευτέρα, οι οκτώ συλληφθέντες στα διόδια της Πάχης Μεγάρων, όπου μια ομάδα περίπου 200 πολιτών της περιοχής πραγματοποίησαν την Κυριακή κινητοποίηση κατά της λειτουργίας των διοδίων.

Οι οκτώ συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Μεγαρέων, κατηγορούνται για παρακόλυση συγκοινωνιών.

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, στη συνέχεια άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων στη γέφυρα της Πάχης, αφήνοντας τα οχήματα να διέρχονται ελεύθερα.

Σκωτία: «Eντείνεται ο αγώνας για την ανεξαρτησία»

EPA/ANDY RAIN
Σε δηλώσεις του στο BBC o κ. Σάλμοντ ανέφερε ότι υπήρξαν 16 φορολογικές αλλαγές για τη Βόρεια Θάλασσα σε διάστημα 10 ετών και 14 διαφορετικοί υπουργοί Πετρελαίου σε 17 χρόνια (φωτογραφία αρχείου).

 Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι εντείνεται ο αγώνας για την ανεξαρτησία, δήλωσε πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ, υποσχόμενος ότι η πολιτική για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα θα είναι πιο σταθερή σε μια ανεξάρτητη Σκωτία.

Σήμερα η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να αποκαλύψει τη στρατηγική της για τη Βόρεια Θάλασσα σε μια προσπάθεια να πείσει τη Σκωτία να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο,

Δελτίο Τύπου του Δήμου Σιθωνίας

κλικ για μεγέθυνση