Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Επιτέλους λύση στο δρόμο Θέρμης - Γαλάτιστας (!;!;!;)

Τα 28 χλμ. από τη Θέρμη μέχρι τη Γαλάτιστα είναι από τα πλέον επικίνδυνα τμήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας. Στενός δρόμος, με τυφλές στροφές, χωρίς φανάρια και ανισόπεδους κόμβους, με πολλές εγκαταστάσεις και περιορισμένη ορατότητα...

Ελπίδες ότι το 2013 μπορεί να αποκατασταθεί αξιοπρεπώς η επικοινωνία της Θεσσαλονίκης με τη βόρεια Χαλκιδική δίνει η πρόθεση της «Εγνατία Οδός ΑΕ» να δημοπρατήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους την κατασκευή του τμήματος Θέρμη - Γαλάτιστα, έργου που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες.

Ο χρόνος υλοποίησης των εργασιών, που θα άρουν την επικινδυνότητα ενός από τα «κόκκινα» τμήματα του οδικού δικτύου της χώρας, υπολογίζεται στους 18 μήνες και η έναρξή τους είναι δυνατή μέσα στο επόμενο έτος.

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Τρυπητή


Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε από άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η πυρκαγιά που έκαψε τριάντα στρέμματα δασικής έκτασης (χαμηλή βλάστηση) στην περιοχή Τρυπητή κοντά στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχείρησαν ένα ελικόπτερο, έξι οχήματα και άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία Ιερισσού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πρόσληψη 20 ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών στο Δήμο Πολυγύρου


Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι (20)ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Πολυγύρου, που εδρεύει στον Πολύγυρο, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. τους παρακάτω ΠΙΝΑΚΕΣ Α)

3η Φεγγαροβραδιά στην Τερπνή

κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής σας προσκαλεί την Τρίτη 24 Αυγούστου στις 9 μ.μ, την ημέρα της πανσελήνου, της τελευταίας και ως συνήθως μεγαλύτερης πανσελήνου του καλοκαιριού, στη συναυλία με την υπέροχη ορχήστρα «περί μουσικής» κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο, στη σκιά του λόφου του "Παλιόκαστρου", στο πλατανόδασος του Αγίου Μανδηλίου .

Θα γίνει προβολή των αρχαίων της Τερπνής, μια και για μια ακόμη χρονιά αυτή η συναυλία δυστυχώς δεν θα συνδυαστεί με το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου, αντίθετα με άλλους 90 αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα ανοίξουν για τους επισκέπτες τους τη νύχτα της 24ης Αυγούστου.