Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Δημήτρης Χορν: Το φως πάντα θα καίει...

16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Σεμνός, αριστοκρατικός, αισθαντικός. Σαν σήμερα, στις 16 Ιανουαρίου του 1998, αφήνει την τελευταία του πνοή. Ο Δημήτρης Χορν είναι αδιαμφισβήτητα ο εθνικός μας πρωταγωνιστής. Και σήμερα λείπει περισσότερο από κάθε άλλη φορά...

«Ηθοποιός σημαίνει φως»...

... τραγουδούσε ο αξεπέραστος καλλιτέχνης στην «Οδό Ονείρων» σε μουσική και στίχους του Μάνου Χατζιδάκι. Η καθημερινότητά του ήταν πλημμυρισμένη από φώτα, ο ίδιος όμως φρόντιζε να κρατήσει άσβεστο το εσωτερικό του φως, αυτό που τον έθρεφε μια ζωή, του χάριζε στιγμές ονείρου.

Το γουρούνι που ήθελε να γίνει πρόβατο

Η φωτογραφία που ακολουθεί αποδεικνύει ότι τελικά υπάρχει το… προβατογούρουνο και ονομάζεται Mangalitsa.

Ένα τέτοιο είδος για πρώτη φορά υπήρξε ως αποτέλεσμα ενός πειράματος τον 19ο αιώνα με σκοπό την παραγωγή περισσότερου κρέατος δεμένου με χοιρινό λίπος. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ζώο σαν το Mangalitsa, το οποίο προέρχεται από την Ουγγαρία.

Σύμφωνα με το foodbeast.com, περίπου 60.000 τέτοια ζώα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κόσμο και χρειάζονται περίπου ένα χρόνο

Βρέθηκε ο πρώτος εξωπλανήτης γύρω από ένα δίδυμο του Ήλιου

Στο αστρικό σμήνος Messier 67 σε απόσταση 2.500 ετών φωτός από τον πλανήτη μας, αστρονόμοι του ινστιτούτου Max Planck  στη Γερμανία ανακάλυψαν τρεις νέους εξωπλανήτες. H σπανιότητα της εύρεσης πλανητών σε ένα αστρικό σμήνος συνοδεύτηκε στην προκειμένη περίπτωση και από την πρώτη παρατήρηση ενός πλανήτη που κινείται γύρω από ένα άστρο πανομοιότυπο με τον Ήλιο.

Η ανακάλυψη πλανητών εντός του σμήνους δεν ήταν απλή υπόθεση καθώς οι επιστήμονες χρειάστηκαν να παρατηρήσουν 88 αστέρια εντός του σμήνους για έξι χρόνια. Το σμήνος Messier 67 βρίσκεται κοντά στον αστερισμό του Καρκίνου και αποτελείται από 500 άστρα στο σύνολό του.

«Το συγκεκριμένο σμήνος αποτελείται από άστρα με όμοια ηλικία και σύνθεση με τον Ήλιο», εξηγεί η Άννα Μπρουκαλάσι, εκ των συγγραφέων της έρευνας που δημοσιεύεται στο περιοδικό Astronomy & Astrophysics.

Στο δικαστήριο αναμετρήθηκαν Αδ. Γεωργιάδης - Π. Καμμένος

EUROKINISSI
Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη ότι το σκάφος με την ονομασία ILIATORAS OF LONDON ανήκει στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είναι δηλωμένο ως ιδιοκτησία off shore εταιρείας προκειμένου ο κ. Καμμένος να γλιτώνει φόρους.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε αγωγή σε βάρος του υπουργού ζητώντας αποζημίωση ύψους 670.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δυο πολιτικοί ήταν παρόντες στο δικαστήριο.

Δελτίο Τύπου του Μάρκου Μπόλαρη

κλικ για μεγέθυνση

Γαλλία: Οδηγός φορτηγού άδειασε κοπριά έξω από τη Βουλή!

Ο άντρας συνελήφθη

«Ολάντ και πολιτικοί, έξω!», ήταν το σύνθημα που είχε γράψει έξω από μεγάλο φορτηγό
Έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί κατά τη πολιτικής του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ βρήκε ένας Γάλλος πολίτης ο οποίος άδειασε ένα «βουνό» από κοπριά έξω από το κτήριο της γαλλικής Βουλής.

«Ολάντ και όλη η πολιτική τάξη, έξω», ήταν το σύνθημα που είχε γράψει έξω από το φορτηγό του ο άντρας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού.

Η πρώτη πολιτική δραστηριότητα σε Πολύγυρο και Χαλκιδική. Μία σύντομη αναδρομή


Γράφει ο Αθαν. Τσαμουρτζής

 Η πρώτη πολιτική δραστηριότητα, με σύγχρονα νεοελληνικά χαρακτηριστικά, εμφανίστηκε στο τόπο μας, στο Πολύγυρο και Χαλκιδική, λίγο πριν από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την απελευθέρωσή μας από τον ελληνικό στρατό

Ηταν τότε που με την επανάσταση των νεοτούρκων αποφασίστηκε να γίνουν, για πρώτη φορά, κοινοβουλευτικές εκλογές σ΄όλη την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις οποίες θα συμμετείχε και το ελληνικό στοιχείο με ξεχωριστές διαδιακασίες, με ξεχωριστά ψηφοδέλτια, μόνο με έλληνες ψηφοφόρους και μόνο με έλληνες  υποψήφιους βουλευτές,.