Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Λαγός τρέχει σε… αγώνα ράλι ! (video)

Ένας… λαγός έκλεψε την παράσταση σε αγώνα ράλι, ενώ το βίντεο με την κούρσα του κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω Ίντερνετ!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε αγώνα στην Ισπανία και καταγράφηκε από το κοινό που παρακολουθούσε την προσπάθεια των οδηγών.

Μετά από μία στροφή, ο λαγός εμφανίστηκε να τρέχει πίσω από ένα κίτρινο αγωνιστικό αυτοκίνητο και ο κόσμος άρχισε να χειροκροτά ενθουσιασμένος και να γελάει, ενώ, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσπάθησε και να το… προσπεράσει!

Τα 5+1 πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τα Χριστούγεννα

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι μία από τις αγαπημένες γιορτές μας, ωστόσο υπάρχουν αρκετά πράγματα -συγκεκριμένα 6- που πολλοί από εμάς δεν τα γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη γιορτή. Όπως για παράδειγμα ισχύει ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου;Γιορτάζονταν πάντοτε τα Χριστούγεννα αυτή την ημερομηνία; Πόσοι ήταν οι Μάγοι και που φυλάσσονται σήμερα τα δώρα τους; Τι ήταν το άστρο της Βηθλεέμ; Διαβάστε τις απαντήσεις.

1. Πότε γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα;

Κάθε χρόνο γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα..Μια σταθερή γιορτή για τη γέννηση του Χριστού που πέφτει στις 25 Δεκεμβρίου..Μα ήταν πάντα έτσι;

Τα Ευαγγέλια (ένα για την ακρίβεια) μας ενημερώνουν για τη γέννηση του Χριστού αλλά φυσικά δεν μας παρέχουν καμία συγκεκριμένη ημερομηνία.

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν στη Βηθλεέμ για τα Χριστούγεννα (φωτογραφίες)


Χριστιανοί στους Αγίους Τόπους και προσκυνητές από όλο τον κόσμο συνέρευσαν στην Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης τη βιβλική γενέτειρα του Ιησού Χριστού, για να γιορτάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ δήλωσε ότι 25.000 προσκυνητές μετέβησαν στην Βηθλεέμ αυτό το έτος.

Το μέλωμα του Χριστού αναβίωσε στην Αρναία


Της Βικτωρίας Καρακούση
Φωτογραφίες: Στέλιος Ρήγας

Παρά το τσουχτερό κρύο δεκάδες κάτοικοι της Αρναίας βρέθηκαν παραμονή Χριστουγέννων στην πλατεία της πόλης για να κόψουν την "Κ’στόπτα" ή του «Χριστού την πίτα» και να συμμετέχουν στο "Μέλωμα του Χριστού".

Το τεραστίων διαστάσεων χριστόψωμο, που ζύγιζε 200 κιλά, ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ.Θεόκλητος, ενώ το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, καθώς και τα μέλη της  Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας που ανέλαβαν για μια ακόμη χρονιά τη διοργάνωση.

Κάλαντα Θράκης


Μακεδονικά Κάλαντα