Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Οικουμενικός Πατριάρχης: "Δεν παραδώσαμε την ελπίδα"


«Δεν παραδώσαμε την ελπίδα. Είμεθα εδώ όρθιοι με το μέτωπο υψηλά, με την καρδία πλήρη θείας παρακλήσεως και πλείστης ελπίδας και επειδή υπάρχει ακριβώς

ελπίδα και προοπτική αναστυλώνουμε τους ναούς μας και τα λοιπά σεβάσματα του Γένους μας και της πίστεως μας», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ομιλία του από τον θρόνο, του μόλις ανακαινισμένου Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ο πρέσβης τη Ελλάδος στην Άγκυρα κ. Φωτής Ξύδας, η οικογένεια Αθανάσιου Μαρτίνου, και πλήθος προσκυνητών από την κοινότητα της Κωνσταντινούπολης παρέστησαν στα θυρανοίξια.

«Είναι πολύ σημαντική η στιγμή που η Μητρόπολις, ο Άγιος Δημήτρης στην Πριγκηπόννησο η ιστορική αυτή εκκλησία που επλήγη από τον μεγάλο σεισμό κατάφερε και πάλι να στυλωθεί περήφανη, σύγχρονη διατηρώντας όλα τα κειμήλια και τις εικόνες της», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεώδορος Κασσίμης, μετά την τελετή των θυρανοιξίων και εξήρε τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι πολλοί Έλληνες, πολλοί πριγκηπονησιώτες, αλλά και από την Ελλάδα βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο που είχαν πριν από δέκα χρόνια όταν σείστηκε ολόκληρο το νησί», είπε ο Έλληνας υφυπουργός .

Ο ναός ανακαινίσθηκε εκ βάθρων, με την ευγενή χορηγία της οικογένειας Αθανασίου Μαρτίνου, και εντάσσεται πλέον στο πλήθος των πρόσφατα ανακαινισμένων ορθοδόξων ναών στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι σημαντικό το έργο που γίνεται υπό την αιγίδα του Πατριάρχη μας».

«Έχουμε ανακαινίσει δυο εκκλησίες την Μητρόπολη, τον Άγιο Δημήτριο και την Κοίμηση. Η Πρίγκηπος είναι μία όαση Ορθοδοξίας εκτός Ελλάδας, εδώ στην Πόλη και πόλος έλξης για πολλούς Έλληνες προσκυνητές που έρχονται από την πατρίδα μας», είπε μετά τις τελετές ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος που συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση δωρητών και ευεργετών της Εκκλησίας.

Τέλος στην τελετή των θυρανοιξίων συμμετείχαν και τοπικοί αρμόδιοι όπως ο δήμαρχος Πριγκηπονήσων κ. Μουσταφά Φαρσάκογλου και ο έπαρχος κ. Μεβλούτ Κουρμπάν.

"Ξέφραγο αμπέλι" η Εθνική Οδός - Άλογο μέσα στο δρόμο στο ύψος του Κορινού - Κινδύνεψε οδηγός Ι.Χ


Τύχη βουνό είχε μία γυναίκα οδηγός χθές το βράδυ. Οδηγούσε στην εθνική οδό στο ύψος του Κορινού, όταν ξαφνικά πετάχτηκε στο δρόμο ένα άλογο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το αυτoκίνητο της.

Το άλογο τραυματίστηκε ελαφριά και υπήρχαν και υλικές ζημίες, χωρίς επι πλεόν συνέπειες. Και αναρωτιώμαστε.. γιατί πληρώνουμε τα διόδια.. γιατί υπάρχει η ΠΑΘΕ; γιατί στο σβέρκο των Πιεριέων παίζονται παιγνίδια; Πού είναι η σωστή περίφραξη στην Εθνική οδό;

Τί περιμένουν να θρηνίσουμε και θύματα στο βωμό των "ζώων" που κάνουν βόλτα στην Εθνική οδό; Κατά τα άλλα πώς να μας πείσουν για την λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία που θα δώσει λύση σε όλα μας τα προβλήματα;

Η αλήθεια είναι ότι όπου υπάρχει το κέρδος, όλα θα γίνονται με προχειρότητα για να κερδίζουν οι επιτήδειοι και εμείς τα κορόιδα....... ποιός μας υπολογίζει!!!!!

Πηγή: Κράχτης

Ο Βλαστός, το ΠαΣοΚ και ο Περατικός


Παγωμένο το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε ήδη να είχαν περάσει στην αντεπίθεση καθώς ο ίδιος ο Βλαστός διατηρούσε άριστες σχέσεις με το σύστημα ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1990.

Παρά το γεγονός ότι αυτός και ο αδελφός του τον Οκτώβριο του 1994 είχαν σκοτώσει στο μπαρ «Κόλετζ» στη Λεωφόρο Καβάλας τον αδελφό του Ναστούλη, Μάκη και τον Άρη Σίνο, εν τούτοις τρία χρόνια μετά βρέθηκαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ενεπλάκησαν τον Μάρτιο του 1998 σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Καλλιθέα.

Τον ξανάπιασαν τότε αλλά μετά από λίγο καιρό ξαναβρέθηκε εκτός φυλακής και συνέχισε την εγκληματική του δραστηριότητα μέχρι το 2007 όπου τον συνέλαβαν στην Κόρινθο έπειτα από επίθεσή του σε επιχειρηματία της περιοχής.

Στο μεταξύ είχε... προλάβει να απαγάγει το 2001 τον επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα και να πάρει 500 εκατ. δραχμές λύτρα για να τον απελευθερώσει. Τα καλύτερα θα τα διαβάσετε τώρα... Πού ήταν ο Παναγιώτης Βλαστός το πρωινό της δολοφονίας του εφοπλιστή Κωστή Περατικού από τα μέλη της 17Ν, στις 28 Μαϊου 1997;

Ο Κουφοντίνας ήταν εκείνος που τον πυροβόλησε με το 45άρι της οργάνωσης. Το άλλο το όπλο, το 38άρι, ποιος το χρησιμοποίησε; Για να σας πονοκεφαλιάσουμε ακόμη περισσότερο, σημειώνουμε ότι μετά τη δολοφονία του Περατικού η 17Ν σχεδόν αδράνησε ενώ το τελευταίο της ανθρωποκτόνο χτύπημα εκδηλώθηκε τον Ιούνιο του 2000 κατά του Βρετανού ακολούθου Στίβεν Σόντερς. Τότε ήρθαν οι Άγγλοι της Σκότλαντ Γιαρντ στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας αξιωματικός της Χρ. Καλαματιανός .

Ο Καλαματιανός έδινε ιδιαίτερο βάρος στην εξεύρεση αποκαλυπτικών στοιχείων για τη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την τρομοκρατία.

Αυτά για αρχή...

Πηγή: Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

Pixar Birds- What is Love

Στους δρόμους με άρματα οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ


Διατεθειμένοι να βγάλουν άρματα μάχης Leopard (ΛΕΟ2) στους δρόμους και να παραδώσουν οι ίδιοι σε συμβολικές παραδόσεις αυτών σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας και οι πρωθυπουργός, δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ (Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων), στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για άρματα μάχης που κατασκευάζονται στην ΕΛΒΟ και ο κόσμος τα γνωρίζει κυρίως από τη συμμετοχή τους στις στρατιωτικές παρελάσεις. Οι εργαζόμενοι, μ ε τον τρόπο αυτό σκέφτονται να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και να ασκήσουν πιέσεις προς ΥΕΘΑ, κυβέρνηση και διοίκηση, ώστε η ΕΛΒΟ να αποκτήσει αντικείμενο εργασίας, αφού τα τελευταία χρόνια φυτοζωεί.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από τον επόμενο χρόνο η βιομηχανία θα μείνει με μηδενικό παραγωγικό αντικείμενο και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στην ΕΛΒΟ.

Ενδεχομένως η συμβολική παράδοση του πρώτου άρματος μάχης να γίνει στο προσεχές διάστημα στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Αν σύντομα δεν βρεθεί λύσει στο κεφάλαιο ΕΛΒΟ οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να οργανώνουν κινητοποιήσεις και να ασκούν πιέσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν τις ημέρες των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου, από τον πρωθυπουργό.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Τι άλλο θα δούμε ακόμα στους δρόμους;

Μετά τα τάνκς τι άλλο θα ακολουθήσει;

Είναι δυνατόν; δεν έχει ξαναγίνει... Τι άλλο θα δούμε σε αυτή τη χώρα...;

Ασφαλείς και καθαρές οι θάλασσες της Χαλκιδικής


Με αφορμή τις πρόσφατες κακόβουλες φήμες για τη μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής της Καλαμαριάς (Δήμοι Καλλικράτειας, Τρίγλιας, Μουδανιών) η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής διαβεβαιώνει για την καταλληλότητα και την καθαρότητα των υδάτων, αφού σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής – Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με διακριτικό τίτλο ΚΕ.Π.Α.Μ.Α.Χ. Α.Ε,

ΓΡ.ΤΥΠΟΥ

{το οποίο διαθέτει διαπιστευμένο εργαστήριο κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025:2005 (νερά επιφανειακά, πόσιμα, θαλασσινά, υπεραλμυρά) και επιπλέον η εταιρεία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001:2008 με πεδίο εφαρμογής τις «Εργαστηριακές αναλύσεις νερού – λυμάτων & την Τεχνική υποστήριξη Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας νερού – λυμάτων}, υλοποιεί κάθε θερινή περίοδο έρευνα για την παρακολούθηση της οικολογικής κατάστασης των ακτών της Χαλκιδικής με έμφαση στη ρύπανση από χερσαίες πηγές και στην καταλληλότητα του νερού για κολύμβηση και θαλάσσια σπορ. Επιπλέον, το ΚΕ.Π.Α.Μ.Α.Χ. έχει ενεργό συμμετοχή τα τελευταία τρία χρόνια στο Πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες σε συνεργασία με επίσης διαπιστευμένα εργαστήρια.

Για το έτος 2009, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από την 25.05.2009 και με συχνότητα 15νθήμερου, 240 δειγματοληψίες από τις παραλίες του Νομού Χαλκιδικής. Οι 43 εξ’ αυτών αφορούν τις περιοχές της Καλαμαριάς (Δήμοι Καλικράτειας, Τρίγλιας, Μουδανιών), εκ των οποίων οι 16 πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 30.06.2009 έως και 09.07.2009
Επιπλέον των μικροβιολογικών αναλύσεων σε βασικές παραμέτρους – δείκτες ρύπανσης (Ολικά κολοβακτηριοειδή, Κοπρανώδη, Εντερόκοκκοι, E.Coli), κατεγράφησαν και λοιπές παράμετροι (π.χ. διεύθυνση ανέμων, οπτικές επισημάνσεις, παρουσία φυκών κλπ) ώστε να συμπληρώνονται επαρκώς τα σχετικά έντυπα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Επί των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων, σημειώνεται ότι όσον αφορά τις παραμέτρους που μετρήθηκαν δεν διαπιστώθηκε σε κανένα δείγμα υπέρβαση των ορίων που τίθενται από τη σχετική Νομοθεσία «περί ποιότητας νερών κολύμβησης».

Είναι γεγονός βέβαια, ότι το τελευταίο 15νθήμερο, κυρίως στην ορεινή Χαλκιδική σημειώθηκαν καταρρακτώδεις βροχές που είχαν σαν αποτέλεσμα να καταλήξουν στη θάλασσα, μέσω των μέχρι πρότινος ξηρών χειμάρρων, ρεμάτων κλπ, πολύ μεγάλες ποσότητες υδραυλικού φορτίου που συμπαρέσυραν φερτές ύλες, χώματα κλπ και δημιούργησαν αισθητικές και όχι ουσιαστικές πηγές ρύπανσης.

Λόγω της ανησυχίας που δημιουργήθηκε, επαναλήφθηκαν δειγματοληψίες στις περιοχές που βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα», όπου υπήρξε επιβάρυνση σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις, σε καμία όμως περίπτωση δεν διαπιστώθηκε υπέρβαση των σχετικών ορίων.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ενώ η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία αναφέρει ως επιθυμητό όριο τα 500ΤC/100ml (με ανώτατο αποδεκτό τα 10000ΤC/100ml !!) και η σχετική απόφαση Νομάρχη Χαλκιδικής ορίζει τον πήχη πολύ ψηλότερα (250ΤC/100ml), οι πιο επιβαρυμένες τιμές που καταγράφησαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν ξεπέρασαν τα 100ΤC/100ml, με μόνη εξαίρεση ένα δείγμα ακριβώς σε εκβολή χειμάρρου, αμέσως μετά από βροχόπτωση που άγγιξε τα 400ΤC/100ml.

Ευνόητο είναι ότι οι δειγματοληψίες και οι εργαστηριακές αναλύσεις των νερών κολύμβησης θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όχι όμως επειδή δημιουργήθηκε από κάποιους εσκεμμένος πανικός, αλλά γιατί έτσι είναι προγραμματισμένο να γίνεται από το 2001, ώστε να διασφαλίζεται έμπρακτα το συμπέρασμα ότι οι ακτές του Νομού Χαλκιδικής ελέγχονται και παραδίδονται απόλυτα ασφαλείς προς χρήση καθώς όχι μόνο κρίνονται κατάλληλες για κολύμβηση αλλά και παρουσιάζουν υψηλότατους βαθμούς καθαρότητας, καθώς τα συσσωρευμένα πλέον στοιχεία μπορούν να προσδιορίζουν με ασφάλεια τα περισσότερα προβλήματα και να χρησιμοποιούνται από τις Αρμόδιες Αρχές έτσι ώστε να γίνονται οι κατάλληλες παρεμβάσεις για την καταστολή και κυρίως την πρόληψη της σημειακής ρύπανσης στο Νομό.

Μετά από τις παραπάνω διαβεβαιώσεις ο αρμόδιος Αντινομάρχης Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Διονύσης Αριστοτελίδης καλεί όλους τους παραθεριστές και κατοίκους της περιοχής να κολυμπήσουν άφοβα και να χαρούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι ο Νομός Χαλκιδικής με 47 Γαλάζιες Σημαίες πρώτευσε και φέτος σε βραβευμένες ακτές ανάμεσα στους Νομούς της χώρας.

Πηγή: Νομαρχία Χαλκιδικής

Εμείς είχαμε ασχοληθεί με το θέμα την Παρασκευή. Σχετικό δημοσίευμα μας εδώ.

Φθάνει Ντόορβερθ ο Βιεϊρίνια


Στο Ντόορβερθ της Ολλανδίας αναμένεται το βράδυ ο Πορτογάλος Βιεϊρίνια ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή του ΠΑΟΚ και τον Φερνάντο Σάντος να αναμένει πλέον μόνο τον Βίκτορ Βιτόλο μέσα στις επόμενες μέρες. ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ σε συνέντευξή του εξέφρασε την αισιοδοξία του για την νέα χρονιά ενώ στις 20:00 η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα δώσει το τρίτο της φιλικό κόντρα στην ερασιτεχνική Ζούντφεν.

"Είμαι έτοιμος να αφοσιωθώ πλήρως στον ΠΑΟΚ", τόνισε ο Βιεϊρίνια σε δηλώσεις του στα ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ και πρόσθεσε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη ζωή μου στην Ελλάδα, από τη συμπεριφορά του κόσμου και τη σωστή συνεργασία μου στον ΠΑΟΚ", για να καταλήξει ότι: "Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, γιατί στάθηκε κοντά μου όταν είχα τραυματιστεί όπου με στήριξε σε μία πολύ δύσκολη στιγμή και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω με τίποτα. Πλέον περιμένω να ενσωματωθώ στην προετοιμασία και ελπίζω τη νέα χρονιά να πάμε για κάτι καλύτερο, εν συγκρίσει με την προηγούμενη σεζόν".

Ο Βιεϊρίνια αναφέρθηκε και στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ λέγοντας με κολακευτικά σχόλια ότι: "Είναι μοναδικοί. Θα προσθέσω ότι είναι οι καλύτεροι. Δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη. Και δεν το λεω για να τους κολακέψω. Είναι πρώτοι και με διαφορά".

Κι όσο για τον Βίκτορ Βιτόλο; Η λύση του συμβολαίου του με την Ρασίνγκ Σανταντέρ είναι θέμα χρόνου κάτι που από την στιγμή που θα συμβεί θα ξεκινήσει το ταξίδι του για την Θεσσαλονίκη ή με την σειρά του για το Ντόορβερθ της Ολλανδίας ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή του ΠΑΟΚ. Για τις 20:00 εξάλλου είναι προγραμματισμένο το τρίτο φιλικό παιχνίδι για την ομάδα του Σάντος στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου με αντίπαλο την ερασιτεχνική ομάδα της Ζούντφεν.

Σνάουτσνερ: "Όχι μεγάλες κουβέντες"

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ τοποθετήθηκε στο Ντόορβερθ της Ολλανδίας με τον Πολωνό να αναφέρθηκε στις άμεσες επίσημες υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, για την δική του παρουσία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, τους στόχους για την νέα χρονιά και όχι μόνο.

"Πέρυσι είχαμε δέκα εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδια. Φέτος όμως είναι οι μισές αλλά γίνεται καλή δουλειά και πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει", τόνισε αρχικά ο Σνάουτσνερ εν όψει των υποχρεώσεων για το Europa League στα τέλη του μήνα ενώ για τα νέα πρόσωπα στην ομάδα είπε: "Ήρθαν λιγότεροι παίκτες σε σχέση με πέρσι, ωστόσο κάθε ομάδα αλλάζει λίγο την δομή της. Σε εμάς σίγουρα είναι καλό το γεγονός ότι έχουμε έναν κορμό παικτών και μπορούμε πιο εύκολα να προσαρμοστούμε σε αυτό που θέλει ο προπονητή μας".

Κι όσο για τον ίδιο ο Σνάουτσνερ τόνισε ότι: "Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, διανύω τον τρίτο χρόνο στον ΠΑΟΚ. Νιώθω σαν νέος δεν υπάρχει καμία διαφορά", ενώ για το θέμα ανανέωσης του είπε: "Είμαι τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, είχα υπογράψει για δύο χρόνια και με κάλεσαν να ανανεώσω. Ο προπονητής πιστεύω ότι είναι ικανοποιημένος απ’ αυτά που προσφέρω στην ομάδα, όλες οι πλευρές είναι χαρούμενες από αυτό το γεγονός".

Για τους φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ ο Πολωνός δήλωσε πως: "Θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, είναι νωρίς να πούμε το παραμικρό. Στο τέλος θα δούμε, δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, γιατί αυτό δεν δείχνει σεβασμό και στις άλλες ομάδες. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά".

Για τη φιλοσοφία του Φερνάντο Σάντος επισήμανε πως: "Η φιλοσοφία είναι ίδια. Δουλεύουμε με τον ίδιο προπονητή και μας ζητάει να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι δυνατή αλλά βέβαια τώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι γιατί δεν παίζουμε δυνατά φιλικά. Μετά την προετοιμασία στην Ολλανδία θα μπορέσουμε να πούμε κάτι παραπάνω, όταν παίξουμε δυνατά φιλικά".

Όσον αφορά την περσινή αδυναμία του ΠΑΟΚ καλού αποτελέσματος στα ντέρμπι είπε: "Θέλουμε να βελτιώσουμε αυτό το στοιχείο, πέρυσι κερδίσαμε μόνο ένα ντέρμπι. Αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, πρέπει να κερδίσουμε. Θα μας βοηθήσει και στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Αν κάνουμε μία χρονιά όπως η περσινή θα είναι καλό βήμα, αυτό θέλουμε να κάνουμε μία πορεία περίπου όπως την προηγούμενη περίοδο".

Αναφερόμενος τέλος σε ποια θέση θέλει να παίζει ο Σνάουτσνερ είπε: "Προτιμώ την δεξιά πλευρά, το δεξί μου πόδι είναι το καλό. Όχι το αριστερό δεν είναι καλό, αλλά το δεξί είναι καλύτερο".

Πηγή: sport24

Στην Αυστρία οι "κυανόλευκοι"

Στο αθλητικό κέντρο του Φούσλσι, λίγο έξω από το Σάλτσμπουργκ βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η αποστολή του Ηρακλή. Νωρίς το πρωί σήμερα (13/07) η αποστολή "πέταξε" με προορισμό το Μόναχο. Στη βαυαρική πρωτεύουσα την παρέλαβε το λεωφορείο της ΠΑΕ και οδικώς μετέβη στο αθλητικό κέντρο του Φούσλσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Κατά την αναχώρηση έγιναν δηλώσεις από τον Όλεγκ Προτάσοφ και αρκετούς ποδοσφαιριστές. Η BLUEARENA ήταν εκεί και σας τις μεταφέρει..

ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΟΦ: "Κάθε προετοιμασία είναι σημαντική. Έχουμε αρχίσει τη δουλειά εδώ και μία εβδομάδα με δυνατές προπονήσεις. Σε κάθε ομάδα που πηγαίνεις πάντα κάνεις προσπάθεια για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Πάντα έχεις καινούριους παίκτες. Μέχρι τώρα έχουμε δει κάποια πράγματα που θέλαμε. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Είναι κάπως νωρίς το πρώτο φιλικό που θα δώσουμε, μας ζήτησαν οι Πολωνοί να παίξουμε μια μέρα νωρίτερα και δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν έχουμε τον βαθμό πληρότητας που θα θέλαμε σε όλες τις θέσεις, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το υλικό που έχουμε. Θα δουλέψουμε έτσι όπως είμαστε και θα προσπαθήσουμε στα επίσημα παιχνίδια να είμαστε όπως πρέπει. Για την περαιτέρω ενίσχυση, μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο. Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε κάτι, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος".

ΝΤΕΝΙΣ ΕΠΣΤΑΪΝ: "Είναι πολύ σημαντικό που θα είμαστε όλοι μαζί στην Αυστρία για να δουλέψουμε. Ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Πρώτος μας στόχος είναι η δουλειά, το να γίνουμε ομάδα. Έχουν έρθει καλοί παίκτες, αλλά πρέπει να δέσουμε ως ομάδα. Στόχος μας είναι ν' αρχίσουμε καλά το Πρωτάθλημα και στις πρώτες αγωνιστικές να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Να κερδίσουμε επιτέλους στην πρώτη αγωνιστική και μετά να προσπαθήσουμε με τον Άρη για τη δεύτερη νίκη".

ΙΒΑΝ ΜΠΟΣΝΙΑΚ: "Πάμε στην Αυστρία για να συνεχίσουμε τη δουλειά. Στα παιχνίδια που θα δώσουμε στην Αυστρία θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε και να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο και στη συνέχεια στους αγώνες που θα δώσουμε στην Ιταλία να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε στους επίσημους αγώνες. Όσοι ήρθαμε τώρα, χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο προσαρμογής και αυτός δεν έχει να κάνει με μένα που αγωνίζομαι στην επίθεση, αλλά για όσους έχουν έρθει τώρα στην ομάδα ανεξάρτητα από τη θέση που αγωνίζονται".

ΧΑΒΙ ΜΑΡΤΟΣ: "Με πολλή χαρά αντιλαμβάνομαι ότι έχουν αλλάξει πολλά στο φετινό ΗΡΑΚΛΗ. Θεωρώ, με βάση τα όσα έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα, ότι η ομάδα μας έχει ανέβει επίπεδο, μιας και έχουν έρθει παίκτες με υψηλή ποιότητα, οι οποίοι θα μας ενισχύσουν ουσιαστικά και σημαντικά.

Γίνεται πολύ καλή δουλειά από την τεχνική ηγεσία και η προετοιμασία, ακόμη και σε αυτό το πρώτο και σύντομο στάδιό της, το οποίο ολοκληρώθηκε, ήταν σκληρή. Όλοι καταλάβαμε, αλλά και ξέρουμε, ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τί μας περιμένει στην Αυστρία. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να γίνουμε μια αξιόμαχη και δυνατή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να το πετύχουμε.

Από την περσινή θητεία μου στην ομάδα γνωρίζω ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας και το γεγονός αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια να φέρουμε τον ΗΡΑΚΛΗ ψηλά. Πηγαίνουμε στην Αυστρία για πολλή και σκληρή προπόνηση και για αγωνιστική προετοιμασία ως σύνολο μέσα από τα δύσκολα φιλικά, που θα δώσουμε".

ΜΑΟΥΡΟ ΜΙΛΑΝΟ: "Οι πρώτες εντυπώσεις μου από την ομάδα είναι πολύ θετικές. Έχουμε ήδη γίνει μια οικογένεια και σε αυτό θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι θα μείνουμε αρκετές μέρες στο εξωτερικό. Πρώτα, τώρα, στην Αυστρία και αργότερα στην Ιταλία. Το επίπεδο δουλειάς στην προετοιμασία είναι πολύ υψηλό και πολύ επαγγελματικό, ενώ και το αγωνιστικό επίπεδο του ΗΡΑΚΛΗ είναι πολύ υψηλό. Χαίρομαι, που έχω τέτοιους συμπαίκτες και εκτιμώ ότι θα δημιουργήσουμε ένα πολύ δυναμικό αγωνιστικό σύνολο.

Ο κόσμος αγκάλιασε με θέρμη την ομάδα από την πρώτη κιόλας προπόνηση, αλλά το γεγονός ότι μου συμπεριφέρεται με εξαιρετικό τρόπο με γεμίζει, προσωπικά, με ακόμη περισσότερες ευθύνες. Με κάνει να θέλω να δουλέψω ακόμη πιο εντατικά, προκειμένου να τους δικαιώσω. Έχουμε μπροστά μας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που είναι το σημαντικότερο για μια ποδοσφαιρική ομάδα. Στην Αυστρία πηγαίνουμε αποφασισμένοι να πάμε πολλά βήματα μπροστά ως ομάδα, σε όλα τα επίπεδα και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε".

Πηγή bluarena.gr

Το εφετείο Ξάνθης απέρριψε αγωγές φορέων κατά της Μονής Βατοπαιδίου


Απόφαση-έκπληξη του πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης δικαιώνει την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για την υπόθεση των ανταλλαγών. Το Πρωτοδικείο Ξάνθης απέρριψε τις αγωγές τοπικών φορέων της Χαλκιδικής και της Ξάνθης κατά της Μονής Βατοπαιδίου, όσο αφορά τις ανταλλαγές της Λίμνης Βιστωνίδας με άλλες δημόσιες εκτάσεις, ως απαράδεκτες.

Συγκεκριμένα, το πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης αποφάσισε με τις υπ’ αριθμ. 99, 100, 101/9-7-2009 την απόρριψη της αγωγής ως απαράδεκτης «ελλείψει εννόμου συμφέροντος» των εναγόντων και διότι κατά τα ιστορούμενα στην αγωγή με την προσβαλλόμενη σύμβαση ανταλλαγής καθ΄ ό μέρος αυτή αφορά τη λίμνη Βιστωνίδα (και όχι λιμνοθάλασσα όπως προέκυψε) η μεταβίβασή της στο Ελληνικό Δημόσιο δεν προσβάλλει, αλλά αντίθετα προστατεύει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτής και την ιδιαιτερότητά της ως περιβαλλοντικού αγαθού.

Σχετικά, με την ανταλλαγή των 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης έκρινε ότι είτε είναι αρχαιολογικός χώρος είτε έχει το χαρακτήρα δάσους ή δασικής έκτασης την καθιστά περίπου σαν κοινόχρηστο πράγμα λόγω των εκτεταμένων και σημαντικών περιορισμών που υπαγορεύονται από το άρθρο 24 του Συντάγματος και τους σχετικούς νόμους, συνέπεια των οποίων είναι και η χαμηλή αξία του ακινήτου.

Πηγή: Απογευματινή

Για να πάψει η Χαλκιδική να είναι η Εύβοια του βορρά


Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ένα σημαντικό έργο, η εξωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, τείνει να θεωρηθεί ακόμη ένα οικολογικό έγκλημα, σφαγέας της οικιστικής ενότητας της Θέρμης και άλλα χαριτωμένα και παράπλευρα, όπως να πάει η ΔΕΘ στον Λαγκαδά, για να δει ανάπτυξη το σχετικό επαρχείο. Δεν είναι να απορούμε: ζούμε στη χώρα που σήμερα φτιάχνονται σταθμοί μετρό εκ των υστέρων, επειδή οι άρχοντες και ο λαός νόμιζαν ότι αν χτιστεί στην ώρα του, θα χάνανε κανένα ενοίκιο.

Μια ματιά στο χάρτη της πρότασης δείχνει και την αδυναμία του σχεδίου: είναι όντως μια περιφερειακή. Κολλάει στις κατοικημένες περιοχές, από το Τιτάν έως το αεροδρόμιο, αποκλείοντας τη μόνη λογική εξέλιξη για τη Θεσσαλονίκη: η σημερινή της δήθεν περιφερειακή να διασχίζει ένα τεράστιο αστικό παρκο, που θα διαχειρίζεται από κορυφής έως προβούνων το σύνολο του Χορτιάτη. Για να πάρουν τα επάνω τους και η περιοχή των λιμνών και η πεδιάδα των Βασιλικών. Αυτό το μεγάλο έργο, μάλιστα, δεν είναι το πιο φλέγον και σημαντικό.

Το πιο σημαντικό είναι να περάσει ολόκληρη η Θεσσαλονίκη στο περιθώριο των μεγάλων δικτύων, να μπορείς να την παρακάμψεις. Ακόμη ζούμε με την επαρχιώτικη αντίληψη πως όσο χώνουμε αυτοκίνητα μέσα στον ιστό της πόλης, της προσφέρουμε ανάπτυξη. Τζίφος. Της προσφέρουμε ακινησία, ψυχοπάθειες, και ευμάρεια στα προάστια που θα γίνουν τεράστια εμπορικά μπερεκέτια, γύρω από μια πτωχαλαζονική Σαλονίκη.

Το έργο, θέλω να πω, που χρειάζεται από χτες η πόλη, είναι η σύνδεση της Παλιομάνας (ή του Κλειδιού ή απ' όπου βολεύει,) με το Αγγελοχώρι, κι από κει στον κόμβο 10 της Θεσσαλονίκης - Μουδανιών. Με νέα χάραξη, φυσικά, σε μια «γυμνή» σχετικά περιοχή, από Μηχανιώνα - Πλαγιάρι - Τρίλοφο, σε δρόμο που κουτσοϋπάρχει. Για να πάψει η Χαλκιδική να είναι η Εύβοια του βορρά, μια περιοχή - όμηρος στην τσάντα, ρόδα και κοπάνα. Για να περνάει ο Θεσσαλός με ταχύτητα προς τον Θρακιώτη. Για να αξιοποιηθεί για τους Μακεδόνες το κακοτοποθετημένο αεροδρόμιο της Μίκρας.

Κι από κει, χρειάζεται όντως μια μεγάλη περιφερειακή, που θα αφήνει τη Θέρμη στην ησυχία της ή μάλλον στην αναμενόμενη αστική της μοίρα: από τον Τιτάνα μέσω Κουρί στο Αρδαμέρι και τα Ζερβοχώρια, που θα καταλήγει στον Προφήτη. Και μια ωραία συνδετήρια, με σήραγγες και έτσι, από τον κόμβο Σχολαρίου στην Λακκιά και κάτω από την Περιστερά, μέσα από το ρέμα. Εκείνο το ρέμα. Ανάμεσα Λανάρι και Βουζιάρι. Ετσι, αυτός ο πελώριος δακτύλιος θα είναι και το όριο ανάπτυξης μιας «νέας» Θεσσαλονίκης, με προοπτικές και χωρίς λογική πρακτορείου ΚΤΕΛ.

Δεν τα είπα καλά, θα επανέλθω...

Από την στήλη του Πάνου Θεοδωρίδη Καναβάτσο, στον Αγγελιοφόρο

Πετρελαιοκινητήρες και σε Αττική - Θεσσαλονίκη;


Το δυσκίνητο, άθλιο και απατεωνίστικο κράτος - Μπανανία που ζούμε εξετάζει την απελευθέρωση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων ΚΑΙ στους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Οι ηλίθιοι κοιμισμένοι μανδαρίνοι της Πολιτείας, ξύπνησαν μετά από χρόνια και σκέφτηκαν το αυτονόητο (κατόπιν βέβαια και των "παροτρύνσεων" των εμπόρων αυτοκινήτων, αφού κάτι τέτοιο θα ανανεώσει την αγορά νέων αυτοκινήτων), ότι, δηλαδή, οι νέοι ντιζελοκινητήρες ΔΕΝ ρυπαίνουν όπως οι παλιοί, αλλά είναι στο ίδιο επίπεδο, περίπου, με τους βενζινοκινητήρες, αρκεί να συντηρούνται σωστά!

Εδώ και χρόνια, ωστόσο, ο νεοέλληνας είχε καταφέρει να παρακάμψει τους ηλίθιους αυτούς, καθώς αγόραζε αυτοκίνητο με πετρελαιοκινητήρα από αντιπρόσωπο της επαρχίας και το κυκλοφορούσε κανονικά στην Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Η Τροχαία έχει πάψει από καιρό να κάνει τέτοιου είδους ελέγχους.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, που λίγοι γνωρίζουν είναι το εξής και έχει να κάνει με την ασφάλεια της ζωής μας, για την οποία αδιαφορούν πλήρως οι πανίβλακες πολιτικοί:

Τα αυτοκίνητα πετρελαίου ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ!!! Εξαιρετικά δύσκολα θα πάρει φωτιά ένα τέτοιο αυτοκίνητο καθώς το βραδύκαυστο πετρέλαιο δεν αρπάζει όπως η βενζίνη!

Φανταστείτε πόσοι συνάθρωποί μας θα ζούσαν σήμερα, αν είχαν τέτοιο αυτοκίνητο και όχι το κλασικό βενζινοκίνητο!

Νεκρός 74χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο στον Σοχό


Τα καλοκαιρινά «τερτίπια» του καιρού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, στοιχίζοντας και ανθρώπινες ζωές.

Ενας 74χρονος αγρότης βρήκε τραγικό θάνατο το απόγευμα του Σαββάτου σε αγροτικό δρόμο μεταξύ Σοχού και Μαυρούδας Θεσσαλονίκης, όταν εν μέσω σφοδρής καταιγίδας εγκλωβίστηκε με το τρακτέρ του στη μέση ενός χειμάρρου και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Επειτα από μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα, οι ουρανοί «άνοιξαν» πάλι από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο σε κάποιες περιοχές, προκαλώντας καταστροφές. Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα επλήγη ο νομός Σερρών και κυρίως η ευρύτερη περιοχή της Νιγρίτας, όπου η ισχυρή βροχόπτωση συνοδεύτηκε από χαλάζι, προκαλώντας καταστροφές σε μεγάλες εκτάσεις με αγροτικές καλλιέργειες.

Πλημμύρα
Επίσης, πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών σε αρκετά χωριά, έκλεισαν δρόμοι από κατολισθήσεις, ενώ στο χωριό Βέργη κεραυνός έπληξε διώροφη κατοικία, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά που κατέστρεψε τη στέγη. Με την επέμβαση γειτόνων και πυροσβεστών η φωτιά σβήστηκε, ενώ απεγκλωβίστηκε σώα μία νεαρή γυναίκα που βρισκόταν στο σπίτι.

Στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης η ισχυρή βροχή προκάλεσε πλημμύρες σε σπίτια στο Σοχό και στη Μαυρούδα και ζημιές σε αγροτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Βόλβη και στη Ρεντίνα.

Προβλήματα προέκυψαν, επίσης, στην Αρναία Χαλκιδικής και σε περιοχές των νομών Κιλκίς και Πιερίας.

Στην Κασσάνδρα και στη Σιθωνία Χαλκιδικής, δήμοι και ομάδες εθελοντών πραγματοποιούσαν χθες περιπολίες στα δάση για τον κίνδυνο πυρκαγιών εξαιτίας των ενισχυμένων ανέμων. Δύο εστίες -μία σε κάθε χερσόνησο- που ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου από πτώσεις κεραυνών, αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, με τη συνδρομή και πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Πηγή: Έθνος

“Αφεντικό” η Ελληνικός Χρυσός και “αυτόκλητοι θεματοφύλακες” οι Δημοτικοί Σύμβουλοι!!!

Με μια αποικιοκρατικού ύφους επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Παναγίας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κ. Πέτρος Στρατουδάκης επιχειρεί να δικαιολογήσει τις ενέργειες της εταιρείας του στις Σκουριές, δινοντας παράλληλα μια καινοφανή “ερμηνεία” του Νόμου.

Συμπεριφερόμενος περίπου σαν τον Βρετανό Αντιβασιλέα στους υποτελείς Ινδούς, ο κ. Διευθυντής αποκαλεί “αυτόκλητους θεματοφύλακες της περιοχής” όλους όσους αγωνίζονται κατά του Επενδυτικού Σχεδίου της εταιρείας. Δηλαδή όχι μόνο τους πολίτες και τους φορείς της Μ. Παναγίας, αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που έχει λάβει ομόφωνες αποφάσεις κατά της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στις Σκουριές!

“Νομίζουν ότι είναι αφεντικά στον τόπο μας“, είπε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση της Μ. Παναγίας την Παρασκευή 10 Ιουλίου. “Τους επιστρέφουμε την επιστολή ως απαράδεκτη!” Στην επιστολή αυτή και στον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο μιλά για την τοπική κοινωνία και τους αιρετούς της εκπροσώπους αναφέρθηκαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι, αποκαλώντας την “κατάπτυστη και προσβλητική”.
Keep reading →

Μαρία Καδόγλου

Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
http://antigoldgreece.wordpress.com
www.antigold.gr

Θύμα πορτοφολάδων ο Άνθιμος


Μιλώντας στο κήρυγμά του για την ανομία που κυριαρχεί στον κόσμο αφότου ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από το Θεό, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αφηγήθηκε στο ποίμνιό του και ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας πώς κάποιοι επιτήδειοι έκλεψαν το πορτοφόλι του ενώ βρισκόταν μέσα σ'ένα τρόλεϊ στην Αθήνα.

Στο πνεύμα των καιρών και αντίθετα από τα όσα δίδαξε ο Θεός που υποτίθεται ότι υπηρετεί, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης προτιμά να αναπαράγει το φόβο της εγκληματικότητας.

Πηγή: newstime.gr

Χωριό των πολυτέκνων χωρίς σχολεία ο Στανός της Χαλκιδικής


Ο Στανός Χαλκιδικής είναι το δεύτερο χωριό στην Ελλάδα με τις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες.

Παρά το γεγονός όμως ότι από τους 800 κατοίκους οι 160 είναι ανήλικα παιδιά, αυτό το χωριό των πολυτέκνων δεν έχει ούτε σχολείο, οι υποδομές είναι ανύπαρκτες και οι κάτοικοι μιλούν με πικρία για πλήρη απουσία της Πολιτείας.

Οι περισσότεροι ζητάνε να μεριμνήσει η Πολιτεία προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μείνουν στον τόπο τους.

Τα παιδιά αναγκάζονται να πάρουν λεωφορείο, για να πάνε σχολείο στο διπλανό χωριό. Έτσι, ζητάνε το αυτονόητο, να κατασκευαστεί σχολείο στο χωριό τους, καθώς και κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις για να μπορούν να παίζουν.

Οι δρόμοι στο Στάνο γεμίζουν κάθε μέρα με παιδικά πρόσωπα και σε αντίθεση με τα ποσοστά υπογεννητικότητας στην υπόλοιπη Ελλάδα εκεί το μέλλον της χώρας είναι λαμπερό.

Πηγή: alpha tv

Η Χαλκιδική κρατά τα "σκήπτρα" των προτιμήσεων των Ρουμάνων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό


Η "σαγηνευτική" Χαλκιδική, στην Ελλάδα, καθώς και το θέρετρο της Χρυσής 'Αμμου, στη Βουλγαρία, αποτελούν τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Ρουμάνους, που σκοπεύουν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό,σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Εθνικής ‘Ενωσης Τουριστικών Πρακτορείων (ΑΝΑΤ), Τράιαν Μπαντουλέσκου.

Οι πωλήσεις των τουριστικών πακέτων για την ηπειρωτική Ελλάδα αναμένεται - σύμφωνα με τον ίδιο - να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι.

Πάντως, η νέα, τουριστική τάση θέλει τους Ρουμάνους να ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, προτιμώντας τη Χαλκιδική, ενώ, παράλληλα, η κίνηση των Ρουμάνων τουριστών στα ελληνικά νησιά αναμένεται πως θα καταγράψει μείωση 20%, σε σχέση με πέρυσι.

Αν και η Κρήτη και η Ρόδος δεν βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προτιμήσεων, τα νησιά του Ιονίου "συγκρατούν", ακόμη, τους Ρουμάνους τουρίστες που «γεύτηκαν» τις ομορφιές τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Αυτό κι αν λέγεται ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού στην Χαλκιδική...

Ρουμάνοι, Βούλγαροι και ένα ακαθόριστο είδος που αυτοπροσδιορίζεται ως "Makedonski"...

Για να μην ζηλεύουν οι φίλοι μας στην Πιερία, που είναι και αυτοί γεμάτοι ποιοτικό τουρισμό...

Ευτυχώς δηλαδή που δεν πλακώσανε και οι Λαρισινοί στην Χαλκιδική, εκεί να βλέπατε αναβάθμιση του τουρισμού... προς το παρόν όλη η Λαρισινή τουριστική ποιότητα βρίσκεται στην Πιερία. Ευτυχώς να λέμε...