Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ανταρσία κατά Καμμένου από Μαρκόπουλο και Ζώη

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Η Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Έξαλλοι με τη συμπεριφορά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου φέρονται να είναι οι βουλευτές του κόμματος.

Μάλιστα, εκτάκτως, και έπειτα από απαίτηση βουλευτών του Ανεξαρτήτων Ελλήνων, συγκαλείται στις 4:30 το απόγευμα η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρόεδρο του κινήματος Πάνο Καμμένο στα γραφεία των ΑΝΕΛ στην Λεωφ. Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Χρήστος Ζώης εξαπέλυσαν σκληρές κατηγορίες κατά του Πάνου Καμμένου με αφορμή τη στάση του στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Το νέο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στο Μοναστηράκι

Φιλοξενείται σε 18 παλιά σπιτάκια μιας παλιάς αθηναϊκής αυλής

Θερμού Μαρία

Σε δεκαοκτώ παλιά σπιτάκια που βρίσκονται στο Μοναστηράκι γύρω από μία αθηναϊκή αυλή, που «έζησε» από την ύστερη τουρκοκρατία ως τις αρχές του 20ού αιώνα, μία πραγματική Αυλή των Θαυμάτων δηλαδή, θα φιλοξενηθεί το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.

Πρόκειται για μία γειτονιά μεταξύ της Ρωμαϊκής και της Αρχαίας Αγοράς _ορίζεται από τις οδούς Αδριανού, Αρεως, Κλάδου και Βρυσακίου _ η οποία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αποκατάστασης από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεωτέρων και Συγχρόνων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού ώστε να επιστρέψει στη μορφή που είχε στο παρελθόν.

Επίσκεψη Σαμαρά στο Μόναχο: Διαμαρτυρία για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση από Ομογενείς

Η «ηφαιστειακή» ατμόσφαιρα της Αφροδίτης

Η ESA έδωσε στη δημοσιότητα μια καλλιτεχνική απεικόνιση της ηφαιστειακής δραστηριότητας στην Αφροδίτη

Τα ηφαίστεια του πλανήτη «ξερνούν» διοξείδιο του θείου

Θοδωρής Λαΐνας

Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι η Αφροδίτη έχει πολλά ηφαίστεια αλλά για πολλά χρόνια υπήρχε επιστημονική διαμάχη για το αν τα ηφαίστεια αυτά, ορισμένα εκ των οποίων είναι γιγάντια, εξακολουθούν να είναι ενεργά. Πριν από δύο χρόνια το σκάφος Venus Express που εξερευνά τον πλανήτη εντόπισε μια λάμψη η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν προϊόν μιας μεγάλης ηφαιστειακής έκρηξης.

Μια νέα μελέτη έρχεται να ενισχύσει τους θιασώτες της ύπαρξης ηφαιστειακής δραστηριότητας στην Αφροδίτη.

Αλλη μια χαμένη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΙΟΥΛΑ

Τον κίνδυνο να χάσει ακόμη μια ευκαιρία για να αποκτήσει ρυθμιστικό σχέδιο αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Με τις συνεχείς αναβολές πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος όχι μόνο να μη θεσμοθετηθεί το νέο Ρυθμιστικό, αλλά και να χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια για την υλοποίησή του. Η Θεσσαλονίκη έτσι θα συνεχίσει στο δρόμο της... αυθαιρεσίας και της άναρχης ανάπτυξης, χωρίς σχέδιο, χωρίς επίκαιρες χρήσεις γης.

Και εμμέσως απειλείται με «λουκέτο» και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού, που στερείται ρόλου και ουσιαστικών αρμοδιοτήτων. Από το 1985 έχει να γίνει ρυθμιστικό για τη Θεσσαλονίκη. Τα αποτελέσματα της ανυπαρξίας σχεδιασμού τα βλέπουν όλοι στη στρεβλή ανάπτυξη της περιοχής. Βιομηχανίες δίπλα σε σπίτια, αυθαίρετα παντού, καταπατημένες δασικές εκτάσεις, άναρχη και ανεξέλεγκτη δόμηση, ανυπαρξία βασικών υποδομών, περιβάλλον απροστάτευτο.

Ψηφοφορία για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής στο ΒΗΜΑ


Φίλοι και συναγωνιστές. Αφού λοιπόν το ΒΗΜΑ ενημέρωσε (εδώ γελάμε) τους Έλληνες σχετικά με την επένδυση του χρυσού στην Χαλκιδική, αποφάσισε να κάνει και μια ψηφοφορία μέσα στο Site της (http://www.tovima.gr/) σχετικά με τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Βέβαια ο δημοσιογράφος που έθεσε το ερώτημα και πονηρά σκεπτόμενος αποφάσισε την αρνητική ψήφο του κόσμου να την σπάσει σε δύο κομμάτια. Στο:

  1.  Πρέπει πρώτα να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία.
2.   Δεν πρέπει να γίνει.


Παρόλο λοιπόν την προσπάθεια διάσπαση που επιχείρησαν εντέχνως να πράξουν στην ψήφιση,

Περιφέρεια: Τέλος εποχής για τους αδελφούς Ψωμιάδη

Μετά δέκα χρόνια κυριαρχίας, αρχικά στη νομαρχία και εν συνεχεία στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το καθεστώς των αδελφών Ψωμιάδη οδεύει προς το τέλος του.

Του Νίκου Ηλιάδη

Την πόρτα της εξόδου άνοιξε την περασμένη Τετάρτη η υπ’ αρ. 1495/2012 απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία οριστικοποιήθηκε η ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, που είχε επιβληθεί στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη γνωστή υπόθεση της μείωσης -έως εκμηδενισμού- των προστίμων που είχε επιβάλει ο προκάτοχός του νομάρχης σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων για κατ’ εξακολούθηση νοθεία.

Με την απόφαση αυτή ο κ. Ψωμιάδης καθίσταται έκπτωτος, και το μόνο που απομένει είναι η τυπική έκδοση της απόφασης από

Η ωραιότερη γυναίκα του Βερολίνου είναι Αιγύπτια

Χιλιάδες επισκέπτες προσελκύει στο Neues Museum του Βερολίνου η προτομή της Νεφερτίτης, 100 χρόνια μετά την ανακάλυψή της στα ερείπια της Αμάρνας

Χειλάς Νίκος

Είναι μοντέρνα ευρωπαϊκή ομορφιά. Η Νεφερτίτη (1370 - 1340 π.Χ.), σύζυγος του Φαραώ Ακενατών Δ', μοιάζει περισσότερο με σημερινή Αθηναία, Παριζιάνα ή Ρωμαία, παρά με το παραδοσιακό πρότυπο της αιγύπτιας καλλονής. Σίγουρα είναι πάντως, λόγω διαμονής, «η ωραιότερη γυναίκα του Βερολίνου», όπως την αποκάλεσε γερμανική εφημερίδα.

Αυτό το διαπιστώνουν καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες στο Neues Museum της γερμανικής πρωτεύουσας, στον βόρειο θόλο του οποίου βρήκε θέση η προτομή της τον Οκτώβριο του 2009 - «μια για πάντα εκεί»,