Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Καραμανλής: «Εγώ τον Τσίπρα τον πάω»

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα και για αυτό το λόγο είπε προεκλογικά την φράση «το ευρώ δεν είναι φετίχ» υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος λέει ότι «εγώ τον Τσίπρα τον πάω» αλλά «αν όμως κέρδιζε, θα ήμασταν σήμερα εκτός Ευρώπης».

Μιλώντας στην Real News της Κυριακής, ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται ανήσυχος αλλά και ταυτόχρονα αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας. «Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της κυβέρνησης είναι ο χρόνος» προειδοποιεί και τονίζει ότι το χρονικό διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι «ιδιαίτερα κρίσιμο» καθώς -όπως λέει- «τα δημοσιονομικά δεν είναι δυνατόν να πιαστούν».

Ηχηρες ιδιωτικοποιήσεις τώρα - Να κλείσει ο ΟΣΕ

Επομένως, κατά τον Κώστα Καραμανλή, η κυβέρνηση συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά θα «πρέπει να κάνει 4-5 πολύ σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να στείλει μήνυμα στο εξωτερικό ότι είναι αποφασισμένη και ότι αλλάζει το κλίμα».

Φράσεις λαϊκισμού που λέγονται από το 1980 έως σήμερα (χωρίς ντροπή)

Αφιερωμένο σε έναν παλιό μας φίλο που ήθελε την ησυχία του αλλά οι φωνές μέσα στο κεφάλι του δεν τον άφηναν να ησυχάσει.

Γράφει ο 29-266

Έγιναν λάθη και παραλείψεις.
Χωρίς να εξηγείται ποτέ από ποιους και γιατί. Οι επικοινωνιολόγοι επιμένουν ότι ο απολογητικός λόγος στον λαό πάντα πιάνει. Περισσότερες εξηγήσεις και αναλύσεις δεν χρειάζονται γιατί μάλλον θα κάνουν χειρότερα τα πράγματα αν μαθευτεί τελικά η αλήθεια των ‘’λαθών και παραλείψεων’’. Αντίθετα η παραπάνω φράση συνοδευόμενη από ένα περίλυπο ύφος ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του ψηφοφόρου οπότε είμαστε όλοι ΟΚ.

Θα βάλουμε φρένο στην σπατάλη του δημοσίου.
Αυτό το λέει συνήθως η εκάστοτε αντιπολίτευση. Ξέρει φυσικά ότι το μεγαλύτερο έξοδο του δημοσίου είναι οι μισθοί αλλά προτιμά να μην αγγίξει το ιδιαίτερο αυτό θέμα έως ότου βγει κυβέρνηση.

Αποσπάσματα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβερνήσεως

Ακραία φτώχια και εξαθλίωση των εργαζομένων θα συνεχίσει να φέρνει το Μνημόνιο, όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Σε μία ομιλία με την οποία κατηγόρησε τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού από τη μία και τον απροκάλυπτο ενδοτισμό του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε το αίτημα για κατάργηση του Μνημονίου και της αποδέσμευσης.

«Το Μνημόνιο, αναμφισβήτητα είναι ένα τέρας. Όμως δεν συμφωνούμε καθόλου με τη θέση ότι το Μνημόνιο γέννησε την κρίση και έφερε την ύφεση. Το Μνημόνιο είναι μια συγκροτημένη πολιτικής απαξίωσης της εργατικής δύναμης», είπε η κ. Παπαρήγα καταγγέλλοντας ότι μέσα στο Μνημόνιο εντάχθηκαν μια σειρά μέτρα που στην Ελλάδα ήταν προγραμματισμένα. «Εμείς δεν θα ονοματίσουμε την Κυβέρνηση Μνημονιακή. Είναι μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και μάλιστα με ακόμη περισσότερο νόμο και τάξη», είπε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ.

Ομιλία του Φώτη Κουβέλη κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβερνήσεως


Aυτή η κυβέρνηση αποτελεί ευκαιρία και δυνατότητα για να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και το ευρώ, για να επαναδιαπραγματευθεί με αξιοπρέπεια την απαγκίστρωση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου και να ξεφύγει η χώρα από τη δίνη της κρίσης.

Η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει στο ακέραιο τις ευθύνες που της αναλογούν από την στήριξη  στην κυβέρνηση εθνικής ευθύνης .

Η απόφαση της συμμετοχής μας  σε κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένο δεσμευτικό πλαίσιο δεν  αποτελεί  αβασάνιστη επιλογή. Να θυμίσω ότι η ΔΗΜΑΡ έθεσε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, το οποίο είχε ετοιμάσει με συστηματικό τρόπο και είχε παρουσιάσει δημόσια στους πολίτες πριν από τις εκλογές,  με τη ρητή διαβεβαίωση ότι «αυτές τις θέσεις θα διαπραγματευτούμε με τα κόμματα στις διερευνητικές εντολές».

Η ομιλία του Νικόλαου Μιχαλολιάκου στη Βουλή (Video)

«Επιθυμώ να στείλω ένα μήνυμα προς άπαντες εκτός και εντός αιθούσης. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ, επειδή αυτό εθέλησε ο ελληνικός λαός, 426.000 Έλληνες και Ελληνίδες μας ψήφισαν. Μας προκαλεί έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν τη θέληση του λαού κάποιες παρατάξεις. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τη γραμμή μας για τη Βόρεια Ήπειρο, την ύπουλη ανθελληνική πρακτική του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, τους λαθρομετανάστες, το Μνημόνιο την εγκληματικότητα. Πρέπει να καταγγελθεί το Μνημόνιο διότι αποτελεί καταστροφή του Έθνους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ενώ προεκλογικά μιλούσε για καταγγελία του Μνημονίου σήμερα ουσιαστικά μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Υπάρχουν πολλά λιγούρια της εξουσίας που θέλουν και αυτοί να βρεθούν στα κυβερνητικά έδρανα.

Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβερνήσεως



«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πάντα γνώριζα ότι υπήρχαν συνιστώσες στη Νέα Δημοκρατία του κύριου Σημίτη αλλά δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι θα χειροκροτείτο ο κύριος Βενιζέλος από τη Νέα Δημοκρατία όταν το ΠΑΣΟΚ δεν χειροκρότησε χθες τον Πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης την οποία ψηφίζει και της δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ποιο είναι το στημένο παιχνίδι. Το απόλυτα στημένο παιχνίδι το οποίο παίζεται εις βάρος του Ελληνικού λαού εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν από το 2000.