Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Διαπλατύνσεις, επαναχαράξεις και κατασκευή κόμβων στο οδικό τμήμα Θέρμη - Γαλάτιστα


Διαπλατύνσεις, επαναχαράξεις και κατασκευή κόμβων αρχίζουν σύντομα για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση του που έκανε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Οι βελτιώσεις αφορούν την αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της, στα πρώτα 18,5χλμ. με πλάτος οδοστρώματος 11μ., την κατασκευή νέας χάραξης για τα επόμενα 3χλμ., την διαπλάτυνση με ελαφριά μετατόπιση του άξονα της οδού για τα υπόλοιπα 1,8χλμ., την κατασκευή 12 ισόπεδων κόμβων και την κατασκευή περιορισμένου αριθμού παράπλευρων οδών.

«Εγώ ήμουν η αυγοβόλος»


Η ρίψη αυγού τιμωρείται, η ρίψη καρκινιγόνων χημικών όχι...

Την ευθύνη για την... αυγοβολή κατά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μαν. Όθωνα, πριν από λίγες μέρες, στο Ρέθυμνο, αναλαμβάνει η ιστορικός κ. Μαρίνα Δημητριάδου, με κείμενο που απέστειλε στο enet.gr (κείμενο το οποίο έχει αναρτήσει και σε blog, που δημιούργησε επί τούτου).

Η κ Δημητριάδου αναφέρει:

"Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να συνεχίσω αυτή την ιστορία αυγοβολής που έλαβε χώρα ένα κυριακάτικο πρωινό (25/9/2011) στη μαρίνα Ρεθύμνου με δράστρια εμένα και θύμα τον κ. Όθωνα, βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργό του υπουργείου Δήθεν Προστασίας του Πολίτη.

Χαλκιδική: Με αγωνία αναμένουν οι ελαιοπαραγωγοί τη γνωμοδότηση για την παραχώρηση σφραγίδας "Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης"


Μια ανάσα πριν να αποκτήσει νέα ταυτότητα, που θα της προσδίδει μεγαλύτερο κύρος και…δύναμη, βρίσκεται η ελιά Χαλκιδικής. «Όχι μόνο θα αναγνωριστεί η αξία και η ποιότητα του προϊόντος μας, αλλά θα βγούμε και στις αγορές του εξωτερικού με ενισχυμένη διαπραγματευτική δύναμη σε επίπεδο τιμής», λένε ελαιοπαραγωγοί του νομού Χαλκιδικής, οι οποίοι και περιμένουν με αγωνία εντός των ημερών, την τελική γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΕ, για την παραχώρηση της σφραγίδας Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για να αποκτήσει η ελιά Χαλκιδικής τη σφραγίδα ΠΟΠ, έληγε στις 17 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατατέθηκαν συνολικά δύο από Βέλγιο και Καναδά.

Ηρακλής: Αλλάζει ο... χάρτης, ώρα γενναίων αποφάσεων


Δύσκολη η επόμενη μέρα για τους κυανόλευκους.


(Η πρώτη απόφαση που έχει παρθεί από τον Παντελή αφορά την αποχώρηση του Ηρακλή από το Καυταντζόγλειο-φωτ.)

Του Δημήτρη Βλάχου
vlachos@makthes.gr

Η επόμενη μέρα που ξημερώνει για τον Ηρακλή είναι πολύ δύσκολη. Από τη Σούπερ Λίγκα βρέθηκε ξαφνικά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και πλέον γίνεται η απέλπιδα προσπάθεια για να αγωνιστεί στη Football League 2.

Κάστρα που ρημάζει ο χρόνος


Της Μαίρης Αδαμοπούλου

Τα άγνωστα οχυρά της Πελοποννήσου καταρρέουν καθώς οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ούτε καν τον ακριβή αριθμό τους. Και αναζητούν μιαν άκρη στο χάος μέσω διεθνούς συνεδρίου

Είναι εκατοντάδες και άγνωστα, σπαρμένα στη γη της Πελοποννήσου. Σύμβολα δύναμης κι εξουσίας πριν από έξι αιώνες, σήμερα στέκουν ρημαγμένα, απρόσιτα, σκιές του εαυτού τους να θυμίζουν βυζαντινούς και φράγκους δεσπότες που διαφέντευαν αχανείς εκτάσεις.

Είναι τα κάστρα που άρχισαν να χτίζονται με το τέλος του αρχαίου κόσμου - τον 5ο αι. μ.Χ. - έως τον 15ο αιώνα, έως την εποχή δηλαδή που η τέχνη των οχυρώσεων αλλάζει σελίδα, καθώς αλλάζουν τα όπλα και κάνουν την εμφάνισή τους τα πυροβόλα.

Στο Βερολίνο με καθυστέρηση δύο χρόνων: Μια πολύ ύποπτη συμπεριφορά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μετά από σκόπιμη καθυστέρηση δύο ολόκληρων χρόνων απευθύνθηκε επιτέλους ο πρωθυπουργός στους φυσικούς μας συμμάχους.

Έπρεπε να καταστραφεί η χώρα, να χρεοκοπήσει, να χάσει την αξιοπρέπειά της, να υπογράφει δηλώσεις νομιμοφροσύνης, να ματώσει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, για να στρέψει επιτέλους και αναγκασμένος από τα γεγονότα ο κ. Παπανδρέου το βλέμμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αφού προηγουμένως έκανε το παν για να συκοφαντήσει τη χώρα στα μάτια τους, αφού πέρασε τον καιρό του μιλώντας για ανομία, διαφθορά, γραφειοκρατία, αφού εν ολίγοις έκανε το παν για να αποθαρρύνει όλους αυτούς τους οποίους χθες,

«Υποχρέωσή μου να στηρίξω τα μέτρα της κυβέρνησης»


'Ελσα Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση


Υποχρέωσή της, χαρακτήρισε η ανεξάρτητη βουλευτής Ελσα Παπαδημητρίου, τη στήριξη των μέτρων της κυβέρνησης, όταν δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στις πιέσεις της τρόικας.

«Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να στηρίζω τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, όταν δεν κατάφερε κανένας -ούτε εγώ δυστυχώς- να αντιπροτείνει κάτι στις πιέσεις της τρόικας», παρατήρησε η κ. Παπαδημητρίου μιλώντας στον Βήμα FM και αναγνωρίζοντας πως δεν είναι όλα δίκαια και σωστά, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει με άλλο τρόπο «πλην της συνείδησής μου και της επιτέλους απόλαυσης ανεξαρτησίας μου».

Ο Πάγκαλος για το χαράτσι στα ακίνητα (Video)

Είπαν όλοι τους "ναι" στο χαράτσι


Χρήστος Μπόκας

Ψήφισαν οι 154 του ΠΑΣΟΚ και η Έλσα Παπαδημητρίου

Με επιτυχία στέφθηκε το ασφυκτικό πρέσινγκ  του κοινοβουλευτικού επιτελείου της κυβέρνησης προς εκείνους τους βουλευτές που αντιδρούσαν με την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα καθώς η ψηφοφορία της σχετικής τροπολογίας πέρασε χωρίς απώλειες.

Αναλυτικά, υπέρ του ειδικού τέλους ψήφισαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς και η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης  την καταψήφισαν.

Αφαίρεσαν τον τίτλο του επίτιμου από τον Πάγκαλο


Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αφαιρέθηκε ο τίτλος του επίτιμου δικηγόρου από τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από πρόταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννη Αδαμόπουλου ενώ αιτία για την υποβολή της αποτέλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης περί «φοροφυγάδων δικηγόρων».

Σύμφωνα με την απόφαση, ο τίτλος του επίτιμου δικηγόρου αφαιρέθηκε «από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συνταξιούχο δικηγόρο Θεόδωρο Πάγκαλο για τα όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην για τους δικηγόρους,

Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Παρασκευή η οδός Αγίας Σοφίας


Πεζοδρομείται πιλοτικά, την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας από τη συμβολή της με την Πλατεία Αγίας Σοφίας έως την οδό Τσιμισκή και θα παραμείνει κλειστό στην κυκλοφορία για όλα τα αυτοκίνητα με εξαίρεση τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Την έναρξη της πεζοδρόμησης στην οδό Αγίας Σοφίας θα κηρύξουν το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Να σημειωθεί ότι έχει ληφθεί μέριμνα για την εκφόρτωση των εμπορευμάτων και την τροφοδοσία των καταστημάτων, καθώς επίσης και των παρόδιων οικοδομών,