Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο (Video)

«Ο Ελληνικός Λαός ψήφισε, σήμερα, την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την παραμονή μας στο ευρώ.

Και ψήφισε εκείνες τις πολιτικές, που θα φέρουν δουλειές, ανάπτυξη, δικαιοσύνη και ασφάλεια για τον Έλληνα πολίτη.

Δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες.

Δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Δεν θα κυριαρχήσει ο φόβος. Και, κυρίως, θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του Ελληνικού Λαού.

Αποτελέσματα στο 39,01% της Επικράτειας: ΝΔ 30,50%, ΣΥΡΙΖΑ 26,00%

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στην Επικράτεια και με καταμετρημένο το 39,01% των ψηφισάντων, τα κόμματα λαμβάνουν:

Νέα Δημοκρατία: 30,50%
ΣΥΡΙΖΑ: 26,00%
ΠΑΣΟΚ: 12,87%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,42%
Χρυσή Αυγή: 6,96%
Δημοκρατική Αριστερά: 6,02%
ΚΚΕ: 4,42%
ΛΑΟΣ: 1,57%
Δράση - Δημιουργία Ξανά: 1,50%
Οικολόγοι Πράσινοι: 0,85%
Άκυρα - Λευκά: 1,01%

Επίσημα αποτελέσματα: Προβάδισμα ΝΔ στο 23,10% της Επικράτειας

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πιο αναλυτικά, με την ενσωμάτωση στο 23,10% (4.759/20.604 τμήματα)

Έλαβαν:

ΝΔ: 30,87 %
ΣΥΡΙΖΑ: 25,62%
ΠΑΣΟΚ: 13,18%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,38%
Χρυσή Αυγή: 6,82%
ΔΗΜΑΡ: 5,95%
ΚΚΕ: 4,38%
ΛΑΟΣ: 1,57%
Δημιουργία Ξανά: 1,46%
Οικολόγοι Πράσινοι: 0,83%

Ν. Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή αύξησε τις ψήφους της (Video)

To exit poll ΝΕΤ - ALCO

Στη δημοσιότητα δόθηκε στις 19.00 το exit poll της ALCO για την ΝΕΤ.

Σύμφωνα με αυτό η ΝΔ λαμβάνει από 27,5 % έως 30,5% ο ΣΥΡΙΖΑ από 27% έως 30%, το ΠΑΣΟΚ, από 10% έως 12%, η ΔΗΜΑΡ από 5,5 έως 6,5%, το ΚΚΕ από 5 έως 6% η Χρυσή Αυγή από 6 έως 7,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από 6% έως 7,5%. 

Τα κόμματα που φαίνεται να μην μπαίνουν στη Βουλή είναι ο ΛΑΟΣ με ποσοστό από 1,5% έως 2%, η «Δημιουργία Ξανά» με διακύμανση από 1,5 έως 2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι από 1% έως 1,5%.

Όλα τα αποτελέσματα των εκλογών από το 1974 μέχρι σήμερα

Πως κινήθηκαν οι ψηφοφόροι και τι ποσοστά έλαβαν τα κόμματα

Ημέρα των πιο κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της Μεταπολίτευσης σήμερα, και όλα προδιαγράφουν ένα ντέρμπι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Το iefimerida.gr θυμάται και υπενθυμίζει τα αποτελέσματα όλων των εκλογών από το 1974 μέχρι και σήμερα.

Βουλευτικές Εκλογές 1974

Νέα Δημοκρατία (Κ. Καραμανλής) - Ψήφοι 2.669.133, Ποσοστό 54,37%, Έδρες: 220
Ένωσις Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (Γ. Μαύρος) – Ψήφοι: 1.002.559, Ποσοστό: 20,42%, Έδρες: 60
ΠΑΣΟΚ (Α. Παπανδρέου) - Ψήφοι: 666.413, Ποσοστό: 13,58%, Έδρες 12
Ενωμένη Αριστερά (Η. Ηλιού) - Ψήφοι: 464.787 Ποσοστό 9,47% Έδρες 8
Εθνική Δημοκρατική Ένωσις (Π. Γαρουφαλιάς) - Ψήφοι: 52.768 Ποσοστό 1,08 Έδρες: 0

Ο Τσίπρας ξέχασε την ταυτότητα στο σπίτι!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει στην Κυψέλη χωρίς όμως την ταυτότητα του.

Όπως είπε ξέχασε το σακάκι του στο σπίτι και έπρεπε να επιστρέψει για να το πάρει!

Πηγή: Newsbomb

Ολυμπος: Νεκρός βρέθηκε σε χαράδρα ορειβάτης από το Ισραήλ

Ο άτυχος άνδρας γλίστρησε κατά τη διάρκεια περιήγησης στο φαράγγι του Ενιππέα

Eνας άνδρας, υπήκοος Ισραήλ, έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε χαράδρα στον Oλυμπο, κατά τη διάρκεια περιήγησης στο φαράγγι του Ενιππέα.

Ο άτυχος άνδρας γλίστρησε και έπεσε στον γκρεμό, ενώ περπατούσε σε απόκρημνο οδοιπορικό μονοπάτι, στη θέση «Παλιοπρίονο».

Φίλοι του ειδοποίησαν τις Αρχές, την πυροσβεστική και την αστυνομία στο Λιτόχωρο και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο πλαστός λογαριασμός του ΚΚΕ στο twitter - Δηλώσεις Αλέκας Παπαρήγα (Video)

κλικ για μεγέθυνση
Δείτε τι δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα:

Εντοπίστηκε και δεύτερη χειροβομβίδα στον ΣΚΑΪ

Και δεύτερη χειροβομβίδα εντοπίστηκε τελικά στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του ομίλου ΣΚΑΪ στο Φάληρο. Η δεύτερη χειροβομβίδα εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από την πρώτη, σε παρτέρι. Καμία από τις δύο χειροβομβίδες δεν έχει εκραγεί. Αναμένονται οι πυροτεχνουργοί του στρατού, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Εθνάρχου Μακαρίου.

Τηλεφώνημα για τη δεύτερη χειροβομβίδα στον ΣΚΑΪ είχε κάνει άγνωστος στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού στις 2.05 μεσημέρι. "Yπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα ψάξτε καλά" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι άγνωστος είχε κάνει τηλεφώνημα για χειροβομβίδα στο σταθμό και στις 5.15 το πρωΐ, ωστόσο το περιπολικό της αστυνομίας που κατέφτασε δεν βρήκε τίποτε.

Εντοπίστηκε χειροβομβίδα στο ΣΚΑΙ - Αποκλεισμένη η παραλιακή

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 5:30 τα ξημερώματα στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε πως είχε πετάξει δύο χειροβομβίδες στο κτίριο του ΣΚΑΪ. Η αστυνομία χωρίς να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία έστειλε περιπολικό στο σημείο προκειμένου να ελέγξει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι ύποπτο και το περιπολικό αποχώρησε. Ωστόσο περίπου στη μία το μεσημέρι η χειροβομβίδα, ρωσικού τύπου εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο από τους άντρες ασφαλείας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Στο κτίριο αμέσως σήμανε συναγερμός.

Τώρα το σημείο, όπως και η παραλιακή λεωφόρος έχει ήδη αποκλειστεί και έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η χειροβομβίδα αναμένεται να μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περόνη της χειροβομβίδας έχει αφαιρεθεί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Λαζαράτι, έτοιμη να μπουκάρει η αλβανική αστυνομία

Το χωριό Λαζαράτι του δήμου Αργυροκάστρου βρίσκεται από χθες το απόγευμα αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σημείο βρίσκονται δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις από το Αργυρόκαστρο και το Φιέρι, αλλά και δυνάμεις ταχείας επέμβασης όπως η αλβανική ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Η αστυνομία προσπαθεί να διοργανώσει μαζί με την ιταλική αστυνομία μια συντονισμένη επιχείρηση με σκοπό την διακοπή της καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών.

Αστυνομική έρευνα για τον πλαστό λογαριασμό του ΚΚΕ στο twitter

Προτείνει ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι «ο χαφιέδικος λογαριασμός του twitter, που παρουσιάζεται ως «επίσημος λογαριασμός της ΚΕ του ΚΚΕ» και τον οποίο πολλές φορές έχει καταγγείλει το ΚΚΕ και ο "Ριζοσπάστης", αργά χθες το βράδυ, σε ανάρτησή του, εμφανίζει την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ να καλεί το λαό σε υπερψήφιση άλλου κόμματος και όχι του ΚΚΕ».

«Καλούμε τους κομμουνιστές, τους φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος να επαγρυπνούν, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, γιατί είναι πιθανό, μέχρι τότε, να ακούσουν διάφορα ψέματα και προβοκάτσιες» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πύρινη κόλαση στην Αττική


Μέτωπα σε Λακωνία, Πύλο, Κύθνο

Nέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στην Αγία Μαρίνα της παραλίας Κορωπίου όπου σπεύδουν 2 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 12 αυτοκίνητα.

Εντωμεταξύ, ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδιναν πυροσβέστες και κάτοικοι της Λαυρεωτικής όπου χθες, Σάββατο, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά. Η πυρκαγιά στην περιοχή είναι σε εξέλιξη χωρίς ωστόσο να υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην Κερατέα, όπου υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις από τον δυνατό αέρα, κρατώντας σε διαρκή ένταση τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που έχουν ήδη ενισχυθεί, από τη νύχτα.

Θρίαμβος! Η Εθνική στην επόμενη φάση του EURO

Μέρες 2004 ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο! Η εθνική μας ομάδα προκρίθηκε στους "8" του EURO 2012, καθώς επικράτησε 1-0 της Ρωσίας στη Βαρσοβία και κατέκτησε την δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου. Ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης, πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (+45΄) το "χρυσό" γκολ της εθνικής μας, η οποία θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό την πρώτη του Β΄ ομίλου, στις 22/6 στο Γκντανσκ.

Κλεισμένη στην περιοχή της η Ελλάδα, προσπαθούσε να "βγάλει" το ημίχρονο. Ηταν σαφείς οι οδηγίες του Σάντος να διατηρηθεί το "μηδέν" πάση θυσία για να έχουμε την ευκαιρία να "χτυπήσουμε" το ματς προς το τέλος. Έτσι, στις διαδοχικές επιθέσεις των Ρώσων, η άμυνα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και ο στόχος είχε επιτευχθεί. Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, η λήξη του ημιχρόνου ξεπέρασε και τις προσδοκίες του Σάντος, αφού κανείς δεν περίμενε -με βάση την εικόνα του παιχνιδιού- ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε προβάδισμα!

Ελ. Οικονόμου: «Θρηνούμε μια μεγάλη καταστροφή στην Αττική»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τις πυρκαγιές

«Θρηνούμε μια μεγάλη καταστροφή στην Αττική, η οποία οφείλεται στην επιπολαιότητα, στην αμέλεια -για να μην τη χαρακτηρίσω διαφορετικά- τεσσάρων συμπολιτών μας οι οποίοι ενεργούσαν εργασίες στην ύπαιθρο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες, Σάββατο, και βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αττική και σε όλη την ελληνική Επικράτεια.

Όπως είπε, τα εν λόγω αυτά άτομα έκαναν ηλεκτροκολλήσεις και δούλευαν τροχό, με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτή η μεγάλη καταστροφή, να κινδυνεύουν συνάνθρωποί μας και να καταστρέφονται περιουσίες.

Ο ΥΠΕΘΑ Φ. Φράγκος ενεργοποίησε το σχέδιο Δευκαλίων για τις πυρκαγιές στην Αττική

Συγκεκριμένες πληροφορίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, ανάλογο με αυτό του Αυγούστου του 2007 διερευνούν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται και νέες εστίες ανάβουν από το "πουθενά".

Η συγκεκριμένη κατάσταση οδήγησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ.Φράγκο νε ενεργοποιήσει το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ. Όλα αυτά την στιγμή που οι ενέργειες και πράξεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μ.Όθωνος) έχει αφήσει την χώρα, χωρίς τα ρωσικά πυροσβαστικά ελικόπτερα που στις προηγούμενες χρονιές είχαν σηκώσει το βάρος της "στοχευμένης" αεροπυρόσβεσης.

Με δεδομένη την αδυναμία της Πυροσβεστική και του ΥΠΡΟΠΟ, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν δράση:

Οι προϊστορικοί Πικάσο ήταν Νεάντερταλ;


Η πιο εντυπωσιακή τοιχογραφία της Αλταμίρα είναι η εικονιζόμενη που βρίσκεται στο ταβάνι

Οι πρώτες τοιχογραφίες σε σπήλαια της Ισπανίας ίσως δεν έγιναν από τον σύγχρονο άνθρωπο

Θοδωρής Λαΐνας

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκανε διεθνής ομάδα ερευνητών που διαπίστωσε ότι ορισμένες από τις περίφημες τοιχογραφίες στα σπήλαια της Βόρειας Ισπανίας είναι πολύ παλαιότερες από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες από αυτές μάλλον έγιναν από Νεάντερταλ και όχι από τον σύγχρονο άνθρωπο.

Η ανακάλυψη, η οποία αφορά τα σπήλαια της Αλταμίρα, του Ελ Καστίγιο και του Τίτο Μπουστίγιο, είναι εξαιρετικά σημαντική αφού έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενα ευρήματα που δείχνουν ότι οι Νεάντερταλ ήταν πολύ πιο έξυπνοι αλλά και πιο «εκλεπτυσμένοι» από όσο θεωρούσαν οι ειδικοί μέχρι πρόσφατα.