Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

"Κανένα επεισόδιο δεν έγινε στο Άγιο Όρος"

Τα... αόρατα ΜΑΤ, η παραπληροφόρηση και η απεργία των δημοσιογράφων

Ομάδα μηχανικών και ειδικών του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς εκδιώχθηκε από το κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές από ομάδα μοναχών που έχουν καταλάβει το οίκημα και δεν επιτρέπουν κανένα να εισέλθει σ΄αυτό.

Το ΚΕΔΑΚ πρόκειται να καταθέσει μελέτη για την αναστήλωση του κονακιού της Εσφιγμένου στις Καρυές και να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ. Ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να γίνουν απρόσκοπτα οι εργασίες από τους ειδικούς και δεδομένων των έντονων αντιδράσεων και των επεισοδίων που έχουν προκαλέσει κατά το παρελθόν οι καταληψίες μοναχοί, έφθασαν στις Καρυές πέντε αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής μαζί με έναν σκύλο για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Αμηχανία στο Μαξίμου για την υπόθεση Μεϊμαράκη

Φόβοι για δημιουργία εκρηκτικού σκηνικού πολιτικής αποσταθεροποίησης

Ραβανός Αρης

Βαρύ κλίμα επικρατεί στην κυβέρνηση, ενώ προβληματισμός κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις καταγγελίες σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν «κλειδώσει» το σκληρό και επώδυνο πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ, ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, σε ένα οριακό χρονικό σημείο για τη σταθερότητα της κυβέρνησης συνεργασίας που ηγείται, είναι αντιμέτωπος με μια υπόθεση που προκαλεί πολιτικές σεισμικές δονήσεις, ικανές να μετακινήσουν τις τεκτονικές πλάκες του πολιτικού συστήματος.

Παιδιά ανακάλυψαν κρύπτη με 200 χειροβομβίδες στο κέντρο των Σερρών!

Μία άκρως επικίνδυνη ανακάλυψη έκαναν παιδιά στο κέντρο της πόλης των Σερρών, την ώρα που έπαιζαν.

Συγκεκριμένα, βρήκαν κρύπτη με περισσότερες από 200 χειροβομβίδες, στην οδό Ολυμπίου, περιοχή όπου ο Δήμος εκτελεί έργα ανάπλασης.

Στην περιοχή είχαν γκρεμιστεί δύο παλιά σπίτια και ο Δήμος προχώρησε σε ανάπλαση του δρόμου. Το έργο σταμάτησε, όμως, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων και ο μεγάλος όγκος νερού έφερε στην επιφάνεια αρχικά δώδεκα χειροβομβίδες, τις οποίες κι εντόπισαν μικρά παιδιά που έπαιζαν στη γειτονιά.

Αμέσως ενημερώθηκαν ο Στρατός και η Αστυνομία, που έθεσαν υπό πλήρη φρούρηση την περιοχή, ενώ άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς «χτενίζουν» από χθες την περιοχή.

Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων Μητροπόλεως Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, υπέρ του π. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ

Ανοιχτή Επιστολή
Προς την Ιερά Σύνοδο και κάθε πολιτικό και κοινωνικό Φορέα


Για την ανάδειξη σε Μητροπολίτη Ιερισσού  του π. Χρυσόστομου Μαιδώνη

Όπως σας είναι γνωστό , από τις 16 Σεπτεμβρίου 2012 , μετά την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισσού Νικοδήμου , έχει χηρέψει η εν λόγω θέση της Μητρόπολής μας , και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η πλήρωση της ,μετά από εκλογή που θα λάβει χώρα στην τακτική γενική Συνέλευση της Ιεράς Συνόδου στην Αθήνα το διάστημα από 02 έως 05 Οκτωβρίου 2012.