Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Να χαμηλώναν τα βουνά

Νέο ατύχημα για τον ισπανό βασιλιά Χουάν Κάρλος! (Φωτό)

Τον περασμένο Απρίλιο ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος είχε προκαλέσει με το σκανδαλώδες ταξίδι του για σαφάρι ελεφάντων στη Μποτσουάνα, την ώρα που η χώρα του αντιμετώπιζε την οικονομική κρίση και τη στιγμή που τα ποσοστά ανεργίας εκτινάσσονταν.

Μάλιστα είχε οργανώσει το πανάκριβο ταξίδι στην αφρικανική χώρα δίχως να ενημερώσει την κυβέρνηση.  

Όμως μια πτώση κατά τη διάρκεια του αιμοβόρου χόμπι του αποκάλυψε την αλήθεια και τον οδήγησε στο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη… 

Ξενοδοχείο Ακταίον: Το «κόσμημα» που χάθηκε στη σκόνη

Αυτό το μοναδικής σπουδαιότητας κτίριο δεν βρισκόταν στη Βενετία, στη Φλωρεντία ή στη Βιέννη ή σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Ήταν το «κόσμημα» της περιοχής του Φαλήρου στην Αθήνα. Κι όμως, κατεδαφίστηκε, όπως εκατοντάδες άλλα κτίρια ανεκτίμητης αρχιτεκτονικής αξίας από ανθρώπινο ελληνικό χέρι.

Το 1903, ο τραπεζίτης Ι. Πεσμαζόγλου εγκαινίασε το θαυμάσιο ξενοδοχείο Ακταίο, στο Π. Φάληρο. Το ξενοδοχείο χτίστηκε με σχέδιο των αρχιτεκτόνων Ερνέστου Τσίλερ και Καραθανασόπουλου, κατά τα πρότυπα των «Palace» των ευρωπαϊκών λουτροπόλεων, γράφει στο σχετικό δημοαίευμα η ιστοσελίδα radar.gr.

Υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή και βελτίωση του οδικού δικτύου Θέρμης - Γαλάτιστας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΡΜΗΣ–ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ»


Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 2-8-2012, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή και βελτίωση του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας» μεταξύ της Εγνατίας ΑΕ και της Τεχνικής Εταιρείας Τρικάτ ΑΕΚΤΕ. Το έργο είναι αρχικού προϋπολογισμού 37.650.000 € και έχει χρόνο παράδοσης 30 μήνες.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, μετά τη θετική εξέλιξη του θέματος, που απασχολεί τα μέγιστα την τοπική κοινωνία όπως επίσης και τη διοίκηση του Δήμου Πολυγύρου εδώ και καιρό, τόνισε τα εξής: «Δικαιώνεται σήμερα, με τον καλύτερο τρόπο η προσπάθεια, που κατέβαλα ως Νομάρχης Χαλκιδικής μαζί με τους συνεργάτες μου και κυρίως με τον τότε αντινομάρχη κ. Τζίτζιο, που είχε σα στόχο την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου για το Νομό μας και ιδιαίτερα για τη Βόρεια Χαλκιδική.

Επίσκεψη του πρέσβη της Σλοβακίας στο Δήμο Σιθωνίας

Νικήτη 02 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του πρέσβη της Σλοβακίας στο Δήμο Σιθωνίας
    Το Δήμο Σιθωνίας επισκέφθηκε ο πρέσβης της Σλοβακίας  κ. Jan Voderadsky, όπου είχε συνάντηση με τους αντιδημάρχους κ.Δημήτριο Δημητρό, κ.Κυπαρίσση Ντέμπλα, κ.Αχιλλέα Παπαστρεργίου και τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ.Καλλικρατίδα Αρσένη,  καθώς και με εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό στην περιοχή.

Αναζητείται ο δράστης του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος στην Κατερίνη


Πραγματοποιήθηκε το πρωί η αυτοψία της Τροχαίας Κατερίνης στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε χθες το απόγευμα στην Κατερίνη στο ύψος του συνεργείου της Βόλβο.

Ο νεαρός δράστης του τροχαίου εγκατέλειψε το θύμα και εξαφανίστηκε και αναζητείται, σύμφωνα δε με αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητό του λόγω της υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα πορείας όπου εκινείτο η μοτοσυκλέτα με τον Δημήτρη Κορομήλη.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Δημήτρης Κορομήλης (ιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας Ολύμπιο Βήμα )

Χθες το βράδυ σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κατερίνη ο Δημήτριος Ι. Κορομήλης, 41 ετών, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Ήταν ιδιοκτήτης και διευθυντής του Ολυμπίου Βήματος. Η  νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη  στις 4 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής και η εκφορά θα γίνει από την οικία στην οδό Εμμανουήλ Παππά 35 στην Κατερίνη.

Πηγή: Λευτεριά