Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«Στην ώρα την παρούσα, τι θέλαμε κυβέρνηση σαρανταποδαρούσα;»


Είναι γεγονός ότι έχουν πολύ χιούμορ οι Έλληνες, γι’ αυτό και εκφράζουν την πίκρα τους με όμορφες μαντινάδες και κάλαντα. Ειδικά οι Κρητικοί… γράφουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Πέρσι μέχρι και την… Ντόρα έβγαλαν πρωθυπουργό αλλά επειδή η προφητεία τους δεν έγινε πραγματικότητα φέτος στην κόρη του Μητσοτάκη τα «έψαλαν» Πόντιοι που δεν κάνουν μαντινάδες.

Όμως, έχουν πολύ πλάκα όσα είπαν στον Παπαδήμο και τη Διαμαντοπούλου που μάλλον την τύχη της Ντόρας θα έχουν.

Στον πρωθυπουργό, λίγο πριν του τα ψάλλει ο Σαμαράς είπαν:

Πλανητικά «αποκαΐδια» που μοιάζουν με τη Γη

Καλλιτεχνική απεικόνιση των δύο πλανητών που έκαψε το μητρικό τους άστρο με αποτέλεσμα να συρρικνωθούν και να έχουν μέγεθος λίγο μικρότερο από αυτό της Γης

Ο KOI 55.01 και ο KOI 55.02 είναι λίγο μικρότεροι από τον πλανήτη μας αλλά κάποτε ήταν μεγαλύτεροι και τους κατέστρεψε το άστρο τους

Θοδωρής Λαΐνας

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι εντοπίστηκε ένας πλανήτης μακριά από το ηλιακό μας σύστημα που έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από τον δικό μας εντοπίστηκαν άλλοι δύο οι οποίοι έχουν μέγεθος λίγο μικρότερο από τη Γη.

Πρόκειται για τον KOI 55.01 και τον KOI 55.02 που έχουν μέγεθος 76% και 87% αντίστοιχα με εκείνο της Γης.

Αύριο παραδίδεται ο γέροντας Εφραίμ στις αρμόδιες αρχές


Αύριο το πρωί ο ηγούμενος Εφραίμ της Ιεράς Μονής Βατοπέδιου θα παραδοθεί στις αρχές προκειμένου να προφυλακιστεί όπως απεφάνθη σήμερα το  Συμβούλιο Εφετών. Ο γέροντας Εφραίμ μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες επεσήμανε ότι: «Εγώ μοναχός είμαι και φυσικά πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη δεν λυπάμαι για τον εαυτό μου. Λυπάμαι γι' αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών προκαλεί πολλά ερωτήματα  - θεωρήθηκε ύποπτος φυγής - αφού πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει και είχε λάβει άδεια από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να μεταβεί στη Ρωσία για θρησκευτικούς λόγους. Το γεγονός ότι σήμερα το Συμβούλιο τον έκρινε ένοχο φυγής είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, αφού θα μπορούσε να μην είχε επιστρέψει καν από τη Ρωσία.

Επέστρεψε το πλωτό χριστουγεννιάτικο δένδρο, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης

Τοποθετήθηκε και πάλι στην παραλία το πλωτό χριστουγεννιάτικο δένδρο, το οποίο πριν από μια εβδομάδα είχε παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα που προκάλεσαν τα ισχυρά μποφόρ στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Αυτή τη φορά οι δημιουργοί του ενίσχυσαν σημαντικά την κατασκευή, αφού το τοποθέτησαν σε φορτηγίδες και το σταθεροποίησαν καλύτερα στο βυθό, έτσι ώστε να αντέχει σε περισσότερα μποφόρ.

Το πλωτό δέντρο- ουσιαστικά μια συστάδα «αχινών» που φωτίζονται κι επιπλέουν μέσα στη θάλασσα, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους- ήταν μια δημιουργία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν φέτος- για πρώτη χρονιά- το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Εμπορικός Σύλλογος, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης (ανάδοχες εταιρείες έχουν αναλάβει η HELEXPO και η Attract Productions).

Ο βασιλιάς είναι νεκρός, ζήτω ο βασιλιάς


Βόρεια Κορέα

Τα... μυθικά χαρίσματα του Λαμπρού Διαδόχου Κιμ Γιονγκ Ουν αναδεικνύουν τα ελεγχόμενα από το καθεστώς μέσα ενημέρωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το μακρύ πένθος ώς το τελευταίο αντίο στον Κιμ Γιονγκ Ιλ άρχισε χθες και επισήμως στη Βόρεια Κορέα με την έκθεση της σορού του Πολυαγαπημένου Ηγέτη σε γυάλινο φέρετρο και τον διάδοχο Κιμ Γιονγκ Ουν να είναι ένας από τους πρώτους που υπέβαλαν τα σέβη του στον νεκρό. Στη βάση του φέρετρου είχε τοποθετηθεί μια κορνίζα από μετάλλια.

Περιμετρικά δεκάδες μπουκέτα από λουλούδια, τα «κιμγιονγκίλια», όπως είναι γνωστά στη Βόρεια Κορέα από το όνομα του εκλιπόντος.

Τα Χριστούγεννα στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό

Παραμονές Χριστουνέννων τα παιδιά γύριζαν στα σπίτια και έψελναν τα κάλαντα. Στην εικόνα «Ο μικρός σαλπιγκτής» του Γεωργίου Ιακωβίδη.

Το 378 για πρώτη φορά γιορτάστηκαν στην Κωνσταντινούπολη ως αυτοτελής γιορτή

Πολυμέρου-Καμηλάκη, Αικατερίνη

Το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων αντικατέστησε πιθανότατα αρχαιοελληνικές ή ρωμαϊκές γιορτές, όπως τα Σατουρνάλια, τα Κρόνια κ.ά., συνδεδεμένες με τις χειμερινές τροπές του ήλιου (το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 22 Δεκεμβρίου).

Περιλαμβάνει τις ημέρες από την παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) έως την παραμονή των Θεοφανείων (5 Ιανουαρίου). Έτσι, είναι φυσικό, οι χριστιανικές γιορτές, όπως είναι η Γέννηση του Χριστού,

Οι Τσέχοι αποχαιρετούν τον Βάτσλαβ Χάβελ

Χ. Κλίντον, Ν. Σαρκοζί και Ντ. Κάμερον είναι μερικοί από τους ξένους πολιτικούς που θα παραστούν στην κηδεία

Ένα φορτισμένο «αντίο» στον Βάτσλαβ Χάβελ λένε Τσέχοι πολίτες και παγκόσμιοι ηγέτες που έχουν συγκεντρωθεί στην Πράγα για την κηδεία.

Η σύζυγος του Β. Χάβελ, μέλη της οικογένειά του, φίλοι και ηγέτες από δεκάδες χώρες, συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στον καθεδρικό ναό του Σαιντ Βίτους, τη μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο της χώρας.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, είναι μόνο μερικοί από τους ηγέτες που θα παραστούν στην κηδεία.

Αναχώρησε από το Παρίσι ο Τούρκος πρεσβευτής

Τεταμένες οι σχέσεις των δυο χωρών

Αναχώρησε σήμερα το πρωί από το Παρίσι ο πρεσβευτής της Τουρκίας Ταχσίν Μπουρτσούογλου, μια μέρα μετά το πάγωμα από την Αγκυρα της στρατιωτικής και πολιτικής της συνεργασίας με το Παρίσι.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματικής αποστολής, ο πρεσβευτής επιστρέφει στην Τουρκία για διαβουλεύσεις.

Την Πέμπτη οι Γάλλοι βουλευτές ψήφισαν νομοσχέδιο που ποινικοποιεί με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ την άρνηση του χαρακτηρισμού της σφαγής των Αρμενίων το 1915 ως γενοκτονία.

Μας πέρασαν οι Γάλλοι σε απαισιοδοξία


Η Γαλλία είναι η πλέον απαισιόδοξη χώρα του κόσμου σε σχέση με την οικονομία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα με τίτλο «End of Year» της Gallup International σε 51 χώρες δείχνει ότι η Γαλλία έρχεται στην πρώτη θέση ως η πλέον απαισιόδοξη για την οικονομική κατάσταση χώρα και ακολουθούν η Ιρλανδία και η Αυστρία.

Μάλιστα η Γαλλία κατέγραψε το χειρότερο ποσοστό της από το 1978.

«Ακόμα και το 1978, μετά την δεύτερη πετρελαϊκή κρίση που έθεσε σε αμφισβήτηση όλο το οικονομικό σύστημα, οι Γάλλοι δεν είχαν φανεί ποτέ τόσο απαισιόδοξοι», επισημαίνεται στην δημοσκόπηση.

Απόφαση για την προφυλάκιση του Εφραίμ εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών


Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή με βούλευμα του Συμβουλίόυ Εφετών Αθηνών ο ηγούμενος της μονής Βατοπέδιου Εφραίμ, ο οποίος είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση της ανταλλαγής των ακινήτων, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της μονής.

Το δικαστικό συμβούλιο με την απόφασή του έλυσε τη διαφωνία που είχε προκύψει μετά την απολογία του κατηγορούμενου ανάμεσα στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Ματζούνη.

Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ ο εισαγγελέας ότι ο κ. Εφραίμ πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ,

Εμφύλιος στην κυβέρνηση με διαιτητή τη Βουλή

γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Και περίεργες δηλώσεις περί Δεδηλωμένης

Βαβέλ. Αλαλούμ. Εσωκομματικές και διακομματικές συγκρούσεις. Ασυνεννοησία που οδηγεί στο απόλυτο χάος.

Η επικρατούσα στο εσωτερικό της κυβέρνησης κατάσταση, με αποκορύφωμα το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, δείχνει πως υπό τις παρούσες συνθήκες το «πείραμα» δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι υπονομεύει και αυτόν τον σκοπό για τον οποίο συγκροτήθηκε το αναγκαστικό αυτό ετερόκλητο σχήμα – το PSI.

Είναι πλέον σαφές ότι δεν υπάρχει στη χώρα η αναγκαία ηρεμία, ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση προκειμένου να διεξαχθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις,

Βόρεια Ελλάδα: Ατέλειωτα τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ολοονύκτια ταλαιπωρία υπέστησαν δεκάδες οδηγοί και επιβάτες οχημάτων που εγκλωβίστηκαν χθες το απόγευμα στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης - Γρεβενών, που χρησιμοποιήθηκε ως παρακαμπτήριος δρόμος, μετά το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού από προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ακόμη κι αυτήν την ώρα υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα στην παρακαμπτήριο της Εγνατίας Οδού, σε μήκος 500 μέτρων, κοντά στον κόμβο της Καλαμιάς. Σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν όλη τη νύχτα να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς από το συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ασφαλή καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης.

Μήνυμα Δημάρχου Σιθωνίας κ.Ιωάννη Τζίτζιου για τις γιορτές


Μήνυμα Δημάρχου Σιθωνίας κ.Ιωάννη Τζίτζιου για τις γιορτές

«Η Γέννηση του Θεανθρώπου είναι ελπίδα και φως στη ψυχή του κάθε ανθρώπου.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, το μήνυμα των Χριστουγέννων, κατεξοχήν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, μπορεί να μας δώσει τη δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους συνδημότες μου το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Χριστού να φωτίσει τις καρδιές των ανθρώπων με ελπίδα, πίστη, αγάπη και το 2012 να είναι έτος δημιουργικό, παραγωγικό, με υγεία και ειρήνη σ’ όλο τον κόσμο».