Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Στο Δήμο Πολυγύρου η Οικία Παραλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δήμο Πολυγύρου η Οικία Παραλή
Μια εκκρεμότητα δεκαετιών λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο

Με τους καλύτερους οιωνούς τελείωσε το 2013 στο Δήμο Πολυγύρου. Με την υπογραφή των συμβολαίων, από τον Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Αστέριο Ζωγράφο και τη χήρα Νικολάου Παραλή, Χριστίνα Παραλή, η οικία του αείμνηστου Πολυγυρινού Ζωγράφου, Γιώργου Παραλή αποκτάται εξολοκλήρου πλέον από τον Δήμο Πολυγύρου, ανοίγοντας το δρόμο για την περαιτέρω αξιοποίησή της.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Πολυγύρου κατείχε έως τώρα το 50% του οικήματος, ενώ απόκτηση του υπολοίπου 50% εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες.

Κορινός: Αναβίωση του εθίμου της "Μπάμπως" από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Τετάρτη στις 8 Ιανουαρίου 2014 στον Κορινό είναι μια διαφορετική ημέρα, καθώς πραγματοποιείται ένα από τα χαρακτηριστικότερα έθιμα της Ανατολικής Ρωμυλίας, το έθιμο της Μπάμπως.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• Στις 15:00 μ.μ. οι παντρεμένες γυναίκες του συλλόγου κάτω από τους ήχους μουσικών οργάνων, μαζεύονται στο γραφείο του Συλλόγου Ανατολ/των Κορινού.
• Στις 15:30 μ.μ. πορεύονται προς το σπίτι της μπάμπως – δρώμενα στο σπίτι της μπάμπως.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα των εργαζομένων στο Δήμο Πολυγύρου

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα του Δήμου Πολυγύρου έκοψε ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Α. Ζωγράφος, σήμερα το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, παρουσία της διοίκησης και των εργαζομένων του Δήμου.

Παράλληλα έγινε και η υποδοχή των τριάντα και πλέον νέων εργαζομένων του Δήμου μας μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Ζωγράφος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ευχαρίστησε για τη συνέπεια και την δουλειά τους, ζήτησε εντατικοποίηση των ρυθμών ενόψει των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, που τρέχουν ή θα τρέξουν και ευχήθηκε υγεία και δύναμη για το 2014.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Συμβαίνουν και σε «άλλες» γειτονιές!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Πρωτοχρονιάτικα είπα να διασκεδάσω λίγο την εθνική μας κατάθλιψη, να ξεφύγω από το κουβάρι της μίζας με τις αγορές των οπλικών μας συστημάτων της Ελλάδος, τις αποκαλύψεις του κ Καντά στους Έλληνες  Δικαστές και να σας πάω μια βόλτα μέχρι το Λονδίνο.

Έτσι στα καλά καθούμενα «έσκασε» η είδηση στην Αγγλία ότι η Κυβέρνηση της Ινδίας ΑΚΥΡΩΣΕ με άμεση εφαρμογή την απόφαση της αγοράς 12 ελικοπτέρων τύπου AW101 αξίας 466 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 560 εκατομμυρίων ευρώ) της εταιρίας AugustaWestland.

Αιτία;

Ευχές για το 2014 από τον Μάρκο Μπόλαρη


Ευχές από το "seleo.gr"

Η συντακτική ομάδα του seleo.gr σας εύχεται ετυχισμένο το 2014 γεμάτο υγεία, χαρά, δημιουργικότητα και πολύ... πείσμα κόντρα στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστούμε πολύ που αγκαλιάσατε την προσπάθεια μας, η οποία ξεκίνησε το 2009 και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την έγκαιρη, έγκυρη και πολύπλευρη ενημέρωσή σας.

Η συντακτική ομάδα του seleo.gr

Ευχές από το "Αγιορείτικο Βήμα"


Η νέα χρονιά ευχόμαστε ολόψυχα να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή, ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και την  ευλογημένη Ελλάδα μας που δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια.

Κάθε πόνος να μετατραπεί σε χαρά και κάθε κακή σκέψη να αντικατασταθεί με  ευλογία Κυρίου.