Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Το νερό της Μόρνας, τα βουνά της Πιερίας και το Βιομηχανικό Πάρκο του Αιγινίου

Έμαθα από το διαδίκτυο ότι στο Αιγίνιο Πιερίας πρόκειται να γίνει Βιομηχανικό Πάρκο Πράσινης Επιχειρηματικότητας 500 στρεμμάτων.

Αυτό θα χρειαστεί σίγουρα πολύ νερό. Μήπως ο κ. Κοντός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για αυτό τον σκοπό το νερό της Μόρνας; Μια και δεν είναι κατάλληλο για πόσιμο;

Τα Πιέρια έχουν καλό νερό πάρτε το, λέγεται ποτάμι της Μόρνας

Τα Πιέρια έχουν καλές πέτρες, πάρτε τες

Τα Πιέρια έχουν καλά δέντρα πάρτε τα

Ισοπεδώστε τα να ησυχάσουμε

Λαμόγια του κιαρατά

Αφήστε ήσυχα τα ζώα που ζουν από αυτό το ποτάμι

Βίδρες – Ζαρκάδια – Αρκούδες – Αγριόγατους – Ψαροπούλια κτλ.

Τι κακό σας έκαναν ρε;


Θ. Κ. Πιέριος

Μπράβο φίλε Πιέριε, αυτό το "Λαμόγια του κιαρατά" πολύ μας άρεσε.

Συγχαρητήρια για τον αγώνα που κάνεις μόνος σου για να σώσεις τα βουνά σου, όπως τα λες. Τον Όλυμπο, τον Τίταρο και τα Πιέρια.

Ευχόμαστε και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου.

Καταιγισμός από γκολ στο... Pigadia Stadium, η Ξάνθη 4-3 τον Ηρακλή


Ματς επιπέδου premier league έγινε την Κυριακή στα Πηγάδια, όπου η η Skoda Ξάνθη επικράτησε του Ηρακλή με το αγγλικό σκορ... 4-3. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι «ακρίτες» με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν όχι μόνο να ανατρέψουν το σκορ, αλλά να πετύχουν και τα περισσότερα τους γκολ την εφετινή περίοδο. Είναι ενδεικτικό ότι στις πρώτες 14 αγωνιστικές οι Θρακιώτες είχαν πετύχει επτά γκολ, ενώ μόνο στο παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς σκόραραν τέσσερα!

Αυτή η νίκη έδωσε βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, καθώς ξέφυγε τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη, σε αντίθεση με το συγκρότημα του Σάββα Κωφίδη, που απέχει έναν βαθμό από την τριάδα των... μελλοθάνατων.

Παράλληλα, οι Ξανθιώτες έκαναν πράξη την επιθυμία - προσταγή του μεγαλομετόχου της ομάδας, Χρήστου Πανόπουλου (σ.σ. τους είχε ζητήσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με επιτακτικό τρόπο να κερδίσουν) και θα κάνουν... Καλά Χριστούγεννα.

Οι δυο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο Ηρακλής αιφνιδίασε την Ξάνθη με γκολ στο δεύτερο λεπτό, από κεφαλιά του Βουτσιά, σε σέντρα του Επστάιν. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 17' με πανομοιότυπο τρόπο (κεφαλιά του Ζίεντσουκ). Ο «Γηραιός» πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 28', με τυχερό είναι η αλήθεια τρόπο, καθώς από το σουτ του Ντιέ, ο Παπαδημητρίου έκοψε την μπάλα και αυτή στρώθηκε στον Σαρακατσάνο, που με σουτ έγραψε το 1-2.

Η Ξάνθη είχε διπλή απάντηση, πρώτα στο 36' με κεφαλιά του Πόι, και στο κατόπιν στο 45' με κεφαλιά του Στρμπά, όμως με τον Μπαντή να έχει μεγάλη ευθύνη, καθώς η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια. Το ημίχρονο βγήκε με την Ξάνθη προηγούμενη 3-2.

Η ψυχολογία πλέον είχε αλλάξει στρατόπεδο με τους γηπεδούχους να πατάνε πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Όχι μόνο δεν πιέστηκαν για ισοφάριση, αλλά αντιθέτως έψαξαν και τέταρτο γκολ, το οποίο ήρθε από τον κορυφαίο του γηπέδου Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. O Βραζιλιάνος έβγαλε σέντρα με τον Γιαννούλη να κόβει την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο 37χρονος μέσος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα κάνοντας το 4-2 μέσα σε αποθέωση.

Ο Ματζουράκης μετά από λίγο απέσυρε τον Λουτσιάνο που κέρδισε το χειροκρότημα, αλλά ο Κωφίδης με τις αλλαγές του έδωσε πνοή στον Ηρακλή, ο οποίος κυνήγησε την ισοφάριση. Έφτασε ένα βήμα, μειώνοντας 4-3 στο 81' με τον νεοεισελθόντα Μιλάνο, αλλά έμεινε μέχρι εκεί...

Στο 94' ο Πόι είχε δοκάρι από το κέντρο σε κενό τέρμα, αφού ο Μπαντής είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή για να βοηθήσει στην ισοφάριση, που... ποτέ δεν ήλθε για τος φιλοξενούμενους.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2' ΓΚΟΛ 0-1: Σέντρα του Επστάιν από αριστερά, ο Βουτσιάς μπαίνει στην περιοχή και με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τον Ηρακλή.

11' Ο Πόι βγαίνει απέναντι στον Μπαντή, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή προλαβαίνει να μπλοκάρει

18' ΓΚΟΛ 1-1: Σέντρα του Κιντάνα από δεξιά, ο Ζίεντσουκ αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι σημαδεύει με κεφαλιά την απέναντι γωνία για το 1-1.

28' ΓΚΟΛ 1-2: Σουτ του Ντιέ από το ύψος της περιοχής, ο Παπαδημητρίου διώχνει την μπάλα, που καταλήγει στον Σαρακατσάνο, ο οποίος με κοντινό σουτ ξαναδίνει το προβάδισμα στον Ηρακλή.

30' Διαγώνιο σουτ του Πόι, ο Μπαντής αποκρούει εντυπωσιακά.

34' Σουτ του Πόι μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ.

36' ΓΚΟΛ 2-2: Σέντρα του Ζίεντσουκ από αριστερά, ο Πόι με καρφωτή κεφαλιά από πολύ κοντά ισοφαρίζει εκ νέου για τους γηπεδούχους.

42' Εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο από δεξιά, η μπάλα στην αγκαλιά του Μπαντή.

43' Φάουλ του Λουτσιάνο από μακρινή απόσταση, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

45' Εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, από τις κόντρες η μπάλα καταλήγει στον Πόι, που σουτάρει από κοντά, αλλά ο Μπαντής αποκρούει.

45'+2 ΓΚΟΛ 3-2: Σέντρα του Λουτσιάνο από δεξιά, ο Στρμπα πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή και έκανε το 3-2 για την Ξάνθη.

55' ΠΕΝΑΛΤΙ για την Ξάνθη. Χέρι του Γιαννούλη έπειτα από σέντρα που πήγε να κάνει ο Λουτσιάνο.

56' ΓΚΟΛ 4-2: Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 4-2 για την Ξάνθη.

64' Πλασέ του Ντίκα με τον Γκσπούρνινγκ εκτός θέσης, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

71' Σέντρα του Κιντάνα από δεξιά, ο Ζιέντσουκ πιάνει το σουτ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα περνά ελάχιστα άουτ.

72' Σουτ του Κονέ μπαίνει από δεξιά, αλλά η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

81' ΓΚΟΛ 4-3: Ο Ιάκομπ έβγαλε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά στα αριστερά, όπου από το σημείο του πέναλτι, ο Μιλάνο με πλασέ στην κίνηση μειώνει για τον Ηρακλή.

84' Εκτέλεση φάουλ του Επστάιν από δεξιά, η μπάλα πάνω από την εστία.

88' Πλασέ του Επστάιν από το ύψος της περιοχής, ο Γκσπούρνινγκ μπλοκάρει εύκολα.

90' ΔΟΚΑΡΙ για την Ξάνθη. Μακρινό σουτ του Πόι στο άδειο τέρμα του Ηρακλή, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σταθάκης, Ντιέ, Παπαδημητρίου, Φαμπιανέσι - Βουτσιάς, Ντίκα, Γιαννούλης, Ιάκομπ, Κονέ

ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (85' Τζιωρτζιόπουλος), Φλίσκας (71' Ριζογιάννης), Κωστούλας, Τζάγκι, Ζίεντσουκ, Στρμπα, Λουτσιάνο (64' Φαμπιανέσι), Κιντάνα, Πόι, Σταθάκης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Μπαντής, Περπερίδης (46' Μάρτος), Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Ντιέ, Βουτσιάς (54' Κονέ), Ηλιάδης, Ιάκομπ, Ντίκα (77' Μιλάνο), Επστάιν.

Πηγή : Το Βήμα

Θεσσαλονίκης trivia/2


Αταξινόμητα, αδέσποτα, άσημα, λεληθότα εκ του αυτού αρχείου

+ότι σε πηγάδι της Αγίας Σοφίας ,στο βόρειο προαύλιο,ευρέθη πιστόλι εκ της απαρχής του Β βαλκανικού πολέμου.

+ότι κάτω του πλακοστρώτου του στρωθέντος το 1963 και ξεσηκωθέντος το 1979, δύω μέτρα προ της νοτίας πύλη του νάρθηκος ευρέθη μασούρι από εικοσάρικα.

+ότι υπο το Διοικητήριο ευρίσκεται μπαζωμένη σε διάφορα τεμάχια, μεγάλη επιγραφή εποχής Ιουστινιανού, αποδίδουσα στην κλήρα του αγίου Δημητρίου αλυκές

+ότι στο λεγόμενο Νυμφαίο,δίπλα στα σοροπιαστά, ήτο το βαπτιστήριο του Αγίου Μάρκου, προκατόχου ναού εις την Αγία Σοφία, έρριπτον μπάζα έως το 1927, από τους καθαρισμούς των καμμένων του Αγίου Δημητρίου

+ότι εις το υπόγειον κάτωθι υποδηματοπωλείου, Πρίγκηπος Νικολάου 1, τανύν Σβώλου, σώζεται η κόγχη του ιερού του αγίου Μάρκου, και κιονίσκοι με σταυρότυπον όνομα αδιαγνώστου ιεράρχου.Ότι έχω φυλάξει σκαρίφημα.

+ότι ο Προφήτης Ηλίας ήτο αφιερωμένος εις τον Χριστόν, η Αγία Αικατερίνη ωσαύτως, οι άγιοι Απόστολοι εις το Γενέσιον,ο μικρός Σωτήρ έναντι Καμάρας και εις τον Στέφανον.

+ότι υπάρχουν αταύτιστοι μοναί εντός Θεσσαλονίκης πολλαί, ιδία η Παντοκράτορος και η Κανίτου

+ότι η ταύτισις Προφήτου Ηλιού με την Νέαν μονήν του Μακαρίου Χούμνου, μούφα ένι.

+Ότι η Βλαττάδων υπήρξε προηγουμένως κτήμα της μονής Παντοκράτορος της Κπόλεως και κατείχεν τα δίκαια του υδραγωγού της Θεσσαλονίκης συν τοις εκείσε ενεργώσι μυλωσι(sic)

+ότι ηύρον τους μύλωνες το 1980 και μετά χρόνους δέκα ουκ ηύρον αυτούς.

+Οτι η Χορταϊτου ήτο η νύν Αγία Αναστασία. Μάρτυρας δε τούτου ο κτηματικός περίορος Καλαρηνού

+Ότι οι Ταγαράδες ένι η Σαρανταρέα, το Ρύσιον τα Ποδά,τα Σύλλατα το προάστειον του Καρβέος, η προσθαλασσία Βεργιά η Βρύα( η αναφερομένη εις την αθηναϊκήν εκστρατείαν κατα Ποτιδαίας δήθεν ως Βέροια) και ότι εις την Καρκάρεαν εις τον βίον Αγίας Θεοδώρας μνημονεύεται ασεβής εικονομάχος.

+Οτι το μετόχι Ζωγράφου πλησίον Διονυσίου, το Γαημέρι μάλλον ήναι.

+Οτι άλλο η Βόλβη και βολβή, λίμνη, άλλο το Βολοβότ,παρά Νέαν Σάνταν, άλλον ο Βολβός ,άνω και κάτω, μεταξύ Νέων Πλαγίων και Νέων Φλογητών.

+Οτι ο Στουδίτης επισκεφθείς την Θεσσαλονίκην, είδεν πολλούς συνωστιζομένους να βαπτισθούν.

άλλοτε, άλλα

Πηγή: Πετεφρής

Θεσσαλονίκης trivia/1


πρόχειρον υπόμνημα του Πετεφρή(1948-2016) επι ερευνών του και υποθέσεων εργασίας, περί Θεσσαλονίκης

+Οτι Κάσσανδρος μετονόμασε την Θέρμην ήτοι το μικρό Καράμπουρνου σε Θεσσαλονίκη, οπως έπραξε και για την Ποτίδαια-Κασσάνδρεια.Τα δε νεώρια επί Περσέως της Θεσσαλονίκης εκρύπτοντο όπισθεν του μεγάλου μόλου που διήκει στο Καραμπουρνάκι, καθ΄όλην την Σοφούλη, υποβρυχίως.

+Ότι κώμη τις,ενδεχομένως η Αλία ή ετέρα, ανεπαύετο περι Διοικητήριον και κάτω.Υπηρχον και άλλαι, ανάριθμοι.

+Οτι οι Ρωμαίοι στερέωσαν ρυμοτομικώς την νυν πόλιν,ότε την Εγνατίαν κατεστήλωναν(έως το 120 πΧ) Ταυτόν έπραξαν δια την Κύρρον, την Πέλλαν, την Απολλωνίαν και άλλας. Νέες πόλεις, σε νέο δρόμο.

+Ότι ο Λιμήν Κωνσταντίνου μούφα ένι.Η πόλις είχε ενιαίον λιμενοβραχίονα με δύο εισόδους έως τους χρόνους Καμενιάτου.Η δε τάλασσα ήτο κάτω της Τσιμισκή.

+Οτι αι ρύσεις των συρίγγων και των ρευμάτων εμπάζωσαν το κέντρο ,αφέντες δύω λιμενίσκους εκατέρωθεν.Εν τω λιμενοβραχίονι έκτισαν τείχη,επί της Καλαποθάκη.

+Οτι ο ιππόδρομος έκειτο κάτωθι της αγοράς και πρό της Εγνατίας.

+Οτι η πλατεία Ιπποδρομίου είναι ονομασία καλλυντική του τοπωνυμίου Προδρόμι.

+Ότι ο δήθεν άνω ιππόδρομος στην Καμβουνίων έχει δάπεδον εις βάθος 7 μέτρων κάτωθι της Εθνικής τραπέζης, ενώ κάτωθι, εις τον Νίκον, που ηγκρεμίσθη, επίσης επτά. Αρα, εάν ήτο ιππόδρομος, θα ήτο ο μοναδικός κατηφορικός του ντουνιά.

+Οτι εκεί έκειτο,κατά Στουδίτην, η επί την Κασσανδρεωτικήν πύλην αγορά. Αυτό συνάδει και προς τα ευρεθέντα κτίσματα μεταξύ τείχους και πλατείας.

άλλα ,άλλοτε

Κυβερνητικά ψευδολογήματα και κενοσοφίες!


Όπως αποδεικνύεται η κυβέρνηση έχει θέσει ως «ευαγγέλιο της» την ρήση του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη :"Την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα".

Ένα από τα πολλά παραδείγματα ήταν αυτό της περασμένης Τετάρτης, όπου η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη παρουσιάστηκε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκειμένου να υποστηρίξει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά μέσω ρυθμίσεων επαγγελματικών και επιχειρηματικών οφειλών προς τις τράπεζες.

Στην επιτροπή παρουσιάστηκε και ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Β. Ράπανος και κατέθεσε τις αντιρρήσεις του, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη ρευστότητα των τραπεζών και θα ανεβάσει τα επιτόκια.

Ερωτηθείσα λοιπόν από τους βουλευτές αν το νομοσχέδιο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος , η κ. Κατσέλη απάντησε ότι: «Δεν υπάρχει πρόβλημα σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως λέει η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην οποία στείλαμε ατύπως το προσχέδιο νόμου».

Διάβασε μάλιστα ένα αποσπάσματα από έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με το οποίο η ένταξη στη ρύθμιση και εκείνων οι οποίοι εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους δεν δημιουργεί προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ωστόσο προχθές ύστερα από συνάντηση του κ. Προβόπουλου με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών διέρρευσε στον Τύπο το έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος που επικαλείται η κ. Κατσέλη, το οποίο καταλήγει: «σωρευτικά το νομοσχέδιο,... θα ασκήσει αρνητικές επιδράσεις στη ρευστότητα και στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, δηλαδή σε παραμέτρους από τις οποίες εξαρτάται, πέραν των άλλων, η συνολική χρηματοπιστωτική σταθερότητα». Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που η υπουργός .....διάβασε στη Βουλή !!!!!

Μάλιστα το έγγραφο συνεχίζει αναφέροντας ότι :«Αυτό ενδεχομένως δημιουργεί θέμα υποβολής του νομοσχεδίου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη διατύπωση σχετικής γνώμης εκ μέρους της ». Και εδώ η κ. Κατσέλη είχε πει το ακριβώς αντίθετο στην Βουλή!

Δημιουργείται λοιπόν μείζον κοινοβουλευτικό ζήτημα καθώς αποδεικνύεται ότι, η υπουργός Οικονομίας κ. Κατσέλη ενημέρωσε ψευδώς ( δια της… παραπλανητικής τεθλασμένης) την Ελληνική βουλή ότι είχε τη σύμφωνη γνώμη της Kεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος για τις διατάξεις και τη νομιμότητα του νομοσχεδίου.

Πέραν τούτου με τα συγκεκριμένα νομοσχέδια δημιουργείται και ένας ηθικός προβληματισμός. Σε ένα κλίμα όπου το πολιτικό σύστημα (σύμφωνα με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) θα καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να αλλάξει τη νοοτροπία των Ελλήνων πολιτών, την ίδια ώρα, με τα νομοσχέδια αυτά διαμορφώνεται χειρότερη από την υπάρχουσα συνείδηση στους κακοπληρωτές.

Απόρροια επίσης αυτών των νομοσχεδίων θα είναι οι τράπεζες να οδηγηθούν σε κλείσιμο της στρόφιγγας των δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δηλαδή θα αναγκαστούν (όπως ισχυρίζονται) να βάλουν αυστηρότερα κριτήρια στις χορηγήσεις, ενώ παράλληλα θα δανείζουν μικρότερο ποσοστό της εμπορικής αξίας των ακινήτων στα στεγαστικά και θα ζητούν και εγγυητή για κάθε δάνειο.

Με απλά λόγια, με το νομοσχέδιο για τους κακοπληρωτές την νύφη θα την πληρώσουν όλοι οι υπόλοιποι ...καλοπληρωτές!!!

Μοιάζει και αυτό με το παράλογο μέτρο των τελών κυκλοφορίας που εφήρμοσε η κυβέρνηση, όπου ο φτωχός (που δεν έχει την δυνατότητα να αλλάζει ανά 5ετια το αυτοκίνητό του) θα ….χρυσοπληρώνει παράλογες αυξήσεις, σε αντίθεση με τους «έχοντες και κατέχοντες» οι οποίοι θα απολαμβάνουν ....μειώσεις !!!

Πηγή: Politis-gr

Ευχαριστήριο

Πιέρια Όρη

Ευχαριστώ που βοηθάτε για την σωτηρία του Περιβάλλοντος των βουνών του Νομού Πιερίας...

θ. Κ. Πιέριος

Με πρόταση Σαμαρά ανοίγει και ο φάκελος «Χρηματιστήριο»


Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσουν στην κάθαρση σε σειρά υποθέσεων που έχουν ρίξει τη σκιά τους και στα δύο κόμματα αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Τρεις παράλληλες Εξεταστικές Επιτροπές θα διερευνήσουν τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου, της Siemens και των ομολόγων, με το ΠΑΣΟΚ να αποδέχεται την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, όπως αυτή εκφράστηκε στη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών για να ανοίξει και ο φάκελος του Χρηματιστηρίου.

Με την κίνησή του αυτή ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να δείξει πως επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων, θέλοντας προφανώς να καθαρίσει και αυτός το εσωκομματικό του τοπίο.

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, η σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών θα μπορεί να αποδόσει πολιτικές ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αν υπάρχουν. Στη Ρηγίλλης δηλώνουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν από την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, η οποία πρέπει να τεθεί σε σωστή αιτιολογική βάση.

Η διαχείριση πάντως που θα κληθεί να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα είναι εύκολη αν προκύψουν πολιτικές ευθύνες για πρόσωπα της παράταξης. Συνεργάτες του ξεκαθαρίζουν πως τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να λάμψει η αλήθεια και πως μισή διαφάνεια δεν νοείται.

Ηδη, στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν κάποιοι που εκφράζουν αμηχανία για το ενδεχόμενο να προκύψει εμπλοκή κορυφαίων στελεχών ιδιαίτερα στην υπόθεση της Siemens, ενώ από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι εκτιμούν πως η απόφαση Σαμαρά τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι λανθασμένη, καθώς την ώρα που θα τρέχουν σημαντικές εξελίξεις στα θέματα της οικονομίας και με την κυβέρνηση να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα ζητήματα αυτά η πολιτική ζωή του τόπου θα κυλά και πάλι στη σκανδαλολογία και την εσωστρέφεια.

Οσον αφορά την υπόθεση του Βατοπαιδίου, στη Νέα Δημοκρατία θα περιμένουν πρώτα να τελειώσει η Δικαιοσύνη το έργο της και μετά θα τοποθετηθούν ανάλογα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος