Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Καταιγισμός από γκολ στο... Pigadia Stadium, η Ξάνθη 4-3 τον Ηρακλή


Ματς επιπέδου premier league έγινε την Κυριακή στα Πηγάδια, όπου η η Skoda Ξάνθη επικράτησε του Ηρακλή με το αγγλικό σκορ... 4-3. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι «ακρίτες» με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν όχι μόνο να ανατρέψουν το σκορ, αλλά να πετύχουν και τα περισσότερα τους γκολ την εφετινή περίοδο. Είναι ενδεικτικό ότι στις πρώτες 14 αγωνιστικές οι Θρακιώτες είχαν πετύχει επτά γκολ, ενώ μόνο στο παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς σκόραραν τέσσερα!

Αυτή η νίκη έδωσε βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, καθώς ξέφυγε τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη, σε αντίθεση με το συγκρότημα του Σάββα Κωφίδη, που απέχει έναν βαθμό από την τριάδα των... μελλοθάνατων.

Παράλληλα, οι Ξανθιώτες έκαναν πράξη την επιθυμία - προσταγή του μεγαλομετόχου της ομάδας, Χρήστου Πανόπουλου (σ.σ. τους είχε ζητήσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με επιτακτικό τρόπο να κερδίσουν) και θα κάνουν... Καλά Χριστούγεννα.

Οι δυο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο Ηρακλής αιφνιδίασε την Ξάνθη με γκολ στο δεύτερο λεπτό, από κεφαλιά του Βουτσιά, σε σέντρα του Επστάιν. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 17' με πανομοιότυπο τρόπο (κεφαλιά του Ζίεντσουκ). Ο «Γηραιός» πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 28', με τυχερό είναι η αλήθεια τρόπο, καθώς από το σουτ του Ντιέ, ο Παπαδημητρίου έκοψε την μπάλα και αυτή στρώθηκε στον Σαρακατσάνο, που με σουτ έγραψε το 1-2.

Η Ξάνθη είχε διπλή απάντηση, πρώτα στο 36' με κεφαλιά του Πόι, και στο κατόπιν στο 45' με κεφαλιά του Στρμπά, όμως με τον Μπαντή να έχει μεγάλη ευθύνη, καθώς η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια. Το ημίχρονο βγήκε με την Ξάνθη προηγούμενη 3-2.

Η ψυχολογία πλέον είχε αλλάξει στρατόπεδο με τους γηπεδούχους να πατάνε πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Όχι μόνο δεν πιέστηκαν για ισοφάριση, αλλά αντιθέτως έψαξαν και τέταρτο γκολ, το οποίο ήρθε από τον κορυφαίο του γηπέδου Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. O Βραζιλιάνος έβγαλε σέντρα με τον Γιαννούλη να κόβει την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο 37χρονος μέσος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα κάνοντας το 4-2 μέσα σε αποθέωση.

Ο Ματζουράκης μετά από λίγο απέσυρε τον Λουτσιάνο που κέρδισε το χειροκρότημα, αλλά ο Κωφίδης με τις αλλαγές του έδωσε πνοή στον Ηρακλή, ο οποίος κυνήγησε την ισοφάριση. Έφτασε ένα βήμα, μειώνοντας 4-3 στο 81' με τον νεοεισελθόντα Μιλάνο, αλλά έμεινε μέχρι εκεί...

Στο 94' ο Πόι είχε δοκάρι από το κέντρο σε κενό τέρμα, αφού ο Μπαντής είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή για να βοηθήσει στην ισοφάριση, που... ποτέ δεν ήλθε για τος φιλοξενούμενους.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2' ΓΚΟΛ 0-1: Σέντρα του Επστάιν από αριστερά, ο Βουτσιάς μπαίνει στην περιοχή και με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τον Ηρακλή.

11' Ο Πόι βγαίνει απέναντι στον Μπαντή, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή προλαβαίνει να μπλοκάρει

18' ΓΚΟΛ 1-1: Σέντρα του Κιντάνα από δεξιά, ο Ζίεντσουκ αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι σημαδεύει με κεφαλιά την απέναντι γωνία για το 1-1.

28' ΓΚΟΛ 1-2: Σουτ του Ντιέ από το ύψος της περιοχής, ο Παπαδημητρίου διώχνει την μπάλα, που καταλήγει στον Σαρακατσάνο, ο οποίος με κοντινό σουτ ξαναδίνει το προβάδισμα στον Ηρακλή.

30' Διαγώνιο σουτ του Πόι, ο Μπαντής αποκρούει εντυπωσιακά.

34' Σουτ του Πόι μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ.

36' ΓΚΟΛ 2-2: Σέντρα του Ζίεντσουκ από αριστερά, ο Πόι με καρφωτή κεφαλιά από πολύ κοντά ισοφαρίζει εκ νέου για τους γηπεδούχους.

42' Εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο από δεξιά, η μπάλα στην αγκαλιά του Μπαντή.

43' Φάουλ του Λουτσιάνο από μακρινή απόσταση, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

45' Εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, από τις κόντρες η μπάλα καταλήγει στον Πόι, που σουτάρει από κοντά, αλλά ο Μπαντής αποκρούει.

45'+2 ΓΚΟΛ 3-2: Σέντρα του Λουτσιάνο από δεξιά, ο Στρμπα πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή και έκανε το 3-2 για την Ξάνθη.

55' ΠΕΝΑΛΤΙ για την Ξάνθη. Χέρι του Γιαννούλη έπειτα από σέντρα που πήγε να κάνει ο Λουτσιάνο.

56' ΓΚΟΛ 4-2: Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 4-2 για την Ξάνθη.

64' Πλασέ του Ντίκα με τον Γκσπούρνινγκ εκτός θέσης, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

71' Σέντρα του Κιντάνα από δεξιά, ο Ζιέντσουκ πιάνει το σουτ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα περνά ελάχιστα άουτ.

72' Σουτ του Κονέ μπαίνει από δεξιά, αλλά η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

81' ΓΚΟΛ 4-3: Ο Ιάκομπ έβγαλε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά στα αριστερά, όπου από το σημείο του πέναλτι, ο Μιλάνο με πλασέ στην κίνηση μειώνει για τον Ηρακλή.

84' Εκτέλεση φάουλ του Επστάιν από δεξιά, η μπάλα πάνω από την εστία.

88' Πλασέ του Επστάιν από το ύψος της περιοχής, ο Γκσπούρνινγκ μπλοκάρει εύκολα.

90' ΔΟΚΑΡΙ για την Ξάνθη. Μακρινό σουτ του Πόι στο άδειο τέρμα του Ηρακλή, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σταθάκης, Ντιέ, Παπαδημητρίου, Φαμπιανέσι - Βουτσιάς, Ντίκα, Γιαννούλης, Ιάκομπ, Κονέ

ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (85' Τζιωρτζιόπουλος), Φλίσκας (71' Ριζογιάννης), Κωστούλας, Τζάγκι, Ζίεντσουκ, Στρμπα, Λουτσιάνο (64' Φαμπιανέσι), Κιντάνα, Πόι, Σταθάκης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Μπαντής, Περπερίδης (46' Μάρτος), Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Ντιέ, Βουτσιάς (54' Κονέ), Ηλιάδης, Ιάκομπ, Ντίκα (77' Μιλάνο), Επστάιν.

Πηγή : Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: