Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στη δικαιοσύνη η υπόθεση Κούβελου – Μπακογιάννη


Εισαγγελέας θα ψάξει για το αδήλωτο εκατομμύριο και για το πλοίο - φάντασμα

Χρήστος Μπόκας

Ο κύβος ερρίφθη από τα μέλη της επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες της Βουλής τα οποία αποφάσισαν να αποστείλουν την υπόθεση του ζεύγους Μπακογιάννη – Κούβελου στην δικαιοσύνη με το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Όμως, πέραν της υπόθεσης του 1 εκατομμυρίου δολαρίων και του «κρυφού» λογαριασμού σε τράπεζα του Λονδίνου, ο σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη εμφανίζεται και στην λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους πολιτικούς και τους συγγενείς τους που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ το 2011!

Χρυσή Αυγή: "Βρούτοι και τοιούτοι , λουλουδούδες και Ιούδες"


«…Μάννα, ο Γιωργάκης έρχεται/ και φέρνει στράτεμα πολύ/ δεν έναι κ’ η δουλειά καλή./ Όσο να μπει κι όσο να βγει, γιόμισ’ η μάντρα κ’ η γιαυλή…». Παραδοσιακό μοιρολόι

“…Όταν μάλιστα τον έχει ξεχέσει το ίδιο το Άγιο Πνεύμα, που έκατσε πάνω του αυτοπροσώπως σαν λευκή περιστέρα (εκεί δίπλα στον Βόσπορο), είναι δυνατόν να μείνει στην απ’ έξω ο «Εκλεκτός». Γι’ αυτό πιστεύει. Πιστεύει κι ελπίζει ! Λησμονώντας τη λαϊκή παροιμιακή σοφία που υπενθυμίζει : «ο ελπίζων χαίροντας, στον Άδη πάει χέζοντας»…”

Παρά την πολιτική του φυλλοροή και το πιπεράτο τσουρομάδημα που ξεκίνησε με τα πρώην τσιράκια του, ο Γιώργος ο Κλούβιος συνεχίζει να περιφέρεται στο πάλκο των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Σύσκεψη για τον ανισόπεδο κόμβο του Αγ.Μάμαντα στη Χαλκιδική!

Σύσκεψη με θέμα τη διευθέτηση του προβλήματος που ανέκυψε από τη χωροθέτηση του ανισόπεδου κόμβου στον υπό μελέτη νέο οδικό άξονα Μουδανιών - Νικήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης, ενώ παρόντες ήταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δαμιανός Ιορδανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιώργος Γιάννης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι της ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Αγνωστη παλαιοχριστιανική βασιλική με εντυπωσιακά ψηφιδωτά

Το κτίριο καταστράφηκε από σεισμό και αποκαλύφθηκε από νεροποντή στην παραλία στους Λιβανάτες Λαμίας

Μαρία Θερμού

Ενας σεισμός την κατέστρεψε, μία νεροποντή την αποκάλυψε. Ο λόγος για μία άγνωστη ως σήμερα, μεγάλων διαστάσεων παλαιοχριστιανική βασιλική με βοηθητικά προσκτίσματα, που ήρθε στο φως στην παραλία Λιβανατών, στα 70 χιλιόμετρα από τη Λαμία, σε έναν ιδιόκτητο ελαιώνα, ύστερα από ισχυρή νεροσυρμή που έφερε στην επιφάνεια κατ΄ αρχάς ένα μικρό τμήμα ψηφιδωτού δαπέδου. Ηταν μόνον η αρχή.

Η σωστική έρευνα της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, υπό την επίβλεψη του αρχαιολόγου δρ Γεωργίου Κακαβά, διευθυντή σήμερα του Νομισματικού Μουσείου Αθήνας θα αποκάλυπτε ένα εντυπωσιακό,

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ο Αντύπας (Video)

Μαρίνος Αντύπας (1872-1907)


Τα όρια του θρύλου αγγίζει η σύντομη ζωή του Μαρίνου Αντύπα , του μεγάλου οραματιστή και αγωνιστή του αγροτικού ζητήματος που έπεσε θύμα των δολοφονικών σχεδίων των μεγαλοτσιφλικάδων της Θεσσαλίας, την ώρα που προσπαθούσε να αφυπνίσει τους εξαθλιωμένους κολίγους, μόλις πριν από έναν αιώνα, το 1907.

Ο Μαρής, όπως τον φώναζαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Φερεντινάτα της Πυλάρου, στην Κεφαλονιά, όπου πρωτοείδε το φως της ζωής το 1872, είχε αρκετή τρέλα ώστε να βαφτίσει στην αυγή του 20ου αιώνα δύο κοριτσάκια με τα ονόματα Επανάσταση και Αναρχία.

Αλλά και στη σύντομη ζωή του αυτές τις δύο αξίες πρέσβευε: την Επανάσταση και την Αναρχία, με την έννοια της αταξικής κοινωνίας.

Ερευνα - «καμπανάκι» για την υπεραλίευση

Οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί ψαριών απαντώνται στις θάλασσες της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ τα ελληνικά και τουρκικά ύδατα είναι σχεδόν «νεκρά», είναι τα δυσάρεστα για τη χώρα μας συμπεράσματα μελέτης που πραγματοποίησε διεθνής ερευνητική ομάδα. Πρωταρχικός της στόχος ήταν να ποσοτικοποιήσει τις συνέπειες της δημιουργίας θαλάσσιων καταφυγίων για τα οικοσυστήματα. Η μελέτη επικεντρώθηκε στα ύδατα Μαρόκο, Τυνησίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ διήρκεσε τρία χρόνια.

«Εντοπίσαμε μια τεράστια αντίθεση: στις προστατευόμενες περιοχές ανοιχτά της Ισπανίας και της Ιταλίας βρήκαμε τη μεγαλύτερη βιομάζα ψαριών στη Μεσόγειο», λέει ο εξερευνητής του National Geographic και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Ενρίκ Σαλά. «Δυστυχώς, γύρω από την Τουρκία και την Ελλάδα τα ύδατα ήταν "γυμνά"».

Γιαούρτια, νερά και καρέκλες στον Γιώργο Νταλάρα (Video)


Το video είναι από την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Ίλιον

Ο Πυθαγόρας είχε υπολογίσει τις αποστάσεις των πλανητών

Οι Πυθαγόρειοι είχαν όλα τα «κλειδιά». Στο ρυθμό της κοσμικής μουσικής που πρώτοι «άκουσαν» οι μυστικές μαθηματικοί του 6ου π.Χ. αιώνα εξακολουθεί να χορεύει η σύγχρονη Κοσμολογία.

Ένας Έλληνας καθηγητής Μουσικής και Πληροφορικής, με πανεπιστημιακές σπουδές στη Φυσική και ερευνητικό έργο στα Πυθαγόρεια Μαθηματικά απέδειξε ότι η «αρμονία σφαιρών», η περίφημη πυθαγόρεια θεωρία, έχει ακριβή εφαρμογή σε όλους τους γνωστούς μας σήμερα πλανήτες.

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, διευθυντής του Τομέα Τεχνολογίας Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράλαμπος Σπυρίδης ανακοινώνει στο επιστημονικό συμπόσιο «Φιλοσοφία και Κοσμολογία» τους αριθμούς που εκφράζουν σε αστρονομικές μονάδες τις αποστάσεις των πλανητών από τον Ήλιο πιάνοντας το νήμα από τους Πυθαγορείους.

Στις φλόγες η δεξιά πολυκατοικία

-Δημοσκοπική επέλαση του Πάνου Καμμένου

-Υποχρεωτική στροφή δεξιά για τον ΛΑΟΣ, μαζί με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη


Μια δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας newsbomb.gr (απ' όπου και η σχετική γραφιστική απεικόνιση), αναδεικνύει το νέο τοπίο στα δεξιά του πολιτικού μας φάσματος, όπου τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες που έχουν τραβήξει την προσοχή όλων.

Ο Πάνος Καμμένος και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», με ένα 8% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, βάζουν φωτιά στα δεξιά, τραβώντας προς το παρόν την προσοχή αρκετών πολιτών (σημειώνουμε εδώ ότι υπάρχει μια επισφάλεια στη δημοσκόπηση και στο θέμα που αφορά στο νέο δεξιό κόμμα, λόγω του ότι το συμπέρασμα εξάγεται με μία μόνο ερώτηση).

Ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη Ντόρα, Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης, Αυγενάκης

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για την παράλειψη του Ισίδωρου Κούβελου να δηλώσει στο (κοινό με τη Ντόρα Μπακογιάννη) «πόθεν έσχες» τον λογαριασμό όπου κατατέθηκε το περίφημο πλέον εκατομμύριο, επιταχύνουν εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι έξαλλος γιατί ενεπλάκη στην υπόθεση και θεωρεί ότι εκτέθηκε πιστεύοντας στις διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι διαφανή και απολύτως σύννομα. Ο βουλευτής Χανίων, ο οποίο συνόδευσε τη Ντόρα Μπακογιάννη στον Άρειο Πάγο και τον Ι. Τέντε, φέρει βαρέως την εμπλοκή του- εν αγνοία του- και σε συνομιλίες με φίλους και συναδέλφους του εντός Βουλής, ομολογεί ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποχωρήσει από τη ΔΗΣΥ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Γ. Τράγκας: “Oι αναστενάρηδες της ΝΔ”

“Μεγάλες ανησυχίες προκάλεσε η τελευταία δημοσκόπηση στην “Καθημερινή”. Κυρίως ανησυχεί η Συγγρού που άκουσε ότι ο Καμμένος – χωρίς να έχει ακόμα ανοίξει όλα του τα χαρτιά-κατά πάσα πιθανότητα περνάει τον Καρατζαφέρη που αντιστέκεται όψιμα κατά του Μνημονίου 2.

Η Νέα Δημοκρατία βλέπει το δέντρο, αλλά δεν βλέπει το δάσος.Δεν έχει καταλάβει τι έρχεται και τι πρέπει να περιμένει μετά τον εμπαιγμό εκατομμυρίων Ελλήνων, που σκέπτονται ότι αν ψηφίζουν Σαμαρά, είναι σαν να ψηφίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Απ’ ότι μαθαίνω τις επόμενες εβδομάδες

Ερώτηση του βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργου Βαγιωνά για κούρεμα δανείων των ιδιωτών

κλικ για μεγέθυνση
 
Δείτε τη 2η σελίδα:

Καθαρές κουβέντες, δεν θα τρέχουμε στις καφετζούδες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν, όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο σε όσα έχω πει σχετικά με αυτό το θέμα, μάλιστα στην ίδια αίθουσα πριν από λίγες μέρες, και άλλες σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές»:

Η συγκεκριμένη πρωθυπουργική απάντηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες (μετά από την όγδοη κατά σειρά σωτηρία μας, σας θυμίζω) έχει γίνει αντικείμενο αποκωδικοποίησης, ανάλυσης, ερμηνείας και γενικά μεγάλης κουβέντας.

Τρέξαμε στην Πυθία, πήγαμε σε καφετζούδες, κατεβάσαμε τους ονειροκρίτες, αλλά δεν νομίζω να βγήκε κάποιο συμπέρασμα.

Ανακοίνωση του Μιχάλη Καρχιμάκη


Αθήνα, 5 Μαρτίου 2012

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κείμενο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και το σχετικό blog στο οποίο παραπέμπει, με την υπογραφή "Κίνηση φίλων ΓΑΠ", καθώς και η σελίδα οικονομικών προσφορών σε δολάρια (!), στην οποία στην συνέχεια σε οδηγεί, για την οικονομική ενίσχυση του blog, αλλά με το παραπλανητικό τίτλο "Κίνηση ΓΑΠ", προφανώς ουδεμία σχέση έχουν με το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του, Γιώργο Α. Παπανδρέου, και ήδη όλη αυτή η απάτη ερευνάται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και καταγγελίες πολιτών.