Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Παυλοπέτρι Ελαφονήσου - Η Αρχαιότερη Βυθισμένη Πόλη στον Κόσμο

Κατάλοιπα  του  νεκροταφείου  της   εποχής  του  Χαλκού  στην  υφαλοράχη, έμπροσθεν  της   Βυθισμένης  Πόλης

Η ΥΔΡΟΛΥΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Η Ιστορία του Σμιγοπέλαγου νησιού, ένα βαθυγάλαζο μονοπάτι που σε σεργιανάει στους μανταλωμένους θησαυρούς των βυθών που τους αγγίζει το γαλανοφόρετο μαγνάδι του Μύθου, στα μαγευτικά απύθμενα της Ελληνικής προϊστορίας, που αχούνε μέσα τους οι φωνές των θεών, στα άγνωρα Κυανέμβολα πολυδρόμια, που τα σκεπάζουν οι γαλαζόλευκοι αφροί και στα ιριδένια ακρογιάλια που τα χρυσίζει του χρόνου η ροδοσυγνεφιά.

Το θαλασσόβλημά του η Ιστορία και ο Πολιτισμός,  ανάγλυφα αποτυπωμένο στους εδαφολογικούς ανασχηματισμούς του και στο Παυλοπέτρι, το σπάνιο πρόπλασμα του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

Μουσικοχορευτικές και εμβιωτικές ιχνηλασίες στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Στιγμιότυπο από την μουσικοδιαδραστική και παιγνιοχορευτική βραδιά κατά την πρεμιέρα των εκδηλώσεων.

ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΓΙΩΡΓΟ  ΛΙΑΡΟ

 Σε κατάμεστες αίθουσες και με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχθηκε το Αθηναϊκό κοινό τις καλλιτεχνικές εμπνεύσεις και τις παιγνιοχορευτικές συνθέσεις της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης & Πολιτισμού (Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π.), του Γιώργου Λιάρου και των συντελεστών της παραγωγής τους, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

   Τα χοροπαιγνιώδη και μουσικοδιαδραστικά  δρώμενα έλαβαν χώρα στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη, Πειραιώς 206 Αθήνα, από την 1η έως και στις  3 Φεβρουαρίου του 2013.

Ποτάμι διαδηλωτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το σχέδιο «Αθηνά»


«Το ΤΕΙ ανήκει στη Θεσσαλονίκη» βροντοφώναξαν χιλιάδες σπουδαστές, καθηγητές και υπάλληλοι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙΘ σε μία εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό πορεία που πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της πόλης. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» και στη «διάλυση του ΑΤΕΙΘ», καθώς δέκα Τμήματα προτείνεται να μεταφερθούν στις Σέρρες και στη Φλώρινα.

 «Ζητάμε από το δήμο Θεσσαλονίκης να στηρίξει τον αγώνα μας. Ουσιαστικά, μέσω του δήμου, ζητάμε τη συμπαράσταση της πόλης»,

Παραιτείται στις 28 Φεβρουαρίου ο Πάπας Βενέδικτος

Πριν το Πάσχα των Καθολικών, στις 31 Μαρτίου, θα έχει εκλεγεί ο νέος Πάπας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού.

Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος, επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σχεδιάζει να παραιτηθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου, όπως επιβεβαιώθηκε επίσημα από το Βατικανό. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «αναγνωρίζω την αδυναμία μου να ανταποκριθώ με πληρότητα στα καθήκοντά μου. Στο σημερινό κόσμο για να μπορέσεις να κηρύξεις το Ευαγγέλιο, χρειάζεται δύναμη μυαλού και σώματος». Ο πάπας αποφάσισε να παραιτηθεί οικειοθελώς, λόγω προχωρημένης ηλικίας, καθώς δεν έχει πλέον τη δύναμη να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις που συνοδεύουν τον παπικό θώκο.

Ο 85χρονος ποντίφικας ανέλαβε τα ηνία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τον Απρίλιο του 2005, έπειτα από το θάνατο του Ιωάννη Παύλου του 2ου.

Eθνικιστές Αλβανοί: «Ανατολικό Κόσοβο» η νότια σερβική κοιλάδα...


Με επίσημη επιστολή προς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών (και παραλήπτη τη μέχρι προ ολίγων ημερών επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον), το Δημοκρατικό Μέτωπο Εθνικής Ένωσης (ΔΜΕΕ) από τα Τίρανα ζητάει από τους Αμερικανούς να δράσουν και συγκεκριμένα προτείνει στις ΗΠΑ «να αποσπάσουν την κοιλάδα του Πρέσεβου από τη Σερβία», ανακηρύσσοντάς το «υπεράκτια εδαφική περιοχή τους, όπως ακριβώς έχει γίνει με τη διώρυγα του Παναμά».

Του Μπάμπη Μπίκα

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα των Σκοπίων «Νόβα Μακεντόνια» και αναπαράγει το σερβικό δίκτυο Β92. Όπως επισημαίνεται, στόχος μιας πιθανής επέμβασης των Αμερικανών θα είναι η πλήρης κυριαρχία τους στα Βαλκάνια.

Εκατομμύρια ευρώ για καφέδες, ποτά και γραμματόσημα στο Ευρωκοινοβούλιο

Μπορεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αποφάσισαν τον προϋπολογισμό λιτότητας, ωστόσο, η τεράστια γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ενωσης κοστίζει εκατομμύρια ευρώ.

Εξετάζοντας τον προϋπολογισμό του 2013 που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο, ο Luigi Offeddu, ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, ανακάλυψε και παραθέτει μια σειρά από συγκλονιστικά νούμερα που αποδεικνύουν ότι αν κάποιος πρέπει πρώτος να σφίξει το ζωνάρι είναι η ίδια η ΕΕ η οποία δαπανά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, για αναλώσιμα, αναψυκτικά, φαγητό, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες, ακόμη και για να ενθαρρύνει την σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη του προσωπικού.

Αναλυτικότερα: