Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΟΑΚΑ - Το μεγάλο φαγοπότι

Οργιο σπατάλης με μισθούς και υπερωρίες καθώς δύο στους τρεις εργαζομένους που έπαιρναν επιδόματα δεν είχαν υποβάλει δικαιολογητικά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Επιδόματα ύψους 78.000 ευρώ σε διευθυντή μέσα σε δύο χρόνια χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη υπογραφή έγκρισης από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, αμοιβή νυχτοφύλακα 3.400, γραμματέως 3.900 και τεχνικού 4.150 ευρώ, απευθείας προμήθειες από τμηματάρχη την ώρα που θα έπρεπε να διενεργούνται διαγωνισμοί.

«ΤΑ ΝΕΑ» ρίχνουν φως σε ένα «μεγάλο φαγοπότι» που διήρκεσε πάνω από επτά χρόνια (και συνεχιζόταν ακόμη και μετά την υπογραφή του Μνημονίου), ενώ κάποια από τα «αποφάγια» του συνεχίζουν να καταναλώνονται ακόμη και σήμερα.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος


Στο Τμήμα Παθολογικής Φυσιολογίας του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών νοσηλεύεται από το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στη Romfea.gr, αναφέρουν πως ο κ. Χρυσόστομος είχε τις πρωινές ώρες ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Απολλώνειο Θεραπευτήριο στο Ψυχικό.

Άλλες ωστόσο πηγές υποστηρίζουν πως δεν είναι εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά μία "απορρύθμιση ζαχάρου".

Στο σημείο μηδέν το σπίτι του Παύλου Μελά

Ο Παύλος Μελάς επάνω στο άλογο με τον γιο του Μίκη στο σπίτι της Κηφισιάς.

Λεηλατημένο και αφημένο στη μοίρα του παραμένει το χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο οίκημα του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα στην Κηφισιά. Η εγγονή του, Ναταλία Ιωαννίδη, αναπολεί και λυπάται

Βροχή. Ο ουρανός βαρύς και η υγρασία διαπερνά τα ξυλόγλυπτα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού, που κρέμονται στην πρόσοψη σαν μια πολυκαιρισμένη δαντέλα. Δεν είναι η μόνη παραφωνία. Η κεντρική αψίδα της εισόδου λείπει, το ίδιο και τα μάρμαρα της σκάλας, οι τοίχοι είναι ξεφτισμένοι και όταν ανοίξει το λουκέτο με την αλυσίδα που σφαλίζει την πόρτα όλη η εγκατάλειψη και η ερημιά μετακομίζουν στο εσωτερικό.

Γυμνοί τοίχοι, στη θέση του μαρμάρινου τζακιού μια μαύρη τρύπα - κάποιοι το αφαίρεσαν ολόκληρο -, ξηλωμένα και τα πατώματα, γιατί έψαχναν για κρυμμένους θησαυρούς, γκρίζες οροφές,

Κατάθεση Τσίπρα για τα μυστικά κονδύλια

Στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Σπύρο Μουζακίτη

Υπερβάσεις κατά 270% από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για τα μυστικά κονδύλια κατήγγειλε σήμερα με την κατάθεσή του στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Σπύρο Μουζακίτη ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, που κατέθεσε ως μάρτυρας στην προκαταρκτική εξέταση που έχει αυτεπάγγελτα διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Τσίπρα η υπέρβαση αφορά στην περίοδο 2009 - 2010 και των δύο κυβερνήσεων, δηλαδή επί υπουργίας των Ντόρας Μπακογιάννη και Δ. Δρούτσα. Η δικαστική έρευνα γίνεται με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει ο κ Τσίπρας, αλλά και ερωτήσεις του στη Βουλή για τα μυστικά κονδύλια.

Καθησυχάζουν για το ηφαίστειο

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για δραστηριότητα, τονίζουν οι επιστήμονες για τον κρατήρα της Σαντορίνης

Ρεπορτάζ: Στέφανος Κρίκκης

«Δεν υπάρχει ούτε μάγμα που να αναβλύζει, ούτε αλλαγή στο χρώμα της θάλασσας, ούτε άνοδος της θερμοκρασίας του νερού». Επιστήμονες που συμμετέχουν στις έρευνες οι οποίες γίνονται τον τελευταίο καιρό στη Σαντορίνη - όπου η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει ανησυχία - είναι κατηγορηματικοί όταν αναφέρονται στην κατάσταση που διαπιστώνουν στο νησί.

Οι ειδικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν έστω και την παραμικρή ένδειξη για το αν κάτι δεν πάει καλά με το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Δημαράς προς Κάουντερ: «Στην Ελλάδα οφείλετε το ότι από άγριοι και απολίτιστοι Γότθοι μετατραπήκατε σε έθνος»!

Σκληρή επιστολή, με την οποία στηλιτεύει την πρόταση του περί διορισμού ευρωπαίου επιτρόπου στην Ελλάδα, απέστειλε στον επικεφαλής της ΚΟ του CDU, Ζίγκφριντ Κάουντερ, ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς.

Στην επιστολή του, ο κ. Δημαράς χρησιμοποιεί σκληρούς πολιτικούς κι εθνικούς χαρακτηρισμούς, επιτιθέμενος στον κ. Κάουντερ και στη Γερμανία.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Κάουντερ,

Άκουσα έκπληκτος και γεμάτος οργή τη δήλωσή σας περί «ανάγκης τοποθέτησης Επιτρόπου» στη Χώρα μου.

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Εφραίμ

Επικαλείται προβλήματα υγείας

Βασιλική Κόκκαλη

Να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση στον Κορυδαλλό με περιοριστικούς όρους, (και) για λόγους υγείας, ζητεί, με αίτηση που κατέθεσε στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο ηγούμενος Εφραίμ.

Η προφυλάκισή του ηγούμενου, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, έγινε παραμονές των Χριστουγέννων και αφορούσε στην υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, για την οποία ο Εφραιμ αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ερώτηση του Αργύρη Λαφαζάνη για τον ΧΥΤΑ Σιθωνίας

κλικ για μεγέθυνση
Βουλή των Ελλήνων

ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Χαλκιδικής-Πα.Σο.Κ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής.

Κύριε Υπουργέ,

Μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές πλησιάζει, όπως είναι φυσικό, η ώρα της επιβολής
προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την μη ολοκλήρωση του σχεδιασμού
διαχείρισης στερεών αποβλήτων και τους ανοιχτούς ακόμη Χ.Α.Δ.Α.

Ρώσοι - Οι "άρχοντες" των εξοχικών


Σαρώνουν σε Χαλκιδική και Βουλγαρία

Πέτρος Κατσάκος

Συνεχίζεται και το 2012 η κάθοδος των Ρώσων στα Βαλκάνια όπου αγοράζουν εξοχικές κατοικίες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς ακινήτων οι Ρώσοι θα είναι και φέτος οι βασικοί "παίκτες" στην αγορά εξοχικών.

Εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική αγοράζουν πολλοί Ρώσοι, καθώς θεωρούν τις τιμές ιδιαίτερα ελκυστικές. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για την αγορά εξοχικής κατοικίας αποτελεί γι’ αυτούς η θέα προς τη θάλασσα ή η ύπαρξη πισίνας.

Από το "Οικόπεδο 12" τουρκική κορβέτα έφτασε σε Τήνο-Μύκονο!


Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι η τουρκική κορβέτα F-502 TCG “BΑNDIRMA”, προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο κοντά στο "Οικόπεδο 12" και το κοίτασμα "Αφροδίτη", κινούμενη αρχικά μεταξύ Κάσου και  Κρήτης και στη συνέχεια Βόρεια Κρήτης σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 29 Ιανουαρίου (20:15) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.

Στη συνέχεια με βόρεια πορεία κινήθηκε μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Αντίπαρου, έφτασε κοντά στις ακτές της Αττικής, αλλά δεν πλησίασε στις ακτές της Αττικής και εξήλθε την 30 Ιανουαρίου (01:15) μεταξύ Ν. Τήνου και Ν. Μυκόνου κατευθυνόμενη στο λιμάνι της Σμύρνης.

Ελληνικό browser game

Από τους δημιουργούς του 1821

Η ελληνική εταιρία ανάπτυξης SDS Game Studios που προσέφερε στην αγορά των video games το 1821: Η Ώρα της Απελευθέρωσης ανακοίνωσε το επόμενο project της με τίτλο GensWar.  Πρόκειται για ένα browser game που θα προσφέρει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δελτίο Τύπου στη συνέχεια του άρθρου:

Σημαντικοί Μακεδόνες αγωνιστές της Επανάστασης του 1821


Της Αμαλίας Ηλιάδη
Φιλολόγου - Ιστορικού

Γάτσος Αγγελής

Οπλαρχηγός της Βέροιας (Έδεσσα 1771 – Αταλάντη 1839). Στα τέλη του 18ου αιώνα  δρούσε ως αρματολός στον Όλυμπο και το 1821 κήρυξε την  Επανάσταση στη Νάουσα, μαζί με τον Τ. Καρατάσο και τον Ζαφειράκη Θεοδοσίου. Μετά την καταστολή της Επανάστασης στη Μακεδονία και την καταστροφή της Νάουσας (Απρίλιος 1822) κατέφυγε στο Βέρμιο, με τους άλλους  Μακεδόνες οπλαρχηγούς. Στη συνέχεια πήγε στη δυτική Στερεά, όπου συνεργάστηκε με τον  Γ. Καραϊσκάκη.

Μετά την ήττα του Πέτα ακολούθησε, επικεφαλής σώματος 100 στρατιωτών, το Γενναίο Κολοκοτρώνη και διακρίθηκε στη μάχη των Δερβενακίων. Το 1823 πολέμησε  μαζί με τον  Καρατάσο στο Τρίκερι και στις Βόρειες Σποράδες.

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν, χωρίς «λευκή επιταγή» ο Λ. Παπαδήμος

γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Επισήμως η χθεσινή (νέα) συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν με τη συμμετοχή τους την κυβέρνηση συνεργασίας αποσκοπούσε σε συμφωνία όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τις «κόκκινες γραμμές» της χώρας.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργική ανακοίνωση (που και πάλι περιείχε στοιχεία απειλής για ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία και τις επιπτώσεις της στους «ασθενέστερους») υπήρξε απόλυτη σύγκλιση.

Στην πράξη, όμως, τέτοια σύγκλιση δεν φαίνεται να υπήρξε. Αντίθετα διατυπώθηκαν πολλές διαφωνίες όσον αφορά στις απαιτήσεις της τρόικας, ετέθησαν ισοδύναμα μέτρα από την πλευρά του κ. Σαμαρά προκειμένου να αποφευχθεί η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα,

Μια ιστορία που θα μπορούσε να ήταν φανταστική ... αλλά δεν είναι ...

Το άρθρο που ακολουθεί είναι μια πραγματική και συγκλονιστική ιστορία, ενός συνέλληνα που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο..

Αγαπητοί, φίλοι του αυτονόητου,

Έμπλεξα με τα πίτουρα και πάνε να με φάνε οι κότες!!!!!

Η ιστορία μου ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2006. Αρχές του Ιουνίου αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Να προσφέρω στα κοινά. Έβαλα λοιπόν υποψηφιότητα για Νομάρχης Θεσσαλονίκης. Πίστευα ότι ο αγώνας γινόταν επί ίσοις όροις! Κούνια που με κούναγε! Ξέχασα να σας πω ότι μέχρι τότε και για 2 χρόνια ήμουν Γενικός Διευθυντής Β. Ελλάδος του ΛΑΌΣ,τρομάρα μου.

Στραβωμάρα είχα;Μήπως είχα VERΤIGO;Ένα σύνδρομο που παρουσιάζεται στους Αεροπόρους,με συμπτώματα παραίσθησης. Δεν αντιλαμβάνεσαι αν πηγαίνεις δεξιά ή αριστερά. Ας αφήσω τις φτηνές δικαιολογίες,την μαλακία την έκανα, πρέπει να το παραδεχτώ.

Ο Πάνος Καμμένος για τον Γερμανό επίτροπο προϋπολογισμού

Η κόκκινη γραμμή του Συντάγματος είναι το άρθρο 120.

Έχει ήδη παραβιαστεί και μας το θυμίζουν ξεκάθαρα χαμογελώντας οι γνήσιοι εκπρόσωποι των εισβολέων.

Η φωτογραφία του παλιού ραδιοφώνου που γυρίζει πίσω μνήμες επταετίας στους παλαιότερους όταν ακούγαν τις ειδήσεις απο την DEUTSCHE WELLE είναι αυτή που επέλεξε το γερμανικό πρακτορείο για να συνοδεύσει την "Είδηση " αποστολής Ανώτατου επιτρόπου που θα κυβερνά την Πατρίδα μας με την ανοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.

Είναι η ώρα να αντιδράσουμε οι πολίτες με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Προτείνω σαν πρώτη κίνηση τήν Πανελλήνια και δυνατή αποδοχή από όλους της πρότασης του Μανώλη Γλέζου για