Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κατάθεση Τσίπρα για τα μυστικά κονδύλια

Στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Σπύρο Μουζακίτη

Υπερβάσεις κατά 270% από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για τα μυστικά κονδύλια κατήγγειλε σήμερα με την κατάθεσή του στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Σπύρο Μουζακίτη ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, που κατέθεσε ως μάρτυρας στην προκαταρκτική εξέταση που έχει αυτεπάγγελτα διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Τσίπρα η υπέρβαση αφορά στην περίοδο 2009 - 2010 και των δύο κυβερνήσεων, δηλαδή επί υπουργίας των Ντόρας Μπακογιάννη και Δ. Δρούτσα. Η δικαστική έρευνα γίνεται με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει ο κ Τσίπρας, αλλά και ερωτήσεις του στη Βουλή για τα μυστικά κονδύλια.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μουζακίτης, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπήρξε τεράστια υπέρβαση στα ποσά που διατίθενται σε διάφορα υπουργεία.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Οι οικονομικοί εισαγγελείς διερευνούν όλες τις καταγγελίες που εδώ και τέσσερις μήνες καταθέσαμε με ερωτήσεις μας σε αρμόδιους υπουργούς, και απάντηση δεν πήραμε, για τις υπερβολικές υπερβάσεις απόρρητων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών, σε μια περίοδο κρίσης και μνημονίου που ο ελληνικός λαός κάνει αιματηρές θυσίες, κατά 200% και 270% το 2009 και το 2010».

Τόνισε επίσης ότι «ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αρκεί να αφεθεί ελεύθερη χωρίς παρεμβάσεις, να προχωρήσει στη διερεύνηση μιας σειράς υποθέσεων. Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, που καταρρέει, φοβάται τη διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων. Ο λαός ζητά να σταματήσει η ατιμωρησία. Αυτοί που μας έφεραν σ' αυτήν την κατάσταση πρέπει να πληρώσουν».

Αναφερόμενος στους οικονομικούς εισαγγελείς και το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την υποβολή των παραιτήσεών τους ο κ. Τσίπρας δήλωσε τη βεβαιότητά του για «απροκάλυπτες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο έργο τους».

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: