Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Χαμός χωρίς τέλος στο προφίλ της Λαγκάρντ στο Facebook!

Περισσότερα από 21.000 σχόλια

Μπορεί η Κριστιν Λαγκάρντ να «απολογήθηκε» στους Έλληνες μέσω Facebook, μετά τις σκληρές δηλώσεις της στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, ωστόσο, η οργή των Ελλήνων δεν έχει ακόμα ξεθυμάνει, όπως φαίνεται και από τα σχόλια στο προφίλ της επικεφαλής του ΔΝΤ, στην γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Από το Σάββατο και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, περισσότερα από 21.300 σχόλια έχουν αναρτηθεί κάτω από την απάντηση - απολογία της κ. Λαγκάρντ, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από Έλληνες χρήστες.

Υπενθυμίζουμε ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε δηλώσει στην εφημερίδα ότι έχει έρθει η ώρα οι Έλληνες να πληρώσουν τους φόρους τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

H Ομοσπονδία Θεσσαλίας Ελλήνων ΡΟΜΑ Στηρίζει ΛΑ.Ο.Σ

Τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, επισκέφθηκαν σήμερα το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων ΡΟΜΑ και Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων Ελλήνων ΡΟΜΑ Θεσσαλίας (Βόλου- Μαγνησίας) προκειμένου να εκφράσουν την επιθυμία τους για συστράτευση με τον ΛΑ.Ο.Σ.

Οι κ. Παϊτέρης Νίκος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων ΡΟΜΑ Θεσσαλίας και  Πρόεδρος του Συλλόγου ΡΟΜΑ Νέας Σμύρνης Λάρισας,
-Τριανταφύλλου Δημήτρης,  Γ.Γ Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων ΡΟΜΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου ΡΟΜΑ Σοφάδων, 
-Δημόπουλος Κώστας, Ταμίας της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και  Πρόεδρος του Συλλόγου ΡΟΜΑ Αγ. Παρασκευής Βόλου,

Μετανάστες και κρίση δυνάμωσαν τη Χρυσή Αυγή


Το εκρηκτικό μείγμα σε τοπικό επίπεδο αναδεικνύει έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Αθήνα

Δημήτρης Γαλάνης

Ποιες είναι οι αιτίες της ανόδου της Χρυσής Αυγής; Τι ήταν αυτό που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες να ψηφίσουν μια ακραία εθνικιστική και φιλοναζιστική οργάνωση στέλνοντάς τη στο Κοινοβούλιο με ποσοστό 7% και 21 έδρες; Στα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να δώσει απαντήσεις η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα συμπεράσματα βασίζονται στη σύγκριση μεταξύ των στοιχείων δύο διαφορετικών ερευνών που έγιναν το 2011 και το 2012.

Μια από τις βασικές παραμέτρους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην άνοδο της Χρυσής Αυγής είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η τοποθέτηση των Ελλήνων απέναντι στους μετανάστες, η οποία χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές ως αρνητική.

Ημερίδα: Περιβαλλοντική πιστοποίηση και τουριστικές εγκαταστάσεις

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας (ΙΤΑΜ) και την στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, σας προσκαλεί την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο ξενοδοχείο ISTION CLUB & SPA, στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, στις 5.30μ.μ., σε ημερίδα με θέμα «περιβαλλοντική πιστοποίηση και τουριστικές εγκαταστάσεις».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση των τουριστικών εγκαταστάσεων ώστε είτε να παρακινηθούν οι επαγγελματικοί κλάδοι να δραστηριοποιηθούν περιβαλλοντικά είτε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους προς αυτή τη κατεύθυνση.

Θέλουν τζαμί την Αγια-Σοφιά!

Τρεις χιλιάδες φανατικοί ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από τον ναό στην Κωνσταντινούπολη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Άννα Ανδρέου

Τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί απαίτησαν περίπου τρεις χιλιάδες φανατικοί ισλαμιστές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από τον ναό και προσευχήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο του 1934 που απαγορεύει να τελούνται εκεί θρησκευτικές τελετές. «Μακάρι η Αγια-Σοφιά να ελευθερωθεί από τα δεσμά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ισλαμικού Κόμματος Ευδαιμονίας Μουσταφά Καμαλάκ, ενώ ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Σινάν Αϊγκιούν είχε αναφέρει ότι πρόκειται να θέσει το θέμα στη Βουλή.

Οι ισλαμιστές άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από την Αγια-Σοφιά το μεσημέρι του Σαββάτου. «Η Αγια-Σοφιά είναι τζαμί και τζαμί θα παραμείνει», «Να κοπούν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγια-Σοφιά», ήταν μερικά από τα συνθήματά τους, που ήταν γραμμένα και σε πανό.

«Λεφτά υπάρχουν» - και στο Δέλτα του Νίγηρα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι περισσότεροι είδαν στις πρόσφατες δηλώσεις Λαγκάρντ – όταν την πήρε ο πόνος για τα παιδιά στο Δέλτα του Νίγηρα, που μοιράζονται ανά τρία μία καρέκλα στις σχολικές αίθουσες  -  την αλαζονεία του ισχυρού.

Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Η βάση του προβλήματος βρίσκεται πάντα στο γεγονός ότι η κ. Λαγκάρντ και το ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να έχουν καν την δυνατότητα να λειτουργούν και να εκφράζονται με οποιονδήποτε τρόπο για την Ελλάδα.

Ηλιακή δραστηριότητα 600.000 βαθμών Κελσίου


Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA (Solar Dynamics Observatory) κατέγραψε στο φακό του την επιφάνεια του Ηλίου, παρουσιάζοντας τη συνεχή δραστηριότητα μια ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας, της οποίας η θερμότητα υπολογίζεται στους 600.000 βαθμούς Κελσίου.

Το βίντεο καλύπτει 24 ώρες ηλιακής δραστηριότητας, το οποίο καταγράφηκε την 25η Σεπτεμβρίου 2011. Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA έχει συλλάβει τις περισσότερες φωτογραφίες ηλιακών εξάρσεων και καταιγίδων τα τελευταία έτη.

Η διαστημική καταγραφή του Solar Dynamics Observatory της NASA έχει συμπέσει με μια περίοδο ασυνήθιστα υψηλής ηλιακής δραστηριότητας, κάτι που συνεπάγεται υψηλότερες θερμοκρασίες στη Γη.

Καμμένος:«Ναι» σε εθνική κυβέρνηση, «όχι» σε Σαμαρά- Βενιζέλο

Τι απάντησαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στις δηλώσεις Βενιζέλου για τις καταθέσεις

Περιοδεία στις δυτικές Κυκλάδες πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε με φουσκωτό σκάφος την Κέα, την Κύθνο, τη Σέριφο, τη Σίφνο, την Κίμωλο, τη Μήλο και τη Φολέγανδρο.

Κατά την περιοδεία του, ο κ. Καμμένος συνομίλησε με πολίτες και συνάντησε εκπροσώπους φορέων των νησιών.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα μπορούσε στις 18 Ιουνίου να στηρίξει μια εθνική κυβέρνηση, υπό τον όρο να μην μετέχουν σε αυτήν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Το "μπλε" ηλιοβασίλεμα από τον πλανήτη Άρη


Μια πραγματικά ασυνήθιστη και εντυπωσιακή εικόνα. H φωτογραφία τραβήχτηκε στον Άρη από το ρομποτικό όχημα Opportunity Rover, η σκιά του οποίου διακρίνεται κάτω δεξιά.

Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA αυτή την εβδομάδα. Εστάλη από το εξερευνητικό όχημα τον Μάρτιο, συγκεκριμένα την 2.888η ημέρα του στον κόκκινο πλανήτη.

Τα ηλιοβασιλέματα στον Άρη έχουν μια γαλαζωπή απόχρωση γύρω από τον ήλιο,