Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ρηγίλλης: Βλέπουν πρόωρες εκλογές σε ορίζοντα άνοιξης


ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών προβάλλουν έντονα κορυφαία στελέχη της Ρηγίλλης, παρά τα αρνητικά μηνύματα που φθάνουν, τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και από όλα τα υπουργικά γραφεία.

Αν και οι κυριαρχούν οι κατηγορηματικές διαψεύσεις και οι συνεχείς επισημάνσεις, των κυβερνητικών παραγόντων και στελεχών, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν πρόωρες εκλογές, η ηγετική ομάδα της Ν.Δ., υπό τον πρόεδρό της κ. Αντ. Σαμαρά, δεν αποκλείουν ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία την προσεχή Άνοιξη.

Αν και η κυβέρνηση έχει μια σειρά ανοικτά θέματα, τα οποία πρέπει να προχωρήσει, με το μικρότερο δυνατόν κόστος, στο επιτελείο του κ. Σαμαρά έχει παγιωθεί πλέον για τα καλά, η άποψη, ότι η κυβέρνηση βαδίζει ολοταχώς προς πρόωρες εκλογές. 

Θεσσαλονίκη : Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος καφετζής στο Χορτιάτη


Σε… αρχαιολογικό μουσείο είχε μετατρέψει το καφενείο της συζύγου του 60χρονος στη Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του νόμου «περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής αστυνομικής έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στην περιοχή του Χορτιάτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο καφενείο ιδιοκτησίας της συζύγου του 60χρονου, πληθώρα αντικειμένων που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους νεότερους χρόνους.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν :

·Μία (1) φορητή εικόνα μεταβυζαντινών χρόνων με θέμα τη Θεοτόκο Οδηγήτρια,

Αντιδράσεις στον Ταξιάρχη για Natura 2000 στον Χολομώντα