Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαγραφή του Σ. Χατζηγάκη


Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Τρικάλων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη “ακροδεξιών σταγονιδίων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία,

Παπαδήμος: "ΓΑΠ χωρίς ατάκες και χειροκροτήματα"

Στην παρθενική του ομιλία στην Βουλή ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ήταν σαν να έκανε copy-paste προηγούμενες ομιλίες του Γ. Παπανδρέου. Όπως σχολίασε και ένας χρήστης του twitter. "είπε τα ίδια που έλεγε και ο Παπανδρέου και όλοι λένε τι σπουδαία τα είπε.

Εξήγγειλε αυτά που ξεκίνησε ο Παπανδρέου και τώρα όλοι συμφωνούν!". Άλλος σχολίασε: "ΓΑΠ χωρίς ατάκες και χειροκροτήματα".

Παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει θετική προοπτική της χώρας "αν ενωμένοι όλοι οι Έλληνες και με συνείδηση των δυσκολιών δουλέψουν με αποφασιστικότητα".

Β.Παπαγεωργόπουλος: "Ενας φάρος Πολιτισμού (Κ.Θ.Β.Ε.) σβήνει

Σχετικά με την ακύρωση από το Κ.Θ.Β.Ε. των παραστάσεων τριών έργων λόγω οικονομικής δυσπραγίας, ο κ.Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΝΑΣ ΦΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Κ.Θ.Β.Ε.) ΣΒΗΝΕΙ

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα το «κλείσιμο» ουσιαστικά του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μετά την ακύρωση των παραστάσεων τριών έργων λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Με ανακοίνωσή του το Κ.Θ.Β.Ε. ενημερώνει ότι οι ηθοποιοί και γενικά οι εργαζόμενοι στο Θέατρο είναι απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες και είναι αδύνατος ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός.

Δελτίο Τύπου Συνδιασμού "Αναπτύσσω - Δημιουργώ το μέλλον"


Ανεξάρτητος Συνδυασμός για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής
ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Επικεφαλής: ΑΒΕΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής «ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ / ΔΗΜΙΟΥΡ-ΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», αφουγκραζόμενος την αγωνία και τους φόβους της κοινωνίας απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την είσπραξη αναγκαστικών εισφορών, συντάσσεται με τους συμπολίτες της Χαλκιδικής, που αρνούνται να καταβάλουν το «χαράτσι» του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.

Ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε τον Σωτήρη Χατζηγάκη


Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Σωτήρης Χατζηγάκης, μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε σε βουλευτές και στελέχη που εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη συμμετοχή του κόμματος στο νέο κυβερνητικό σχήμα, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο βουλευτής της ΝΔ, εισερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, εξέφρασε την αντίθεσή του σε «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ», όπως είπε χαρακτηριστικά, «που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».

Ο κ. Χατζηγάκης επεσήμανε πως το κόμμα είναι ευρωπαϊκό, εθνικό, αστικό και πολυκομματικό και φυσικά στους κόλπους του έχει και τα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς και του μεσαίου χώρου.

Η παγκόσμια οικονομία με το παράδειγμα των...δύο αγελάδων


Παρακολουθείστε προσεκτικά πώς εξελίχθηκε ιστορικά και πολιτισμικά η παγκόσμια οικονομία μέσω ενός πολύ απλού παραδείγματος... με δύο αγελάδες. Από τον σοσιαλισμό στην...Ελληνική οικονομία:

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Εχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας


Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνη Σαμαρά
στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες έγιναν πάρα πολλά.
Η χώρα πέρασε σοβαρή δοκιμασία.
Αντιμετώπισε κινδύνους.

Δεκαετίες ευρωπαϊκής πορείας και σταθερότητας της χώρας απειλήθηκαν άμεσα...
Πράγματι, με την απερίγραπτη πρωτοβουλία Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ακυρώθηκε η 6η δόση που είχε εγκριθεί από την 26η Οκτωβρίου,

Η τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη» από τον Οργανισμό Ελληνι-κού Θεάτρου «Αιχμή», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλο-νίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Πολυγύρου, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Η «Ανδρομάχη», μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες, πολιτικές τραγωδίες του Ευριπίδη, η οποία προκάλεσε πλήθος αντικρουόμενων απόψεων από τη με-ριά των μελετητών, διδάχτηκε για πρώτη φορά το 420 π.Χ. στην αυλή του Βασιλιά Θαρύπα των Μολοσσών, στην Ήπειρο.

Καμμένος: Και στο απόσπασμα να με βάλουν δεν ψηφίζω την κυβέρνηση Παπαδήμου!

Την απόφασή του να μην υπερψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου ανεξάρτητα από τις προγραμματικές δηλώσεις, επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ακόμη και αν διαγραφεί από τη ΝΔ και ισχυρίστηκε πως «η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά γίνεται προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου. Εάν υπογραφεί και επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου, τότε μπαίνει ως εγγύηση στα ομόλογα που θα αντικατασταθούν με το PSI η ελληνική κρατική περιουσία και η ελληνική ιδιωτική περιουσία».

Ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε: «Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω. Και στο απόσπασμα να με βάλουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω.

Κώστας Χατζής: Είναι καιρός να γνωριστούν οι θάλασσες με τους κινδύνους


Του Κώστα Χατζή

Θα δημοσίευα αυτή την επιστολή με την προκήρυξη εθνικών εκλογών στην, υπό Κατοχή, ελληνική Επικράτεια. Ύστερα, όμως, από το τελευταίο πραξικόπημα, την μετατροπή του Συντάγματος σε χαρτί τουαλέτας και τα καραγκιοζιλίκια που τη συνόδευσαν, κάθε ημέρα σιωπής θεωρώ ότι αυξάνει τη συνενοχή μου και με απομακρύνει από την συνείδησή μου. Είναι σκληρό να συντάσσεις ένα κείμενο που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα γράψεις.

Πόσο μάλλον όταν πριν 2 χρόνια ήσουν ο συντάκτης μιας επιστολής νέων που καλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την Παράταξή του. Αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μία ακρωτηριασμένη συνείδηση».

Δελτίο Τύπου, του συνδυασμού ''Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 στο οικογενειακό κέντρο «Έξι Βρύσες» στον Πολύγυρο, η συνάντηση του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» με επικεφαλής τον κο Γκιλή Γεώργιο, για τις Επιμελητηριακές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011.

1η αγωνιστικη Μπασκετ ΕΚΑΣΧ ΑΟ Πολυγύρου


1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΧ
Β' ΟΜΙΛΟΥ (ΒΟΡΡΑΣ)


ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ : AO ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΑΣ ΞΕΡΞΗΣ Ν. ΡΟΔΩΝ 76-49
( ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ : 15-06 / 35-15 ΗΜΙΧΡ. / 51-33 / 76-49 )

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : MANIΟΣ - ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ : ( ΝΑΚΟΣ ) ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 12(1) , ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ ΔΗΜΟΣ , ΤΣΙΟΥΝΤΟΣ ΑΡΗΣ 15 , ΓΡΙΨΙΟΣ ΝΙΚΟΣ 6 , ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 13 (2) , ΚΟΥΓΙΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 18 , ΠΑΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ 2 , ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ , ΚΡΟΜΗΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 2 , ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 4 , ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 4 , ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , ..

Ο χορός των πανέμορφων φλαμίνγκο στον υγροβιότοπο Νέας Κίου Αργολίδας


Μαγεύουν τα βλέμματα χάρη στο σομόν χρώμα των φτερών τους και στην κομψή, ψηλόλιγνη σιλουέτα τους που φτάνει τα 127 εκατοστά. Στέκονται στο ένα τους πόδι μόνο όταν αναπαύονται κι όταν πετούν ψηλά στον ουρανό μοιάζουν με ροζ σύννεφο.

Τα φλαμίνγκο ή φοινικόπτερα είναι νομάδες της Μεσογείου και μπορεί να περιπλανώνται για χρόνια μέχρι να βρουν το ιδανικό μέρος να φωλιάσουν. Τα τριάντα πανέμορφα φλαμίνγκο της φωτογραφίας έκαναν την εμφάνισή τους χθες στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου Αργολίδας, ανάμεσα στο Ναύπλιο και το Αργος.

Τα εντυπωσιακά αυτά πουλιά έρχονται στον συγκεκριμένο υδροβιότοπο αφενός για να ξεκουραστούν από το μεταναστευτικό τους ταξίδι από τον Βορρά στον Νότο κι αφετέρου για να βρουν ένα είδος σκουληκιού που θεωρείται από τις καλύτερες τροφές.

Για δυο βραδιές, 17 και 18 Νοεμβρίου, θα «βρέχει» αστέρια


Βροχή των «Λεοντιδών»


Μία από τις πιο θεαματικές «βροχές» διάττοντων αστέρων, των Λεοντιδών, θα συμβεί την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο και διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες, από τις 7 έως τις 28 Νοεμβρίου, το αποκορύφωμα του όμως αναμένεται τις νύχτες της 17ης και 18ης Νοεμβρίου και η καλύτερη στιγμή παρατήρησης είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.

Ο ρυθμός πτώσης των φωτεινών μετεώρων -που γίνεται με ταχύτητα περίπου 71 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο- υπολογίζεται σε 15 ανά ώρα κατά μέσο όρο.

Γιατί ονομάζονται Λεοντίδες;

ΟΛΜΕ: Το 2012 τα βιβλία στα σχολεία - Εικόνα τριτοκοσμικής χώρας

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας, τα σχολικά βιβλία δεν έχουν φθάσει στον προορισμό τους στα μέσα Νοεμβρίου και όπως καταγγέλλει στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος το νωρίτερο που υπολογίζεται είναι να φθάσουν στο τέλος του έτους.

Ο κ. Παπαχρήστος δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ότι αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως όλα τα βιβλία έχει παραλάβει μόνο το 55% έως 60% των σχολείων. Σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπως είπε.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ έκανε λόγο για εικόνα τριτοκοσμικής χώρας.

Τα Νέα Επτά Θαύματα της Φύσης

Έπειτα από αναμέτρηση δύο ετών

Έπειτα από αναμέτρηση δύο ολόκληρων ετών και 28 υποψηφιότητες, ανακοινώθηκαν τα «Νέα 7 Θαύματα της Φύσης», ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν εκατομμύρια κόσμου απ’ όλο τον κόσμο.

Τα μέρη που επελέγησαν βρίσκονται στην Ασία, στην Αφρική και στη Νότια Αμερική, με τα αποτελέσματα για την ώρα να είναι προσωρινά καθώς θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση και εορτασμός μέσα στο 2012, με τη λίστα να ενδέχεται να αλλάζει.

Τα «Νέα 7 Θαύματα της Φύσης» αποτελούνται από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, τον κόλπο Χαλόνγκ του Βιετνάμ, τους καταρράκτες Ιγκουαζού σε Αργεντινή και Βραζιλία, το ηφαιστειακό νησί Τζέτζου στη Νότια Κορέα,

1912 - 2012: οι μεταμορφώσεις της Θεσσαλονίκης

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Το 1912 η Θεσσαλονίκη ήταν μια εξωστρεφής πόλη-λιμάνι, πολύγλωσση, δυναμική, αλλά και διχασμένη ανάμεσα στη νεωτερικότητα και την παράδοση, που κάλυπτε 600 εκτάρια και αριθμούσε περίπου 160.000 κατοίκους. Σήμερα, με μία σειρά από αλλεπάλληλους μετασχηματισμούς, έφτασε να ξεπερνάει σε έκταση τα 15.000 εκτάρια και συνεχίζει να απλώνεται, όλο και περισσότερο «καμπυλωμένη σαν τόξο γύρω από τη μητρική θάλασσα», σύμφωνα με τον Ν.Γ. Πεντζίκη.

Την πολυδιάστατη, ενίοτε απρόσμενη, αρκετές φορές άτυχη, σίγουρα πάντως γοητευτική εξέλιξη της πόλης μέσα στο χώρο και στο χρόνο ερευνά και καταγράφει συστηματικά η αρχιτέκτων πολεοδόμος, καθηγήτρια του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Αλέκα Καραδήμου – Γερόλυμπου. Στη διαδρομή αυτή θα επιχειρήσει η ίδια να μυήσει το κοινό στην ομιλία της με θέμα «Θεσσαλονίκη 1912-2012. Από την απελευθέρωση και την πυρκαγιά στην ανάδυση του σύγχρονου αστικού τοπίου».

TIME - καταπέλτης: "Πραξικόπημα τραπεζιτών στην Ευρώπη"!

«Αλλαγή καθεστώτος στην Ευρώπη: Πραξικόπημα των τραπεζιτών σε Ελλάδα και Ιταλία;» αναρωτιέται με καυστική ειρωνεία το αμερικανικό περιοδικό TΙΜΕ σε εκτενές δημοσίευμά του σχετικά με τις πρόσφατες και σχεδόν ταυτόχρονες αλλαγές των κυβερνήσεων σε Αθήνα και Ρώμη.

«Η φωνή του λαού δεν είναι κάτι που οι αγορές φαίνεται να θέλουν να ακούν αυτές τις μέρες. Αρχικά ήταν η Ελλάδα, το λίκνο της ίδιας της δημοκρατίας, όπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα η παραμικρή αναφορά σε δημοψήφισμα που θα προσφέρει στους πολίτες της έναν λόγο σε μία σειρά από μέτρα σφοδρής λιτότητας ήταν αρκετή για να στείλει τις αγορές σε μία δίνη.