Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ιωάννης Τσουκαλάς: Οι βιολογικές και ιατρικές επιστήμες πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την ευρωπαϊκή ερευνητική στρατηγική

Βρυξέλλες, 19 Ιουνίου 2012

Οι βιολογικές και ιατρικές επιστήμες πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την ευρωπαϊκή ερευνητική στρατηγική

Πρωινό εργασίας υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά.

Το θέμα της έρευνας στον τομέα της υγείας πραγματεύθηκε το πρωινό εργασίας που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στρατηγική «Ορίζοντας 2020», το κύριο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στην ΕΕ, με στόχο την επίτευξη ανάπτυξης και τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας στην παγκόσμια σκηνή.

Αποκατάσταση για το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης του έργου

Μαρία Θερμού

Στο δρόμο της αποκατάστασης μπαίνει το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης ύστερα από υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης του έργου. Την αρχιτεκτονική αποτύπωση, την τεκμηρίωση των στοιχείων του θεάτρου και τις προτάσεις για την συντήρηση και εν τέλει για την αποκατάστασή του θα περιλάβει η μελέτη, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω δωρεάς ύψους 111.000 ευρώ από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του «Διαζώματος», στα γραφεία του οποίου άλλωστε υπογράφηκε η σύμβαση από τον πρόεδρό του κ. Σταύρο Μπένο και τον μελετητή αρχιτέκτονα - μηχανικό κ. Γουλιέλμο Ορεστίδη, παρουσία του κ. Μανόλη Κορρέ, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

"Σύντομα θα είσαι παρελθόν, έρχεται ο Τσίπρας" διαμηνύει ο Γ. Λούλης σε Σαμαρά

Άμεση επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Αντώνη Σαμαρά από τον -πρώην συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και επικοινωνιολόγο της Νέας Δημοκρατίας- Γιάννη Λούλη αποτελεί το σημερινό του άρθρο στο οποίο προβλέπει ότι η εύθραυστη συμμαχία τριών κατεστημένων και σε κατάσταση παρακμής κομμάτων δεν γεννά προσδοκίες. Ιδιαίτερα καυστικός ο κ. Λούλης  κάνει λόγο για μια "πύρρειο νίκη" της ΝΔ. Η φθορά, οι δύσκολες συγκυρίες και τα κόμματα που είναι ήδη σε παρακμή θα υποστούν μεγάλη φθορά σύντομα γεγονός που θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν σχηματιστεί κυβέρνηση μεταξύ των δυο «κατεστημένων» και σε κατάσταση παρακμής κομμάτων, το σχήμα αυτό θα πατά σε de facto εύθραυστα θεμέλια. Άρα, η συνοχή και διάρκεια μιας παρόμοιας κυβέρνησης θα είναι πεπερασμένη. Κινδυνεύει να αποδειχτεί μια σύντομη παρένθεση» γράφει στην εφημερίδα «Εθνος» ο κ. Λούλης και αφού αποκαλεί «πύρρειο» τη νίκη της ΝΔ αφού βασίστηκε μόνο στο φόβο, συμπληρώνει:

Εγγραφές μαθητών και ειδικότητες για το Σχολικό έτος 2012-2013 στην ΕΠΑ.Σ. Ν. Μουδανιών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εγγραφές  για  το σχολικό έτος  2012-2013  θα  ξεκινήσουν  στην ΕΠΑ.Σ. Ν. Μουδανιών στις 19-06-2012 και θα ολοκληρωθούν στις 29-06-2012. Πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο τηλ. 2373065406. Οι εγγραφές γίνονται απογευματινές ώρες.

Οι Επαγγελματικές σχολές (ΕΠΑ.Σ.), απευθύνονται σε μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν σε ειδικότητες που δεν απαιτούν ισχυρή θεωρητική υποστήριξη, αλλά επικεντρώνονται κυρίως στην πρακτική εξάσκηση, ώστε οι απόφοιτοι τους να εντάσσονται άμεσα στην αγορά εργασίας ως ειδικευμένοι τεχνίτες.

Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το επόμενο σχολικό έτος (2012-2013)

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκπρόσωπος Τύπου ο Ζώης - Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κουίκ

ΝΕΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Με απόφαση του Προέδρου του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, Εκπρόσωπος του Κινήματος αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης.

Η σημερινή γελοιογραφία της Βρετανικής εφημερίδας "The independent"


Οι πρώτοι καλλιτέχνες της Αυστραλίας

Οι βραχογραφίες της Nawarla Gabarnmang είναι οι αρχαιότερες της Αυστραλίας

Εντοπίστηκαν βραχογραφίες ηλικίας 28 χιλιάδων ετών

Θοδωρής Λαΐνας

Αυστραλός αρχαιολόγος εντόπισε βραχογραφίες οι οποίες έχουν ηλικία 28 χιλιάδων ετών και είναι οι αρχαιότερες που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στην Αυστραλία. Πρόκειται για έργα των Αβοριγίνων που έγιναν σε ένα σύμπλεγμα μεγάλων πετρωμάτων τα οποία λειτουργούσαν ως ένα είδος «ανοικτών» σπηλαίων. Τα πετρώματα, που προσέφεραν προστασία από τον ήλιο και την βροχή στους Αβοριγίνες, βρίσκονται στις κεντρικές περιοχές της ηπείρου και ονομάστηκαν Nawarla Gabarnmang.

Παίζουν τις κουμπάρες στη ΔΗΜΑΡ!

Στη Νέα Δημοκρατία χτενίζουν τις κούκλες τους και περιμένουν...

Αγαπητέ κύριε Φώτη, πάρτε επιτέλους μια καθαρή απόφαση. Δεν είναι δυνατόν να αγωνιά ολόκληρος ο πλανήτης και εσείς να αργοπορείτε προκλητικά.

Η παράσταση πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα. Ενδεχομένως ορθώς κύριε Φώτη να έχετε ενστάσεις για κάποια πρόσωπα όπως ο Βορίδης, ο Χρυσοχοΐδης ή ακόμα και ο Λοβέρδος. Αλλά άλλο αυτό και άλλο το πήγαινε - έλα σε συσκέψεις, συνεδριάσεις και άλλα παρόμοια.

Αφήστε. δε τις αντικρουόμενες απόψεις των στελεχών σας σήμερα στην τηλεόραση. Είναι δυνατόν αν εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης από κάποιον κ. Τσούκαλη; Όχι δεν είναι!!!

Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιώργου Γκιλή για το αποτέλεσμα των εκλογών

κλικ για μεγέθυνση

Νέα απαράδεκτη παρέμβαση του Ολάντ!

Για μια ακόμα φορά ο γάλλος πρόεδρος κ. Ολάντ τηλεφώνησε στον κ. Βενιζέλο. Φυσικά ο γάλλος δεν ρώτησε τον κ. Βενιζέλο για το πώς πέρασε το Σαββατοκύριακο ή αν έχει αρχίσει δίαιτα. Ο κ. Ολάντ είναι πασίδηλο ότι πιέζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επισπεύσει από την δική του μεριά τις διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πολλοί πάντως θεωρούν άκομψη διπλωματικά την κίνηση του γάλου προέδρου. Και δεν είναι η πρώτη φορά που αστοχεί.

Γιατί όταν του είχε ζητήσει ο κ. Τσίπρας να τον συναντήσει- όντας αρχηγός του δεύτερου μεγάλου κόμματος -αρνήθηκε προφασιζόμενος ότι συναντά μόνο αρχηγούς κρατών!

Τουρνουά beach volley στη Βουρβουρού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY

Ο θεσμός του NORTH AREA CUP beach volley (ανδρών και γυναικών) διεξάγεται τα τελευταία πέντε χρόνια με μεγάλη επιτυχία από τα αθλητικά καταστήματα volleystore σε άρτια συνεργασία με την ομοσπονδία του beach volley, σε διάφορες τοποθεσίες του βορειοελλαδικού χώρου.

Το φετινό καλοκαίρι θα διεξαχθούν συνολικά πέντε (5) τριήμερα τουρνουά όπου αναμένεται να συμμετάσχουν, σε κάθε τουρνουά, περισσότερες από 50 ομάδες ανδρών και γυναικών (περίπου 100 αθλητές) από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Δηλώσεις του Πάνου Καμμένου μετά την συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά (Video)

«Μόλις τελείωσε η συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών.

Συζητήσαμε την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Συζητήσαμε την πιθανότητα δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού με πρόσωπο κοινής αποδοχής. Είναι κάτι που δεν δέχθηκε ο κ. Σαμαράς. Δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, ως πρόεδρος του πρώτου κόμματος.

Συζητήσαμε στη συνέχεια τα θέματα που αφορούν το Μνημόνιο. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε προτείνει και το επαναλαμβάνω, την δημιουργία μιας κυβέρνησης για την καταγγελία του μνημονίου. Μας είπε ο κ. Σαμαράς ότι θέλει να αναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά την συνάντηση με τον Ε. Βενιζέλο και τον Πάνο Καμμένο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, είχε, χθες, συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλο και με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένο. Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον κ. Βενιζέλο μείναμε σύμφωνοι ότι πρέπει οπωσδήποτε, εντός της προθεσμίας της εντολής που έχω λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να σχηματιστεί η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα έχουμε ασφαλώς και νέες επαφές.
Με τον κ. Καμμένο κατάλαβα ότι, προσωπικά τουλάχιστον, δεν επιθυμεί καμία συνεργασία. Δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και βέβαια επικαλείται κάθε είδους παράλογα προσχήματα».

Οι 12 βουλευτές που εκλέγονται με το ΚΚΕ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Παφίλης Αθανάσιος

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

Κανέλλη Γαρυφαλιά

Β΄ΑΘΗΝΩΝ

Παπαρήγα Αλεξάνδρα

Χαλβατζής Σπυρίδων

Κατσώτης Χρήστος

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Μωραϊτης Νικόλαος

Οι 19 βουλευτές που εκλέγονται με την ΔΗΜΑΡ

Επικρατείας

Σπύρος Λυκούδης

Β’ Αθηνών

Φώτης Κουβέλης

Γρηγόρης Ψαριανός

Οδυσσέας Βουδούρης

Α’ Αθηνών

Γιάννης Πανούσης

Α’ Πειραιώς

Μαρία Ρεπούση

Οι 33 βουλευτές που εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ

Επικρατείας:

Πύρρος Δήμας,

Α΄ Αθηνών

Κώστας Σκανδαλίδης

Β' Αθηνών

Ανδρέας Λοβέρδος

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μίμης Ανδρουλάκης

Απόστολος Κακλαμάνης

Οι 71 βουλευτές που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ

Επικρατείας

Μανώλης Γλέζος,

Δημήτρης Τσουκαλάς

Θεανώ Φωτίου

Α' Αθηνών

Αλέξης Τσίπρας

Μαρία Μπόλαρη

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νίκος Βούτσης

Οι 129 βουλευτές που εκλέγονται με τη ΝΔ

οι βουλευτές που εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία είναι:

Επικρατείας

Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα)

Αθανασίου Χαράλαμπος

Λαζαρίδης Χρύσανθος

Μιχελάκης Ιωάννης

Α' Αθηνών

Κεφαλογιάννη Ολγα

Αβραμόπουλος Δημήτρης

Κακλαμάνης Νικήτας

Πιπιλή Φωτεινή