Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

91 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης


Παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων, επίσημη δοξολογία και ειδικές εκδηλώσεις δέσποσαν στην χθεσινή μέρα

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου

O γενικός γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου ήταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στην παρέλαση στην γειτονική πόλη που έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Χρόνια πολλά, 4 Οκτωβρίου 2010. 91 χρόνια μετά, «θέλει αρετή και τόλμη» λέει ο Έλληνας ποιητής και νομίζω ότι για πολλά χρόνια, χιλιάδες χρόνια, οι Έλληνες απέδειξαν την ορθότητα αυτού του ρητού. Με γιορτές σαν αυτή που τιμήσαμε την απελευθέρωση της Ξάνθης.

Βουλευτές ΗΠΑ υπέρ ένταξης ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ


Αυξάνεται η κινητικότητα γύρω από το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον επόμενο μήνα στη Λισσαβώνα.

Στις ΗΠΑ, δεκαεννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων απηύθυναν επιστολή προς τον πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον και τον υπουργό Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, με την οποία ζητούν από τον κ. Ομπάμα να παροτρύνει τους ηγέτες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, προκειμένου να απευθύνουν επίσημη πρόσκληση στην ΠΓΔΜ για ένταξη στη Συμμαχία στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/10/2010

Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:
«ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ»

Στο ξενοδοχείο Athos Palace στην Καλλιθέα Χαλκιδικής μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο τέως βουλευτής της ΝΔ Χαλκιδικής Αθηναίος Φλωρίνης, ο Δήμαρχος Παλλήνης Κωνσταντίνος Καπούλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δημήτρης Τσιούφης και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Δελτίο Τύπου του Αστέριου Ζωγράφου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύριο εισάγεται στη βουλή το Νομοσχέδιο που αφορά τους Δασικούς Χάρτες. Είναι ίσως το πιο κρίσιμο Νομοσχέδιο για το μέλλον πολλών αγροτών του Δήμου Πολυγύρου και όχι μόνο.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου σήμερα εδέησε να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λάβει απόφαση επί του θέματος, όταν άλλοι φορείς, όπως το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής, έχουν εκφράσει τις απόψεις τους εδώ και πολύ καιρό ζητώντας και την παρέμβαση Βουλευτών και άλλων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια σοβαρά προβλήματα στον χρόνο που πρέπει, ας πράξει τα δέοντα.

Κουβάρι διαφθοράς στη Χαλκιδική


Παραιτήθηκε ο αντινομάρχης Διονύσης Αριστοτελίδης.

Το όνομά του εμπλέκεται στην έκδοση άδειας του ξηραντηρίου καπνού για λογαριασμό των μελών του κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Ελεύθερος ο διοικητής Ασφάλειας λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Το κουβάρι της διαφθοράς ξετυλίγεται στη Χαλκιδική μετά την εξάρθρωση του πολυμελούς κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, που είχε το ορμητήριό του σε αγροτική περιοχή της Νέας Φώκαιας.

Υπόθεση λαθραίων τσιγάρων: Προσωρινά κρατούμενος ο διοικητής του Α.Τ. Κασσανδρείας


Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών των είκοσι συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που εξαρθρώθηκε στη Χαλκιδική.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στο β' ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο διοικητής του Α.Τ. Κασσανδρείας.

Το δρόμο προς τις φυλακές πήραν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, άλλα τρία άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ αυτών και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας.

Στην Εντατική ο Γιάννης Δαλιανίδης


Σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική ιδιωτικού νοσοκομείου νοσηλεύεται ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου, νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ο αγαπημένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Γιάννης Δαλιανίδης.

Σύμφωνα με την “Espresso” μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πεσμένο αιματοκρίτη και πρόβλημα στη λειτουργία των νεφρών.

«Ομοφυλόφιλος ο Κάρολος»


Σάλος έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία, μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού «Globe», το οποίο στον τίτλο του αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ομοφυλόφιλος και εδώ και 30 χρόνια προσπαθεί να το κρύψει!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια ερωτική σχέση με τρεις διαφορετικούς άνδρες, ένας εκ των οποίων ήταν υπηρέτης του παλατιού του Μπάκινγκχαμ.

Οπως μάλιστα αναφέρει στο εξώφυλλό του το ταμπλόιντ, η ίδια η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς παραδέχθηκε πως ο Κάρολος διατηρούσε «διπλή ζωή» και η σχέση του μαζί της αλλά και ο γάμος του με την Νταϊάνα και τα δυο παιδιά του στοχεύουν στη συγκάλυψη της σεξουαλικής του ταυτότητας.

Απάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου στις δηλώσεις Ψωμιάδη

ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης – ΛΑ.Ο.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
05-10-2010

Τις εξής δηλώσεις έκανε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος    του συνδυασμού «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες» απαντώντας στις δηλώσεις του κ.Ψωμιάδη στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου στον ALTER ότι «δεν κατεβαίνει στο κράτος των Αθηνών» δικαιολογώντας τη μη παρουσία του στο πάνελ της εκπομπής:

Πέρα από ασεβής προς τους συναδέλφους του, αφού κατ΄ εξακολούθηση αποφεύγει την «πρόσωπο με πρόσωπο» αντιπαράθεση, ελλείψει επιχειρημάτων, ως φυγόπονος και φυγόμαχος  αποδεικνύει ο κ. Ψωμιάδης ότι ίσως είναι ο μόνος πολιτικός που μπορεί ταυτόχρονα να βρίζει το κράτος των Αθηνών και συγχρόνως να ευχαριστεί καθημερινά τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δημοσίως.

Απίστευτο: Απόπειρα εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα


Δολοφονική απόπειρα κατά του πληρώματος περιπολικού του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα σημειώθηκε χθες λίγο έξω από την Ψέριμο. Το τουρκικό σκάφος, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που επίσης φέρνει κατ’αποκλειστικότητα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, κινήθηκε πάση δυνάμει κατά του ελληνικού σκάφους (περιπολικό 070), προσπαθώντας να το εμβολίσει στη μέση.

Το ελληνικό σκάφος διασώθηκε μόνο χάρις στα ανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματός του αφού κατέφερε για λίγα μόλις μέτρα να αποφύγει την πλώρη της τουρκική φρεγάτας F492 Gemlik (πρώην USS Antrim) κλάσης O.H.Perry, η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα δύο.

Έρχεται η νέα ταινία Harry Potter


ΔΕΙΤΕ: Τι είπε ο πρωταγωνιστής

Σε λιγότερο από πενήντα ημέρες θα κάνει πρεμιέρα η νέα κινηματογραφική περιπέτεια του πιο διάσημου μάγου σ' όλο το κόσμο.

Ο Harry Potter επιστρέφει στην προτελευταία ταινία του καθώς η μεταφορά του τελευταίου βιβλίου θα μεταφερθεί στο κινηματογραφικό πανί σε δύο μέρη.

Ο πρωταγωνιστής Daniel Radcliffe μίλησε στους fans της ταινίας, μέσω video για να μοιραστεί μαζί τους τον ενθουσιασμό του για το μεγάλο φινάλε.

H Jumbo αποσύρει αντισημιτικό σποτ με τον... Καραγκιόζη


Η γνωστή αλυσίδα παιδικών παιχνιδιών Jumbo  αναγκάσθηκε να αποσύρει τηλεοπτικό σποτ μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην ισραηλιτική κοινότητα της χώρας.

Συγκεκριμένα απέσυρε το σποτ στο οποίο "πρωταγωνιστεί" ο Καραγκιόζης με τον εβραίο τοκογλύφο Σολομώντα. Το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο  απέστειλε επιστολή-διαμαρτυρία Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Ευάγγελο – Απόστολο Βακάκη, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σε διαφημιστικό σποτ της Εταιρείας σας στην τηλεόραση χρησιμοποιείτε κατά τρόπο ανάρμοστο τη φιγούρα του Εβραίου από το θέατρο Σκιών, προσδίδοντας μάλιστα σ΄ αυτόν την ιδιότητα του τοκογλύφου.

Το ΠΑΣΟΚ ως… Μαρία Αντουανέτα


Είναι βέβαιο, πλέον, ότι το Μνημόνιο δεν «βγαίνει»…

Ένα πρόγραμμα «δημοσιονομικής προσαρμογής», το οποίο έπειτα από 5 χρόνια της πιο σκληρής λιτότητας δεν καταφέρνει να μηδενίσει το έλλειμμα, ενώ αντιθέτως αυξάνει υπερβολικά το χρέος, δεν είναι «πρόγραμμα εξυγίανσης».

Είναι πρόγραμμα που οδηγεί σε χρεοκοπία! Κι επειδή η Ελλάδα έχει ήδη παραδοθεί σε «διεθνή διαχείριση», η χρεοκοπία θα είναι «ελεγχόμενη».

Τι σημαίνει «ελεγχόμενη χρεοκοπία»;