Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σκληρή κόντρα Βενιζέλου - Παπαϊωάννου στο υπουργικό


Γιάννης Μακρυγιάννης, Γιάννης Αντύπας

Δεν σταματούν τα όργανα...

Αν και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου διήρκεσε λίγη ώρα -καθώς το σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία δεν ήταν έτοιμο και το θέμα μετατέθηκε για την Κυριακή-, το κλίμα μεταξύ των υπουργών ήταν αρκετά τεταμένο και δεν απετράπησαν τελικά οι λογομαχίες.

Αφορμή αυτήν τη φορά ήταν το θέμα με τις αποδείξεις, για τις οποίες από το υπουργείο Οικονομικών υπήρξαν αντιφατικές τοποθετήσεις και τελικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε ότι θα ισχύσει το όποιο νέο καθεστώς από το 2012.

Ο Αργύρης Λαφαζάνης για τον δρόμο Γαλάτιστας - Θέρμης (Video)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Με πολύ προσπάθεια προχωράει η βελτίωση του δρόμου Γαλάτιστας-Θέρμης.
Παρέμβαση του Αργύρη Λαφαζάνη στη Βουλή.

Ξεπερνώντας συνεχώς εμπόδια με την ενεργή συμμετοχή του Υφυπουργού
Υποδομών κ.Μαγκριώτη, των στελεχών της Εγνατίας Α.Ε. και του Προέδρου της
κ.Μουρατίδη, μπαίνει σε φάση υλοποίησης η βελτίωση του δρόμου Γαλάτιστας Θέρμης.

Κλειστοί, λόγω έλλειψης προσωπικού, 26 αρχαιολογικοί χώροι


Κλειστοί λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης είναι 26 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, σύμφωνα με έγγραφα των Περιφερειακών και Ειδικών Περιφερειακών Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής:

1. Αρχοντικό Παύλου Κουντουριώτη στην Ύδρα (επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης)

2. Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Σκοπέλου

3. Αρχαιολογικοί χώροι Ευρωπού και Παλατιανού (ν. Κιλκίς)

4. Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης και Ανάκτορα Γαλερίου

Επιστρέφει το βουλευτικό αυτοκίνητο ο Ηλίας Πολατίδης


Αποποιείται το δικαίωμα χρήσης του βουλευτικού αυτοκινήτου ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Ηλίας Πολατίδης, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στον γραμματέα της Βουλής.

O κ. Πολατίδης ζητεί το αντίτιμο που θα κατέβαλε η Βουλή για τη μίσθωση του αυτοκινήτου του (1.200 ευρώ μηνιαίως) να κατατίθεται στον λογαριασμό για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Πολατίδης είχε επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο πέρυσι και σήμερα επαναβεβαιώνει την παλαιότερη απόφασή του, αποποιούμενος και τη νέα μίσθωση.

Τέλος ανοχής από τον βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη


H ψήφος των βουλευτών λιγότερο αυτονόητη από τις αναγκαίες
ενέργειες διασφάλισης του Δημόσιου συμφέροντος.

Επειδή θεωρώ υποχρέωσή μου να συμβάλω, από τη δική μου θέση και το δικό
μου επίπεδο λειτουργίας, στην μεγάλη και οριακή προσπάθεια που γίνεται για την σωτηρία της χώρας, ζήτησα την άμεση προώθηση υπερώριμων ζητημάτων κυρίως τοπικού αλλά και εθνικού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα στην σημερινή οικονομική συγκυρία είναι εξοργιστικό να παραμένουν αναξιοποίητες και εγκαταλειμμένες απαλλοτριωμένες από το Δημόσιο εκτάσεις ή ακόμη χειρότερο να χαρίζονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο σε μοναστήρια ή ιδιώτες.

Έκλεψε τη γάτα της ερωμένης του συζύγου

Ο βουλευτής Τζον Χέμινγκ και η σύζυγός του, Κριστίν.

ΕΤΣΙ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ (;)

Το περιστατικό έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και δείχνει την σύζυγο του Βρετανού βουλευτή, Τζον Χέμινγκ, να κλέβει το γατάκι της Έμιλι Κοξ, ερωμένης του βουλευτή.

Οι ένορκοι σε δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ άκουσαν χθες τις λεπτομέρειες για το πως η σύζυγος ενός βρετανού βουλευτή κατηγορείται ότι εισέβαλε στο σπίτι της ερωμένης του και της έκλεψε τη γάτα της.

Ο Τζίμης ο Εσπας


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Το χωριό μας ήταν θλιμμένο και κακορίζικο. Παρόλο που καταγόμαστε από Ορέστες και Μολοσσούς, το μόνο υγρό στοιχείο ήταν μια γκιόλα πήχτρα στο κουνούπι, αλλά ενταγμένη στη συνθήκη Ραμσάρ, και είκοσι σπίτια κατοικημένα από συνταξιούχους και έναν αλητάμπουρα που έκανε χρόνια στη Γερμανία και στη φυλακή, όχι αναγκαστικά με αυτήν τη σειρά, τον Τζίμη τον Εσπα.

Τον λεγαμε έτσι επειδή μόλις άκουγε για «Εσπα» στην τηλεόραση, πριν μάθουμε την είδηση, αυτός την ξεφούρνιζε. Είτε ήταν για φράγμα, είτε για μουσείο, είτε για δημοτικό πανηγύρι, ο Τζίμης το προέβλεπε. Κι όταν τον ρωτούσαμε, έλεγε πως είχε κάνει Γερμανία και ήξερε τα κόλπα.

Απροσπέλαστα τα μνημεία της Θεσσαλονίκης


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Σχεδόν απροσπέλαστα είναι τα σημαντικά βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης, ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες, γεγονός που τους στερεί μεγάλο μέρος από την επισκεψιμότητά τους, ενώ αντίκειται και στις κοινωνικές υποχρεώσεις της ελεύθερης και ανεμπόδιστης πρόσβασης των πολιτών.

«Η δυνατότητα φυσικής πρόσβασης και αντίληψης των μνημείων είναι κοινωνική υποχρέωση, οικονομική και πολιτική ανάγκη», όπως αναφέρουν οι αρχιτέκτονες Αριστοτέλης Νανιόπουλος, Παναγιώτης Τσαλής και Ελένη Παπανικολάου, που θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου «Προσπέλασις» στο συνέδριο «Δημόσιος χώρος... αναζητείται».

Από τα πούρα και το Ψυχικό στη φυλακή!



Από τα πούρα Αβάνας και το Ψυχικό, στη φυλακή. Το δικαστικό συμβούλιο τερμάτισε τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Μάκη Ψωμιάδη.

Μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός της «Espresso» εντόπισε τον «Big Μac» λίγη ώρα πριν εκδοθεί το σχετικό βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που διέταξε την προφυλάκισή του για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, να γευματίζει σε ένα από τα πιο κοσμικά εστιατόρια του Νέου Ψυχικού.

Ατάραχος, ευδιάθετος και καπνίζοντας τα χαρακτηριστικά μεγάλα πούρα Αβάνας, ο Μάκης Ψωμιάδης πέρασε μερικές χαλαρές στιγμές σε κοσμικό στέκι των βορείων προαστίων, έχοντας πλάι του τον γιο του Σταύρο.

Το Διαδίκτυο μας αλλάζει τη μνήμη


Υπεύθυνος: Επιμέλεια: ΒΑΛΙΑ ΚΑΪΜΑΚΗ valia@enet.gr Του KENRICK VEZINA

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ

Μία νέα έρευνα εξετάζει το κατά πόσον το Ιντερνετ αλλάζει τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που δεχόμαστε και κατ' επέκταση επηρεάζει τη μνήμη μας.

Οι συμμετέχοντες σε ένα πείραμα διάβασαν και έπειτα πληκτρολόγησαν διάφορες φράσεις. Στους μισούς ειπώθηκε ότι οι φράσεις αυτές θα αποθηκευτούν σε κάποιο φάκελο και στους άλλους μισούς ότι θα διαγραφούν. Οι τελευταίοι θυμόντουσαν αισθητά περισσότερες. Ο χείμαρρος πληροφοριών που είναι διαθέσιμος στο Διαδίκτυο με μόλις μερικά κλικ μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συγκρατούμε πληροφορίες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Ομως αυτό δεν σημαίνει πως γινόμαστε λιγότερο εύστροφοι ή αναλυτικοί, λένε οι ερευνητές.