Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Το μετρό περνάει από το Παπάφειο


Ανακαλεί τις προσφυγές ο Άνθιμος.

Πώς η διοίκηση του ιδρύματος έχασε την ευκαιρία να πάρει ως αντισταθμιστικό όφελος ένα έργο ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Ετοιμος να ανακαλέσει όλες τις δικαστικές προσφυγές, με τις οποίες μπλόκαρε την κατασκευή σταθμού του μετρό στο Παπάφειο Ίδρυμα, είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Με την ιδιότητα του προέδρου του δ.σ. του ιδρύματος, απέστειλε έγγραφο στα αρμόδια υπουργεία, δηλώνοντας την προθυμία της διοίκησης να παραιτηθεί από την προσφυγή στο ΣτΕ, με την οποία ζητούσε την ακύρωση των αποφάσεων περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασης του Παπαφείου.

Βόρεια Ελλάδα: Τέσσερις περιοχές «χάνουν» τις ακτές τους


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΦΩΤΗΣ ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μηχανιώνα, Κασσάνδρα, Σιθωνία και Καβάλα απειλούνται από τη διάβρωση που «τρώει» τις ακτές. Χρόνο με το χρόνο η Βόρεια Ελλάδα χάνει τις παραλίες της και οι φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει μέτρα προκειμένου να αντιστραφεί το φαινόμενο, πριν να είναι πολύ αργά.

Η θάλασσα «τρώει» τις ακτές στη Μηχανιώνα, όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο. Η παραλία, που βρίσκεται υπό άμεσο κίνδυνο, οριοθετείται μεταξύ Αγγελοχωρίου και Νέας Μηχανιώνας και συνορεύει με την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Νερό-δηλητήριο βρέθηκε στη Χαλκιδική


Ακατάλληλο για πόση και οικιακή χρήση βρέθηκε το νερό έξι ιδιωτικών γεωτρήσεων, από τις δώδεκα που υδροδοτούν εκτός σχεδίου περιοχές, στους δήμους Καλλικράτειας, Μουδανίων και Τρίγλιας, οι οποίες στην πλειονότητά τους αποτελούνται από αυθαίρετες κατοικίες.

Αυτό προκύπτει από ελέγχους που διενεργεί η Γενική Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να αδειοδοτήσει ή όχι τις ιδιωτικές γεωτρήσεις για συγκεκριμένες χρήσεις νερού.

Ο Σαμαράς διέγραψε τον Μαρκογιαννάκη


Στην αποπομπή του βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Παράλληλα, παραπέμπει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, γιατί, όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον Ιωάννη Τραγάκη «με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος».