Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Πιο περίπλοκο απ’ όσο πιστεύαμε το γενεαλογικό δέντρο των σκύλων

SHUTTERSTOCK
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, οι σημερινές ράτσες σκύλων έχουν στενότερη σχέση μεταξύ τους παρά με τους λύκους.

 Η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση είναι ότι οι σύγχρονοι σκύλοι προέρχονται από λύκους που εξημερώθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική: οι σημερινές ράτσες σκύλων έχουν στενότερη σχέση μεταξύ τους παρά με τους λύκους, κάτι που ενδέχεται να σημαίνει ότι εξημερώθηκαν μετά το διαχωρισμό τους από τους λύκους.

Τα αποτελέσματα των γενετικών αναλύσεων επιβεβαιώνουν ότι οι λύκοι εξημερώθηκαν από κυνηγούς-συλλέκτες πριν από τουλάχιστον 9.000 χρόνια,

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Π. Ηλιόπουλος

EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος βουλευτής, το εν λόγω ένταλμα δεν περιέχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του (φωτογραφία αρχείου).

 Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε σε βάρος του κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ζητεί να αποφυλακιστεί, καθώς -όπως λέει- δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν υπάρχουν σε βάρος του στοιχεία.

Όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος βουλευτής, το εν λόγω ένταλμα δεν περιέχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του.

Φρέσκο γάλα 5 ημερών και ψωμί στα ...κρεοπωλεία

Αναμένεται αναζωπύρωση ενδοκυβερνητικών τριβών

Νέος γύρος ενδοκυβερνητικών τριβών ή ακόμη και συγκρούσεων αναμένεται συντόμως, μετά από την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη να προχωρήσει άμεσα - υπολογίζεται εντόςτου Φεβρουαρίου - στη νομοθέτηση των παρεμβάσεων στην αγορά με βάση την έκθεση του ΟΟΣΑ.

Οι τομείς και κλάδοι που πρόκειται εντός των προσεχών εβδομάδων να βρεθούν στο προσκήνιο των ενδοκυβερνητικών αντιπαραθέσεων είναι μεταξύ των άλλων, του γάλακτος, του ψωμιού, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις πρόκειται να καταργηθεί  ο καθορισμός μέγιστου χρόνου ζωής του παστεριωμένου γάλακτος.

Προκλητικό δημοσίευμα του ΤIME: Ιδιωτικοποιήστε τους αρχαιολογικούς χώρους


«Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Eπιμέλεια: Σταυριανή Καραμανίδη

Με τον ισχυρισμό ότι η ιδιωτικοποίηση είναι η μοναδική… σωτηρία για τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, το περιοδικό Time φιλοξενεί σε ένα εκτενές άρθρο του τις απόψεις του αμερικανού αρχαιολόγου Στίβεν Μίλλερ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί ανίκανο το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού.

Με τίτλο «Μπορεί η ιδιωτικοποίηση να σώσει τους θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας;», το περιοδικό αναπτύσσει, μέσω του Μίλλερ, μια σειρά επιχειρημάτων, για να υποστηρίξει ότι η κληρονομιά μας πρέπει να δοθεί προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Η βαριά ιστορία της μυστηριώδους νησίδας - φαντάσματος μεταξύ Περάματος και Σαλαμίνας

Στους κατοίκους του απώτατου άκρου του λιμανιού του Πειραιά, του Περάματος, όπως και σε εκείνους της Σαλαμίνας, είναι γνωστό ως «νησί των τρελών»: μία νησίδα γης με αρκετό πράσινο και μερικά διάσπαρτα ερημωμένα κτίρια του 19ου αιώνα χωρίς πόρτες και παράθυρα, που σαν φάντασμα απλώνεται σιωπηλά στο μέσον της πολυσύχναστης ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει το Πέραμα με τη Σαλαμίνα.

Ποιος όμως γνωρίζει τη μακραίωνη, αλλά και πιο πρόσφατη ιστορία του;

Ο Άγιος Γεώργιος είναι μία νησίδα έκτασης 9.000 στρεμμάτων που βρίσκεται στα βόρεια του Σαρωνικού κόλπου, ανατολικά της Σαλαμίνας και ενώνεται με με αυτήν με μία γέφυρα. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Σαλαμίνας.

Πάτρα: Ξεκίνησε το Καρναβάλι του 2014! 44 ημέρες γιορτής και κεφιού... (φωτο & Video)


Χιλιάδες Πατρινοί κατέκλυσαν το κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας για να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014.

Φαντασμαγορικό ήταν το θέαμα με τη «βροχή» των πυροτεχνημάτων στον ουρανό της πρωτεύουσας του καρναβαλιού. Λίγο πριν τις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου, έγινε η ρήψη των πυροτεχνημάτων από το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης και όλοι απόλαυσαν το εντυπωσιακό θέαμα.

O Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κήρυξε την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού του 2014,  στέλνοντας το μήνυμα οτι "παρά το μνημόνιο η Πάτρα δεν το βάζει κάτω".