Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η Γερμανία επέστρεψε στην Ελλάδα δύο έργα τέχνης του κυκλαδικού πολιτισμού


Βασίλης Δαλιάνης

Βρίσκονταν στην κατοχή του Κρατικού Μουσείου Μπάντεν στην Καρλσρούη

Πρόκειται για ειδώλια του Κυκλαδικού Πολιτισμού συμβολίζουν τη στιγμή της γέννησης της Ευρώπης

Ο Υφυπουργός του Υπουργείου Επιστήμης, Έρευνας και Πολιτισμού του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης κ. Γιούργκεν Βάλτερ επέστρεψε την Παρασκευή στην Ελλάδα, παρουσία του Διευθυντή του Κρατικού Μουσείου Μπάντεν κ. Χάραλντ Ζίμπενμοργκεν, δύο μοναδικά έργα μεγάλης καλλιτεχνικής και υλικής αξίας του προ-ομηρικού κυκλαδικού πολιτισμού που βρίσκονταν στην κατοχή του Badisches Landesmuseum (Κρατικού Μουσείου Μπάντεν).

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου

Την αποχώρησή του από τη Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο για απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς καθώς και για προφανή έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη. Επισημαίνει μάλιστα ότι η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά είναι αυτή που καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του στο κόμμα. Τέλος, κάνει λόγο για την ανάγκη ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παραταξής που μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην κρίση.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Τελικά ΔΕΝ απειλήθηκαν «τα μπάνια του Λαού!…»


Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ξεκινά από αύριο και ήδη Υπουργοί, Υφυπουργοί και «ελπίζοντες» Βουλευτές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα
καθώς το θέμα του ανασχηματισμού έχει ήδη τεθεί στο Τραπέζι.

Δύσκολη μέρα η Κυριακή 8 Ιουνίου αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η 18η και η 25η του Μάη που ήταν δύο πολύ δύσκολες Κυριακές για Αρχηγούς των Πολιτικών μας Κομμάτων και για τα επιτελεία τους, είναι ήδη παρελθόν!..

Καθαρίστε τη Μεσόγειο - Μήνυμα από το Δημοτικό Σχολείο Σάρτης

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – Μήνυμα από το Δημοτικό Σχολείο Σάρτης

Μαθητές  και  δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Σάρτης, η  ομάδα Εθελοντών Πυροπροστασίας και Προστασίας της Φύσης «Δραγουντέλι»,  κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής έδωσαν σήμερα δυναμικό παρόν στον καθαρισμό της παραλίας της Σάρτης που διοργάνωσε ο δήμος Σιθωνίας στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014 του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Υπενθυμίζεται ότι θεματική «αιχμή» της φετινής εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ αποτελεί ο περιορισμός της χρήσης πλαστικής σακούλας μιας χρήσης, σε συμφωνία και με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου που επιτάσσει τη δραστική μείωσή της.