Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Κουίκ: Ζητά απαντήσεις από Βενιζέλο για Θράκη, Συνθήκη Λωζάνης και τουρκικές βλέψεις

Μια σειρά από ερωτήσεις προς τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, απευθύνει ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ αναφορικά με την Θράκη και το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης. 

Όπως αναφέρει ο κ. Κουίκ «από πηγές μου από την περιοχή της Θράκης εισπράττω μία έντονη ανησυχία για το εάν στις συζητήσεις που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών στην Άγκυρα κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενεπλάκησαν από πλευράς Νταβούτογλου θέματα που έχουν να κάνουν με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Αυτή είναι, τουλάχιστον, η πληροφόρησή τους, την οποία οφείλω και να διερευνήσω». 

Αναλυτικά οι ερωτήσεις του κ. Κουικ: 

Οριακά μπροστά η ΝΔ, το 60% υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο

Οριακό προβάδισμα 0,5% στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research  που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9% ,ο ΣΥΡΙΖΑ 28,4% , το ΠΑΣΟΚ 9,1%, οι Αν.Ελλ 5,6%, η Χρυσή Αυγή 12,1%, η ΔΗΜΑΡ 3,5% , το ΚΚΕ 6,1% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6,2%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 44,6% θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς έναντι 31,4% του Αλέξη Τσίπρα ενώ το 41,6% πιστεύει ότι καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας θα είναι μια συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ έναντι 36,2% μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νεκρός ο Μάριον Κόλα μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς

Μάχη με τους Αλβανούς δραπέτες στα βουνά του Σουλίου

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του συνεργού του που ξέφυγε - Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Πραγματική μάχη δόθηκε τα ξημερώματα, περίπου τις 6.00, στα βουνά του Σουλίου, λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, μεταξύ αστυνομικών και των δύο Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Από τους πυροβολισμούς νεκρός έπεσε ο Μάριον Κόλα, ενώ ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα κατόρθωσε να ξεφύγει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν περίπου 100 σφαίρες, κάτι που δείχνει τη «σκληρή» μάχη που έδωσαν οι άντρες των ΕΚΑΜ.